Περιοδικό "Digital TV info": Τεύχη 2012

Re: Το Digital TV Αυγούστου στα περίπτερα!

Καλησπέρα Σεραφείμ και φίλε luft,
ελέγχω αν τα περιστατικά σας είναι μεμονωμένα...

Re: Περιοδικό "Digital TV info" Τεύχη 2012

Γιώργο, έχουμε στείλει τα LNB σχεδόν σε όλους, όπως επίσης και τα DiSEqC. Έχουν μείνει γύρω στα 5 μαγαζιά που δεν μας έχουν στείλει ακόμη τα κουπόνια για να τους στείλουμε τα υλικά. Θα τσεκάρω τι γίνεται με το μαγαζί στα Χανιά και θα σε ενημερώσω άμεσα.

Απάντηση: Περιοδικό "Digital TV info" Τεύχη 2012

Λες να μην έχουν στείλει τα κουπόνια ακόμα; Θα ήθελα πολύ να το μάθω αυτό. Ευχαριστώ.

Λοιπόν στα Χανιά ορθώς κυκλοφόρησε το κουπόνι, αφού η προσφορά ισχύει για τα νησιά. Το Μενίδι μόλις πληροφορήθηκα ότι το 60% του, ανήκει στην Επαρχία (το βάζει δηλαδή το πρακτορείο σαν τεύχη επαρχίας). Οπότε καλώς δεν έχει κουπόνι, αν και αν το ήξερα θα είχα φροντίσει να είχε (όπως και το Σουνίο, που είναι ίδια περίπτωση). Οπότε τυχόν αναγνώστες από αυτές τις δύο περιοχές που πήραν το περιοδικό και δεν έχει κουπόνι, θα τους εξυπηρετήσουμε τηλεφωνικά, ώστε να επωφεληθούν της προσφοράς χωρίς κουπόνι.
Το παράδοξο παραμένει η περίπτωση του κουπονιού στο τεύχος της Άρτας, που δεν έπρεπε να υπάρχει. Σεραφείμ, τα άλλα περιοδικά στο περίπτερο είχαν και αυτά κουπόνι?

Re: Περιοδικό "Digital TV info" Τεύχη 2012

Αν μιλάμε για το κατάστημα ΥΙΟΙ ΟΔΥΣΣΕΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΗ ΟΕ, στο Χανιά, τότε αυτός έχεις πάρει τα LNB.
Αντίθετα, το κατάστημα στον Κίσσαμο μας είπε ότι δεν πήρε κανένα κουπόνι και δεν ζητήσε LNB.

Απάντηση: Περιοδικό "Digital TV info" Τεύχη 2012

Μάλιστα. Έχει πάρει τα LNB αλλά ξέχασε να με πάρει τηλέφωνο όπως μου είχε πει... Ωραίος.
Ευχαριστώ και πάλι.

Φίλε Savalegion καλή η κριτική σου, αλλά μην ξεχνάς ότι ήδη έχουμε δώσει 20+ σελίδες του περιοδικού για να αναφέρουμε όλα αυτά και με αυτά που ζητάς και εσύ θα ακουμπούσαμε τουλάχιστον στους 40. Αναμφισβήτητα το μεγάλο μέρος του συγκριτικού είναι οι πίνακες και εκεί φαίνεται η διαφορά από δέκτη σε δέκτη, εξού και ο όρος συγκριτικό. Τα chipάκια που χρησιμοποιούν οι δέκτες είναι δύο και αυτά είναι το Mstar που αποτελεί το 90% των κομματιών της δοκιμής και το Ali που αποτελεί το 10%. Οι δέκτες κατά βάση είναι περίπου ίδιοι, οι διαφορές μικρές μεταξύ τους και για πολλούς ίσως και ασήμαντες, για αυτό και από το συγκριτικό δεν μπόρεσες να καταλάβεις ποιος είναι ο καλύτερος. Ενδεικτικά να σου πως ότι τουλάχιστον 20 δέκτες του τεστ ήταν όλοιδιοι μεταξύ τους. Πώς λοιπόν να ξεχωρίσουμε κάποιον ως καλύτερο? Πώς να γράψουμε κάτι παραπάνω ή παρακάτω για τους ίδιους δέκτες? Οι διαφορές των περισσότερων δεκτών ήταν στην πρόσοψη, στα λαμπάκια, κτλ. Για αυτό και τα βάλαμε
Αυτοί είναι οι δέκτες, αυτά είχαμε και αυτά γράψαμε. Βαθμολογία δεν βάζουμε γιατί είναι υποκειμενική. Π.χ. για εμένα είναι πολύ σημαντική η εγγραφή timeshift και ασήμαντο το τμήμα Multimedia Player. Αν έβαζα εγώ βαθμολογία θα έδινα συντελεστή 2 στο timeshift και 0,5 στο Media Player, άλλος όμως που θα είχε διαφορετικές ανάγκες θα έβαζε άλλους συντελεστές και φυσικά θα έπερνε άλλα αποτελέσματα. Πως λοιπόν μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι αν θέλεις είναι να ανεβάσουμε το xl στο site και να βάλεις μόνος σου συντελεστές για να βγάλεις μόνο σου βαθμολογία, ανάλογα με τις ανάγκες σου. Οι HD δέκτες στον πίνακα είναι 29 και στα κείμενα 30. Ο TELEsystem TS6010 STEALTH λείπει από τους πίνακες, κακώς κατά την γνώμη μου, και για αυτό του δώσαμε μεγαλύτερο κείμενο για να καλύψουμε το κενό. Δεν παίζει ούτε περισσότερα, ούτε λιγότερα αρχεία από τους άλλους δέκτες. Παίζει ότι παίζει ο δέκτης Telesystem 6513. Είναι δύο ολόιδιοι δέκτες σε μενού και δυνατότες με διαφορετική μορφή, ο ένας είναι τύπου HDMI και ο άλλος επιτραπέζιος.

Ελπίζω να σε κάλυψα σε κάποια πράγματα τουλάχιστον...

Απάντηση: Re: Το Digital TV Αυγούστου στα περίπτερα!

Το παράδοξο παραμένει η περίπτωση του κουπονιού στο τεύχος της Άρτας, που δεν έπρεπε να υπάρχει. Σεραφείμ, τα άλλα περιοδικά στο περίπτερο είχαν και αυτά κουπόνι?
Ένα τεύχος είχε εκεί (αυτό που αγόρασα). Από περιέργεια θα κοιτάξω αύριο και σε άλλο περίπτερο.

αγαπητέ Arno, σ' ευχαριστώ για την απάντηση αλλά όχι, δεν με καλύπτεις. Θα ήθελα να διαβάσω την άποψη του συντάκτη έστω και υποκειμενική.
Τώρα για να πάρω εγώ excellόφυλλο και να περάσω συντελεστές και βαθμολογίες? ναι θα μπορούσα να το κάνω, όπως και να βρώ τα τεχνικά χαρακτηριστικά στο ιντερνετ, αλλά για ποιό λόγο να πάρω το περιοδικό?

Απάντηση: Το Digital TV Αυγούστου στα περίπτερα!

Αυτό μου λείπει σε αυτά τα συγκριτικά tests είναι στο τέλος του να υπάρχουν προτάσεις:
α) best value for money, β) πρόταση συντακτών
και στο συγκεκριμένο συγκριτικό επιπλέον: α) καλύτερη πρόταση στον τομέα "επίγειος ψηφιακός δέκτης", β) καλύτερη πρόταση στο συνδυασμό "επίγειος ψηφιακός δέκτης + media player".

Re: Απάντηση: Το Digital TV Αυγούστου στα περίπτερα!

Πολύ χρήσιμες οι προτάσεις σου Σεραφείμ.

Πιστεύω, Νίκο, πως έτσι το συγκριτικό θα ήταν πιο ολοκληρωμένο και θα είχε σε σχεδόν απόλυτο βαθμό τη σφραγίδα της εγκυρότητας του περιοδικού.

Σεραφείμ, πολύ χρήσιμες οι προτάσεις σου και σε ευχαριστούμε για αυτό. Φυσικά και πάλι υπόκειται το υποκεμενικό στοιχείο. Κοινώς δύο άνθρωποι στο ίδιο τεστ, μπορεί να δώσουν διαφορετικές πρωτιές, αν έχουν διαφορετικές ανάγκες (π.χ. PVR ή Multimedia Player). Σαν γ) θα πρόσθετα το μόνιμο πρόβλημα της αγοράς, την έλλειψη τιμών, αλλά για αυτό τα έχουμε πει στο παρελθόν.
Πάντως το συγκριτικό παραμένει μέχρι τώρα το μοναδικό τεστ στα έντυπα μέσα στους επίγειους ψηφιακούς δέκτες της αγοράς.

Το υποκειμενικό στοιχείο είναι αναπόφευκτο. Και πάλι όμως οι προτάσεις αγοράς θα ήταν πολύτιμες.

Σαν καταναλωτής έχω το δικαίωμα να γράψω τη άποψη μου: "ότι αγοράζω γενικώς περιοδικά για το υλικό που γράφουν οι συντάκτες του και όχι για τα παρένθετα που μοιράζουν δωρεάν "…
Από εκεί και πέρα ως χομπίστας του χώρου, "μου είναι αδιάφοροι οι επιχειρηματικοί σας ανταγωνισμοί …, όπως και η προσπάθεια αλλαγής ισορροπιών που δεν στηρίζεται στο ίδιο υλικό του περιοδικού, αλλά σε παρένθετο υλικό (προσωπικά για μένα αδιάφορο)"…
Εξάλλου το ίδιο κάνω και με τις Κυριακάτικες εφημερίδες, τις οποίες και εγκατέλειψα, με τις ίδιες μεθόδους που χρησιμοποιούν…
Στις δύσκολες εποχές που ζούμε, προσωπικά θέλω να υπάρχουν εναλλακτικά και τα δυο περιοδικά, γι αυτό και τα ενισχύω με τη μηνιαία αγορά τους .
Η άποψη μου ας είναι ως ένσταση προβληματισμού για συντάκτες και αναγνώστες και όχι ως "κακόβουλο ποστ πίσω από την μάσκα του χομπίστα", όπως θέλει να το μεταφράζει ο Αργύρης…

Τελικά, κακόβουλο το ποστ σου φίλε Νίκο, αφού η δημοσιογραφική σου ιδιότητα προσβάλλεται από ότι φαίνεται μόνο από τους διαγωνισμούς και τα κουπόνια των ανταγωνιστικών μέσων και όχι όταν τα κάνει το μέσο που εργάζεσαι. Για αυτό και καλώ όλους τους αναγνώστες του Digital TV info, να είναι επιφυλακτικοί με την κριτική σου και τα κείμενά σου γενικότερα.

Re: Απάντηση: Το Digital TV Αυγούστου στα περίπτερα!

Το υποκειμενικό στοιχείο είναι αναπόφευκτο. Και πάλι όμως οι προτάσεις αγοράς θα ήταν πολύτιμες.

Προσωπικά φοβάμαι ότι το "υποκειμενικό" θα δώσει το δικαίωμα στον καθένα που θίγονται τα συμφέροντά του, να πυροβολήσει το περιοδικό.

Απόλυτη λύση δεν υπάρχει, είναι σαφές. Θεωρώ πάντως ότι οι συγκριτικές δοκιμές χωρίς προτάσεις αγοράς για τον καταναλωτή είναι λειψές. Δε μιλώ για τον εαυτό μου που, πριν αγοράσω το οτιδήποτε, θα το ξεψαχνίσω αλλά για τον κόσμο που πήρε για πρώτη φορά το περιοδικό με αφορμή το αναλογικό switch off του Υμηττού.

Σωστό! Διαβάζοντας ένας κοινός καταναλωτής το τεστ, δεν μπορεί να καταλάβει αν θα πρέπει να αγοράσει τον έναν ή τον άλλο δέκτη. Από την άλλη πάλι πώς να βάλουμε προτάσεις αγοράς, όταν δεν βάζουμε τιμές?
Τέλος, θέλω να σε ενημερώσω (δεν ξέρω αν το γνωρίζεις ή όχι), το περιοδικό δεν διαβάζεται μόνο από καταναλωτές (στον οποίο η διείσδυση στην κρίση εποχή είναι πολύ μικρή), αλλά και από όλη σχεδόν την αγορά των τεχνικών - καταστημάτων. Αυτό κάνει ακόμη δυσκολότερη την αξιολόγηση ενός προϊόντος, από διάφορες πλευρές, τεχνικές ή εμπορικές.

Μιλώ πάντα ως καταναλωτής. Η πρότασή μου έγινε και φυσικά δεν μπορεί να επιβληθεί. Ας πουν και άλλα παιδιά τη γνώμη τους.

Να ρωτήσω κάτι; Γιατί το περιοδικό παρότι λέει "αυγούστου" το βρήκα (και το πήρα) απο τις 15/7; Δηλαδή τον αυγουστο τι θα έχουμε;