Περιοδικό "Digital Satellite TV Info" Τεύχη 2008-2010

Re: Απάντηση: "Digital TV info" τεύχος Σεπτεμβρίου 2010

Δεν έχω διαβάσει το άρθρο,αλλά από ότι καταλαβαίνω ο κάθε λογής εμποράκος,θα μας καταντήσει να μην μπορούμε να δούμε εμείς μπάλα στο σαλόνι,και η σύζυγος E'entertainment στο υπνοδωμάτιο.Οπότε από να πεθάνουμε εμείς βλέποντας το ίδιο κανάλι,καλύτερα να πεθάνουνε οι εμποράκοι.Μεταφορικά πάντα έτσι?Μην παρεξηγηθούμε κιόλας.:flipout:

Ουχι.. Το αρθρο δεν εννοει αυτους τους εμπορακους, αλλα αυτους που πουλαγαν μεχρι τωρα δορυφορικους δεκτες.
Εαν τελικα επικρατησει το κλειδωμα και απο τον ΟΤΕ τοτε σε λιγο καιρο δεν θα υπαρχει ουτε δειγμα δορυφορικου δεκτη σε καταστημα...
Οι χομπιστες ειναι πολυ λιγοι για κατι τετοιο, και υπαρχει και το internet και η γερμανια για αυτους.

Απάντηση: "Digital TV info" τεύχος Σεπτεμβρίου 2010

Αααα συγνώμη.Είπα ότι δεν το έχω διαβάσει και πράγματι,αν επικρατήσει η λογική του γάμου και από τους 2,ταιριάζει γάντι ο τίτλος.

Re: "Digital TV info" τεύχος Σεπτεμβρίου 2010

παραθέτω το επίμαχο άρθρο

Ο Θάνατος του Εμποράκου
Όλα ξεκίνησαν στις 31 Αυγούστου 2009. Τότε η εταιρεία Multichoice Hellas (MCH), που διαθέτει στην ελληνική αγορά το συνδρομητικό δορυφορικό πακέτο Nova, χτυπημένη σοβαρά από την πειρατεία που δεχόταν, αποφασίζει να κλειδώσει τις κάρτες της με τους δέκτες της για κάθε νέο συνδρομητή (τεχνολογία γνωστή και ως secure silicon), ενώ διατηρεί και τις παλιές κάρτες που συνεργάζονται με οποιαδήποτε δέκτη, μην μπορώντας να αναιρέσει τα συμβόλαια που έχει υπογράψει με τους παλιούς συνδρομητές.
Το περιοδικό Digital TV αντιδρά. Ζητά από τη Nova, τους επαγγελματίες της αγοράς (εισαγωγικές εταιρείες, καταστήματα λιανικής, τεχνικούς και εγκαταστάτες), αλλά και από την Επιτροπή Ανταγωνισμού (με σχετική επιστολή στις 10/09/09) να εξηγήσουν την κίνηση αυτή της MCH. Απαντήσεις έρχονται από όλους πλην της Επιτροπής Ανταγωνισμού, οι οποίες δημοσιεύονται στο τεύχος Οκτωβρίου 2009 (Νο 13). Το περιοδικό ανακοινώνει με την σειρά του ότι η απάντηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα δημοσιευτεί όταν παρθεί η απόφαση. Έπειτα από κάποιους μήνες η Επιτροπή μάς ενημερώνει ότι δεν είναι αρμόδια και ότι το θέμα περνάει στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ΕΕΤΤ). Σχεδόν 10 μήνες μετά την επιστολή μας, καταφτάνει στα γραφεία του περιοδικού Πρόσκληση Διεξαγωγής Ακρόασης από την ΕΕΤΤ στην οποία είναι επίσης καλεσμένοι η MCH και ένας συνδρομητής της, ο οποίος κατήγγειλε την εταιρεία για το πάντρεμα δέκτη-κάρτας.
Η MCH, σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσίευσε στο περιοδικό, αλλά και με σχετική επιστολή της προς την ΕΕΤΤ, δηλώνει ότι οι κάρτες της είναι συμβατές με οποιοδήποτε δέκτη (ή CAM) της αγοράς υποστηρίζει τεχνολογία Secure Silicon, θέση που υποστήριξε και ενώπιον της ακροαματικής διαδικασίας που διεξήχθη στις 15/07/10 στην έδρα της ΕΕΤΤ.
Στην πράξη βέβαια αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας δέκτης συμβατός με την τεχνολογία Secure Silicon, με αποτέλεσμα όποιος θέλει να παρακολουθεί Nova να πρέπει υποχρεωτικά να αγοράσει τον – ομολογουμένως φτωχών δυνατοτήτων – δέκτη της εταιρείας. Αλλά ακόμη και αν υπήρχε, θα έπρεπε πρώτα να δεχθεί η MCH να περάσει τους σειριακούς αριθμούς των δεκτών αυτών στο σύστημά της, τεχνική που στην πράξη είναι δύσκολο να λειτουργήσει.
Έχουν περάσει ήδη 11 μήνες από τη στιγμή που η MCH αποφάσισε να προβεί στην πολιτική παντρέματος. Οι εισαγωγικές εταιρίες που άλλα χρόνια γέμιζαν την αγορά με δέκτες, σιγά σιγά μειώνονται, όπως μειώνονται και οι εισαγωγές τους. Στα καταστήματα λιανικής η ζήτηση του δέκτη έχει σχεδόν μηδενιστεί, οι τεχνικοί - εγκαταστάτες χάνουν μερίδιο αγοράς, ενώ από την άλλη οι πωλήσεις των δεκτών Nova αυξάνονται δραματικά.
Η απόφαση που αναμένεται για το θέμα από την ΕΕΤΤ δεν είναι μόνο καθοριστική για τον κλάδο των επαγγελματιών, αλλά και για τους καταναλωτές. Θα μπορούν από εδώ και στο εξής οι καταναλωτές να βλέπουν με δέκτη HD της επιλογής τους ή να μοιράζουν τη συνδρομή τους στα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού ή του εξοχικού; Θα μπορούν να παρακολουθούν τα αγαπημένα συνδρομητικά κανάλια από το γραφείο ή το εξοχικό τους, αφήνοντας την κάρτα στο σπίτι; Θα παίρνουν απλά την κάρτα στο εξοχικό τους ή θα μεταφέρουν και το δέκτη Nova μαζί; Τέλος, θα μπορούμε να έχουμε ένα δέκτη και να παρακολουθούμε όλες τις συνδρομές μαζί ή θα πρέπει να έχουμε έναν για Nova, έναν για Conn-X TV και έναν για τα υπόλοιπα συνδρομητικά πακέτα και τα ελεύθερα κανάλια, μαζί με τις ανάλογες επεμβάσεις στην εγκατάσταση (3 γραμμές καθόδου αντί μίας);
Ακόμη και αν δεχθούμε ότι η Nova χτυπά την πειρατεία με την τεχνική αυτή (που φυσικά μπορεί να το κάνει και το κάνει ήδη με άλλες μεθόδους, όπως θα διαβάσετε και σε σχετικό άρθρο του περιοδικού), θα πρέπει ταυτόχρονα να χτυπήσει και τους νόμιμους συνδρομητές; Αν γνωρίζουμε ότι σε μια πόλη ζουν τρομοκράτες, τότε βομβαρδίζουμε όλη την πόλη;

Βρε να δεις με τον τσαμπουκα της κυρας....@ Arno τελικα θα μας φανε ή θα τους φαμε? ντε και καλα, και με το ετσι θελω πρεπει να παρουμε την χαβουζα δεκτη τους...

Βρε να δεις με τον τσαμπουκα της κυρας....@ Arno τελικα θα μας φανε ή θα τους φαμε? ντε και καλα, και με το ετσι θελω πρεπει να παρουμε την χαβουζα δεκτη τους...

Και εγώ το ίδιο λέω...

Re: Απάντηση: "Digital TV info" τεύχος Σεπτεμβρίου 2010

Μάλλον επιεικής είναι ο χαρακτηρισμός σου :furious3: .

Απάντηση: Re: Απάντηση: "Digital TV info" τεύχος Σεπτεμβρίου 2010

Μάλλον επιεικής είναι ο χαρακτηρισμός σου :furious3: .
? δεν μου το λες ποιο καθαρα, εγω απο χωριο ειμαι. Μπας και καταλαβω αυτο που εγραψες?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: "Digital TV info" τεύχος Σεπτεμβρίου 2010

? δεν μου το λες ποιο καθαρα, εγω απο χωριο ειμαι. Μπας και καταλαβω αυτο που εγραψες?
Σαφώς η απάντησή μου ήταν για τον χαρακτηρισμό του δέκτη .

Απάντηση: Re: Απάντηση: "Digital TV info" τεύχος Σεπτεμβρίου 2010

Μετάφραση του "Μάλλον επιεικής είναι ο χαρακτηρισμός σου :furious3: " = "Και λίγα λες" :afro:

"Digital TV info" τεύχος Οκτωβρίου 2010

Μεταφέρω Δελτίο Τύπου που λάβαμε απο το περιοδικό "Digital TV info"

attachment.php

Τo Digital TV στα περίπτερα
Με πλούσια και άκρως χορταστική ύλη κυκλοφορεί το νέο τεύχος του Digital TV. Το θέμα που δεσπόζει αυτό το μήνα είναι τα κανάλια /πακέτα μέσα από τα οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε όχι μόνο όλες τις μεγάλες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις (Champions League, Europa League, Εθνικά Πρωταθλήματα, κ.ά.), αλλά και τις καλύτερες αθλητικές διοργανώσεις, όπως Formula 1, Moto GP, ΝΒΑ, κ.ά. Όλα αυτά μπορείτε να τα παρακολουθήσετε είτε μέσα από την συνδρομή σας σε κάποια πακέτα, είτε μέσα από τα κανάλια εύθραυστης κωδικοποίησης, τα οποία και σας παρουσιάζουμε. Η συντακτική ομάδα του περιοδικού αυτό το μήνα άφησε γραφεία και εργαστήρια και μετακόμισε κυριολεκτικά στην ταράτσα. Έτσι, σας παρουσιάζουμε μια σειρά από παράκεντρες δορυφορικές λήψεις, που όχι μόνο πραγματοποιήθηκαν, αλλά και λειτουργούν και στην πράξη. Ταυτόχρονα, η μεθοδολογία εξουδετέρωσης αναλογικών παρεμβολών στην ψηφιακή λήψη, έρχεται να διαψεύσει όλους εκείνους που νομίζουν ότι δεν μπορούν να λάβουν επίγεια ψηφιακά κανάλια σε περιοχές που θεωρητικά δεν λαμβάνονται. Με δύο κεραίες σε σύζευξη καταφέραμε και αποσβέσαμε ισχυρό αναλογικό σήμα που εξέπεμπε στην ίδια συχνότητα με το ασθενές ψηφιακό (που έρχονταν από την μακρινή Αθήνα), με αποτέλεσμα να παρακολουθήσουμε επίγεια ψηφιακά κανάλια σε περιοχή που μέχρι σήμερα δεν έχει δει κανένας. Σε επίπεδο δεκτών Linux σας παρουσιάζουμε το ανοιχτής αρχιτεκτονικής πρωτόκολλο OSCAM, καθώς και τον κώδικα που πρέπει να προσθέσετε σε αυτό, ώστε οι δέκτες Linux να είναι σε θέση να διαβάζουν εύκολα, απροβλημάτιστα και χωρίς σπασίματα ή διακοπές την κάρτα Nova. Οι φίλοι της παρακολούθησης δορυφορικής TV στο PC, αυτό το μήνα μπορούν να βρουν ένα συγκριτικό τεστ μεταξύ των καλύτερων προγραμμάτων DVB Viewers της αγοράς, καθώς και τα sites του διαδικτύου που μπορούν να τα κατεβάσουν. Ιδιαίτερα πλούσια είναι και τα τεστ, αφού αυτό το μήνα από τα εργαστήρια του περιοδικού πέρασαν τα πακέτα δέκτη – κάρτας των Nova HD και Abu Dhabi Sports HD, οι περιζήτητοι δέκτες Spiderbox HD 9000 Combo και VU+ Solo και τα πεδιόμετρα Rover Digitube STC και Trimax SM-3500. Τέλος, όπως κάθε μήνα θα βρείτε τις πιο έγκυρες και πιο πλούσιες στήλες με την ελληνική και διεθνή ειδησεογραφία, αλλά και τους πλέον αξιόπιστους πίνακες δορυφορικών καναλιών – συχνοτήτων.

Για αυτό… μείνετε σε τροχιά!

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ
Digital TV info Νο 25 (τεύχος Οκτωβρίου)

EDITORIAL

NEWS

SCRAMBLING CORNER

SPORT+

MUSIC TV

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΔΟΚΙΜΗ
• ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ: Nova HD
• ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ: Abu Dhabi Sports HD
• ΔΕΚΤΗΣ COMBO HD PVR: SPIDERBOX HD 9000 Combo
• ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟΣ ΔΕΚΤΗΣ HD PVR: VU+ Solo
• ΠΕΔΙΟΜΕΤΡΟ: Rover Digitube STC
• ΠΕΔΙΟΜΕΤΡΟ: Trimax SM-3500

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
TV Control
Κάθε μέρα στις υπηρεσίες σας...

H ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ
Συνέντευξη από τον Σωτήρη Ζαρογιάννη

ΑΦΙΕΡΩΜΑ
Ποδοσφαιρικός τηλεοπτικός χάρτης 2010-2011
Πού θα δείτε φέτος μπάλα

ΠΕΙΡΑΞΕ ΤΟ!
Το OSCAM διαβάζει… Nova!
Πώς θα δείτε Nova σε Linux δέκτη

ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Μεθοδολογία εξουδετέρωσης αναλογικών
παρεμβολών στην ψηφιακή λήψη

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Λήψη πολλών δορυφόρων στο ίδιο κάτοπτρο
Εφαρμογές παράκεντρων λήψεων σε πραγματικές συνθήκες

PC & TV
7 προγράμματα DVB viewer

SAT & ZAP

ΠΙΝΑΚΕΣ

ΨΗΦΙΑΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΜΠΑΝΤΑΣ KU
ΚΑΝΑΛΙΑ HDTV
ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ

ΚΟΥΠΟΝΙ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ – ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ

Attachments

• DigitalTV_25.jpg
    DigitalTV_25.jpg
    247 KB · Views: 179
Re: "Digital TV info" τεύχος Οκτωβρίου 2010

Πολύ βιάζεστε ρε παιδιά.... , και τα δυο περιοδικά βγήκατε 15 μέρες πιο μπροστά !!!!! :tdown:

Ήδη με το να βιαστείτε να βγάλετε αρκετά πιο μπροστά τα έντυπά σας χάνετε σοβαρά νέα και εξελίξεις !!!!!! :grandpa:

Η ταπεινή μου πάντα... , γνώμη ! :rolleyes:

Απάντηση: "Digital TV info" τεύχος Οκτωβρίου 2010

Ναι παιδιά... αν μπορεί να υπάρξει κάποια συννενόηση μεταξύ των δύο περιοδικών ώστε στις αρχές του κάθε μήνα να κυκλοφορεί και το τεύχος του ίδιου μήνα.
Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα για το ποιος θα κυκλοφορήσει πρώτος και να προσπαθεί να περάσει το ένα περιοδικό το άλλο.
Εγώ προσωπικά τα αγοράζω και τα δύο.

Επίσης... χάρηκα που είδα ξανά στο κάτω σημείο του εξώφυλλου, ΤΑ ΤΕΣΤ ΤΟΥ ΜΗΝΑ, με τους δέκτες που παρουσιάζετε μέσα.
Προτείνω με 1000 να υπάρχουν πάντα στο κάτω σημείο οι παρουσιάσεις/test, σε κάθε τεύχος!
Ξέρετε πόσες φορές ψάχνω κάποιον δέκτη στα παλιότερα τεύχη και δεν τον βρίσκω?!!!

Φίλε δίδυμε, δεν ξέρω πώς σου ήρθε αυτό τώρα, αλλά από το 2004 το κάθε τεύχος κυκλοφορεί 20-25 του προηγούμενου μήνα. Επίσης, τα νέα και οι εξελίξεις δεν σταματάνε ποτέ, ανεξάρτητα από όταν βγαίνουμε. Δεν ξέρω τι λέει ο ανταγωνισμός και ούτε με ενδιαφέρει. Η επιλογή μας είναι να κυκλοφορούμε 20-25 ανεξάρτητα τι κάνουν οι άλλοι. Τώρα αν οι άλλοι κοιτάνε τι κάνουμε εμείς, αυτό είναι πάλι δικό τους πρόβλημα.
Σάκη, σου προτείνω μερικούς εύκολους τρόπους για να βρίσκεις τα τεστ του μήνα:
1. από το site του περιοδικού που τα έχει όλα ηλεκτρονικά.
2. Να με παίρνεις τηλέφωνο να στο βρίσκω εκείνη την στιγμή και φυσικά να τα λέμε κιόλας.
3. να με ρωτάς ανοιχτά στα forums.
4. να μου στέλνεις pm ή mail.
Τέλος, οι συννενοήσεις μεταξύ ανταγωνιστών τις περισσότερες φορές έχει αρνητικά αποτελέσματα για τον καταναλωτή (καρτέλ, κτλ). Δεν θέλουμε από την πλευρά μας να υπάρχει ουδεμία τέτοια υπόννοια. Τέλος, εμείς είμαστε κατά βάση χομπίστες... και ο κύκλος μας είναι οι χομπίστες.

Επανέρχομαι στο θέμα κυκλοφορίας, καθώς κάποιοι μιλάνε για εμάς, χωρίς εμάς, για προφανείς λόγους. Το DIGITAL TV κυκλοφορεί όταν κρίνει η συντακτική του ομάδα ότι είναι ΟΚ. Δεν μας ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι. Το θέμα είναι το περιοδικό να είναι ΟΚ. Για αυτό και τον τελευταίο καιρό πάντα βγαίνουμε δεύτεροι, αλλά χωρίς λάθη. Αντίθετα, ο ανταγωνισμός προτιμά να βγαίνει πρώτος, και ας είναι τίγκα στα λάθη. Φυσικά, αποδείξεις για όλα αυτά υπάρχουν και είναι τα ίδια τα περιοδικά. Πάντως το ότι ο ανταγωνισμός αποδέχεται ότι κοιτάει τι κάνουμε εμείς, εγώ απαντάω ότι ο δεύτερος πάντα κοιτάει τον πρώτο. Παρόλα αυτά, τον τελευταίο καιρό θα έλεγα ότι δεν αισθανόμαστε καθόλου τον ανταγωνισμό.

Συγνώμη που απασχολώ το φόρουμ με τέτοια θέματα, αλλά είμαι υποχρεωμένος να προστατεύσω το περιοδικό από την παραπληροφόρηση.

Απάντηση: "Digital TV info" τεύχος Οκτωβρίου 2010

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, καλύφθηκα πλήρως.

2. Να με παίρνεις τηλέφωνο να στο βρίσκω εκείνη την στιγμή και φυσικά να τα λέμε κιόλας.
Δεν νομίζω να κοιμάσαι κατά τις 3 το πρωί, έτσι? Κάποιο τεστ μου φαίνεται πως θα χρειαστώ! :flipout: