Περιγραφή του νέου Macbook PRO 15"

Μόλις γύρισα απο Λονδίνο με το καινούργιο Macbook Pro 2.4 / 2048 / 250gb αγορασμένο απο, εκεί που σας έχω αναφέρει πολλές φορές για τις καταπληκτικές τιμές, dixonstaxfree.

http://www.dixonstaxfree.co.uk/inde...section=computing&group=1012,1211,1212&page=2

To αγόρασα 1.148,13 λίρες με κάρτα και σε ευρώ μετατράπηκε σε 1.224,05 ευρώ!!! 656 ευρώ λιγότερα απο Ελλάδα!!! Καλά να είναι η υποτιμημένη λίρα και η μη χρέωση ΦΠΑ 15% στα βρετανικά αεροδρόμια για όλους τους ταξιδιώτες!

Πρώτες εντυπώσεις. Το trackpad ειναι φοβερό και εντυπωσιακό. Κάνει μεγάλη διαφορά απο τα portable pc. Πολύ αθόρυβο, η οθόνη τέλεια καθώς και το φωτιζόμενο πληκτρολόγιο. Έχω μάθει ήδη αρκετά εύκολα το λειτουργικό , μια και ήμουν στα windows, με βοήθεια φίλων που έχουν mac. Δε έχω κάνει ακόμα εργασίες video editing , κλπ για να δω διαφορά. Αλλά το προηγούμενο που είχα , ένα vaio, ήταν 5 ετών.... Εχω σε λειτουργία την κάρτα γραφικών 9600 και όχι την 9400. Στα αρνητικά βάζω το κέντρο βάρους πέφτει προς τα πίσω πολύ ενοχλητικά, και η πολύ ζέστη στο πίσω, πάλι, τμήμα μετά απο πολλές ώρες λειτουργίας. Στη συσκευασία είχε και 2 αυτοκόλλητα "μήλα"...

Στο Apple store , στη Regent Street, επικρατεί πανζουρλισμός. Εκεί βέβαια δεν έκανε 1.148 λίρες αλλά πάνω απο 1.300 , απ´ όσο θυμάμαι. Αγόρασα απο εκεί ένα καλώδιο MDP προς VGA, 20£. Μου έκανε εντύπωση οτι πληρώνεις σε ένα πωλητή στο διάδρομο με τη πιστωτική σου και την απόδειξη στη στέλνουν με e mail!!! Δεν πας ταμείο, μόνο αν πληρώσεις cash.

Γενικά στα καταστήματα, σ´ όλες τις περιοχές, Oxford str, Bond str, Knightsbridge, πολύς κόσμος και φυσικά πολλοί Έλληνες, κυρίως Ελληνίδες. Εκπτώσεις μεγάλες, αλλά στα φθηνά και στοκ προιόντα. Τα καλά έχουν φύγει και έχουν βγάλει προς πώληση τα καινούργια καλοκαιρινά... Και πάλι συμφέρει διότι μπορούν να αγορασθούν 20-30% φθηνότερα απο Ελλάδα λόγω της πτώσης της λίρας. Γενικώς επικρατεί μια μεγάλη φθήνια.....

Και κάτι τελευταίο , ενδιαφέρον πιστεύω. Η αλυσίδα καταστημάτων ένδυσης NEXT ανακοίνωσε ότι το Φεβρουάριο θα διαθέσει netbook σε συνεργασια με την Asus στη τιμή των 99 £ !!!!

εννοείται ότι η πώληση χωρίς καταβολή ΦΠΑ εντός ΕΕ είναι παράνομη.
Το ΦΠΑ οφείλεται να καταβάλεται ή κατά την αγορά του προϊόντος ή κατά την άφιξη στη χώρα προορισμού.

Αν έδωσες τον αριθμό φορολογικού σου μητρώου κατά την αγορά του λαπτοπ, είναι σφόδρα ενδεχόμενο μέσω του συστήματος VIES να σου ζητηθεί να καταβάλεις το ΦΠΑ εδώ. Μέχρι πρότινος δεν γινόταν λόγω του μη προσαρμοσμένου TAXIS... αλλά αυτό μέχρι πρότινος.

Στην ουσία του πράγματος τώρα, σου εύχομαι να το απολαύσεις το mac.

Ευχαριστώ για τις ευχές σας.

Για το ΦΠΑ τώρα. Γιατί δεν έχουν ΦΠΑ στα βρετανικά αεροδρόμια μετά τον έλεγχο ειναι ένα ερωτηματικό. Μήπως τα έχουν τα δηλώσει ως off shore? Οχι μονο τα ηλεκτρονικά αλλά ακόμα και στην ένδυση, που συγκρινα τιμές, είναι φθηνότερα στο αεροδρόμιο. Μάλλον θα επικρατεί κάποιο ιδιαίτερο καθεστώς. Να παρανομούν τόσο ανοιχτά δεν νομίζω. Φυσικά και δε ζητούν ΑΦΜ κατα την αγορά. Στις αποδειξεις ακομα και στα φαγητα, στο ΕΑΤ. , δεν αναγράφεται ΦΠΑ.

πάντως για την μπαταρία που αναφέρθηκε στο 2,53 , εγώ δεν είδα κάποιο πρόβλημα... μια χαρούλα διάρκεια έχει!

danke camarade...

το μόνο που διαπίστωσα πάντως σχετικά με την μπαταρία του είναι ότι αργεί χαρακτηριστικά να φορτώσει στο 100%

Για τη διάρκεια της μπαταρίας.

Με λειτουργία στην 9400, απενεργοποιημένο πάντα το bluetooth, και μόνο σερφάρισμα στο internet έχω φτάσει μέχρι 4 ώρες και 30 λεπτά.

Με λειτουργία στην 9600, και ίδιες λειτουργίες με παραπάνω, 3 ώρες.

Με λειτουργία στην 9400, και σερφάρισμα, εργασία σε πολλά προγράμματα 2 ώρες και 40 λεπτά

Με λειτουργία στην 9600, και ίδιες λειτουργίες με παραπάνω 2 ώρες και 20 λεπτά.

Για να φορτίσει πλήρως , γύρω στις 3 ώρες.

Αξιοπρεπείς επιδόσεις. Όχι οι καλύτερες αλλά καλές για φορητό υπολογιστή 15.4' ιντσών και βάρους 2,5 κιλών. Τελικώς ειναι απο τα ελαφρύτερα 15.4' ιντσών φορητά της αγοράς. Το macbook, είναι 2 κιλά, αλλά υπάρχουν πολλά άλλα , στις ίδιες ίντσες 13.3' , που είναι ελαφρύτερα.

Ακούγεται ότι βγαίνει σε λίγο καιρό και καλώδιο MDP προς HDMI. Αμήν!