Περιμένουμε κάτι δυνατό απο την AMD στις 25 Σεπτεμβριου!

Δεβελέκος Στράτος

AVClub Addicted Member
17 June 2006
1,625
Η AMD δημιουργησε ένα site που μας κάνει να περιμένουμε σε 5 μέρες κάτι πολύ ενδιαφέρον. Δεν δίνει καμία ουσιαστική πληροφορία και έτσι οι φήμες οργιάζουν στο Ιντερνετ.....
Ελπίζουμε να είναι κάτι που θα καταφέρει να ανακόψει την ανοδική πορεία της Intel στους επεξεργαστές γιατι ο δυνατός ανταγωνισμός μας ωφελεί!

H AMD όντως βγάζει τους νέους της τετραπύρηνους στα τέλη του Σεπτέμβρη αλλά νομίζω πως το site αυτό απλά δημιουργήθηκε για διαφημιστικούς περισσότερο λόγους. Απλά δηλαδή για να γίνει κουβέντα, όπως αυτή που κάνουμε τώρα...

Μακάρι οι τιμές των νέων Quad-Core της AMD να είναι έτσι όπως τις ανακοίνωσε στις ΗΠΑ...Επίσης από επιδόσεις (λόγω energy savings) ο νέος QuadCore σκιζει... Προβλέπω μάχη που θα θυμίζει προηγούμενα έτη...

Άντε για να δούμε θα βγάλει τίποτα καλό γιατί θέλω να ψωνίσω και περιμένω να βγάλει η AMD Quad Core για να έχω να συγκρίνω...

Re: Απάντηση: Περιμένουμε κάτι δυνατό απο την AMD στις 25 Σεπτεμβριου!

Άντε για να δούμε θα βγάλει τίποτα καλό γιατί θέλω να ψωνίσω και περιμένω να βγάλει η AMD Quad Core για να έχω να συγκρίνω...

Μια από τα ίδια!

Έχω όλα τα καινούρια τσιμπράγκαλα στο δωμάτιο και περιμένω να αποφασίσω για επεξεργαστή μιας και την intel δεν την χώνεψα ποτέ, αν και αυτή τη στιγμή είναι μονόδρομος...

Έχω πολλά χρόνια να πάρω Intel σε desktop μηχάνημα (ενώ όλα μου τα λαπτοπ είχαν/έχουν Intel). Αν έχεις να διαθέσεις Χ χρήματα σε οποιαδήποτε στιγμή την τελευταία πενταετία το λιγότερο η AMD προσέφερε περισσότερα. Αν δεν είχες οροφή στον προυπολογισμό σου τότε τις περισσότερες (όχι όλες) τις φορές η Intel έδινε το κάτι παραπάνω με μεγάλα όμως ποσά.
Για πρώτη φορά τώρα τελευταία η AMD είναι μπροστά τεχνολογικά (βλέπε τεχνολογία με μονό αριθμό πυρήνων) και ίσως έτσι δούμε ξανά τις τιμές να πέφτουν και οι επιδόσεις να ανεβαίνουν.

Έχω πολλά χρόνια να πάρω Intel σε desktop μηχάνημα (ενώ όλα μου τα λαπτοπ είχαν/έχουν Intel). Αν έχεις να διαθέσεις Χ χρήματα σε οποιαδήποτε στιγμή την τελευταία πενταετία το λιγότερο η AMD προσέφερε περισσότερα. Αν δεν είχες οροφή στον προυπολογισμό σου τότε τις περισσότερες (όχι όλες) τις φορές η Intel έδινε το κάτι παραπάνω με μεγάλα όμως ποσά.
Για πρώτη φορά τώρα τελευταία η AMD είναι μπροστά τεχνολογικά (βλέπε τεχνολογία με μονό αριθμό πυρήνων) και ίσως έτσι δούμε ξανά τις τιμές να πέφτουν και οι επιδόσεις να ανεβαίνουν.

Από την εποχή των athlon xp μέχρι να εμφανιστούν οι c2d (πριν σχεδόν 1 χρόνο), οι ΑΜD ήταν πολύ καλύτεροι από τους αντίστοιχους intel σε οποιαδήποτε κατηγορία τιμής! Η INTEL τότε έκανε διαφήμηση ( πουλαγε παραμύθι) με βάση τα mhz που δεν έχουν καμία σχέση με την ταχύτητα των επεξεργαστών όταν είναι διαφορετικής αρχιτεκτονικής! Βλέπε P4 VS ATHLON 64, P3 VS ATHLON XP, P-d VS ATHLON X2! Επί πέντε χρόνια η AMD είχε 20-30% καλύτερες επιδώσεις από intel!

Στις 25 σεπτεμβρίου μην περιμένετε PHENOM! Αυτός θα έρθει μέσα Νοέμβρη!
Μάλλον θα παρουσιάσουν το νέο chipset AMD RD-790 για τις νέες μητρικές που θα υποστηρίζουν H.T.3 και QUAND-CROSSFIRE!

Last edited:
Re: Απάντηση: Περιμένουμε κάτι δυνατό απο την AMD στις 25 Σεπτεμβριου!

Μάλλον θα παρουσιάσουν το νέο chipset AMD RD-790 για τις νέες μητρικές που θα υποστηρίζουν H.T.3 και QUAND-CROSSFIRE!

Καλό είναι κι αυτό!!!

Ναι αυτό περιμένω και εγώ για να πάρω το νέο μου συστηματάκι! Οι phenom ας έρθουν οποτε θέλουν! Το θέμα για εμενα είναι η αναβαθμισημότητα του H.T.3 που πρόσφέρουν οι νέες μητρικές σε σχέση με τις υπάρχουσες που ναι μεν υποστηρίζουν τους phenom αλλά χωρίς να δίνουν h.t.3! Στην ουσία η διαφορά στις επιδώσεις με και χωρίς h.t.3 μάλλον θα είναι μηδαμηνές αφού και το υπάρχον h.t. είναι υπεραρκετό!

Για όσους έχουν ΑMD (am2) και θα ήθελαν αργότερα αναβάθμιση σε phenom παρουσιάστηκε bios update για τις ΑΜ2 μητρικές τους ώστε να τον υποστηρίζουν!!! Εδώ:

http://www.asus.com/news_show.aspx?id=8305

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Περιμένουμε κάτι δυνατό απο την AMD στις 25 Σεπτεμβριου!

Μια από τα ίδια!

Έχω όλα τα καινούρια τσιμπράγκαλα στο δωμάτιο και περιμένω να αποφασίσω για επεξεργαστή μιας και την intel δεν την χώνεψα ποτέ, αν και αυτή τη στιγμή είναι μονόδρομος...

Ακομα με τα πράγματα είσαι? Και εγώ το ίδιο. Εχω ram, κάρτα γραφικών, κουτιά, τροφοδοτικά, h/d και περιμένω μητρική με RD-790 για να βάλω τον amd 6000+ ή κανένα phenom αν έρθει γρήγορα και είναι σε καλή τιμή!Πάντος μην νομίζεις ότι οι AMD είναι χειρότεροι από τους intel αν μιλάμε για λογικές τιμές χωρίς να μας ενδιαφέρει το o/c! Aπλά οι power users που τους ενδιαφέρουν τα κλόκια με τους q6850 & q6600 τους, παρασήρουν και τους υπολοιπους αγοραστές προς intel άσχετα αν στην χαμηλή κατηγορία τιμής οι amd είναι καλύτεροι!

Last edited:
For mainstream desktop systems, Copperhead will bring a “native quad-core” 32 nm processor in an AM3 package. This is particularly interesting, as AMD intends to release 32 nm CPUs only one year after the release of 45 nm chips to catch up with Intel, which also plans to release 32 nm processors in 2009. The Copperhead platform will be AMD’s first desktop platform to be compatible with DDR3 memory.

maybe they somehow got a working model and then going to display it on that date?? (??both shoulders up ??)

5488_large_performanceplatforms.jpg

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Περιμένουμε κάτι δυνατό απο την AMD στις 25 Σεπτεμβριου!

Ακομα με τα πράγματα είσαι? Και εγώ το ίδιο. Εχω ram, κάρτα γραφικών, κουτιά, τροφοδοτικά, h/d και περιμένω μητρική με RD-790 για να βάλω τον amd 6000+ ή κανένα phenom αν έρθει γρήγορα και είναι σε καλή τιμή!Πάντος μην νομίζεις ότι οι AMD είναι χειρότεροι από τους intel αν μιλάμε για λογικές τιμές χωρίς να μας ενδιαφέρει το o/c! Aπλά οι power users που τους ενδιαφέρουν τα κλόκια με τους q6850 & q6600 τους, παρασήρουν και τους υπολοιπους αγοραστές προς intel άσχετα αν στην χαμηλή κατηγορία τιμής οι amd είναι καλύτεροι!

Κουτί να δει το μάτι σου!!!

Μου λείπουν πλέον μόνο η μητρική και ο επεξεργαστής. 99,99% να μην πω ΣΙΓΟΥΡΑ θα είναι ο 6000+ (ο οποίος φτηναίνει ΚΑΘΕ μέρα που περνάει) και για μητρική κάποια από τις καινούριες...

Άντε να δούμε!!!

Α!!! και μια Meridian που περιμένω από τον Σύριο, αλλά κάπου έχει κολλήσει και αγχώνομαι τώρα!

Πάνο η Intel έβγαζε κάτι τσιπάκια με 1000+ ευρώ που συνήθως ήταν καλύτερα από τους κορυφαίους Athlon (όχι πάντα βέβαια).
Και εγώ από όταν πήρα τον πρώτο μου Athlon 1 GHz (Thunderbird) δεν ξαναπήγα πότε σε υλοποίηση της intel, γιατί με λιγότερα χρήματα είχα ταχύτερα και σταθερά μηχανήματα (στην αρχή με chipset της AMD και μετά με της Nvidia)

Εγώ μια ζωή είχα δυο pc πάντα ένα ήταν με amd και ένα με intel! Δεν θυμάμαι καμιά φορά να ήταν καλύτεροι οι intel! Πάντα άκουγα άσχημα πράγματα για amd μέχρι την εποχή που η amd έφερε το h.t. αλλά εγώ πάντα έβρισκα καλύτερα τα amd τουλάχιστον σε real time! Τέλος πάντον καλά μοντέλα είχε και η intel αλλά το φιασκο με τους pentium d και 4 ήταν από τα άγραφα! Οι p3 κάτι έκαναν! Αυτό όμως που δεν συγχωρώ με τίποτα στην intel είναι που αλλάζει chipset-socket -fsb κάθε τόσο και για να αναβαθμιστείς πρέπει να αλλάξεις όλο το μηχάνημα, ενώ στην amd κοτσάρεις ένα νέο επεξεργαστή και είσαι οκ! Πχ. πήρα τον περασμένο Φλεβάρη έναν E6600 και μια p5w ,2gb ram κ.λ.π. 2300Ε και αυριο δεν θα μπορώ να βάλω penryn! Γιατί?

Last edited:
Για το νέο chipset που λέγαμε τί προβλέπεται?

Έχω ένα περιθώριο χρόνου έως ένα μήνα max να περιμένω...

Μετά τα Χριστούγεννα έρχονται οι Phenom , άρα πάρε Intel και ησύχασε ... Εκτός αμα βολεύεσαι με cpu για server ... Το νέο chipset θέλει και την νέα cpu ... ( οι παλιές ναι μεν παίζουν , αλλά τα Intelάκια δεν τα ξεπερνάνε ... )

Kοίτα το νεο chipset rd790 είναι πλήρως συμβατό με του athlon x2 am2 οπότε μπορείς να βάλεις μητρική με αυτό και να πάρεις έναν από τους υπάρχον amd !
Μην νομίζεις ότι στις χαμηλές κατηγορίες τιμής η intel έχει το προβάδισμα!
Αν θελω να δώσω πχ. για επεξεργη / μητρική 200Ε δεν με συμφέρει η intel αφού θα πάρω τις μισές επιδώσεις απότι αν έπαιρνα amd! Αν βάλεις στο παιχνίδι και την αναβαθμισημότητα τότε σίγουρα θα επιλέξεις amd!

Και ένα παράδειγμα! Εγώ πήρα pc με 2300Ε πριν από 8 μήνες! Για την μητρική και μόνο έδωσα 249Ε ( p5w dh) ! Το ξέρεις ότι τους επερχόμενους penryn δεν μπορώ να τους βάλω? Κάποιος άλλος που έχει AMD pc 2 ετών, με μητρική AM2 των 80Ε, το ξέρεις ότι μπορεί να βάλει phenom? Oπότε ποια είναι η καλύτερη επιλογή ?

Αυτό που είπα είναι , θες δύναμη τώρα; παίρνεις intel , θες αναβαθμισιμότητα; παίρνεις amd ... Και πάλι δεν έχω δει κάτι για το rd790 ...

ΥΓ έχω μείνει με 939 socket και το έχω παράπονο ... Βέβαια το pc το έχω από τότε που πρώτο-βγήκε το 939 και το αναβάθμισα σε 4600+ με 280 ευρώ ( τελευταίο κομμάτι στο πλαίσιο ) αλλά οι τιμές έπεσαν στον μισό μέσα σε 6 μήνες ( θα μου πεις δεν αγόρασα μητρική )