Περιοδικό Ήχος

Ημουν 16 χρονών όταν είχα πάει στο μοναδικό βιβλιοχαρτοπωλείο (τότε) του νησιού μου και είδα το εξώφυλλο του Ηχου με τα εξωτικά μηχανήματα.
Μου τράβηξε το ενδιαφέρον.Ενα ενδιαφέρον που δεν έχει πάψει ποτέ όλα αυτά τα επόμενα χρόνια.Μεγάλωσα με αυτό το περιοδικό.Διαβάζοντας το διαμόρφωσα σε μεγάλο βαθμό την προσωπικότητά μου από την επιρροή του.Δεν ξέρω αν αυτό ήταν σωστό η λάθος, αλλά έτσι είναι.
Αυτό το περιοδικό ηταν η αιτία για το αντικείμενο που σπούδασα,και που ασχολούμαι με ευχαρίστηση περίπου 30+ χρόνια τώρα.
Ειναι κρίμα λοιπόν να ακούω ανθρώπους ελαφρά τη καρδία να λένε διάφορα.
Τα περιοδικά του Καββαθά εχουν γράψει ιστορία στον ελληνικό (και όχι μόνο) ειδικό τύπο, και αν κλείσουν τελικά θα είναι ακόμη μια απώλεια για τον πολιτισμό μας.
Και αν κάποιοι πονέσουν από αυτην την απώλεια ένας απο τους πρώτους θα είμαι εγώ.

θα πονέσουμε ?
ίσως
ίσως δεν θάπρεπε κι όλας.
Ενα περιοδικό δεν ζεί για πάντα.
Ιδίως όταν έχουν τόσο προσωπική σφραγίδα.
Και ιδίως όταν οι δημιουργοί δεν έχουν φροντίσει για τη διαδοχή.
δημοτικό ήμουν όταν πήρα και τους 4Τ και τον Ηχο.
Τότε δεν υπήρχε ΤΙΠΟΤΑ.
ιδίως το πρώτο των 4Τ ήταν σαν δελτίο τύπου της NASA. Ετσι φάνταζε στα μάτια αυτών που διάβαζαν τότε auto express....
Του ήχου ....κάπως αλλιώς. Ήταν λίγο ρομαντικό με το εξώφυλλο του Καμπουράκη και τα μονόστηλα του Ντάνου Λυγίζου....
Κάτι σαν Δονκιχωτική προσπάθεια. Πού πα ρε Καραμήτρο....ένα πράμα....
Κι όμως είχε προβλέψει σωστά.
Το ίδιο αργότερα με το Ταξιδεύοντας ή το RAM....
αυτά έχει πολυπραγμοσύνη....Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης.

Σεβαστή η γνώμη σου αδερφέ μου!
Εγώ για αυτά που πρεσβεύει το περιοδικό (περιοδικά) αναφέρθηκα.
Και ναι στεναχωριέμαι.
Στεναχωριέμαι γιατί υπάρχει μια τάση κατάρρευσης των πάντων ,από οικονομικές μέχρι ηθικές, κοινωνικές, πολιτιστικές αξίες.
Γι αυτό στεναχωριέμαι αδερφέ.
Γιατί αυτον που με στηρίζει τον στηρίζω και εγώ όταν χρειαστεί.

Καλός ο ΚΚ, αλλά έπρεπε να φροντίσει για την διαδοχή.
Καλά όσα πρεσβεύει και προσπάθησε, αλλά θέλει κάτι παραπάνω που πρέπει να το φροντίσεις όσο είσαι μάχιμος.
Δεκάδες επιχειρήσεις δακτυλοδεικτούμενες κατάρρευσαν όταν γέρασαν οι δημιουργοί και δεν υπήρχαν συνεχιστές.
Μ αυτά τα περιοδικά μεγάλωσα αλλά δεν θα θεωρήσω τον εαυτό μου υπεύθυνο ή τον ΚΚ αδικημένο. Με τον ρομαντισμό δεν γίνεται τίποτα, ιδίως στην Ελλάδα.

Οντως με τον ρομαντισμό δεν την βγάζεις καθαρή!!
Είναι το τέλος εποχής που λέμε....Ετσι;

Re: Απάντηση: Περιοδικό Ήχος

Για χρονια αναγνωστης απ το '85 περιπου.

Αλλα τα τελευταια 2 ουτε σκεψη για αγορα οποιουδηποτε περιοδικου.

Σαν κι εμενα φανταζομαι πολλοι αλλοι.

Πως να στηριχτει ενα περιοδικο?

Απ τις μειωμενες πολησεις ή απ τη ειωμενη χρεωση στις διαφημισεις μιας και ολο λιγοτερος κοσμος τις βλεπει?

το περιοδικο απο τοτε που περασε στα χερια του Λυμπερη δεν ειχε καμια σχεση με οτι ηταν ποιο πριν οποτε και αυτο επαιξε ρολο στο οτι καποιοι απο εμας επαψαν να το αγοραζουν

Εμείς που μεγαλώσαμε με 4τροχούς και Ήχο χρωστάμε πάρα πολλά στους ανθρώπους που με ήθος μας μάθαιναν τεχνικά πράγματα, μας έκαναν να έχουμε άποψη τα χρόνια που δεν υπήρχε internet.

Aλλά εγώ έπαθα σοκ όταν είδα τα κείμενα του Καβαθά στο http://www.protothema.gr/blogs/blogger/?cid=191
Mου φαίνεται σαν να έχει τρελαθεί ο άνθρωπος. Έχει χάσει κάθε κριτική ικανότητα; Κάνει πως δεν καταλαβαίνει ποιος φταίει για την κατάσταση; Εδώ ακόμα και ένας δεκαπεντάχρονος αντιλαμβάνεται την τραπεζοκρατία που διέλυσε τη χώρα μας και ότι η πλούσιοι της χώρας θα κάνουν να πεινάσει μέχρι και το τελευταίο παιδάκι και αυτός ακόμα το ρίχνει ότι φταίνε οι απλοί άνθρωποι.

Είναι ασυγχώρητα τα κείμενα του και νομίζω χειρότερα ακόμα είναι κείμενα μίσους και παραπληροφόρησης. Τάχθηκε με το Θέμο Αναστασιάδη. Βρήκε εφημερίδα να έχει blog να έχει και αυτός λόγο να παίξει και αυτός ρόλο στην πολιτική γιατί έσφιξαν τα πράγματα γύρω του καθώς νομίζω κιόλας συνελήφθη για χρέη πριν κάτι μέρες.

Παιδες, μην αφηνετε το συναισθημα και την μεγαλοθυμια σας να κατευθεινει την σκεψη σας ,οταν προκειται για τυπους που τους ξερετε μονο μεσα απο τα γραπτα τους.
Ειδικα αυτοι που εχουν το χαρισμα του γραπτου λογου, ειναι και οι πιο επικινδυνοι να σας οδηγησουν σε εξαιρετικα λανθασμενα συμπερασματα για το ποιον τους.
Αυτο ειναι ενα γενικο αλλα και "ειδικο" δικο μου συμπερασμα ,σαν παθων ,αλλα και σαν γνωστης καταστασεων......

Ο Ηχος και οι 4τροχοι μας εχουν διδαξει πολλα πραγματα ολα αυτα τα χρονια που κυκλοφορουν.Ο Ηχος ειδικα μας εχει μαθει πως να ακουμε σωστοτερα μουσικη και ο τροπος που ακουει ο καθενας μας μουσικη δειχνει και ποσο πολιτισμενος ειναι, γιατι η μουσικη απο μονη της ειναι πολιτισμος αλλα και ο τροπος που την ακουει καποιος ειναι πολιτισμος.

Παιδες, μην αφηνετε το συναισθημα και την μεγαλοθυμια σας να κατευθεινει την σκεψη σας ,οταν προκειται για τυπους που τους ξερετε μονο μεσα απο τα γραπτα τους.
Ειδικα αυτοι που εχουν το χαρισμα του γραπτου λογου, ειναι και οι πιο επικινδυνοι να σας οδηγησουν σε εξαιρετικα λανθασμενα συμπερασματα για το ποιον τους.
Αυτο ειναι ενα γενικο αλλα και "ειδικο" δικο μου συμπερασμα ,σαν παθων ,αλλα και σαν γνωστης καταστασεων......

Συμφωνώ.
Και ειδικώς και γενικώς.

Απάντηση: Re: Περιοδικό Ήχος

Παθών και εγώ,δεν έχω παρά να ταυτιστώ μαζί σου!

Re: Απάντηση: Re: Περιοδικό Ήχος

Παθών και εγώ,δεν έχω παρά να ταυτιστώ μαζί σου!

leo1964 αυτοαναιρείσαι!

Τώρα δε λέγαμε να μην ταυτιζόμαστε με τύπους που τους ξέρουμε μόνο από τα γραπτά τους???
(Εκτός κι αν γνωρίζεσαι με τον mdqv...) :Banane0:

Αστειεύομαι βεβαίως, μην παρεξηγηθεί κανείς Please... :ernaehrung004:

Γιατί ο αγαπητός mdqv,έχει το χάρισμα του γραπτού λόγου;
Εκτος και τον γνωρίζεις!
Οπότε σου επιστρέφω πολύ φιλικά την ερώτηση!:ernaehrung004:

αυτοι που εχουν το χαρισμα του προφορικου λογου να δεις:coool:

για περισσοτερες πληροφοριες δες βιντεο ηγετη σε μπαλκονι να προτρεπει τον τσοβολα να τα δωσει ολα

Απάντηση: Re: Περιοδικό Ήχος

αυτοι που εχουν το χαρισμα του προφορικου λογου να δεις:coool:

για περισσοτερες πληροφοριες δες βιντεο ηγετη σε μπαλκονι να προτρεπει τον τσοβολα να τα δωσει ολα

Και τον προσφατο να σου λεει ψεμματα για "κοκκινες γραμμες" για να σου παρει (ομοιως με τον μακαριτη) την ψηφο!

ο ηχοs ειναι ενα σημαντικο περιοδικο που για χρονια μαs κρατα συντροφια στην ενημερωση του χομπι μαs, βεβαια ολοι εχουμε παρατηρησει πολλα τεστ που θαβουν η ανεβαζουν στο θεο μια συσκευη. παρολα αυτα ασχετοs την κριτικη οι πιο εμπειροι ξερουμε καλα οτι εμειs ειμαστε οι τελικοι κριτεs και δεν αγοραζουμε με κλειστα ματια. οι ιδιοι ανθρωποι που εγραφαν παλια στον ηχο γραφουν σε αλλο περιοδικο τωρα συνεπωs δεν εχει αλλαξει κατι ιδιαιτερο στον χωρο απο θεμα συντακτων. λυπηρο για τον ηχο που ο φωτιαδηs κανει σχεδον ολα τα τεστ μονοs του πραγμα που δειχνει τιs δυσκολιεs που εχει αυτη την στιγμη το περιοδικο.