"ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ" ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ...

DIPIE

AVClub Fanatic
13 July 2007
17,263
Μέσα στην υπερπροσφορά μηχανημάτων και τους χιλιάδες κατασκευαστές,υπάρχουν κάποιοι που ξεχωρίζουν.

Ξεχωρίζουν γιατί μπορεί να είναι:στον κόσμο τους,κολλημένοι, περίεργοι, γραφικοί,υπόγειοι(underground),...........συνεχίστε εσείς......................

Να ξεκινήσω μ' έναν που είναι ένα περίεργο μίγμα.Εγγλέζοι φυσικά απο τους παλιούς και κατασκευάζουν μηχανήματα στην...Ελβετία!
Μηχανήματα με δικό τους ήχο και φιλοσοφία κατασκευής,που παράλληλα ακούγονται και πολύ καλά...

Η αυτού υψηλότης.DNM!

www.concertsoundusa.com/DNMUSA/electronics.htm

Last edited:
Η αυτου υψηλοτης εχει ομως και κατι τιμες που ειναι για την μπουρζουαρια!

Ο Julius Futterman ήταν ο άνθρωπος,που αφιέρωσε την ζωή του στην ανάπτυξη των OTL ενισχυτών(χωρίς μετασχηματιστές εξόδου).Θεωρούνται οι καλύτεροι-πλέον αχρωμάτιστοι λαμπάτοι.

Ο Harvey Rosenberg ήταν ο άνθρωπος(φανατικός της λάμπας),που υλοποίησε τα σχέδια του JF στο εργοστάσιό του,το NYAL.Επίσης,ήταν ιδρυτής της Croft Laboratories,που υπάρχει ακόμη.

hero_harvey.jpg Harvey Rosenberg(Gizmo).Προσέξτε την λυχνία που άφησε κάποιος πάνω στο μνήμα του...

otl.jpg

otl-1b.jpg

Last edited:
Ο Σουσούριν είναι ένα θέμα.

Μεγαλύτερο πρέπει να είναι ο Horning.
Eλπίζω να μου επιτρέπει ο κ. Φουάσης να γράψω μία συγκλονιστική εικόνα.
Μόλις άνοιξε το κουτί της συσκευασίας του πλατώ του ''Παππού'', Ο Δανός στη συσκευασία του είχε βάλει μέσα μισή φανέλα και ένα μπουκάλι Δανέζικο Ajax για να το καθαρίζει.
Απλά απίστευτος.

Νομίζω ότι οι ιδιότροποι και οι περίεργοι έχουν και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Re: Απάντηση: "ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ" ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ...

Ο Julius Futterman ήταν ο άνθρωπος,που αφιέρωσε την ζωή του στην ανάπτυξη των OTL ενισχυτών(χωρίς μετασχηματιστές εξόδου).Θεωρούνται οι καλύτεροι-πλέον αχρωμάτιστοι λαμπάτοι.

Ο Harvey Rosenberg ήταν ο άνθρωπος(φανατικός της λάμπας),που υλοποίησε τα σχέδια του JF στο εργοστάσιό του,το NYAL.Επίσης,ήταν ιδρυτής της Croft Laboratories,που υπάρχει ακόμη.

View attachment 23126 Harvey Rosenberg(Gizmo).

View attachment 23127

View attachment 23128
Ο Harvey Rosenberg όντως συνέχισε να κατασκευάζει Futterman μαζί με τους δικούς του υβριδικούς Moscode μέχρι που πέθανε. Σήμερα υπάρχει αναβίωση των υβριδικών και τα μοντέλα έχουν τα αρχικά HR.
Οι Futterman είναι OTL αλλά έχουν πυκνωτές στην έξοδο.
Ο M.Elliott είχε καταφέρει να καταργήσει τους πικνωτές στην έξοδο στους μονομπλόκ Counterpoint SA-4. Είχα ένα τέτοιο ζευγάρι κάποτε με υπέροχο ήχο, αλλά άπειρα προβλήματα δυστυχώς.
Η άλλη και διαφορετική σχεδίαση γνήσιου και παραγματικού OTL χωρίς κανένα από τα γνωστά προβλήματα, είναι του Ralph Karsten της Atma-sphere.
Ο Harvey Rosenberg όταν είχε ακούσει Atma-sphere έγραψε τα καλύτερα λόγια, τους θεώρησε καλύτερους και από τους Futterman! Λ.Σ.

Ο Σουσούριν είναι ένα θέμα.

Μεγαλύτερο πρέπει να είναι ο Horning.
Eλπίζω να μου επιτρέπει ο κ. Φουάσης να γράψω μία συγκλονιστική εικόνα.
Μόλις άνοιξε το κουτί της συσκευασίας του πλατώ του ''Παππού'', Ο Δανός στη συσκευασία του είχε βάλει μέσα μισή φανέλα και ένα μπουκάλι Δανέζικο Ajax για να το καθαρίζει.
Απλά απίστευτος.

Νομίζω ότι οι ιδιότροποι και οι περίεργοι έχουν και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Τζίμη το Δανέζικο Ajax ίσως είναι καλύτερο από το δικό μας-bye-

Πλάκα πλάκα, γνωστή Σουηδική εταιρεία, ´πρόσφατα έβγαλε τα signature μοντέλα της με το logo designed & manufactured in Denmark........κάτι έχει το Δανέζικο:singer:

Όντως Κοψ κάτι γίνεται.
Αν θυμάμαι και καλά το AJAX ήταν μισό.:firstprize:

Μεγάλη μορφή ο Παππούς.

Και αυτό το sati ,το βλέπω στον ύπνο μου.

Hi End πραγματικά, με μαγία και τεχνολογία :guitarist: :music-smiley-006:

http://en.wikipedia.org/wiki/Dumble_Amplifiers

Dumble Amplifiers

Dumble musical instrument amplifiers are custom manufactured in very limited numbers by Alexander ("Howard") Dumble of Los Angeles,California. Dumble began making amplifiers in the late 1960's in Santa Cruz. There are reportedly fewer than 300 in total.
...
Musicians who have used Dumble amplifiers include: Carlos Santana, Robben Ford, Larry Carlton, Eric Johnson, Stevie Ray Vaughan, Ben Harper, Lowell George, Henry Kaiser, John Mayer, Kirk Hammett, Todd Sharp, Steve Ferris, Steve Lukather, Sonny Landreth, Rick Vito, Tom McGrath, Steve Kimock, Jackson Browne, David Lindley and Dean Parks.
...

για τους ντιουιδες...
αρχικά:
Part of the characteristic sound of Dumble amplifiers comes from Dumble's choice of parts:

* the type of capacitors used in the tonestack and in the overdrive stages
* the type of plate resistors
* the output transformer
* the lead dress, and the use of shielded wire.

Dumble amplifiers are built on eyelet boards . The chassis is made of aluminum.

All Dumble amplifiers operate using vacuum tubes. Overdrive Specials use 12AX7 tubes in the preamp, 6L6 tubes in the power amp in older models, and (EL34) tubes used in the power amplifier section in some newer models. A separate Dumblelator; buffered effects loop (a cathode-follower output with a triode gain stage for recovery), is recommended for using effects processors with a Dumble amplifier.

και δείτε και τα σχετικά Links

Η αυτου υψηλοτης εχει ομως και κατι τιμες που ειναι για την μπουρζουαρια!

Να ενας FUTTERMAN που ζει και βασιλευει, μετα απο προσφατη αλλαγη λυχνιων.

Attachments

• 100_0763.JPG
    100_0763.JPG
    148.1 KB · Views: 81
Kristoff_500.jpg

The BYOB Amplifier

Conforming to the Vibration & Character chapter the BYOB amplifier has no enclosure, and thus no enclosure resonances. If you knock on it, you won't hear trashy sounds. Just the musical sound of a solid spruce board, that is lacquered with natural wood resin. :BDGBGDB55:
http://www.mother-of-tone.com/byob.htm

Kristoff_500.jpg

The BYOB Amplifier

Conforming to the Vibration & Character chapter the BYOB amplifier has no enclosure, and thus no enclosure resonances. If you knock on it, you won't hear trashy sounds. Just the musical sound of a solid spruce board, that is lacquered with natural wood resin. :BDGBGDB55:
http://www.mother-of-tone.com/byob.htm

VaSiLiS-T, ξέρεις αν έχει ακούσει κανείς προϊόντα τους στην Ελλάδα?
Προσωπικά, ορισμένες από τις απόψεις του (έστω για τη διαφορετικότητα τους) τις εκτιμώ.
Αλλά, τελικά, δεν έχει τύχει να ακούσω τίποτα από τα χεράκια τους…

VaSiLiS-T, ξέρεις αν έχει ακούσει κανείς προϊόντα τους στην Ελλάδα?
Προσωπικά, ορισμένες από τις απόψεις του (έστω για τη διαφορετικότητα τους) τις εκτιμώ.
Αλλά, τελικά, δεν έχει τύχει να ακούσω τίποτα από τα χεράκια τους…
ούτε εγώ δεν έχω ακούσει ,, αλλά όντως έχουν άποψη !
http://www.altmann.haan.de/
blue_beach.jpg

UPCI_JISCO.jpg

ούτε εγώ δεν έχω ακούσει ,, αλλά όντως έχουν άποψη !

Τι άποψη βρε μάνα μου; Να στήσεις ενισχυτή σε ψαροκασέλα;

Στο βιβλίο δεν θυμάμαι να ανέφερε πουθενά ότι ο Μπάρμπα Θωμάς ήταν ντιούης...

Τι άποψη βρε μάνα μου; Να στήσεις ενισχυτή σε ψαροκασέλα;

Στο βιβλίο δεν θυμάμαι να ανέφερε πουθενά ότι ο Μπάρμπα Θωμάς ήταν ντιούης...

χμμμ είπαμε εδω είμαστε στους 'περίεργους κατασκευαστές'..
όταν σου λένε φέρε την μπαταρία σου, έχουμε άλλη λύση για το τζίτερ, χρησιμοποιείτε μόνον ελάτη, μη κάνετε κουτιά, πάρτε hiend καλώδια μπαταρίας, και τέλος βάψτε μονο με χρώμα για στραντιβάρι… :award:

Η κασέλα, μου ακουγετε λιγότερο παράξενη και ταπεινή λύση που δεν είναι αρκετά παράξενη για την κατηγορία μας :joker: :jester:

χμμμ είπαμε εδω είμαστε στους 'περίεργους κατασκευαστές'..

Άλλο να έχουν κάποια περίεργη φιλοσοφία βρε παιδί μου και άλλο να χρησιμοποιούν ψαροκασέλες για να στήσουν τους ενισχυτές τους...
Τι άλλο θα δουν τα ματάκια μας; SET στημένο σε σαγιονάρα και αντικραδασμικά από πολυκαιρισμένη μάλλινη στρατιωτική κάλτσα; :flipout: