Περιοδικό "Digital TV info" Τεύχη 2011

Απάντηση: "Digital TV info" τεύχος Ιουνίου 2011

Σεραφείμ, τα hd κανάλια ξεχωρίζουν εύκολα αφού είναι με μπλε χρώμα στη μπάντα KU (και τα MPEG-4 SD) και πιάνουν 5 σελίδες περιοδικού.
Εννοούσα να βρίσκονται σε "δικό" τους πίνακα.

Παναγιώτη, καλώς μας ήρθες!

Re: "Digital TV info" τεύχος Ιουνίου 2011

Αντιλαμβάνομαι ότι το περιοδικό βολεύει κάποιους περισσότερο από το internet, άλλα αυτή τη στιγμή κοιτάμε να τα βολέψουμε όλα... μέχρι να περάσει η κρίση...
Εντάξει , σαφώς και μπορεί να βρει κάποιος τις πληροφορίες που χρειάζεται στο internet , αλλά προσωπικά εγώ ,και ειδικά όταν είμαι αραχτός στον καναπέ , κάνω σχεδόν πάντα , χρήση των πινάκων του περιοδικού , ασχέτως αν υστερούν σε ενημέρωση σε σχέση με το διαδίκτυο , γιατί δεν θέλω όλη την ώρα να είμαι μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή .
Άλλωστε όσες περισσότερες φορές πιάνουμε το περιοδικό στα χέρια μας , τόσο το καλλίτερο , διότι σύμφωνα με τον Αριστοτέλη : " Έξις δευτέρα φύσις εστί." :smile::smile::smile:

Αντώνη μια χαρά τα λες. Και εγώ όταν είμαι στην TV, βαριέμαι να σηκωθώ να πάω στο γραφείο, να ανοίξω το PC, κτλ. Ανοίγω το περιοδικό και ξεμπερδεύω. Δυστυχώς όμως όπως είναι αυτή τη στιγμή η οικονομική κατάσταση, δεν μπορούμε να αυξήσουμε άλλο τις σελίδες του περιοδικού. Οπότε υπομονή μέχρι να περάσει η κρίση και μετά θα επανέρθουμε στα φυσιολογικά μας επίπεδα. Γνωρίζεις άλλωστε από πρώτο χέρι, ότι προσπαθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο να ικανοποιήσουμε τους αναγνώστε μας.

ΥΓ Πάλι bugs έχουμε με τους πίνακες στο site. Ελπίζω να καταφέρουμε να είμαστε έτοιμοι μέχρι να βγει το καινούργιο. Θα ενημερώσουμε...

Απάντηση: "Digital TV info" τεύχος Ιουνίου 2011

Αργύρη, δε γίνεται κάπως να μειωθούν οι πάμπολλες σελίδες των διαφημίσεων (ειδικά μια εταιρεία δεκτών και ένα κατάστημα, που μου έρχονται αυτή τη στιγμή στο μυαλό, εμφανίζονται σε πολλά σημεία);

Σεραφείμ γίνεται, αλλά αυτό θα επιφέρει μείωση εσόδων, που θα πρέπει να αντισταθμιστεί με μείωση εξόδων και στην πράξη θα αποβεί σε ακόμη περαιτέρω μείωση της ύλης. Σεραφείμ, τα πράγματα στην αγορά είναι πολύ χάλια αυτή τη στιγμή. Απολύσεις, μειώσεις μισθών, καταστρατήγηση ωραρίου, απώλειες κεκτιμένων δικαιωμάτων, κτλ. Πρέπει να περιμένουμε για να δούμε καταρχήν πόσοι από τους διαφημιζόμενους θα αντέξουν να ξεπαράσουν την κρίση και με τι θυσίες θα γίνει αυτό. Θέλει πολύ προσοχή.
Το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με το περιοδικό, αλλά με την αγορά. Όταν ο άλλος δεν έχει να αγοράσει, ότι και να κάνεις, απλά δεν αγοράζει...

Απάντηση: Re: "Digital TV info" τεύχος Ιουνίου 2011

Πρέπει να περιμένουμε για να δούμε καταρχήν πόσοι από τους διαφημιζόμενους θα αντέξουν να ξεπαράσουν την κρίση και με τι θυσίες θα γίνει αυτό. Θέλει πολύ προσοχή.
Το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με το περιοδικό, αλλά με την αγορά. Όταν ο άλλος δεν έχει να αγοράσει, ότι και να κάνεις, απλά δεν αγοράζει...
Μπραβο φιλε Arno, τα λες οπως πρεπει.

Απάντηση: Re: "Digital TV info" τεύχος Ιουνίου 2011

Σεραφείμ γίνεται, αλλά αυτό θα επιφέρει μείωση εσόδων, που θα πρέπει να αντισταθμιστεί με μείωση εξόδων και στην πράξη θα αποβεί σε ακόμη περαιτέρω μείωση της ύλης. Σεραφείμ, τα πράγματα στην αγορά είναι πολύ χάλια αυτή τη στιγμή. Απολύσεις, μειώσεις μισθών, καταστρατήγηση ωραρίου, απώλειες κεκτιμένων δικαιωμάτων, κτλ. Πρέπει να περιμένουμε για να δούμε καταρχήν πόσοι από τους διαφημιζόμενους θα αντέξουν να ξεπαράσουν την κρίση και με τι θυσίες θα γίνει αυτό. Θέλει πολύ προσοχή.
Δε διαφωνώ σε κάτι. Η κατάσταση δεν είναι καλή. Απλά το έριξα σαν ιδέα από την πλευρά του αναγνώστη γιατί οι πολλές διαφημίσεις ασφαλώς κουράζουν. Ευχαριστώ για την απάντηση.

Digital TV Info τεύχος Ιουλίου 2011

sat341.jpg

Τo Digital TV σταπερίπτερα
Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος του Digital TV. Οι 12 πιο δημοφιλείς δέκτες της αγοράς, οι δέκτες Linux με enigma 2, παρελαύνουν μέσα από τις σελίδες του τεύχους Ιουλίου. Σε ένα πραγματικό crash test δοκιμάσαμε τις πολύ-συσκευές αυτές όχι μόνο ως δέκτες, αλλά και ως media player, ενώ ελέγξαμε και την συμβατότητα τους με τις ομάδες ανεξάρτητων λογισμικών που τις υποστηρίζουν, ενώ κάναμε και έλεγχο ποιότητας οδηγών. Η συνέχεια στη θεματογραφία του περιοδικού πηγαίνει internet και μέσα από το σχετικό άρθρο, μπορείτε να διαβάσετε και να βρείτε μια σειρά από τηλεοπτικά κανάλια και υπηρεσίες Web TV και να ανοίξετε ένα μικρό… τηλεοπτικό παράθυρο στον πλανήτη! Οι αρχάριοι μπορούν να ενημερωθούν για το πώς θα εντοπίζουν και επιδιορθώνουν απλές βλάβες στο δορυφορικό σύστημα λήψης που διαθέτουν, ώστε να αποφύγουν τυχόν οικονομική δαπάνη, από άσκοπη επίσκεψη τεχνικού. Η ψηφιακή εποχή στη Θεσσαλία ξεκίνησε για τα καλά και το περιοδικό μας έκανε ταξίδι μέχρι το όρος Δοβρούτσι και σας μεταφέρει πλούσιο τεχνικό φωτορεπορτάζ από τα κέντρα εκπομπής της Digital Union και Digea. Την αρθογραφία του μήνα συμπληρώνει η παρουσίαση – εγκατάσταση του συστήματος NanoStation M5 της Ubiquiti. Μιλάμε για ένα ασύρματο Wi-Fi link στα 10km, που ξεπέρασε κάθε εμπόδιο και έπαιξε πανεύκολα με εξαιρετικά χαμηλό κόστος. Όσο αφορά τα τεστ του μήνα ξεχωρίζει ο δέκτης Technomate TM-7102 με τριπλό tuner, ο οικονομικότερος Linux - enigma2 δέκτης, Gigablue HD 800 Solo και οι νέοι επίγειοι ψηφιακοί δέκτες Edision Mini-Triton HD και Opticum HD T50, με αυξημένες δυνατότητες multimedia player. Τέλος στις στήλες των ειδήσεων, θα βρείτε πολλές πληροφορίες για την αλλαγή επιπέδου του surf lock στις κάρτες Nova, για την έναρξη της επίγειας ψηφιακής TV στην Κύπρο και στη Θεσσαλία, για την νέα υπηρεσία Multiview της Nova και φυσικά την αθλητική ατζέντα του μήνα.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ

Digital TV info Νο 34 (τεύχος Ιουλίου)

EDITORIAL

NEWS

SCRAMBLING CORNER

SPORT+

[FONT=&quot]MUSIC[/FONT][FONT=&quot]TV[/FONT]

[FONT=&quot]ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΑ[/FONT]

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

[FONT=&quot]ΠΡΩΤΗ ΔΟΚΙΜΗ[/FONT]
· ΔΕΚΤΗΣCOMBO HD PVR: Technomate TM-7102 HD-T2 Super

· ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟΣΔΕΚΤΗΣ HD PVR: Gigablue HD 800 Solo

· ΕΠΙΓΕΙΟΣΔΕΚΤΗΣ HD PVR: Edision Mini-Triton HD

· ΕΠΙΓΕΙΟΣΔΕΚΤΗΣ HD PVR: Opticum HD T50

· ΠΕΔΙΟΜΕΤΡΟ: Sefram 7806Globo HD S1

[FONT=&quot]H ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ[/FONT]
Συνέντευξη από τον Ελευθέριο Σουρμελή (lefdata)

[FONT=&quot]ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΤΕΣΤ[/FONT]
Δορυφορικοί δέκτες με enigma2

[FONT=&quot]ΑΦΙΕΡΩΜΑ[/FONT]
WEB TV
Η τηλεόραση μέσα από το ίντερνετ

[FONT=&quot]ΡΕΠΟΡΤΑΖ[/FONT]
Η Ψηφιακή Εποχή στη Θεσσαλία
Φωτορεπορτάζ από το κέντρο εκπομπής των Digital Union και Digea

[FONT=&quot]ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ[/FONT]
Ubiquiti NanoStation M5
Ασύρματο δίκτυο 10 χιλιομέτρων με μόλις 65

[FONT=&quot]ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ[/FONT]
Εντοπισμός και επιδιόρθωση βλαβών στη δορυφορική λήψη
Πώς θα γλιτώσετε την επίσκεψη τεχνικού

[FONT=&quot]SAT & ZAP[/FONT]

[FONT=&quot]ΠΙΝΑΚΕΣ[/FONT]
ΨΗΦΙΑΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΜΠΑΝΤΑΣ KU

[FONT=&quot]ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ[/FONT]

[FONT=&quot]ΚΟΥΠΟΝΙ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ – ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ[/FONT]

Re: Digital TV Info τεύχος Ιουλίου 2011

Καλημέρα,
όσον αφορά το συγκριτικό του προηγούμενου τεύχους. καλύτεροι δέκτες, που είναι ίδιοι ήταν ο Plaza 400 και ο Digiplus 3500. Οπότε φίλε kten στείλε μας τα στοιχεία σου για να ξεκινήσει η συνδρομή σου.
Πως σας φάνηκε το συγκριτικό του νέου τεύχους?

Απάντηση: Digital TV Info τεύχος Ιουλίου 2011

Μπράβο σας για την πολύ καλή δουλειά και αυτόν τον μήνα.
Το συγκριτικό με τους δέκτες που τρέχουν Enigma 2 είναι πολύ ενδιαφέρον με μια μικρή έλλειψη 2 δεκτών, κατά την προσωπική μου άποψη, α) του Qbox HD και του β) IPbox 9000 HD που ναι μεν, είναι παλαιότεροι δέκτες με λιγότεροι υποστήριξη αλλά δεν παύουν να είναι στην κατηγορία των ''ισχυρών δεκτών''.

Φίλε kten,
εσκεμένως δεν τα βάλαμε, αφού έχουν καταργηθεί...
φίλε αντώνη στο συγκριτικό είναι όλοι οι Dream, VU, Xtrend, Azbox, Gigablue, amiko, edision, που υποστηρίζουν enigma2 φυσικά.

Re: Απάντηση: Digital TV Info τεύχος Ιουλίου 2011

Μπράβο σας για την πολύ καλή δουλειά και αυτόν τον μήνα.
Το συγκριτικό με τους δέκτες που τρέχουν Enigma 2 είναι πολύ ενδιαφέρον με μια μικρή έλλειψη 2 δεκτών, κατά την προσωπική μου άποψη, α) του Qbox HD και του β) IPbox 9000 HD που ναι μεν, είναι παλαιότεροι δέκτες με λιγότεροι υποστήριξη αλλά δεν παύουν να είναι στην κατηγορία των ''ισχυρών δεκτών''.

Προτιμήθηκαν δέκτες που κατασκευάζονται και πωλούνται ακόμα. Ο IPBOX 9000HD αλλά και ο QBOX ουσιαστικά έχει σταματήσει η ανάπτυξή τους. Εξαίρεση στο παραπάνω αποτέλεσε ο DM800, ο οποίος αν και έχει αντικατασταθεί από τον 800SE έπρεπε να είναι στο συγκριτικό αφού ήταν ο πρώτος enigma2 HD δέκτης.

Τυπικό καλοκαιρινό τεύχος για μένα. Μου άρεσαν η παρουσίαση του technomate 7102 (αν και ο δέκτης στα πρώτα του βήματα είναι τουλάχιστον ασταθής, πράγμα που δεν αναφέρθηκε) και η η στήλη του Χρήστου Μαυρομάτη που με έχει "κερδίσει" ήδη! Δε μου άρεσε το editorial πλην της τρίτης παραγράφου, όπου επιτέλους γίνεται αναφορά στα προβλήματα των εξουσιοδοτημένων τεχνικών της nova με τις απαράδεκτες τακτικές της forthnet, καθώς και η απουσία κάποιου διαγωνισμού.

Σεραφείμ καλησπέρα,
Καταρχήν το καλοκαιρινό τεύχος είναι το επόμενο. Επίσης, δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με τον όρο τυπικό. Κανένα τεύχος που έχουμε βγάλει μέχρι σήμερα δεν είναι τυπικό, ούτε και το καλοκαιρινό βέβαια (που πουλάει πολύ περισσότερο από τα υπόλοιπα) και όλα τα τεύχη βγαίνουν με πολύ όρεξη.
Διαγωνισμό βάζουμε στάνταρ στο καλοκαιρινό τεύχος (Αυγούστου) και όχι στο τεύχος Ιουλίου. Από εκεί και πέρα το συγκριτικό είναι τρελή δουλειά, περισσότερο και από ένα μήνα για να τα τσεκάρεις όλα αυτά (άσχετα αν ο Παναγιώτης που το έγραψε κατεθέτει μέσα σε αυτό την εμπειρία χρόνων). Το εγκαταστασιακό θέμα (Wi-Fi link) για να το στήσουμε πήγαμε δέκα φορές την διαδρομή Μάτι - Σχοινιάς (γύρω στα 20km πήγαινε - έλα), συν την υπόλοιπη δουλειά, το αφιέρωμα ήθελε αρκετές ώρες ψάξιμο στο internet για να βρούμε τα Web TV, ενώ το ρεπορτάζ απαιτούσε εκδρομή στην Λάρισα και μετά στο όρος Δορβούτσι (εκείνη την μέρα ταξιδεύσαμε 5 ώρες να πάμε και 5 να γυρίσουμε). Το μόνο εύκολο θέμα ήταν αυτό των αρχαρίων που σου άρεσε.
Από εκεί και πέρα τα τεστ έχουν να κάνουν με τις συσκευές που φέρνει η αγορά. Αυτό το μήνα αυτά ήταν τα νέα μοντέλα της αγοράς. Γενικά πάντως οι καλοκαιρινοί μήνες Ιούνιος - Ιούλιος - Αύγουστος, δεν φημίζονται για τα πολλά νέα μοντέλα. Παρόλα αυτά έχουμε δύο πολύ καλούς δορυφορικούς δέκτες, δύο πολύ δυνατούς επίγειους και ένα πολύ καλό πεδιόμετρο.
Τέλος, ξεχανάμε πάντα την ειδησεογραφία, η οποία δεν είναι για να γεμίζουμε τις σελίδες με διάφορα ασήμαντα νέα, αλλά για να ενημερώνουμε με τα σημαντικότερα νέα του μήνα, που θέλουν αρκετή δουλειά και συχνά πολλά τηλέφωνα και ραντεβού για επιβεβαίωση.
Άφησα τελευταίο το editorial, καθώς το έχω γράψει εγώ. Αυτό το μήνα το editorial συμπήρωσε κάπως την στήλη της ειδησεογραφίας, καθώς όλα αυτά που γράφτηκαν δεν έχουν γραφτεί ούτε στο σώμα του περιοδικού, ούτε κάπου αλλού στο internet. Δεν έχω ακριβώς καταλλαβεί τι δεν σου άρεσε...
Το θέμα του editorial ήταν τα αρνητικά της Nova, που αυτό το μήνα όπως διάβασες ήταν αρκετά. Και ΟΚ, μπορώ να καταλάβω ότι δεν σε ενδιαφέρει η δημοσιεύση του ΦΕΚ, αλλά αυτό για το surf lock, γιατί?
Τέλος, θέλω να γνωρίζεις ότι αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά όλοι ασχολούνται με δέκτες Linux- ethernet, cccam, κτλ. Ξέρω από προηγούμενες συζητήσεις μας δεν σου αρέσουν αυτά, αλλά να θυμάσαι ότι πληρώνουμε με απώλεια πωλήσεων το γεγονός ότι δεν ντιγκάρουμε το περιοδικό με τέτοια, μιας και προσπαθούμε να κρατήσουμε τις ισορροπίες.
Ο περισσότερος κόσμος θέλει να βλέπει τζάμπα από server και οι ρομαντικοί της δορυφορικής λήψεως είναι πλέον απειροελάχιστοι (αφού οι παλιοί τα έχουν βαρεθεί και καινούργιοι δεν υπάρχουν).
Προσωπικά ζώντας το περιοδικό από την μέσα πλευρά, το θεωρώ ένα από τα πιο καλοδουλεμένα της χρονιάς, για αυτό και διαφωνώ με τον όρο τυπικό. Τυπικό θα ήταν να πιάσουμε την παλιά δουλειά μας (έχω στο αρχείο μου άρθρα για την δορυφορική από το 1998), να την ρετουσάρουμε και να την ξανακυκλοφορήσουμε στα γρήγορα, χωρίς έξοδα (βενζίνες, διόδια, αποστολές δεκτών με courier, κτλ) και όχι να δουλεύουμε όλο το μήνα από το πρωί μέχρι το βράδυ για να το βγάλουμε...
Από εκεί και πέρα εσύ και ο κάθε αναγνώστης θα κρίνεται αν σας άρεσει ή όχι η θεματογραφία, πάντως τυπικό δεν είναι και προσπάθεια γίνεται κάθε μήνα.
Όπως και να' χει σε ευχαριστούμε πάντως που είσαι κοντά μας, όλα αυτά τα χρόνια.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Άλλα τεύχη αρέσουν περισσότερο, άλλα λιγότερο. Το συγκεκριμένο ανήκει στη δεύτερη κατηγορία. Και με το Δημήτρη τον Κωσταγιάννη, φίλο του περιοδικού, που το συζήτησα, συμφωνήσαμε. Είναι σαφώς υποκειμενικό βέβαια το τι πιστεύει ο καθένας και σε καμία περίπτωση δε θα ήθελα να μειώσω την προσπάθεια που κάνετε. Είναι δύσκολη η χρονική συγκυρία και η δορυφορική αγορά στο σύνολό της χωλαίνει.

Ευχαριστώ τo περιοδικό Digital TV info για το δώρο της δωρεάν συνδρομής!

Καλημέρα και πάλι,
ενημερώνω ότι το δορυφορικό πακέτο του ΟΤΕ είναι έτοιμο να μετακομίσει στον Eurobird 9E, κάτι που έχει γραφτεί μέχρι σήμερα μόνο στο Digital TV. Προτάθηκε στο ΔΣ του ΟΤΕ και έχει την πλάτη της Deutche Telecom. Επίσης, θέλω να τονίσω ότι το περιοδικό πρώτο από όλους διάψευσε φήμες (κακόβουλες ή άγνοια?) από άλλα περιοδικά και sites, που ήθελαν την πλατφόρμα του ΟΤΕ στο δορυφόρο Astra.
Οι λόγοι της μετακόμισης είναι:
1. έλλεψη χωρητικότητας στον Hellas Sat
2. ταυτόχρονη λήψη στο ίδιο κάτοπτρο (από 80άρι και άνω), μέσω δεύτερου LNB με τον Hot Bird και εύκολη μετακίνηση ενός κατόπτρου Nova από τις 13Ε στις 9Ε, για τυχόν συνδρομητές Nova, που επιλέξουν τον ΟΤΕ.