Περιοδικό "Digital Satellite TV Info" Τεύχη 2008-2010

Re: Digital Satellite TV Νο 01 (τεύχος Οκτωβρίου)

Εγώ πιστεύω ότι οι πίνακες με τα κανάλια είναι χρήσιμοι απλώς δεν μου αρέσει έτσι που παρουσιάζονται από το νέο περιοδικό καθώς δεν αναφέρουν κάθε συχνότητα από ποια δέσμη του δορυφόρου εκπέμπεται. Έπρεπε δηλαδή δίπλα στη συχνότητα να βάζουν πέρα από το μέγεθος του κατόπτρου και από ποια συγκεκριμένη δέσμη του δορυφόρου εκπέμπεται π.χ. στον eurobird 1 να γράφουν αν είναι από τη fixed ή από τη steerable δέσμη ή στον astra 2 αν η συχνότητα εκπέμπεται από το 2Α north ή από τη 2Α south γιατί αν κάποιος είναι σχετικός με τα δορυφαρικά καταλαβαίνει αμέσως αν αυτό το κανάλι είναι εφικτό να το δει από την περιοχή του. Γιατί έτσι τώρα που είναι οι πίνακες είναι δώρο άδωρο να μπαίνουνε.

Και γω συμφωνώ με κάποιους πιο πάνω που άσκησαν κριτική:

1. Οι πίνακες είναι άχρηστοι. Άντε το πολύ να έβγαινε ένα ένθετο κάθε 3 μήνες.

2. Θα έπρεπε να υπάρχει τιμή για κάθε προϊόν που παρουσιάζεται. Κάθε προϊόν ξέρουμε ότι θα βγει καλό, τιμή δεν υπάρχει ... είναι ενημέρωση αυτή;

3. Τα συγκριτικά τεστ θα έπρεπε να καταλήγουν σε μια βαθμολόγηση και μια κατάταξη. Αλλιώς είναι απλή παράθεση του δελτίου τύπου των εταιριών.

Γενικά τα περιοδικά του χώρου δίνουν την εντύπωση ότι είναι περιοδικά διαφημίσεων που θα μπορούσαν να διανέμονται και δωρεάν...

ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΘΕΟΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Πρίν ενα-δυό χρόνια έβαλα δορυφορική (ένα πιάτο 1.2 μ και HotBird_Astra). Ο Αιγύπτιος που μου έβαλε το πιάτο μου πούλησε και μια μοντούλα που έσπαγε κάτι κανάλια (τα γαλλικά). Τώρα δεν δουλεύει (άσε που χάλασε κιόλας και την πέταξα).

Γενικά βαριέμαι και να ανοίξω τον δέκτη. Άντε να βάλω κανένα δορυφορικό ραδιόφωνο. Τι να δώ: μόνο τσόντες και διαφημίσεις;

Ένας γείτονας που έβαλε κινητό πιάτο (και πλήρωσε ένα σωρό λεφτά) ούτε αυτός βλέπει τίποτα.

Τι θέλω να πώ:
Εμείς που δεν έχουμε άπειρο χρόνο να ψάχνουμε σε 6000+ κανάλια, ούτε διάθεση να είμαστε εκτεθειμένοι στο Ιντερνετ για κλειδιά κλπ. θέλουμε μια λίστα με ελεύθερα κανάλια TV και Ραδιοφώνου που αξίζει τον κόπο να δούμε. Έχει κάτι τέτοιο κανένα περιοδικό ή site; Στο κάτω-κάτω δεν είναι αυτοσκοπός η δορυφορική λήψη...

Εγώ πιστεύω ότι οι πίνακες με τα κανάλια είναι χρήσιμοι απλώς δεν μου αρέσει έτσι που παρουσιάζονται από το νέο περιοδικό καθώς δεν αναφέρουν κάθε συχνότητα από ποια δέσμη του δορυφόρου εκπέμπεται. Έπρεπε δηλαδή δίπλα στη συχνότητα να βάζουν πέρα από το μέγεθος του κατόπτρου και από ποια συγκεκριμένη δέσμη του δορυφόρου εκπέμπεται π.χ. στον eurobird 1 να γράφουν αν είναι από τη fixed ή από τη steerable δέσμη ή στον astra 2 αν η συχνότητα εκπέμπεται από το 2Α north ή από τη 2Α south γιατί αν κάποιος είναι σχετικός με τα δορυφαρικά καταλαβαίνει αμέσως αν αυτό το κανάλι είναι εφικτό να το δει από την περιοχή του. Γιατί έτσι τώρα που είναι οι πίνακες είναι δώρο άδωρο να μπαίνουνε.

Θα απαντησω με την σειρά
Στο Digital-Satellite TV αυτό γίνεται, όχι βαζοντας τη δεσμη (που για πολλούς δεν λεει κατι) αλλά βαζοντας την ενδεικτική διάμετρο λήψης (συνήθως λεμε πχ ΒΔ τοσο περιπου, ΝΑ τοσο περιπου, αν εισαι αναμεσα υπολογίζεις κατι ενδιάμεσο). Δες ειδικά τους astra2 που εχουν πολλές δεσμες

Απάντηση: Re: Digital Satellite TV Νο 01 (τεύχος Οκτωβρίου)

Κατά τη γνώμη μου είναι πολύ χρήσιμοι και απαραίτητοι.
2. Θα έπρεπε να υπάρχει τιμή για κάθε προϊόν που παρουσιάζεται.
Αυτό θα ήταν ευχής έργον.
3. Τα συγκριτικά τεστ θα έπρεπε να καταλήγουν σε μια βαθμολόγηση και μια κατάταξη.
Μαζί σου με χίλια.:a0210:

Πρίν ενα-δυό χρόνια έβαλα δορυφορική (ένα πιάτο 1.2 μ και HotBird_Astra). Ο Αιγύπτιος που μου έβαλε το πιάτο μου πούλησε και μια μοντούλα που έσπαγε κάτι κανάλια (τα γαλλικά). Τώρα δεν δουλεύει (άσε που χάλασε κιόλας και την πέταξα).
Το "σπάσιμο" καναλιών είναι παροδικό, οπότε δε θα μπορούσες να περιμένεις κάτι καλύτερο.
Ένας γείτονας που έβαλε κινητό πιάτο (και πλήρωσε ένα σωρό λεφτά) ούτε αυτός βλέπει τίποτα.
Άρα δεν ασχολείται καθόλου.
Εμείς που δεν έχουμε άπειρο χρόνο να ψάχνουμε σε 6000+ κανάλια, ούτε διάθεση να είμαστε εκτεθειμένοι στο Ιντερνετ για κλειδιά κλπ. θέλουμε μια λίστα με ελεύθερα κανάλια TV και Ραδιοφώνου που αξίζει τον κόπο να δούμε. Έχει κάτι τέτοιο κανένα περιοδικό ή site; Στο κάτω-κάτω δεν είναι αυτοσκοπός η δορυφορική λήψη...
Με αυτά που γράφεις δείχνεις πως δεν πολυασχολείσαι, επομένως αγοράζεις συνδρομή σε κάποιο πακέτο, που σίγουρα θα περιέχει αξιόλογα θεματικά κανάλια, λίγα ή πολλά, και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Θα απαντησω με την σειρά
Στο Digital-Satellite TV αυτό γίνεται, όχι βαζοντας τη δεσμη (που για πολλούς δεν λεει κατι) αλλά βαζοντας την ενδεικτική διάμετρο λήψης (συνήθως λεμε πχ ΒΔ τοσο περιπου, ΝΑ τοσο περιπου, αν εισαι αναμεσα υπολογίζεις κατι ενδιάμεσο). Δες ειδικά τους astra2 που εχουν πολλές δεσμες
Έτσι είναι. Συνεχίζεται η καλή δουλειά που είχατε αρχίσει και στα "δορυφορικά νέα".:worshippy:

Και γω συμφωνώ με κάποιους πιο πάνω που άσκησαν κριτική:

2. Θα έπρεπε να υπάρχει τιμή για κάθε προϊόν που παρουσιάζεται. Κάθε προϊόν ξέρουμε ότι θα βγει καλό, τιμή δεν υπάρχει ... είναι ενημέρωση αυτή;

3. Τα συγκριτικά τεστ θα έπρεπε να καταλήγουν σε μια βαθμολόγηση και μια κατάταξη. Αλλιώς είναι απλή παράθεση του δελτίου τύπου των εταιριών.

Γενικά τα περιοδικά του χώρου δίνουν την εντύπωση ότι είναι περιοδικά διαφημίσεων που θα μπορούσαν να διανέμονται και δωρεάν...

Απαντώ και εδω:
1.Οι πίνακες δεν ειναι άχρηστοι πιστεύουμε, όχι μόνο γιατι πολλοί αναγνώστες δεν πολυμπαίνουν στο ιντερνετ, αλλά ακόμη κι εγω που μπαίνω πολύ συχνά δεν έχω το ίντερνετ και τον υπολογιστή δίπλα στον δεκτη και μου ειναι πιο βολικό αν θελω να ελέγξω καποιες συχνότητες να τις δω απο τους πίνακες (χωρις τις επιπλέον πληροφορίες για διαστάσεις λήψης που απάντησα στο προηγούμενο ποστ)
2.Κι εμείς θέλουμε να βαλουμε τιμή...αλλά τις πιο πολλές φορες δεν μας δίνουν! Ειχαμε πάντως στο πρωτο τευχος τις παρουσιάσεις προσφορών πακέτων με HD δεκτη που ειχαν όλα τιμές.
3.Σ αυτό έχεις δίκιο και θα γίνει κατι σύντομα, παρά την υποκειμενικότητα που ενέχει. Η βαρύτητα που δίνει ο καθένας στα διάφορα ατού ενός δέκτη διαφέρει σημαντικά, για παράδειγμα θα σου πω ότι δεν αγόρασα τον Kathrein 910 μετά που τον ειχα τεστάρει για τον λόγο ότι...δεν μπορούσε να πιάσει καθόλου μπάντα C (δεν κατέβαινε ο ταλαντωτής κάτω απο 8000 ενω επρεπε να πάει στα 5150), αλλά κατι τέτοιο αφήνει αδιάφορους τους 999 στους 1000 χρήστες!
Παντως να ξέρεις ότι ...πέρα απο εισαγωγείς-εμπόρους και όση αντικειμενικότητα και να επιστρατεύσεις ...οι πρώτοι που θα διαμαρτύρονται είναι οι ίδιοι οι καταναλωτές, αν τυχόν δεν βαθμολογήσουμε καλά τον δέκτη τους!

Γενικά βαριέμαι και να ανοίξω τον δέκτη. Άντε να βάλω κανένα δορυφορικό ραδιόφωνο. Τι να δώ: μόνο τσόντες και διαφημίσεις;

Τι θέλω να πώ:

Αν και εν τω μεταξύ απάντησε και ο φίλος Σεραφείμ σε αρκετά θα πω κι εγω ότι τα διάφορα χόμπυ όπως η δορυφορική ειναι καθαρά προσωπικό θέμα.
Εγω προσωπικά ...βλέπω πολύ λίγο τηλεόραση (κυρίως όμως δορυφορικά), αλλά ασχολούμαι πολύ με δύσκολες λήψης, βελτίωση λήψης, κανάλια απο μακρινές χώρες κλπ κλπ, με λίγα λόγια ειμαι dxer, ομολογώ βεβαια ότι στο σύνολο των δορυφορικών χρηστών οι όμοιοι με μένα είμαστε μειοψηφία.
Στο νεο περιοδικό πάντως έχουμε και πίνακες ελεύθερων καναλιών, ενω πολύ συχνά θα γίνονται και ειδικότερες παρουσιάσεις ελεύθερων καναλιών (θεματικά κλπ), όπως καναμε και πριν, οπότε σ αυτό το σημείο θα σε καλύψουμε.

Αναφορικα σε οσα εχουν λεχθει:

Εγω δεν εφυγα απο κανενα περιοδικο στις 5 του μηνος απροειδοποιητα, ενω η υλη του περιοδικου εκλεινε στις 15 του μηνος και επρεπε να ειναι εγκαιρα στις 23 του μηνος στα περιπτερα! Δεν φιμωσα με τις ενεργειες μου κανενα περιοδικο. Αντιθετα, κληθηκα να αναλαβω τα project που εγω εφτιαξα στο περιοδικο Δορυφορικα Νεα, συν ενα ακομη project που προυπηρχε στο περιοδικο Δορυφορικα Νεα το οποιο εσυ εγκατελειψες.

Οπως δηλαδη ειχε συμβει και την Ανοιξη του 2008, που εγω αποφασισα να σταματησω, παρεδωσα ομως την υλη του επομενου μηνα και κατοπιν καποιο απο τα δικα μου project, ανελαβες εσυ.

Οι ενημεροι αναγνωστες των περιοδικων εχουν και κριση και συνειδηση ωστε να μην τρωνε κουτοχορτο!

Nicolas A.

Θα σας φέρω ένα συγκεκριμένο παράδειγμα για να γίνω πιο κατανοητός. Έχουμε τη συχνότητα του άστρα 2Α 11836 Η και τη συχνότητα 11876 Η που και οι δυο αναφέρεται ότι χρειάζεται πιάτο μεγέθους από 0,90 έως 1,50 για να τις πιάσει κανείς. Πώς γίνεται τώρα εμείς την πρώτη να μην την πιάνουμε ούτε με σφαίρες με πιάτο 1,80 και τη δεύτερη να την κατεβάζουμε άνετα εδώ στο Ηράκλειο?Ανεξήγητο θα πεί κάποιος που διαβάζει το περιοδικό. Και όμως θα υπήρχε εξήγηση αν γραφόταν ότι η πρώτη συχνότητα είναι από τη βόρεια δέσμη του άστρα 2Α που δεν εφικτή η λήψη της στην Κρήτη με φυσιολογικά πιάτα ενώ η άλλη είναι από τη νότια δέσμη του ίδιου δορυφόρου είναι εφικτή η λήψη της. Αυτό εννοώ όταν λέω ότι πρέπει να προστεθεί και αυτή η λεπτομέρεια στους πίνακες. Αναφέρεται βέβαια στο πάνω μέρος της σελίδας ότι η βόρεια δεσμη είναι δύσκολη αλλά όμως αν δεν ξέρω ποια συχνότητα ανήκει στη βόρεια δέσμη τότε τι νόημα έχει αυτή η παρατήρηση.

cretese έχεις δίκιο. Στα επόμενα τεύχη θα το προσθέσουμε, δεν είναι δύσκολο για εμάς.

Νίκο το αν παρέδωσες την ύλη, αυτό άσε να το ξέρω εγώ. Δεύτερον, αυτά που αναφέρεις είναι μισές αλήθειες.
Πληρώνεσε για αυτό από τα ΔΝ, για αυτό τώρα μας θυμήθηκες?

Παιδιά καλησπέρα κι από μένα. Νομίζω καλό είναι να ηρεμήσουν τα πνεύματα σχετικά με το "εμείς, εσείς" κτλ. Εμείς θα κάνουμε τη δουλειά μας στα Δορ.Νέα και εσείς στο Digital Satellite και that's all. Οι αναγνώστες θέλουν καλά άρθρα και πληροφόρηση. Υπάρχουν και αναγνώστες που ούτε καν τους ενδιαφέρει εάν ο συντάκτης λέγεται έτσι ή αλλιώς, οπότε ας αφήσουμε τις εντάσεις. Τη καλησπέρα μου σε όλα τα μέλη του AVCLUB.

την καλησπερα μας και σε εσενα φιλε Satarc

σαν Avclub εμεις οι διαχειριστες της κατηγοριας καθως και τα μελη του δεν προκειται να ασχοληθουμε οπως και εσυ πολυ σωστα λες με το "εσεις" και "αυτοι"

ειστε το ιδιο ευπρόσδεκτοι ολοι σας ,το αποτελεσμα κρινεται απο τους αναγνωστες και μονον αυτους

Εμεις συνεχιζουμε τον δρομο μας σαν χομπιστες και χαιρομαστε που εχουμε διπλα μας σωστους επαγελματιες σαν εσας που βοηθουν τα μελη μας στο δυσκολο "αθλημα" που λέγετε Δορυφορική λήψη

αν ομως στην διαδρομη διαπιστωθει προσπαθεια να χρησιμοποιηθουμε ως χωρος αντιπαραθεσεις τοτε η Διαχειριση του Avclub και το σωματειο που το διοικεί θα αναγκαστει να παρει τα οποια μετρα

Καλη συνεχεις και καλη επιτυχια και στα δυο περιοδικα

Last edited:

Καλωσορίζω κι εγω τον Περικλή και συμφωνώ με όσα λεει. Θυμίζω απλά ότι το θέμα το ξεκίνησε ο Νικόλας και όχι εμείς. Δεν έχω καμία διάθεση αντιδικίας ούτε μαζί του ούτε με κανέναν, αν όμως κατηγορούμαι άδικα θεωρώ υποχρέωσή μου να απαντήσω και αυτό έκανα.

Μια καλημέρα και από εμένα. Καλή επιτυχία σε κάθε νέα προσπάθεια...

---------------------------------------------------------------
Τα πάντα για την επίγεια και δορυφορική ψηφιακή τηλεόραση στο www.sat.gr

Παιδιά καλησπέρα κι από μένα. Νομίζω καλό είναι να ηρεμήσουν τα πνεύματα σχετικά με το "εμείς, εσείς" κτλ. Εμείς θα κάνουμε τη δουλειά μας στα Δορ.Νέα και εσείς στο Digital Satellite και that's all. Οι αναγνώστες θέλουν καλά άρθρα και πληροφόρηση. Υπάρχουν και αναγνώστες που ούτε καν τους ενδιαφέρει εάν ο συντάκτης λέγεται έτσι ή αλλιώς, οπότε ας αφήσουμε τις εντάσεις.
Ολη η ουσία σε λίγες γραμμές. Ας κλείσει το θέμα εδώ. Οι απαντήσεις ας δοθούν με έργα και όχι με λόγια.
Τη καλησπέρα μου σε όλα τα μέλη του AVCLUB.
Καλώς ήρθες στο Avclub! -bye-

Μια καλημέρα και από εμένα. Καλή επιτυχία σε κάθε νέα προσπάθεια...

---------------------------------------------------------------
Τα πάντα για την επίγεια και δορυφορική ψηφιακή τηλεόραση στο www.sat.gr
Καλώς ήρθες στο Avclub και καλή συνέχεια! -bye-

Ωραία, χάρηκα με το post του Larry, έτσι πρέπει να είναι τα πράγματα σε ένα σοβαρό forum και από πλευράς μας έχουμε σκοπό να ασχολούμαστε με τα ουσιαστικά θέματα. Φίλιππε εντάξη, μικροεντάσεις είναι αυτές, ας τις αφήσουμε κατά μέρος. Εύχομαι σε όλους καλή και δημιουργική εβδομάδα!