Περιοδικό "Digital Satellite TV Info" Τεύχη 2008-2010

Re: Digital Satellite TV Νο 01 (τεύχος Οκτωβρίου)

Εγώ θέλω να συμπληρώσω αυτό το post, λέγωντας ότι στο δελτίο τύπου του Digital Satellite TV, μπήκε καταρχήν ο Nicolas A, συντάκτης των ΔΝ, με δύο ονόματα σαν Nicolas A και Rexsat, ο διευθυντής σύνταξης των ΔΝ, σαν satarc και ένας ακόμη συντάκτης των ΔΝ, σαν satboy.
Αντίθετα κανείς από το Digital Satellite TV, δεν μπήκε στο δελτίο τύπου των ΔΝ.
Αγαπητοί συνάδελφοι,
διάβασα και τις ανακοινώσεις σε άλλα forum, περί σποντών. Και ερωτώ, ποιος ρίχνει τις σπόντες αυτές τη στιγμή? Επίσης, πώς γίνεται και τα πρώτα post κάποιων ανθρώπων και όχι μόνο σε αυτό το forum, συνδέονται με το δελτίο τύπου του Digital Satellite TV? Από ότι φαίνεται η δημιουργία του, έκανε ορισμένους ανθρώπους να γραφτούν????

Εμείς πάντως δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε σε αυτό το παιχνίδι λασπολογίας.

Και κάτι τελευταίο. Από αυτά που έγραψα τώρα σε συνδιασμό με αυτά που έγγραψα σε άλλο post, μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας ή αλλιώς... ο νοών νοείτω!

Κατά τα άλλα καλή και δημιουργική εβδομάδα σε όλους και καλώς ήλθατε στο AV Club!

Tο αγόρασα και εγώ και εύχομαι καλή επιτυχία! Αλλά, νομίζω, ότι σε λάθος εποχή ξεκίνησε. Ο ειδικός τύπος (αυτοκίνητο, υπολογιστές, δορυφορική κλπ) ακολουθεί σιγά σιγά φθίνουσα πορεία. Ειναι πολύ δύσκολο να παρακολουθήσει το διαδίκτυο....

Το μέλλον του ειδικού τύπου είναι.... εδώ και σε άλλα παρόμοια φόρουμ, ιστοσελίδες.

Απάντηση: Re: Digital Satellite TV Νο 01 (τεύχος Οκτωβρίου)

Εγώ θέλω να συμπληρώσω αυτό το post, λέγωντας ότι στο δελτίο τύπου του Digital Satellite TV, μπήκε καταρχήν ο Nicolas A, συντάκτης των ΔΝ, με δύο ονόματα σαν Nicolas A και Rexsat, ο διευθυντής σύνταξης των ΔΝ, σαν satarc και ένας ακόμη συντάκτης των ΔΝ, σαν satboy.
Αντίθετα κανείς από το Digital Satellite TV, δεν μπήκε στο δελτίο τύπου των ΔΝ.
Αγαπητοί συνάδελφοι,
διάβασα και τις ανακοινώσεις σε άλλα forum, περί σποντών. Και ερωτώ, ποιος ρίχνει τις σπόντες αυτές τη στιγμή? Επίσης, πώς γίνεται και τα πρώτα post κάποιων ανθρώπων και όχι μόνο σε αυτό το forum, συνδέονται με το δελτίο τύπου του Digital Satellite TV? Από ότι φαίνεται η δημιουργία του, έκανε ορισμένους ανθρώπους να γραφτούν????

Εμείς πάντως δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε σε αυτό το παιχνίδι λασπολογίας.

Και κάτι τελευταίο. Από αυτά που έγραψα τώρα σε συνδιασμό με αυτά που έγγραψα σε άλλο post, μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας ή αλλιώς... ο νοών νοείτω!

Κατά τα άλλα καλή και δημιουργική εβδομάδα σε όλους και καλώς ήλθατε στο AV Club!

Φίλε Arno δεν θέλω να αγχώνεσε,περιμένουμε το 2ο τεύχος Digital Satellite TV.

Πολλούς χαιρετισμούς

Αλλά, νομίζω, ότι σε λάθος εποχή ξεκίνησε. Ο ειδικός τύπος (αυτοκίνητο, υπολογιστές, δορυφορική κλπ) ακολουθεί σιγά σιγά φθίνουσα πορεία. Ειναι πολύ δύσκολο να παρακολουθήσει το διαδίκτυο....

Το μέλλον του ειδικού τύπου είναι.... εδώ και σε άλλα παρόμοια φόρουμ, ιστοσελίδες.

Δε συμφωνώ 100%.
Το θέμα είναι να μεγαλώσει η "δορυφορική πίτα" και να μπούν και νέοι καταναλωτές-αναγνώστες σε αυτήν .Κατά τη γνώμη μου η δορ.τηλεόραση (για πολλούς συνιφασμένη με τη νόβα και τα 60 ευρώ μηνιαίως),κακώς βέβαια ,δεν έχει εισχωρήσει σε μεγάλο βαθμό στα ελληνικά νοικοκυριά και για μένα έχει πολύ μεγάλα περιθώρια αυξησης .
Νίκος

Νίκο συμφωνώ μαζί σου, αλλά οι καιροί δύσκολοι, καθώς ο κόσμος προσπαθεί να περιορίσει τα έξοδα του και ξοδεύει μόνο για τα βασικά (δικαίως). Μακάρι πάντως να ανοίξει και άλλο η αγορά της δορυφορικής και να χωράει άνετα και τα δύο περιοδικά.

Λυπάμαι για την όλη εξέλιξη. Φαίνεται ότι στην Ελλάδα η κληρονομιά είναι πραγματικά βαριά !!.

Συνιστώ σε όλους να μιμηθούν τον Αγγλικό ειδικό τύπο σε θέματα ευθαρσούς έκφρασης της γνώμης τους και όχι με βάση αυτά που θα ήθελαν να ακούσουν οι αναγνώστες και οι εταιρίες.

Προς το παρόν (παρότι νέος στα δορυφορικά) και ύστερα από ανάγνωση και των 2 περιοδικών διακόπτω την αγορά τους μέχρι να πεισθώ ότι όντως κάτι μου προσφέρουν !!

Παρόλα αυτά καλή επιτυχία σε αυτούς που θα καταφέρουν την υπέρβαση. Παραμένω standby...

-bye-

Λυπάμαι για την όλη εξέλιξη. Φαίνεται ότι στην Ελλάδα η κληρονομιά είναι πραγματικά βαριά !!.

Συνιστώ σε όλους να μιμηθούν τον Αγγλικό ειδικό τύπο σε θέματα ευθαρσούς έκφρασης της γνώμης τους και όχι με βάση αυτά που θα ήθελαν να ακούσουν οι αναγνώστες και οι εταιρίες.
-bye-

Συμφωνώ μαζί σου. Αυτό δέ, ισχύει σ´ όλο τον ειδικό τύπο. Εδώ άν πουν τίποτα αρνητικό θα είναι με το γάντι. Εκεί πάνω τα λένε ¨εξω απο τα δόντια!!! Αυτό όμως συμβαίνει διότι έχουν μεγάλη υποστήριξη απ´ τους αναγνώστες ενώ τα δικά μας έχουν στήριξη μόνο απο τη διαφήμιση. Οπότε...

Το what car για παράδειγμα ,μόνο να διαβάσεις κανείς, το τί λέει για αυτοκινοτοβιομηχανίες δε λέγεται! Παρ´ όλα αυτά οι εταιρίες διαφημίζονται σ´ αυτό!

Δε συμφωνώ 100%.
Το θέμα είναι να μεγαλώσει η "δορυφορική πίτα" και να μπούν και νέοι καταναλωτές-αναγνώστες σε αυτήν .Κατά τη γνώμη μου η δορ.τηλεόραση (για πολλούς συνιφασμένη με τη νόβα και τα 60 ευρώ μηνιαίως),κακώς βέβαια ,δεν έχει εισχωρήσει σε μεγάλο βαθμό στα ελληνικά νοικοκυριά και για μένα έχει πολύ μεγάλα περιθώρια αυξησης .
Νίκος

& φυσικά δεν φταίνε οι καταναλωτές γι'αυτό.

Παντως απ ότι βλέπω την περίοδο αυτή η Νοva έχει ξεκινήσει εντονη διαφημιστική καμπάνια σε πολλά μέσα (αφίσες ,περιοδικά,ραδιόφωνο ,tv)με σκοπό την προσέλκυση νέων συνδρομητών .

Last edited:

Ξαναφέρνω αυτό το post για να αναφέρω ότι διαβάσαμε όλες τις κριτικές που έγινα και στο καινούργιο τεύχος του Digital Satellite TV, έχουμε προσθέσει τα εξής:
1. Αναφέρονται πλέον ξεκάθαρα και τα μειονεκτήματα των προϊόντων στα τεστ.
2. Έχουν τιμές λιανικές τα περισσότερα προϊόντα που παρουσιάζονται (περίπου το 95%).
3. Μπήκε βαθμολογία στο συγκριτικό τεστ και στην έρευνα αγοράς.
4. Μπήκε η δέσμη εκπομπής στους πίνακες.
5. Δεν προλάβαμε να φιάξουμε τις γωνίες λήψης, που ζήτησαν κάποιοι. Μετατίθεται για τον άλλο μήνα.

Ευχαριστούμε όλο το forum για την κριτική. Μας βοηθάει να γίνουμε καλύτεροι

Αυτή είναι πολύ ευχάριστη εξέλιξη !!!Μπράβο και πάλι μπράβο !!!!
Χαίρομαι που δεν πήγε στράφι η "γκρίνια μας" .
Δεν θα το μετανιώσετε Αργύρη .

Καλή επιτυχία στην νέα προσπάθεια της συντακτικής ομάδας του καινούργιου περιοδικού, απ' όπου και αν προέρχονται.

Οι μετακινήσεις - μετατάξεις πάντα γίνονται με προοπτική την βελτίωση των συνθηκών εργασίας, το όραμα για κάτι διαφορετικό, την διάθεση για δημιουργικότητα πέραν των παγιομένων καταστάσεων.

Όσο αφορά την ύλη του περιοδικού, για 1ο τεύχος ήταν ιδιαίτερα προσεγμένη και ικανοποιητική. Μετά το 12ο τεύχος θα κριθείτε αυστηρότερα. :cool4:

Καλή και δημιουργική συνέχεια.

Κωνσταντίνος

Να ρίξω μερικές ιδέες για θεματάκια;

Συγκριτικό από προσιτά πεδιόμετρα/sat finders. Βλέπω τώρα τελευταία μερικά προσιτά (με τιμή <500 ευρώ). Μερικά έχουν και οθόνη. Τι υπάρχει στην αγορά, με τι τιμές και πόσο αξιόπιστα είναι; Έβγαλε και η promax ένα, με την ονομασία sathunder. Τι προσφέρουν;

Συγκριτικό LNB, για δύσκολες λήψεις. Αρκετά συχνά βλέπω νήματα "πιο LNB να αγοράσω;"...

Συγκριτικό diseqc switch. Πιο είναι το πιο αξιόπιστο; Με τις χαμηλότερες απώλειες διέλευσης;

Συγκριτικό καλωδίων. Αν θέλω να βάλω 40 μέτρα καλώδιο, με πιο θα έχω τις χαμηλότερες απώλειες;

Τελικά, ποιοι δέκτες υποστηρίζουν diseqc 1.1 & diseqc 1.2; Πόσοι μπορούν να δουν 16 δορυφόρους;

Διάφορα θέματα που αφορούν DIY εγκαταστάσεις. Π.χ. πώς κατεβάζουμε τηλεοπτικό σήμα από το ίδιο καλώδιο; Τι γίνεται αν θέλουμε και ενισχυτή για το τηλεοπτικό σήμα;

Επίσης, θα ήθελα να διαβάσω και πιο σύνθετες εγκαταστάσεις. Πώς κάνουμε μια εγκατάσταση για πολλούς δέκτες; Τι προσφέρουν οι διάφοροι πολυδιακόπτες; Τι φέρνει το unicable; Τι προσφέρουν οι επαγγελματικοί ενισχυτές τηλεοπτικού σήματος; Πως ρυθμίζονται;

Επίσης, αφιερώματα αστραπή σε δέκτες. Πιάνουμε ένα δέκτη και δίνουμε μερικές πληροφορίες/οδηγίες για αρχάριους. Π.χ. πώς τον ρυθμίζω, πώς βάζω switch, πώς φτιάχνω λίστες αγαπημένων, που θα βρω βοήθεια σε φόρουμ.

Συγκριτικό καρτών λήψης σε pc. Πια είναι η καλύτερη; Πώς τις ρυθμίζουμε αν έχουμε switches; Τι γίνεται με τα προγράμματα;

Δέκτες PVR: Αν έχεις νόβα, ποιος δέκτης είναι το καλύτερο video; Πως προγραμματίζω εγγραφές; Πόσο εύχρηστοι είναι;

Συγκριτικό ευαισθησίας δεκτών. Ποιος είναι ο πιο ευαίσθητος;

Καλά, έψαξα για το sathunder (promax) και μου ήρθε μια κρυάδα :flipout:
Κοντά στα 900 δολάρια κάνει :flipout: :flipout:
400 δολάρια καπέλο, σε άλλα που έχουν και εικόνα...

Το είχα διαβάσει το θέμα :a0210:
Απλά, μου κίνησε την περιέργεια το νέο sathunder της promax, μέχρι που είδα την τιμή του και μου κόπηκε η περιέργεια. Τριπλή τιμή από άλλα αντίστοιχων δυνατοτήτων. Και μέχρι να έρθει και εδώ, θα γίνει τετραπλή.
Και μιας που έχω σταθερό πιάτο, συμφέρει καλύτερα να φωνάξω τεχνικό...

Εγω θελω ποιο πολλη εγκαταστασεις και διαφορα αλλα πατεντες και κολπα για βιδες,βασεις και ολα τα συναφη!!!!!!

Digital Satellite TV Νοεμβρίου

Μεταφέρω δελτίο τύπου που λάβαμε από το περιοδικό Digital Satellite TV:

attachment.php

Τα Digital Satellite TV σταπερίπτερα
Συνεπές και χωρίς τυμπανοκρουσίες, κυκλοφόρησε έγκαιρα στα περίπτερα το δεύτερο τεύχος του Digital Satellite TV. Για άλλη μια φορά το Sat team, σας προσφέρει ένα πλήρες και καλοδουλεμένο τεύχος, που καταπιάνεται με κάθε πτυχή της δορυφορικής TV. Όπως συνηθίζουμε το κεντρικό θέμα του περιοδικού, είναι το συγκριτικό τεστ, που αυτή τη φορά καταπιάνεται με τους δέκτες ανοιχτού λογισμικού Linux. Συνολικά συλλέξαμε 17 δέκτες, τους οποίους αφού ελέγξαμε από πλευράς hardware αλλά και ανεπίσημης υποστήριξης, τους βαθμολογήσαμε, έχοντας πάντα υπόψη μας και την τιμή στην οποία διατίθενται. Ιδιαίτερα επίκαιρη θα χαρακτηρίζαμε και την έρευνα αγοράς του περιοδικού, που αφορά τα αθλητικά πακέτα και υποπακέτα. Η ποδοσφαιρική σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει και αν δεν θέλετε να χάσετε... αγώνα, τότε αξίζει τον κόπο να γραφτείτε συνδρομητής σε κάποιο από τα 24 αθλητικά πακέτα που παρουσιάζουμε και βαθμολογούμε, τόσο για το αθλητικό τους περιεχόμενο, όσο και για την πληρότητά τους σαν συνολικά πακέτα. Περνώντας τώρα στην υπόλοιπη θεματολογία του περιοδικού, καταρχήν σας αναφέρουμε αναλυτικά όλα τα δορυφορικά κανάλια στα οποία μπορείτε να παρακολούθησετε Formula 1. Οι αστάθμητοι παράγοντες της δορυφορικής λήψης, που παρουσιάζουμε θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε γιατί κάποιες φορές ενώ η εγκατάστασή μας είναι σωστή, δεν κατεβάζουμε ή έχουμε μειωμένο σήμα σε κάποια κανάλια. Η εισαγωγή στις κάρτες λήψης στο PC, θα σας βοηθήσει ώστε να επιλέξετε την κάρτα της αρεσκείας σας, ενώ η εισαγωγή στην δορυφορική TV, είναι στην ουσία ένας μικρός οδηγός αγοράς επιλογής εξοπλισμού, ανάλογα με τα κανάλια που θέλετε να παρακολουθείτε. Περνώντας τώρα στα πιο... βαθειά, σας παρουσιάζουμε την νέα ΜΙΙ plus κάρτα η οποία γκρέμισε το κάστρο του Conax και τον τρόπο πρόγραμματισμού της, αλλά και όλους τους τρόπους ενσύρματου Card Sharing, ώστε να δικτυώσετε επιτυχώς τους δέκτες σας. Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει στο άρθρο που αφορά τους emulators, μέσα από το οποίο μπορείτε να μάθετε τα πάντα για τα λογισμικά του Card Sharing, ώστε να κατανοήσετε την λειτουργία τους και την συμπεριφορά τους. Στο κομμάτι των παρουσιάσεων σας φέρνουμε πρώτοι τρεις νέους HD δέκτες (Topfield TF 7710 HD PVR, MVision HD 200 και Optibox HDCI), τον νέο Dreambox DM-100 και το νέο κάτοπτρο Torroidal, Wave Frontier T55. Με τα καλύτερα νέα της αγοράς από το χώρο της ...μη ελεγχόμενης πρόσβασης, με τα περισσότερα νέα προϊόντα από την ελληνική αγορά και όπως πάντα ενημερωμένο και με απόψη, το νέο τεύχος του Digital Satellite φιλοδοξεί να καλύψει κάθε φίλο της δορυφορικής TV, ερασιτέχνη ή επαγγελματία και αρχάριο ή μυημένο. Και όλα αυτά μόνο στα 4 ευρώ, που αποτελεί και την οικονομικότερη τιμή της αγοράς. Ευχαριστούμε όλους εσάς, που μας προτιμήσατε στο πρώτο τεύχος και το νούμερο των πωλήσεων ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και ευελπιστούμε ότι και το δεύτερο τεύχος θα φανεί αντάξιο των προσδοκιών σας.

Μείνετε σε… τροχιά!

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ

Digital Satellite TV Νο 02 (τεύχοςΝοεμβρίου)

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

SCRAMBLING CORNER

Channel News

News HD

Aθλητική… τροχιά!

Mουσικός κόσμος

ΠΡΩΤΗ ΔΟΚΙΜΗ
  • Οθόνη 80 ιντσών: MATRIX ONE EVG-920
  • ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟΣΔΕΚΤΗΣ HD PVR: Topfield TF 7710 HD PVR
  • ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟΣΔΕΚΤΗΣ HD: MVision HD-200
  • ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟΣΔΕΚΤΗΣ HD: Optibox HDCI
  • ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟΣΔΕΚΤΗΣ: Dreambox DM100
  • ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟΣΔΕΚΤΗΣ: Octagon SF818
  • ΚΑΤΟΠΤΡΟ TORROIDAL: Wave Frontier T55
  • ΠΕΔΙΟΜΕΤΡΟ: Triax MCT 008
ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΤΕΣΤ

17 δέκτες με ανοιχτό λογισμικό Linux

Ο πιγκουΐνος είναι ΕΔΩ!

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Οι αστάθμητοι παράγοντες της δορυφορικής λήψης
Τι επηρεάζει την σωστή λήψη των καναλιών

ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ

24 αθλητικά πακέτα και υποπακέτα
Με έμφαση… στο ποδόσφαιρο!

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Emulators!
Τα λογισμικά του CardSharing και όχι μόνο…

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

Εισαγωγή στη δορυφορική TV
Ένας μικρός οδηγός επιλογής εξοπλισμού

ΠΕΙΡΑΞΕ ΤΟ!

MII Plus
Σήκωσε… πειρατική σημαία!

PC & TV

Εισαγωγή στις κάρτες λήψης
Ψηφιακή τηλεόραση και ραδιόφωνο στο PC μας

Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Ενσύρματο Card Sharing
Οι τρόποι δικτύωσης των δορυφορικών δεκτών

SAT & ZAP

Το ζάπινγκ του μήνα

ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΝΑΛΙΩΝ
  • ΨΗΦΙΑΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ μπάντας Ku
  • ΨΗΦΙΑΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ μπάντας C
  • Ελεύθεροι Ραδιοφωνικοί Σταθμοί
  • ΚΑΝΑΛΙΑ HDTV
  • ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ
YELLOW PAGES

Attachments

• EXOFYLLO-02.rejpg.jpg
    EXOFYLLO-02.rejpg.jpg
    39.7 KB · Views: 218
Απάντηση: Digital Satellite TV Νοεμβρίου

Εγω δεν το βρηκα ακομα στο περιπτερο!!!!

Re: Digital Satellite TV Νοεμβρίου

Το περιοδικό βελτιώθηκε σημαντικά απο το πρώτο τεύχος σε επίπεδο ύλης.

Επίσης η γραμματοσειρά, τα χρώματα των σελίδων με εξαίρεση το εξώφυλλο (το κίτρινο = κιτς) είναι πολύ καλά.

Επιτέλους για πρώτη φορά σε συγκριτικό τέστ δεκτών υπάρχει σαφώς μια κριτική διάθεση στις δυνατότητες του κάθε δέκτη άλλα και αναφορά στη τιμή του κάθε δέκτη.