Περιοδικό "Digital TV info": Τεύχη 2014

Απάντηση: Το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση (Digital TV info) Δεκεμβρίου στα περίπτερα!

Προσωπικά αν έπρεπε να κάνω review μη enigma2-linux δέκτες, δε ξέρω κατά πόσο θα μπορούσα να τεστάρω όλους τους συνδυασμούς 1.0/1.1/1.2 . Έχω στην ταράτσα μου συνδυασμό από 1.0+1.1+1.2, και οι ρυθμίσεις για τους enigma2 δέκτες γίνονται copy paste από το αρχείο /etc/enigma2/settings. Θα μου ήταν αδιανόητο να σετάρω 13 LNB του wave και 40+ θέσεις στο positioner για κάθε δέκτη που έχει τον δικό του τρόπο ρυθμίσεων - πόσο μάλλον όταν αρκετοί από αυτούς δε δέχονται να περάσεις εσύ τις θέσεις μνήμης που έχεις ήδη ρυθμίσει στο positioner και το λογισμικό τους απαιτεί να το ξαναπρογραμματίσεις! (πχ Amiko Alien)
Επιπλέον, δεν είναι δυνατόν να αφιερώσεις τον ίδιο χρόνο για δέκτη του 100ρικου και τον ίδιο χρόνο για δέκτη των 400-500-700 ευρώ. Αν περιμένεις εξονυχιστική δοκιμή για τον κάθε OEM κλώνο που φέρνει ο κάθε εισαγωγέας στην Ελλάδα, είσαι λάθος.

Όσο για τους δίσκους, προσωπικά θεωρώ αδιάφορο ποιο είναι το μοντέλο του δίσκου ή του USB stick. Αν ο δέκτης δουλεύει με έναν, θα δουλεύει με όλους. Αν δε δουλεύει με κάποιους, τότε πρόκειται για πρόβλημα το οποίο η αναφορά του δίσκου που χρησιμοποιήθηκε δε θα μπορέσει να το λύσει.

Τα παραπάνω είναι προσωπικές μου απόψεις και μόνο.

Last edited:
Απάντηση: Το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση (Digital TV info) Δεκεμβρίου στα περίπτερα!

Δεν περιμένω εξονυχιστική δοκιμή αλλά οπωσδήποτε να αναφέρεται αν υπάρχουν ξεχωριστές ρυθμίσεις για DiSEqC 1.0 και 1.1.
Σχετικά με τους δίσκους, δεν είναι δύσκολο να αναφέρεται με ποιον γίνεται η δοκιμή. Θέμα δευτερολέπτων είναι.

Re: Το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση (Digital TV info) Δεκεμβρίου στα περίπτερα!

Καλησπερα,
Παλαιοτερα δοκιμαζαμε τα DiSEqC με συστημα κστοπτρων. Τωρα τα δοκιμαζουμε με ενα συστημα με LEDs που εχουμε παρει απο την Triax και στην ουσια αποτελει εξελιξη μιας ιδιοκατασκευης που ειχαμε παρουσιασει σε παλαιοτερο τευχος. Σε συζητηση που καναμε με τον Παναγιωτη επι του θεματος μου ειπε οτι το τεστ αυτο δεν ειναι ολοκληρωμενο, γιατι δεν μας δειχνει καθολου αν ο παλμος που δινει ο δεκτης για να στειλει την εντολη DiSEqC ειναι ισχυρος η ασθενης. Παντως πλεον σχεδον ολοι οι δεκτες, ακομη και οι πιο οικονιμικοι υποστηριζουν DiSEqC 1.1.