Περιέργο θέμα με setup

ika

Supreme Member
20 September 2010
5,736
Αθήνα
Εχω περιέργο θέμα με το αυτόματο MCACC SETUP ηχείων σε Av Pioneer. Μου βγάζει ότι το Δεξί μπροστινό ηχείο (σε 2.1 setup) είναι συνδεδεμένο με αντίστροφη φάση, ενώ είναι πολλαπλώς ελεγμένα σωστά συνδεδεμένο, τα ΚΟΚΚΙΝΑ στα ΚΟΚΚΙΝΑ και τα ΜΑΥΡΑ στα ΜΑΥΡΑ.
Όταν το συνδέω αντίστροφα (Κοκκινο στο Μαύρο και Μαύρο στο Κόκκινο) τα δείχνει ΟΚ.

Τι κάνω, ανοίγω τα ηχεία να δω τα καλώδια?

Re: Περιέργο θέμα με SETUP

παίζεις με τελικό ή απευθείας από τον avr? Υπάρχει περίπτωση ο τελικός να αντιστρέφει φάση? Αυτό που μου κάθεται ως πιο περίεργο είναι ότι ισχύει μόνο στο ένα κανάλι. Τα ηχεία από πίσω έχουν και τα δύο το κοκκινο - μαύρο από την ίδια πλευρά? π.χ. δεξιά μαύρο αριστερά κόκκινο? μήπως σε κάποιο έχουν αλλαχθεί κατά λάθος τα καπάκια? Τέλος, μήπως έχεις τελείως διαφορετική τοποθέτηση ως προς το χώρο στο ένα από το άλλο και στο βγάζει εκτός φάσης λόγω διαφορετικής συμπεριφοράς που οφείλεται στην τοποθέτηση?

Απάντηση: Περιέργο θέμα με SETUP

Δεν υπάρχει τελικός, μόνο AVR.
Και στα δύο ηχεία η ΚΟΚΚΙΝΗ μπόρνα είναι δεξιά και η ΜΑΥΡΗ αριστερά. Δεν ξέρω αν έχουν ποτέ ανοιχθεί, αλλά δεν το νομίζω.
Τα δύο ηχεία είναι εκατέρωθεν της τηλεόρασης και σε ίσες αποστάσεις.
Το μικρόφωνο του AVR το βάζω στην νοητή ευθεία του μέσου της TV, δηλ σε ένα ισοσκελές τρίγωνο με πλευρές 190 εκ (ΗΧΕΙΟ-ΜΙΚ) και βάση 170 εκ (ΗΧΕΙΟ-ΗΧΕΙΟ).

Μπορεί να είναι bug του AVR?

Re: Περιέργο θέμα με SETUP

συνεχίζει να μου κάνει εντύπωση... στον AVR έχεις κάνει ενημέρωση λογισμικού? Μήπως να περάσεις το τελευταίο μπας και?

Δοκίμασε να αλλάξεις και τα ηχεία. Αν το πρόβλημα μετακινηθεί πάει να πει ότι κάτι παίζει με την εσωτερική καλωδίωση όπως πολύ εύστοχα επισήμανες και ο ίδιος. Αν το πρόβλημα παραμείνει... :huh2:

Περιέργο θέμα με SETUP

Εχω και εγω το ιδιο θεμα με pioneer 922 όπου μου έβγαλε το mcacc αντίστοιχο μνμ για το κεντρικό ηχείο. Πριν απο ενα δίμηνο που ειχα ξανατρέξει mcacc (με το ιδιο ακριβως σεταπ κ τοποθέτηση ηχείων) δεν ειχε βγαλει κανενα παρόμοιο μνμ.

Η μόνη αλλαγή που εκανα ηταν να βαλω στο χώρο χαλί... Τερτίπια του mcacc, εγω πάτησα απλά continue στο μενού κ ολοκλήρωσε κανονικά την ισοσταθμιση.

Απάντηση: Περιέργο θέμα με SETUP

- Άλλαξα τα ηχεία μεταξύ τους και παρέμεινε στο ίδιο ηχείο.
- Άνοιξα τα ηχεία, όλα είναι ΟΚ με την πολικότητα των καλωδίων και στα μεγάφωνα και στο crossover.
- Έκανα reset, ξανάβαλα τα ηχεία όπως ήταν αρχικά και το πέρασε. ????? Οπότε δεν τολμάω να το ξανακάνω.
- Νομίζω ότι δεν κάνει ενημέρωση λογισμικού ο συγκεκριμένος AVR (VSX2020).

Συμβαίνει κάποιες φορές αυτό που σου έτυχε.

Η ίδια η Pioneer συνιστά -αφού πρώτα ελέγξεις τα καλώδια και βεβαιωθείς πως είναι συνδεδεμένα σωστά- να προχωρήσεις την διαδικασία αγνοώντας το μήνυμα.....