Περιμένω τις απόψεις σας…

Η ´καφε´,να ξαναγίνει ´εκτός θέματος´όπως είχε προτείνει ο Ηλίας Κ..
Κάθε γνώμη που εκφράζεται εκεί πάντα θα είναι υποκειμενική και δεν είναι δυνατόν να αποδεικνύεται αντικειμενικά.Εχουν γίνει πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις,αλλά και πολλές που ....χωρίς σχόλια.
Σε έναν τόσο μεγάλο χώρο δεν μπορούν να συμπίπτουν τα ενδιαφέροντα όλων.
Οτι συμβαίνει το τελευταίο διάστημα ίσως βοηθήσει να εξαχθούν πολύτιμα συμπεράσματα και μάλιστα συμπεράσματα για το τι επιτρέπεται και τι όχι.
Προσωπικά δεν ξαναγράφω στην ´καφέ´,πλήν τού συγκεκριμένου θέματος,μέχρις να γίνει αποσαφήνισις τών πραγμάτων.
Τέλος ,επικροτώ την πρόταση τού Κυρίου Κυρίτση για ύπαρξη συνδρομών.

Απάντηση: Re: Περιμένω τις απόψεις σας…

Και πιστεύω ότι όλοι μας, όσοι έχουμε παιδιά, σύζυγο ή συναδέλφους κλπ. που δεν θα θέλαμε να δουν και να σχολιάσουν αυτά που γράφουμε εδώ. Και η λύση δεν είναι το ψευδώνυμο. Ο σκοπός μας δεν είναι να κρυφτούμε. Άλλωστε το φόρουμ ενθαρρύνει να γράφουμε με την πραγματική μας ταυτότητα.
Το avclub δεν είναι λούμπεν καφενείο.

Σκεφτείτε το. Για όλα τα άλλα, υπάρχουν κι άλλοι πιο κατάλληλοι χώροι.

Σωστό .

Re: Απάντηση: Περιμένω τις απόψεις σας…

Εμενα η γνωμη μου ειναι πολυ συγκεκριμενη:

Υπαρχουν ανθρωποι που ενοχλουνται για τα Χ πραματα, αλλοι που ενοχλουνται για τα ψ. Αν πορευομασταν με το τι θελει ο καθενας, θα επρεπε να κλεινουμε ολα τα θεματα, γιατι καποιος θα ενοχληθει με κατι.
Υπαρχουν καποιοι που ενοχλουνται με τα Χ θεματα, και καποιοι που δεν ενοχλουνται.
Αν υπαρχει ενα δωματιο με καπνιστες και περναει ενας μη καπνιστης απο εξω, ΔΕΝ ειναι λογικο να μπει μεσα και να τους πει " Σταματηστε να καπνιζετε, ενοχλειτε τους.. εξω" Οποιος ενοχλειται απο τον καπνο, απλα δεν μπαινει μεσα. ΑΠΛΟ

Αν καποιο θεμα σας χαλαει, ΜΗΝ το παρακολουθειτε. Ολα τα αλλα ειναι παρεμβατισμοι, που δεν εχουν θεση στα πετυχημενα φορουμ. Στις ακραιες συμπεριφορες, υπαρχει η αυτορρυθμιση και ο Συντονισμος. Οπως στην κοινωνια. Αν καποιος θεωρει το ΟΛΑ ΧΧΧ του Αναστασιαδη οτι εχει διαφορες γκομενες που τα βγαζουν ολα, δεν εχει παρα να αλλαξει καναλι...

Η σοβαροφανεια και η υποκρισια στην κοινωνια δεν μου αρεσε ποτε. Ουτε εδω μεσα. Δεν τιθεται θεμα δημοκρατιας. Τιθεται θεμα προσωπικων επιλογων.

Ουτε αναρχια υφισταται ουτε τιποτα. Μην κινδυνολογουμε χωρις νοημα.

ΜΗΝ παρακολουθειτε θεματα που σας ενοχλουνε. Ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ.

Αυτο ειναι και το δικο μου σκεπτικο:grandpa:
Να προσθεσω επισης οτι δεν μου αρεσει να σφαζονται ατομα μεταξυ τους. Ειναι πολυ ασχημο.

Last edited:
Re: Απάντηση: Περιμένω τις απόψεις σας…

Εμενα η γνωμη μου ειναι πολυ συγκεκριμενη:

Υπαρχουν ανθρωποι που ενοχλουνται για τα Χ πραματα, αλλοι που ενοχλουνται για τα ψ. Αν πορευομασταν με το τι θελει ο καθενας, θα επρεπε να κλεινουμε ολα τα θεματα, γιατι καποιος θα ενοχληθει με κατι.
Υπαρχουν καποιοι που ενοχλουνται με τα Χ θεματα, και καποιοι που δεν ενοχλουνται.
Αν υπαρχει ενα δωματιο με καπνιστες και περναει ενας μη καπνιστης απο εξω, ΔΕΝ ειναι λογικο να μπει μεσα και να τους πει " Σταματηστε να καπνιζετε, ενοχλειτε τους.. εξω" Οποιος ενοχλειται απο τον καπνο, απλα δεν μπαινει μεσα. ΑΠΛΟ

Αν καποιο θεμα σας χαλαει, ΜΗΝ το παρακολουθειτε. Ολα τα αλλα ειναι παρεμβατισμοι, που δεν εχουν θεση στα πετυχημενα φορουμ. Στις ακραιες συμπεριφορες, υπαρχει η αυτορρυθμιση και ο Συντονισμος. Οπως στην κοινωνια. Αν καποιος θεωρει το ΟΛΑ ΧΧΧ του Αναστασιαδη οτι εχει διαφορες γκομενες που τα βγαζουν ολα, δεν εχει παρα να αλλαξει καναλι...

Η σοβαροφανεια και η υποκρισια στην κοινωνια δεν μου αρεσε ποτε. Ουτε εδω μεσα. Δεν τιθεται θεμα δημοκρατιας. Τιθεται θεμα προσωπικων επιλογων.

+1

Με προβλημάτισε το ποστ του κ. Βλασίδη. Αν είναι να απειλείται έτσι η επαγγελματική ζωή κάποιου από τους διαχειριστές μας, τότε ίσως είναι λάθος να βγάζουμε τέτοια threads. Από τη άλλη όμως, τίθεται και το θέμα της ελευθερίας του λόγου...

Με προβλημάτισε το ποστ του κ. Βλασίδη. Αν είναι να απειλείται έτσι η επαγγελματική ζωή κάποιου από τους διαχειριστές μας, τότε ίσως είναι λάθος να βγάζουμε τέτοια threads. Από τη άλλη όμως, τίθεται και το θέμα της ελευθερίας του λόγου...

εγω δεν μπορω να καταλαβω με τι τον απειλουσαν .......

μα τα γραφομενα εδω μεσα κανενος νομιζω .... δεν εχουν τοσο χαλια ειπεδο ωστε να χρησιμοποιηθουν για να απειληθει καποιος !!!

Ως πρώην ΓΔ του avforum και του ΑΓΔ του avsite θα σας πω ότι η κατηγορία εκτός θέματος αποτελεί τη μεγαλύτερη πηγή προβλημάτων για οποιονδήποτε διαχειριστή. Δεν μπορείς ούτε καν να κοιμηθείς. ΠΡΕΠΕΙ να μένεις πάνω στο πληκτρολόγιο. Και για το 20% από αυτά που περνούν μπροστά σου πρέπει να αποφασίζεις αν θα περάσουν ή όχι. Με αυτή την ιδιότητα θα ήθελα να υπάρχουν θέματα αλλά εκτός θρησκευτικών, πολιτικών και εθνικών θεμάτων

Θα μιλήσω όμως κι ως μέλος κι ως πατέρας. Με αυτή την ιδιότητα πιστεύω ότι πολλά μέλη έχουμε ξεφύγει για τα καλά. Ασχολούμαστε με πράγματα που θέλουμε να τα λέμε εν κρυπτώ, αλλά δεν θα θέλαμε να τα δούμε κάπου δημόσια με το ονοματεπώνυμό μας. Σε κάποιο θέμα ανέφερα ότι αναγκάστηκα να απαγορεύσω την είσοδο στο φόρουμ στη μεγάλη μου κόρη, διότι δεν ήθελα να δει αυτά που γράφονταν εκείνη την ημέρα στο χώρο που συχνάζει ο μπαμπάς της (14 ετών). Επίσης πριν 10 μέρες ζήτησα να μάθω την πραγματική ιδιότητα του spycon 69 (την οποία μου αποκάλυψε πολύ πρόθυμα) διότι είχα υποψίες πως επρόκειτο για φοιτητή μου, ο οποίος με εκβίαζε τηλεφωνικώς ότι αν δεν τον περάσω αυτόν και 4 άλλους, θα έβγαζε στον πίνακα ανακοινώσεων της σχολής αυτά που γράφονται εδώ μέσα.

Και πιστεύω ότι όλοι μας, όσοι έχουμε παιδιά, σύζυγο ή συναδέλφους κλπ. που δεν θα θέλαμε να δουν και να σχολιάσουν αυτά που γράφουμε εδώ. Και η λύση δεν είναι το ψευδώνυμο. Ο σκοπός μας δεν είναι να κρυφτούμε. Άλλωστε το φόρουμ ενθαρρύνει να γράφουμε με την πραγματική μας ταυτότητα.
Το avclub δεν είναι λούμπεν καφενείο.

Σκεφτείτε το. Για όλα τα άλλα, υπάρχουν κι άλλοι πιο κατάλληλοι χώροι.

κ. Βλασιδη, για 2η φορα θα σας πω οτι υπερβαλλετε... σκοπιμως

Το internet εχει 34834957487546784 sites που δεν θα επρεπε να δουνε τα παιδια σας. Απο αυριο θα περιμενα να αρχισετε ενα προς ενα να τους λετε οτι δεν θελετε τα παιδια σας να δουνε το site τους.

Ειναι απιστευτο να συζηταμε με τοσο πουριτανη σκεψη για 2-3 θεματα που εχουν γραφτει.

Επισης, το τι ειναι το avclub, το βλεπει αλλιως ο καθενας. Αν θελετε κιολας, η επιτυχια του avclub δεν συνισταται μονο στα ειδικα θεματα, αλλα και παρα πολυ στα εκτος. Τα θεματα και οι στατιστικες (ερ. θεματων, θεασεις κλπ) μαλλον αυτο δειχνουν.
Επισης θεωρω οτι αυτοι που εχουν ξεφυγει ειναι αυτοι που νομιζουν οτι αυτα συζητωνται μονο εν κρυπτω. Λαθος μεγα. Ολοι στις παρεες μας λιγο ως πολυ, συζηταμε ΚΑΙ τετοια θεματα και δεν κρυβομαστε που τα συζηταμε.

Υπαρχει υπερβολικη σπουδη για την καθοδηγηση της θεματολογιας, κατι που εχει αρχισει να με ενοχλει τα μαλλα. Το θεμα ειναι πολυ απλο. Αν με πεισετε οτι ενοχλειται παραπανω απο το 50% των μελων με αυτα, τοτε, πασο. Εγω μετρησα ποσοι συμμετειχαν με αστεια κλπ και ειναι συντριτικως περισσοτεροι.

Ενας συντονιστης πρεπει να το μετραει ΚΑΙ αυτο. Εγω θεωρω το ρολο αυτο ως.. επικουρικο και οχι ως πατερναλιστικο. Τις ηθικες μας αξιες δεν περιμενω τους συντονιστες να μας τις επιβαλλουν.

δύσκολο πράγμα η διαχείριση ενός φόρουμ (γιατί διαχειρίζεσαι ανθρώπους ...)

Βαγγελη, δεν συμφωνω οτι διαχειριζεσαι ανθρωπους. Διαχειριζεσαι την ευρυθμη παραθεση και αντιπαραθεση αποψεων. Και αυτο δεν ειναι οντως ευκολο.

Δεν σημαινει ομως οτι καθοδηγεις. Αλλο καθοδηγηση, αλλο διαχειρηση:grandpa:

Πάντως καλό είναι να μην μπερδευουμε ένα club με τηλεοπτικά κανάλια,όπου αλλάζει κανείς συχνότητα.
Το avclub,ειναι ένα και μόνον ´κανάλι´με υποκατηγορίες,αλλά με συγκεκριμένη ,οσο γινεται αισθητική.
Πάντα είμαι υπέρ της ελευθερίας της γνώμης,τών διαφορετικών απόψεων και τών συγκρούσεων,αλλά εάν θεωρείται ελευθερία γνώμης η προβολή τής δευτερης ακτινογραφίας,μετά και παρά την διαχειριστική παρέμβαση,πάω πάσο.

Σπυρο, συγνωμη που διαφωνω, πιστευω οτι ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ ετσι και μαλλον καλυτερα. Αν καποιον τον ενοχλησε ενα θεμα, δεν το ανοιγει ξανα. Με την διαφορα, οτι δεν κλεινει ΟΛΟ το.. "καναλι". . Εγω το εχω κανει πολλες φορες..

Υ.Γ. Ποια δευτερη ακτινογραφια?

Last edited:
Πάντως καλό είναι να μην μπερδευουμε ένα club με τηλεοπτικά κανάλια,όπου αλλάζει κανείς συχνότητα.
Το avclub,ειναι ένα και μόνον ´κανάλι´με υποκατηγορίες,αλλά με συγκεκριμένη ,οσο γινεται αισθητική.
Πάντα είμαι υπέρ της ελευθερίας της γνώμης,τών διαφορετικών απόψεων και τών συγκρούσεων,αλλά εάν θεωρείται ελευθερία γνώμης η προβολή τής δευτερης ακτινογραφίας,μετά και παρά την διαχειριστική παρέμβαση,πάω πάσο.

οχι με την προβολη της δευτερης ακτινογραφιας δεν συμφωνω ουτε εγω γιατι μπορει να μην αναγνωριζουμε τα προσωπα αλλα ειναι .... εκτος εντελως απο το μετρο ...

εγω στεκομαι στα απλα αστειακια που λεμε ολοι μας στις παρεες μας ....τα οποια ειναι απο γλαφυρα εως πικαντικα η ξυνα που λενε ......

ε... αν πεφτει και εκει μαχαιρι τι να πω !! πολυ πουριτανοι γιναμε .....

εμενα αυτο που με ενοχλει πως τετοια θεματα πικαντικα μαζευουν ενα σωρο θεασεις και απαντησεις !!!
και καποια αλλα πολυ Σοβαρα θεματα ...
η γινονται πεδιο τσακωμων η προσπερνουνται αδιαφορα ......

Σπυρο, συγνωμη που διαφωνω, πιστευω οτι ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ ετσι και μαλλον καλυτερα. Αν καποιον τον ενοχλησε ενα θεμα, δεν το ανοιγει ξανα. Εγω το εχω κανει πολλες φορες..

Υ.Γ. Ποια δευτερη ακτινογραφια?

Βασίλη,αλλοίμονο,συζήτηση κάνουμε.:ernaehrung004: Θεωρώ οτι το club ειναι ένα ολόκληρο σπίτι με πολλά δωμάτια.Σε κάποια δωμάτια χαλαρώνουμε ,σε άλλα λιγότερο,αλλά υπάρχει μιά συνολική αντίληψη λίγο-πολύ.
Προσωπικά δεν βλέπω την συνολική αντίληψη,εξ´ού και οι διαφωνίες στο τί επιτρέπεται και τι απαγορευεται.
Εάν έρθεις πάντως καλεσμένος στο σπίτι μου ,δεν θα σε υποδεχτώ με το σωβρακο,και ασφαλώς ουτε και εσύ εάν έρθω στο δικό σου.Φυσικά αυτό δεν σημαινει ότι θα φοράω συνέχεια κοστούμι και γραβάτα.Αυτό εννοώ,να βρεθεί ένα μέτρο.
Για την δευτερη ακτινογραφία,πήγαινε στο επιμαχο θέμα.

Ενταξει, ειδα και εγω την "καλλιτεχνικη" προσεγγιση. Ουτε εγω θα την δημοσιευα εκτος και αν δημιουργουσα ενα link, αλλα μεχρι εκει. Πιστευω οτι, αν οι αναγνωστες ενοχληθουνε, θα το εκφρασουν μεσα απο τα post τους και θα διευθετηθει το ζητημα.

Δηλαδή το avclub, ψάχνει τον δρόμο του και όπου βγεί; Δηλαδή το ότι η κατηγορία cafe έχει 3πλάσια posts απο την δεύτερη είναι φυσιολογικό; Αυτό το πράγμα είναι ένα εξειδικευμένο φορουμ; Και γιατί αναφέρεται συνέχεια η φράση ελευθερία του λόγου; Δηλαδή πάμε στην άποψη ότι θα συμφωνήσουμε να κάνουμε αυτά τα πράγματα σημαίνει ότι είμαστε φασίστες γιατί δεν κάνουμε τα υπόλοιπα; Έλεος!!!
Αρα λοιπόν το avclub δεν είναι ένα φορουμ για audio & video fanatics area, που απο ότι δείχνουν και τα ποστς, ενσυνείδητα είναι ενα φορουμ γενικού ενδιαφέροντος και με αύρα audio & video.

Re: Απάντηση: Re: Περιμένω τις απόψεις σας…

Το internet εχει 34834957487546784 sites που δεν θα επρεπε να δουνε τα παιδια σας. Απο αυριο θα περιμενα να αρχισετε ενα προς ενα να τους λετε οτι δεν θελετε τα παιδια σας να δουνε το site τους.

Ειναι απιστευτο να συζηταμε με τοσο πουριτανη σκεψη για 2-3 θεματα που εχουν γραφτει.

Επισης, το τι ειναι το avclub, το βλεπει αλλιως ο καθενας. Αν θελετε κιολας, η επιτυχια του avclub δεν συνισταται μονο στα ειδικα θεματα, αλλα και παρα πολυ στα εκτος. Τα θεματα και οι στατιστικες (ερ. θεματων, θεασεις κλπ) μαλλον αυτο δειχνουν.
Επισης θεωρω οτι αυτοι που εχουν ξεφυγει ειναι αυτοι που νομιζουν οτι αυτα συζητωνται μονο εν κρυπτω. Λαθος μεγα. Ολοι στις παρεες μας λιγο ως πολυ, συζηταμε ΚΑΙ τετοια θεματα και δεν κρυβομαστε που τα συζηταμε.

Υπαρχει υπερβολικη σπουδη για την καθοδηγηση της θεματολογιας, κατι που εχει αρχισει να με ενοχλει τα μαλλα. Το θεμα ειναι πολυ απλο. Αν με πεισετε οτι ενοχλειται παραπανω απο το 50% των μελων με αυτα, τοτε, πασο. Εγω μετρησα ποσοι συμμετειχαν με αστεια κλπ και ειναι συντριτικως περισσοτεροι.

Ενας συντονιστης πρεπει να το μετραει ΚΑΙ αυτο. Εγω θεωρω το ρολο αυτο ως.. επικουρικο και οχι ως πατερναλιστικο. Τις ηθικες μας αξιες δεν περιμενω τους συντονιστες να μας τις επιβαλλουν.

Πολυ σωστα :grandpa: Για 2η φορα με καλυψες σημερα :aktion033:

...ενώ συνεχίζει η κατάθεση απόψεων να διευκρινίσω μια και δεν το έκανα στο αρχικό post η άποψη είναι σε προσωπικό επίπεδο, επίσης ο συζήτηση γίνετε για να έχουμε όλοι την ευκαιρία να πούμε τη άποψη μας χωρίς να έχουμε κάποιο θέμα στη μέση που παίρνουμε θέση και καμιά φορά μπορεί να ξεφύγουμε υποστηρίζοντας την άποψη μας επί του θέματος...

...ρώτησα και στο προηγούμενο post και συνεχίζω ποια είναι τα όρια ? έξω στη πραγματική κοινωνία πολλοί από όσους εκφέρουν την άποψη τους εδώ μάλλον δεν θα το έκαναν όπως εδώ... είναι ενοχλητικό, όμως καλυμμένοι πίσω από το απρόσωπο της virtual κοινότητας ξεφεύγουν, γίνονται εριστικοί προς του υπολοίπους συνομιλητές τους, προσβάλουν άτομα, ιδεολογία, θρησκευτικές η πολιτικές πεποίθησης κλπ στο πνεύμα της δημοκρατίας όταν την έχουν καταπάτηση με τα λόγια τους λίγο πριν...

... επίσης μια και αρκετοί φίλοι μίλησαν για την αύξηση αναγνωσιμότητας τουλάχιστον εδώ δεν ισχύει...ούτε το κόστος συντήρησης του avclub.gr είναι μεγάλο για να χρειαζόμαστε ΤΑ έσοδα από τη διαφήμιση ούτε κάτι έχουμε να κερδίσουμε από την άσκοπη εγγραφή μελών και αναγνωσιμότητας (τα καλά της μη κερδοσκοπικής ομάδας ;) ) όπως ξέρετε όλες οι κατηγορίες είναι ανοικτές έτσι ώστε η γνώση να μοιράζετε και μόνο η εκτός και συναφείς με τα μέλη κατηγορίες είναι (και ήταν πάντοτε ) κλειστές για να μπορούν τα μέλη/χρήστες να κάνουν τις δικές τους συζητήσεις για θέματα πέρα του αντικείμενου του avclub.gr… ο κυρίως σκοπός και λόγο ύπαρξης του avclub.gr ήταν, είναι και θα είναι το μοίρασμα γνώσεων, εμπειριών, απόψεων για τη τεχνολογία και αγορά του av που μας ενώνει...

…νομίζω ότι επιλογές έχουμε όλοι μας το ίδιο και η κοινότητα του avclub.gr απλός πρέπει να επιλέξουμε αν θέλουμε και δεχόμαστε ότι κάποιες φορές όταν δε καταλαβαίνουμε εμείς τα όρια κάποιος άλλος θα πρέπει να το κάνει η μένουμε αμέτοχοι και αφήνουμε ένα, δυο, πέντε, δέκα ανθρώπους να καταστρέφουν ότι έχει φτιαχτεί... ?

Θα συμφωνήσω με τα παραπάνω και θα πω επίσης ότι αλλιώς θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται κάποιο μέλος επώνυμο και αλλιώς κάποιο ανώνυμο, όταν θίγει ή προσβάλει πρόσωπα και καταστάσεις.