Περιγραφή του νέου Macbook 13"

θα μπορώ να τον αλλαξω μονος μου? ή πρέπει επίσημη αντιπροσωπεία λόγω εγγύησης κτλ..?

Μετα απο μερικες μερες συμβιωσης με το MacBook, οφειλω να ομολογησω οτι η εμπειρια μεταβασης απο pc/vista σε Mac, ηταν αντιστοιχη με την μεταβαση μου απο κινητο winmobile σε iphone...
Η τεραστια διαφορα ειναι το λειτουργικο: Ειναι ταχυτατο, πανεξυπνο και σταθερο σαν βραχος! Εχω την δυνατοτητα να κανω την δουλεια μου καλυτερα απο ποτε ενω η ολη ενασχοληση με το macbook ειναι απολαυστικη (οπως αντιστοιχα απολαυστικη ειναι η ενασχοληση με το iphone).
Να δωσω ενα μικρο παραδειγμα:Λογω δουλειας, ειμαι υποχρεωμενος να στελνω δεκαδες email καθε μερα τα οποια εχω σε δυο διαφορετικα προγραμματα (entourage και το mail του mac) που τρεχουν παραλληλα και εχουν χιλιαδες μειλ καθε ενα αποθηκευμενα. Στο παλιο μου laptop με αντιστοιχο hardware και μνημη (core2duo 2.0, 2 gb memory) στα vista και με τα ιδια χιλιαδες emails, πολυ συχνα το outlook μου εβγαζε μηνυμα not responding και φυσικα σερνοταν οταν λειτουργουσε...
Εδω, ολα πανε σφαιρα και επιπλεον οριζω διαφορετικα virtual desktops για mail, αλλο για word processing αλλο για remote desktop, αλλο για τον browser κλπ Ο safari ειναι μεχρι στιγμης οτι πιο γρηγορο εχω δουλεψει σε internet browser..Το address book ειναι πανεξυπνο και μου βρισκει το contact που θελω με οποιο string και αν του δωσω (σε αντιθεση με το outlook), το spotlight (search) ειναι εκπληκτικο, και μπορεις να ψαξεις οτιδηποτε, οπουδηποτε (πχ. εψαχνα ενα απο τα χιλιαδες email που εχω με βαση κατι που ειχα γραψει μεσα στο κειμενο και το βρηκε σε χρονο dt!)!
Γενικα θα μπορουσα να μιλαω για ωρες, αλλα αν δεν το ζησεις, αποκλειεται να καταλαβεις...
Απλα τωρα κατανοω γιατι οι χρηστες Mac φαινονταν καπως snob σε εμας τους windows users...Ειναι σαν να εχεις μια Porsche Carrera και να σκαει τυπακος διπλα σου με Pundo Turbo και να σου λεει: Φιλαρακο, παει καλα το εργαλειο; :D :D

Μπα.. Το εχω on ολη μερα και ζεσταινεται ελαχιστα..
Τα μονα αρνητικα που εχω εντοπισει ειναι η μπαταρια που δεν κρατα παρα πολυ και η απουσια firewire (αυτο το ηξερα). Κατα τα αλλα ειναι αψογο..

Kαι που να δεις πιο advanced καταστασεις...
Αν ψαξεις ειδικα το automator, θα εκπλαγεις!
Το time machine το ειδες καθολου ?

Η μπαταρια θελει στρωσιμο επισης... οπως ολα τα καλα πραγματα!!!-bye-

Αυτό που περιγράφει ο Τάκης, είναι ακριβώς ότι έζησα εγώ πριν λίγα χρόνια κ έγραψα τότε το άρθρο του Switcher...!!

Τάκη δες το Automator που είπε ο Γιάννης, αλλά και το Spaces !!!!!

To spaces και το time machine τα χρησιμοποιω κανονικοτατα! Το automator το τσεκαρα αλλα χρειαζομαι ακομα εκπαιδευση..
ΥΓ Ειναι ενας φιλος Λονδινο οποτε λεω να παραγγειλω κανενα αξεσουαρ πχ Time Capsule, mighty mouse και εξτρα power adaptor καθως οι τιμες ειναι πολυ φθηνοτερες απο εδω!

ΜΗΝ κανεις το λαθος και παρεις το mighty mouse:p Ειναι μια μλκια και μιση, μονο μοστρα, χρηστικοτητα μηδεν! Ετσι την πατησα κι εγω και τωρα τη βγαζω με ενα της microsoft.

Επιβεβαιώνω κι εγώ! Ποντίκι πάντα της Microsoft, γιατί το mouse της Apple μια ζωή χαλάει το ροδάκι που έχει από πάνω και είναι εκνευριστικό!

Τάκη καλώς ήρθες στην MAC παρέα -bye-

Eγω το εχω παντως εναμιση χρονο και δεν εχει παθει τιποτα!!!
Μηπως ειστε ατυχοι ?-bye-

Εγω παντως δεν το αλαζω με τιποτα... με βολευει αφανταστα η ροδελα γιατι εχει ευχρησρο οριζοντιο και καθετο scrolling kai πολυ βολικο μεσαιο κουμπι - expose - που δεν εχει κανενα αλλο ποντικι.

Eγω το εχω παντως εναμιση χρονο και δεν εχει παθει τιποτα!!!
Μηπως ειστε ατυχοι ?-bye-

Εγω παντως δεν το αλαζω με τιποτα... με βολευει αφανταστα η ροδελα γιατι εχει ευχρησρο οριζοντιο και καθετο scrolling kai πολυ βολικο μεσαιο κουμπι - expose - που δεν εχει κανενα αλλο ποντικι.

+1 και άλλο 1!!!-bye-

Εμένα απλά στο δέυτερο χρόνο ήθελε ένα μικρό καθάρισμα που έγινε σε 5 λεπτά και ακόμα δουλέυει μία χαρά!!!!

Από χτες είμαι άλλος ένας παρήφανος κάτοχος του νέου MacBook 2.4 -bye-
Πέρασα και από τα Public και τον άρπαξα (αφού έσκασα τα 1579!!!)

Εντύπωση μου έκανε ότι υπήρχε και κοπέλα της Rainbow στο ειδικά διαμορφωμένο Apple Corner με στολή τύπου Apple Genius.
Βέβαια δεν ήξερε ακριβώς να μου απαντήσει για την έκπτωση στο iLife 09 αλλά... χαλάλι... είναι ένα βήμα μπροστά.

Η ποιότητα κατασκευής είναι απίστευτη, η ταχύτητα εντυπωσιακή και το Leopard θέλει λίγη συνηθεια έναντι του Tiger.

Ερώτηση: To DVD με το Leopard που υπάρχει στο κουτί, μπορεί και να εγκατασταθεί και σε άλλο μηχάνημα; (λέμε τώρα...)

Απάντηση: Re: Περιγραφή του νέου Macbook 13"

Από χτες είμαι άλλος ένας παρήφανος κάτοχος του νέου MacBook 2.4 -bye-
Πέρασα και από τα Public και τον άρπαξα (αφού έσκασα τα 1579!!!)

Εντύπωση μου έκανε ότι υπήρχε και κοπέλα της Rainbow στο ειδικά διαμορφωμένο Apple Corner με στολή τύπου Apple Genius.
Βέβαια δεν ήξερε ακριβώς να μου απαντήσει για την έκπτωση στο iLife 09 αλλά... χαλάλι... είναι ένα βήμα μπροστά.

Η ποιότητα κατασκευής είναι απίστευτη, η ταχύτητα εντυπωσιακή και το Leopard θέλει λίγη συνηθεια έναντι του Tiger.

Ερώτηση: To DVD με το Leopard που υπάρχει στο κουτί, μπορεί και να εγκατασταθεί και σε άλλο μηχάνημα; (λέμε τώρα...)
Με γεια !! :a0210:

Φοβερό εργαλείο είναι.

Το leopard είναι μόνο για φορητούς υπολογιστές. Κάποια εποχή χρειάστηκε να βάλω το leopard του φορητού μου σε imac γιατί δεν υπήρχε πρόχειρο εκείνη την στιγμή το δικό του και μόλις ξεκινούσε σε ειδοποιούσε ότι δεν είναι το δικό του δισκάκι κ δεν προχωρούσε η εγκατάσταση.