Περιοδικό "Digital TV info": Τεύχη 2012

Re: Το Digital TV Αυγούστου στα περίπτερα!

Καλημέρα σε όλους
Σάκη δυστυχώς δεν είναι δυνατόν να ζητήσουμε από μια εταιρία να μας δώσει έκπτωση σε όλα τα προϊόντα της. Τώρα όσο αφορά τους Golden Media, ναι στο επόμενο τεύχος θα έχουμε παρουσίαση τους διπλό και τριπλό Unibox.
Τώρα όσο αφορά την άποψη του Νίκου (SatZapper ή Rexsat ή ότι άλλο username χρησιμοποιεί) θέλω να ενημερώσω τα εξής:
Η έκδοση του Security Report όταν έγινε άλλαξε τις ισορροπίες των δύο περιοδικών προς την μεριά του Digital TV, ενώ όταν ξεκίνησαν τα κουπόνια άλλαξαν και πάλι οι ισορροπίες με την πλευρά μας να τονώνεται ακόμη περισσότερο. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν γιατί σε κάποιους δεν αρέσουν το Security Report και τα κουπόνια και αντριδούν με ποίκιλους τρόπους (ανάλογα με τη θέση του καθενός).
Με δεδομένο λοιπόν ότι ο Νίκος δεν ανέφερε ότι εργάζεται στο ανταγωνιστικό περιοδικό, θεωρώ ότι το συγκεκριμένο ποστ είναι κακόβουλο και πίσω από την μάσκα του χομπίστα κρύβει εμπορικά συμφέροντα, εις βάρος μάλιστα των δικών μας. Για αυτό και δεν θα το λάβουμε υπόψη μας.

Σαν καταναλωτής έχω το δικαίωμα να γράψω τη άποψη μου: "ότι αγοράζω γενικώς περιοδικά για το υλικό που γράφουν οι συντάκτες του και όχι για τα παρένθετα που μοιράζουν δωρεάν "…
Από εκεί και πέρα ως χομπίστας του χώρου, "μου είναι αδιάφοροι οι επιχειρηματικοί σας ανταγωνισμοί …, όπως και η προσπάθεια αλλαγής ισορροπιών που δεν στηρίζεται στο ίδιο υλικό του περιοδικού, αλλά σε παρένθετο υλικό (προσωπικά για μένα αδιάφορο)"…
Εξάλλου το ίδιο κάνω και με τις Κυριακάτικες εφημερίδες, τις οποίες και εγκατέλειψα, με τις ίδιες μεθόδους που χρησιμοποιούν…
Στις δύσκολες εποχές που ζούμε, προσωπικά θέλω να υπάρχουν εναλλακτικά και τα δυο περιοδικά, γι αυτό και τα ενισχύω με τη μηνιαία αγορά τους .
Η άποψη μου ας είναι ως ένσταση προβληματισμού για συντάκτες και αναγνώστες και όχι ως "κακόβουλο ποστ πίσω από την μάσκα του χομπίστα", όπως θέλει να το μεταφράζει ο Αργύρης…

Απάντηση: Το Digital TV Αυγούστου στα περίπτερα!

Το περιοδικό μας το αγοράζουν για το περιεχόμενό του που είναι ξεκάθαρα ανώτερο του ανταγωνισμού. Τα κουπόνια ήταν απλώς ένα δώρο στους αναγνώστες μας αλλά και ένας τρόπος να τραβήξει νέους αναγνώστες, οι οποίοι θα μείνουν, όχι λόγω των κουπονιών αλλά λόγω του περιεχομένου.

Επιπλέον, όπως θα είδατε εμείς δε ζητάμε να κλειδωθούν νήματα ούτε να διαγραφούν post ... (θυμίζω το θέμα με το cwfinder)

Last edited:
Re: Απάντηση: Το Digital TV Αυγούστου στα περίπτερα!

Εγώ απλά θα ήθελα να συμπληρώσω ότι σε μια πολύ δύσκολη οικονομικά εποχή, με την κίνηση αυτή "στείλαμε" εκατοντάδες αναγνώστες σε καταστήματα του χώρου σε όλη την Ελλάδα. Απ ότι είμαστε σε θέση να ξέρουμε, αρκετοί φίλοι που πήγαν με το κουπόνι του περιοδικού σε κάποια καταστήματα, πραγματοποίησαν και άλλες συμπληρωματικές αγορές όπως καλώδια, κάρτες κοκ. Η κίνηση μας είχε απο την αρχή και σκοπό να στηρίξουμε και την ίδια αγορά στην οποία δραστηριοποιούμαστε και τρώμε ψωμί.

Απάντηση: Re: Το Digital TV Αυγούστου στα περίπτερα!

Το Enigma δεν το πήρα ποτέ με καλό μάτι. Ο πρώτος Linux δέκτης που δοκίμασα ήταν ένας Dreambox 7020. Τι δεν μου άρεσε? Όλα!
Ο δέκτης είχε HW και είχε ωραία εμφάνιση. Τέλος.

Η χρήση του... έσπαγε νεύρα ο τρόπος που ήταν σχεδιασμένο το E1. Τα μενού του... χειρότερη εμφάνιση από οτιδήποτε.
Τηλεκοντρόλ... ακόμα δεν καταλαβαίνω ποιος το σχεδίασε αυτό το κινεζόπραμα και το έβαλε η DM σε τόσα μοντέλα, ακόμα και στα πανάκριβα!
Η τιμή... γιατί τόσο high?

Όλα αυτά και το γεγονός πως δεν με ενδιαφέρουν καθόλου τα μοιράσματα, είτε τα νόμιμα μέσα στο σπίτι, είτε διάφορα εκτός σπιτιού... με έκαναν να το απεχθάνομαι το Enigma.
Φυσικά το E2 είναι διαφορετικό με πολύ καλύτερη εμφάνιση και με 1002 επιλογές μέσα σε αυτό.
Τα παραπάνω όμως και κάποια άλλα πράγματα που βλέπω στην αγορά για το E2 και δέκτες που το έχουν, δεν με κάνουν να αλλάξω γνώμη.
Άστο Παναγιώτη, δύσκολα θα το δω με καλό μάτι. Το έχω πάρει στραβά από την πρώτη στιγμή και δεν πρόκειται να αλλάξω.

@Νίκο, το σωστό λινκ είναι αυτό για τα βίντεο. Με FF το άλλο δεν μου φορτώνει. Δεν ξέρω αν εσένα σου ανοίγει κανονικά.
http://www.digitaltvinfo.gr/index.php?option=com_magazine&task=viewArticle&id=6362&Itemid=53

ΥΓ. Παιδιά, μια μεγάλη παράκληση... για εμάς τους "απ' έξω", το να πειράζει ο ένας που γράφει στο Χ περιοδικό, τον άλλον που γράφει το Ψ περιοδικό... δεν φαίνεται ωραίο.
Βρείτε τα κάπως... κρίμα είναι.

Νομίζω έπεσες στην περίπτωση με τον 7020. Τα μανού ενός enigma δέκτη είναι τόσο όμορφα όσο το skin που χρησιμοποιεί. Για enigma1 υπάρχουν πανέμορφα skin, όπως πχ το Glassline. Για το τηλεκοντρόλ πάλι τι να σου πω, αυτό είναι καθαρά θέμα γούστου. Πάντως σαν τηλεκοντρόλ ήταν πολύ λειτουργικό και στιβαρό (έπεσε πολλές φορές κάτω και δεν έσπασε ποτέ). Δε μπορώ να πιστέψω πως δε σε συγκινούν οι δυνατότητες διαχείρισης καναλιών που έχουν όλοι οι enigma δέκτες. Τα μοιράσματα πλέον τα κάνουν όλοι οι δέκτες, έχουν πάψει να είναι προνόμιο των Linux/enigma εδώ και πολλά χρόνια. Το "κάποια άλλα πράγματα που βλέπω στην αγορά" δε το καταλαβαίνω, αν θέλεις διευκρίνισέ το.

Δε σε πιέζω να δοκιμάσεις πάλι enigma δέκτη - το enigma2 πάντως διαφέρει αρκετά από το enigma. Αλλά αφού δοκιμάζεις τόσο πολλούς δέκτες είναι κρίμα να μη πάρεις μία πιο άμεση εικόνα από το enigma2.

Πάντως, οι δέκτες Broadcom/Linux της επόμενης γενιάς μας υπόσχονται φοβερά πράγματα. 1080p60, realtime transcoding για streaming στο διαδίκτυο, 3D γραφικά interfaces τύπου XBMC, HDMI 1.4 και πολλά άλλα.

Το "κάποια άλλα πράγματα που βλέπω στην αγορά" δε το καταλαβαίνω, αν θέλεις διευκρίνισέ το.
Όσοι δέκτες δουλεύουν καλά το E2, έχουν υψηλή τιμή, γιατί αυτό? Το είχε ξεκινήσει η DM και πλέον το ίδιο ισχύει και για τους VU+ και για τους Clarketech / Extrend.
Δεν νομίζω να μην μπορούν να χαμηλώσουν την τιμή, απλά θέλουν να την έχουν υψηλά αφού σκέφτονται "όποιος θέλει να δουλεύει καλά E2 αναγκαστικά θα τον πάρει".
Γιατί να πάω να δώσω 400~500+ ευρώ όταν πλέον με 180~240 ευρώ κάνω μια χαρά την τρέλα μου και με δέκτες πλέον και με 3 tuner!
Golden Media Unibox (Triple tuner) + Amiko Alien 2 (Triple tuner). Έχουν SPARK, παίρνουν και Ε2. Το δεύτερο για εμένα, περιττό.

Από την άλλη, έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς αρκετοί δέκτες στην αγορά, οι οποίοι είναι καρακινέζικοι και οι οποίοι υπόσχονται πως υποστηρίζουν Ε2.
Δεν μιλάω τόσο για δέκτες που είναι κλώνοι με εμφάνιση DM (και κάποιοι δουλεύουν και άριστα),
αλλά για δέκτες που έχουν εμφανιστεί με το Χ-Υ όνομα από Κίνα, Αραβία, Ρωσία... τους είδαμε και στα περιοδικά
και όσο τους ξαναείδατε εσείς άλλο τόσο τους ξαναείδαμε και εμείς. Για δε υποστήριξη... ποιααααα υποστήριξη?
Όσοι θέλουν να βγάλουν γρήγορα λεφτά, φέρνουν έναν δέκτη "τύπου Ε2", του κάνουν και μια διαφήμιση και μετά "πάμε για άλλο μοντέλο, σ.σ. κοντέινερ".

Last edited:

Όσοι δέκτες δουλεύουν καλά το E2, έχουν υψηλή τιμή, γιατί αυτό? Το είχε ξεκινήσει η DM και πλέον το ίδιο ισχύει και για τους VU+ και για τους Clarketech / Extrend.
Δεν νομίζω να μην μπορούν να χαμηλώσουν την τιμή, απλά θέλουν να την έχουν υψηλά αφού σκέφτονται "όποιος θέλει να δουλεύει καλά E2 αναγκαστικά θα τον πάρει".
Γιατί να πάω να δώσω 400~500+ ευρώ όταν πλέον με 180~240 ευρώ κάνω μια χαρά την τρέλα μου και με δέκτες πλέον και με 3 tuner!
Golden Media Unibox (Triple tuner) + Amiko Alien 2 (Triple tuner). Έχουν SPARK, παίρνουν και Ε2. Το δεύτερο για εμένα, περιττό.

Έχεις εν μέρει δίκιο. Σίγουρα οι δέκτες της DMM είναι πανάκριβοι για αυτά που προσφέρουν. Οι VU+ είναι πιο φτηνοί, αλλά και πάλι σχετικά ακριβοί, όμως έχουν κορυφαία ποιότητα κατασκευής. Οι Xtrend είναι αρκετά φτηνοί αλλά στην Ελλάδα πωλούνται αρκετά παραπάνω απ' ότι στη Γερμανία (πχ 170 ευρώ ο ΕΤ6000 στη Γερμανία, 250 στην Ελλάδα). Σίγουρα είναι ακριβότερο και το SoC της Broadcom αλλά και η υποστήριξη, σε σχέση με λύσεις STi.

Από την άλλη, έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς αρκετοί δέκτες στην αγορά, οι οποίοι είναι καρακινέζικοι και οι οποίοι υπόσχονται πως υποστηρίζουν Ε2.
Δεν μιλάω τόσο για δέκτες που είναι κλώνοι με εμφάνιση DM (και κάποιοι δουλεύουν και άριστα),
αλλά για δέκτες που έχουν εμφανιστεί με το Χ-Υ όνομα από Κίνα, Αραβία, Ρωσία... τους είδαμε και στα περιοδικά
και όσο τους ξαναείδατε εσείς άλλο τόσο τους ξαναείδαμε και εμείς. Για δε υποστήριξη... ποιααααα υποστήριξη?
Όσοι θέλουν να βγάλουν γρήγορα λεφτά, φέρνουν έναν δέκτη "τύπου Ε2", του κάνουν και μια διαφήμιση και μετά "πάμε για άλλο μοντέλο, σ.σ. κοντέινερ".

Και σε αυτό έχεις δίκιο και σίγουρα θέλει προσοχή. Το να έχει ένας δέκτης enigma2 δε λέει κάτι από μόνο του. Οι drivers κάνουν όλη τη δουλειά και η υποστήριξη είναι απαραίτητη. Από τη μεριά μου όταν κάνω review τέτοιους δέκτες πάντα σχολιάζω τυχόν αδυναμίες των οδηγών. Το ίδιο είχα κάνει και με τον VU+ Duo άλλωστε, όταν ακόμα η VU+ ήταν άγνωστη.

Σαν καταναλωτής έχω το δικαίωμα να γράψω τη άποψη μου: "ότι αγοράζω γενικώς περιοδικά για το υλικό που γράφουν οι συντάκτες του και όχι για τα παρένθετα που μοιράζουν δωρεάν "…
Από εκεί και πέρα ως χομπίστας του χώρου, "μου είναι αδιάφοροι οι επιχειρηματικοί σας ανταγωνισμοί …, όπως και η προσπάθεια αλλαγής ισορροπιών που δεν στηρίζεται στο ίδιο υλικό του περιοδικού, αλλά σε παρένθετο υλικό (προσωπικά για μένα αδιάφορο)"…
Εξάλλου το ίδιο κάνω και με τις Κυριακάτικες εφημερίδες, τις οποίες και εγκατέλειψα, με τις ίδιες μεθόδους που χρησιμοποιούν…
Στις δύσκολες εποχές που ζούμε, προσωπικά θέλω να υπάρχουν εναλλακτικά και τα δυο περιοδικά, γι αυτό και τα ενισχύω με τη μηνιαία αγορά τους .
Η άποψη μου ας είναι ως ένσταση προβληματισμού για συντάκτες και αναγνώστες και όχι ως "κακόβουλο ποστ πίσω από την μάσκα του χομπίστα", όπως θέλει να το μεταφράζει ο Αργύρης…

Νίκο στο εξήγησα όσο πιο ευγενικά μπορούσα. Δεν μας ενδιαφέρει η απόψη σου, ούτε και αν διαβάζεις ή όχι το περιοδικό. Όταν θα βγει το περιοδικό που εργάζεσαι να μπεις στο δελτίο τύπου του και να κάνεις εκεί τις ενστάσεις προβληματισμού σου. Άλλωστε δεν είδα ποτέ να κάνεις κάποια ένσταση προβληματισμού στο περιοδικό που εργάζεσαι.... Αλήθεια εκεί τι γίνεται? Ακούω για μειώσεις μισθών, απολύσεις, κτλ... Είναι αλήθεια; 'Οντως δεν πάτε καλά;

Σε συνεργασία με την Ψηφιακή Τεχνολογία, το περιοδικό Digital TV info, σας προσφέρει ένα εκπτωτικό κουπόνι 7,5 , σε κάθε αγορά του επίγειου ψηφιακού δέκτη DigitalBox-100, ώστε από 29,90 που είναι η τιμή λιανικής του, να μπορείτε να τον αποκτήσετε στα 22,40. Να ενημερώσουμε ότι ο DigitalBox-100 είναι ένας δέκτης SD με λειτουργίες PVR, μέσω εξωτερικού δίσκου USB. Απο την προσφορά μπορούν να επωφεληθούν μόνο όσοι αγοράσουν το τεύχος από την Αττική ή τα νησιά του Αιγαίου.

KOYPONI_BCK.jpg

KOYPONI_FRNT.jpg

Σιγουρα η προσφορα των κουπονιων ειναι ευπροσδεκτη ,ειδικα σε νεοεισερχομενους στο χωρο οπως εγω....,καθε αλλη περι του αντιθετου αποψη αφηνει σκιες...

Δυστυχως στο τευχος που μολις αγορασα κουπονι δεν υπηρχε οσο κι αν εψαξα στις σελιδες του ! Κι ηταν ερμητικα κλειστο στο σελοφαν του...

Last edited:
Re: Απάντηση: Το Digital TV Αυγούστου στα περίπτερα!

Καλησπέρα
το τεύχος από που το πήρες? Γιατί κουπόνι υπάρχει μόνο στα τεύχη Αθήνας και Νησιών.
Ενημέρωσε να λύσουμε το θέμα σου άμεσα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Το Digital TV Αυγούστου στα περίπτερα!

Καλησπέρα
το τεύχος από που το πήρες? Γιατί κουπόνι υπάρχει μόνο στα τεύχη Αθήνας και Νησιών.
Ενημέρωσε να λύσουμε το θέμα σου άμεσα.

Αθηνα,σας εστειλα πμ...σας ευχαριστω.

Καλησπέρα Σεραφείμ και φίλε luft,
ελέγχω αν τα περιστατικά σας είναι μεμονωμένα ή είναι όπως τα λέει ο Γιώργος...

Καθώς είμαι σε αναζήτηση ψηφιακού δέκτη και καθώς δεν έχω ιδέα από τα συγκεκριμένα μηχανήματα, αποφάσισα να αγοράσω το περιοδικό Digital Tv info για να διαφωτιστώ.
Αφού διάβασα το συγκριτικό και διαλογίστηκα με τον απέναντι τοίχο κάνα τέταρτο, συνειδητοποίησα ότι εξακολουθώ να μην ξέρω ποιος δέκτης είναι καλύτερος και σε ποια σημεία (πχ εικόνα, ήχος, υποστηριζόμενα αρχεία, είσοδοι έξοδοι, ποιότητα κατασκευής, κτλ).

Έστω, λέω, δεν πειράζει, θα καταφύγω στους αναλυτικούς πίνακες….
Ήθελα λοιπόν να δω τον TELEsystem TS6010 STEALTH για τον οποίο αναφέρει το κειμενάκι ότι ανήκει σε αυτούς που παίζουν τα περισσότερα αρχεία. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο συγκεκριμένος δέκτης λείπει από τους πίνακες, προσέχοντας λίγο καλύτερα είδα ότι είναι αριθμημένοι 29HD+10SD δέκτες.

Για να μην τα πολύ λέω, δεν ξέρω για ποιο λόγο να διαβάσει κανείς 20+ σελίδες με άχρηστες πληροφορίες όπως το χρώμα του δέκτη, το πόσα λαμπάκια έχει και τι χρώμα έχουν αυτά, σε τι αποχρώσεις κινούνται τα μενού και αν έχει καμπύλες ή όχι. Σε ορισμένες συγγραφικές εκλάμψεις αναφέρεται (σε κάποιους δέκτες βέβαια, όχι σε όλους) στο αν υποστηρίζουν fat32 ή NTFS, σε τρόπους σύνδεσης, αν λειτουργεί ή όχι η προγραμματισμένη εγγραφή κτλ.

Θεωρώ πως όταν λέμε «συγκριτικό τέστ», ότι υπάρχει και κάποια σύγκριση σε επιμέρους και κοινούς τομείς για όλους τους δέκτες όπως επίσης και κάποια βαθμολογία ή έστω κάποιες μετρήσεις σε κοινές συνθήκες (πχ ταχύτητα εύρεσης καναλιών, κατανάλωση, θερμοκρασίες, ποιότητα εικόνας, ισχύς σήματος κτλ). Επίσης δεν είδα πουθενά να αναφέρεται καν το εκάστοτε τσιπάκι που χρησιμοποιεί ο κατασκευαστής.
Χαρακτηριστικά να σας πω επίσης ότι όταν διάβασα το τελευταίο κειμενάκι της σελίδας 78 για τον HR D101 αυτομάτως γύρισα 2 σελίδες πίσω στην διαφημιστική καταχώριση του αντιπροσώπου η οποία ήταν πολύ πιο κατατοπιστική με τα χαρακτηριστικά της συσκευής.

Εκτιμώ την προσπάθειά σας να μαζέψετε όσο το δυνατόν περισσότερους δέκτες (με σκοπό προφανώς τις πωλήσεις του περιοδικού και τις διαφημιστικές καταχωρίσεις & καλά κάνατε) αλλά θα έπρεπε να βγαίνουν και κάποια συμπεράσματα από την ανάγνωση των κειμένων, αλλιώς μπορούσατε να βάλετε μόνο τους πίνακες και να μην σπαταλήσετε άδικα 20+ σελίδες που μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε άλλα θέματα.

Τέλος, συγχωρήστε μου το επικριτικό και ίσως ειρωνικό ύφος, αλλά πιστέψτε με ότι απογοητεύτηκα πολύ μόλις τελείωσα την ανάγνωση του συγκεκριμένου «συγκριτικού»…

Φιλε Αργυρη,θελω να σε ευχαριστησω και δημοσιως για το αμεσο ενδιαφερον που επεδειξες πανω στο προβλημα μου.