Περιοδικό Ήχος

Ας κλείσει επιτέλους μονο κακό κάνει στον χώρο
Aν θεωρείτε ότι ένα περιοδικό ειδικού τύπου είναι το ίδιο με τα διαφημιστικά φυλλάδια των εταιριών, πάω πάσο. Ας ενημερώνεστε λοιπόν από από την πηγή που θεωρείτε καλύτερη. Ή από κάθε έναν άγνωστο στο ίντερνετ που δεν ξέρετε τι οφέλει μπορεί να έχει. Ξέρετε ότι υπάρχουν στην αμερική και εταιρίες που κάνουν αυτή τη δουλειά; Μπαίνουν στα φόρουμ με εκατοντάδες ψεύτικους χρήστες (με κανονικό σενάριο για τον καθένα ώστε να μην είναι εμφανές) για να γράφουν καλά και κακά λόγια επί πληρωμή; Τουλάχιστον στο περιοδικό έχεις και μια υπογραφή για να ξέρεις τι διαβάζεις. Ακόμα και στον παρόντα ιστότοπο θα εμπιστεύεστε τον καθένα, ή όποιον έχει ήδη δείξει δείγματα γραφής;

Τώρα να τα άρθρα του Ήχου έχουν μια κάμψη, ε αυτό είναι φυσικό. Δείτε πόσοι γράφουν πλέον. Ο Φωτιάδης έκανε παλιά μια κριτική τον μήνα και τώρα κάνει πέντε. Λιγότερα λεφτά, λιγότερο προσωπικό, λιγότερη ύλη...

Ευχή το ιστορικό περιοδικό να επιβιώσει. Σε κάποιους θυμίζει τα πρώτα αθώα βήματα στο μαγικό κόσμο της μουσικής και στην υψηλή πιστότητα !

Aν θεωρείτε ότι ένα περιοδικό ειδικού τύπου είναι το ίδιο με τα διαφημιστικά φυλλάδια των εταιριών, πάω πάσο. Ας ενημερώνεστε λοιπόν από από την πηγή που θεωρείτε καλύτερη. Ή από κάθε έναν άγνωστο στο ίντερνετ που δεν ξέρετε τι οφέλει μπορεί να έχει. Ξέρετε ότι υπάρχουν στην αμερική και εταιρίες που κάνουν αυτή τη δουλειά; Μπαίνουν στα φόρουμ με εκατοντάδες ψεύτικους χρήστες (με κανονικό σενάριο για τον καθένα ώστε να μην είναι εμφανές) για να γράφουν καλά και κακά λόγια επί πληρωμή; Τουλάχιστον στο περιοδικό έχεις και μια υπογραφή για να ξέρεις τι διαβάζεις. Ακόμα και στον παρόντα ιστότοπο θα εμπιστεύεστε τον καθένα, ή όποιον έχει ήδη δείξει δείγματα γραφής;

Τώρα να τα άρθρα του Ήχου έχουν μια κάμψη, ε αυτό είναι φυσικό. Δείτε πόσοι γράφουν πλέον. Ο Φωτιάδης έκανε παλιά μια κριτική τον μήνα και τώρα κάνει πέντε. Λιγότερα λεφτά, λιγότερο προσωπικό, λιγότερη ύλη...
Δεν ειναι ετσι
Δυστυχως στα επωνυμα αρθρα βλεπεις ξεκαθαρα την γελοιωδεστατη και γλοιωδεστατη τακτικη να γραφουν φουμαρα να τα ισοπεδωνουν ολα με αοριστολογιες, παπαρολογιες και εσωτερικοτητες ωσετ ολα να ειναι καλα η τουλαχιστον οσο καλα αναλογικα επιτρεπει το καρτελακι της τιμης τους, μην παρεξηγηθουν και οι αντιπροσωποι που τα προσφερουν για "δοκιμες" διαρκειας, για να μην ξεχναμε φυσικα και τις μονιμες δοκιμες.
Ας μας αφησουν ησυχους.
Ολα τα τευχη ειναι στο υπογειο απο το νουμερο ενα για να μου θυμιζουν τουλαχιστον τα νιατα μου και τα σφαλματα μου. Εμαθα χαρη σ αυτους πεντε πραγματα (ακομα κι ο Ντανος Λυγιζος εγραφε) και μονο γι αυτο μετα απο τοσα χρονια θα απαιτουσα να λενε τα συκα συκα. Αλλα φαινεται ειμαι ρομαντικος...

Kατ' αρχάς και εγώ πολύ λυπάμαι για τις οικογένειες των 500 εργαζομένων της εταιρίας.

Τώρα όσον αφορά τον ήχο που συζητάμε.
Αν κλείσει θα μου λείψει όχι για τα reviews συσκευών του τα οποία έχουν κατηντήσει γραφικά και ανούσια, όχι για την ποιότητα της ενημέρωσης για την αγορά η οποία έχει καταντήσει χειρότερη απο το CHIAO γεμμάτη κοτσάνες, ανακρίβειες, κατινιές και τραγικά λάθη, αλλα για την μουσική κατηγορία του η οποια παρότι συμπληρωματική ενός υποτίθεται περιοδικού που ασχολείται κυρίως με συσκευές ήταν παραδόξως κορυφαίας ποιότητας και με τρομερή συντακτική ομάδα. Πραγματικά για αυτήν την κατηγορία και μόνο η οποία αποτελούσε απο τις βασικές πηγές της μουσικής μου ενημέρωσης αλλα και λιγότερο ως ακριβή παρέα στο "μέρος" θα μου λείψει..

supersonic said:
στα επωνυμα αρθρα βλεπεις ξεκαθαρα την γελοιωδεστατη και γλοιωδεστατη τακτικη να γραφουν φουμαρα
Στείλε ένα βιογραφικό, έτσι κι αλλιώς συνεργάτες χρειάζονται, ποτέ δεν ξέρεις...

ASTOBOY said:
αλλα για την μουσική κατηγορία του ήταν παραδόξως κορυφαίας ποιότητας και με τρομερή συντακτική ομάδα
Αυτό είναι αλήθεια. Και θα προτιμούσα ένα τυπογραφικό παραπάνω για τη μουσική από τα νέα για τα μηχανάκια και τα κινητά τηλέφωνα.

Στείλε ένα βιογραφικό, έτσι κι αλλιώς συνεργάτες χρειάζονται, ποτέ δεν ξέρεις...
.

δεν είναι στις βλέψεις μου.
Προφανώς όμως δεν διαβάζεις reviews του hifi τύπου.

Αυτό είναι αλήθεια. Και θα προτιμούσα ένα τυπογραφικό παραπάνω για τη μουσική από τα νέα για τα μηχανάκια και τα κινητά τηλέφωνα.

:SFGSFGSF::grinning-smiley-043

Είναι σίγουρο οτι κλείνει;
Ο ήχος, όπως και οι 4Τροχοί, ανήκουν στις¨"Τεχνικές Εκδόσεις" κι εκεί ο Λυμπέρης είχε ένα ποσοστό, γυρω στο 37% νομίζω.
Σίγουρα είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση αλλά πιο πιθανό το βλέπω να μεταφερθούν κάπου αλλού, σε άλλες εγκαταστάσεις παρά να κλείσουν εντελώς.
Απο την άλλη όμως, με τη σημερινή κατάσταση ποιός θα βάλει τα λεφτά που λείπουν; Δεν ξέρω, θα δούμε.

Δε νομίζω κανείς από όσους γραφούν εδώ να προτιμούσαν να αρθρογραφούν σε έντυπο τύπο.
Είναι Τεράστια η διαφορά του αμφίδρομου internet και των forums σε σχέση με τα έντυπα.

Τα λάθη δυστυχώς σήμερα πια δε συγχωρούνται..
Πριν 4-5 μέρες έπιασα γιατί κάτι έψαχνα ένα παλιό τεύχος.. Λέγοντας παλιό, εννοώ του '80 περίπου.

Τότε, ήταν 'βίβλος'.
Ανάλυση κυκλωμάτων, αρχές λειτουργίας διαφορετικών προσεγγίσεων, ερμηνείες.. σε ένα μόλις τεύχος.

Σήμερα καλύτερα θα ήταν να έχει αλλάξει και να είναι σε μορφή εφημερίδας, θα του πήγαινε πιο πολύ.
Μια ξερή παρουσίαση και τεστ, απλώς για να γίνονται. Ψύχρα..

Και παρουσιάσεις νέων προϊόντων εν είδει ειδήσεων του μέγκα..

Δεν υπάρχει πάθος, μεράκι, τίποτα.

Οποιος δε προσαρμόζεται και δεν αλλάζει, λιμνάζει και πεθαίνει. Νόμος της φύσης είναι.
Εβλεπαν τι γίνεται στο διαδίκτυο, ΟΦΕΙΛΑΝ να διαφοροποιηθούν για να χουμε λόγο να δίνουμε αυτά τα λίγα έστω ευρώ το μήνα.
Μια στήλη π.χ. του στιλ: Τι διαβάζουμε στο δίκτυο, αλήθειες/ψέματα, κριτική ματιά στο νέο μέσο, σχόλια, αναλύσεις σε άρθρα που βρίσκουμε, ένας μπούσουλας βρε αδερφέ!,
ένας οδηγός νέων άρθρων.. πολλές ιδέες υπάρχουν..

Χέρι που δε μπορείς να το κόψεις, φίλα το!
Προσπαθούσαν να το κόψουν μέχρι που απ το χέρι αυτό φάγανε γερή σφαλιάρα. Κρίμα.. κρίμα για ένα έντυπο που μέτραγα τις μέρες να ρθει 10 ο μήνας να τρέξω στο περίπτερο..

Αφού δε θέλησε να αλλάξει, θα έπρεπε να έχει κλείσει από καιρό, πριν προλάβει να αφήσει αρνητικές εντυπώσεις. Να μιμηθεί πολλά παλιά γκρουπ, που φύγαν αφήνοντας ευχάριστη γεύση
και όχι κούρασης και αγγαρείας πικραίνοντας τη γεύση..

Σορυ για τη διπλή (σχεδόν) δημοσίευση αλλά το δεκάλεπτο όριο διόρθωσης όταν θέλεις να γράψεις/διορθώσεις κάποια πράγματα είναι λίγο.

Last edited by a moderator:
gkon ! εχεις δικαιο για την ψυχρα του περιοδικου, αλλα ειχε αποψη ομως και πιο πολυ εικονα και χαι εντ συσκευες!αξιολογη ειναι η στηλη του τελευταιου απο τους ζεστους συνεργατες του περιοδικου του παπαχαντζη! και εγω περιμενα με ανυπομονησια καθε 10 του μηνος να το αγορασω, αλλα μη ξεχνας τοτε ημασταν και πιο νεοι! αλλωστε την εποχη του σπινουλα τα ομαδικα τεστ ασχολιωτανβ με χαμηλου κοστους συσκευες που ειχαν μικροδιαφορες μεταξυ τους!

Sonus σε ευχαριστώ! Βλέπεις είμαι λάτρης της τελειότητας όχι μόνο στον ήχο μα και αλλού.. ;)
Οπως αναβαθμίζουμε μια συσκευή, έτσι αναβαθμίζω τα πάντα, ακόμα και ένα κείμενο που μόλις έχω γράψει!

Σταύρο, συμφωνώ και εγώ σε αυτό. Ήμασταν πιο νέοι όντως αλλά παράλληλα δεν υπήρχε και ποικιλία συσκευών πέραν της χαμηλής κατηγορίας.
Μη ξεχνάμε πως άρθρα επί άρθρων είχαν γραφτεί τότε στον ήχο για τον περιβόητο τότε φόρο ..πολυτελείας στις συσκευές ήχου, όπως και σε πολλές άλλες.
Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι μια φωτ. μηχανή που εδώ έκανε γύρω στις 100.000 τότε (1982), φίλος από Αμερική μου την έφερε με 30....

Και όταν ο ήχος τότε έκανε κάποιο τεστ σε μηχανήματα θρύλους (στα μάτια μας έτσι μιας και λόγω φόρου ήταν απλησίαστα) π.χ. θυμάμαι τώρα έναν προ της Audio Research,
μέχρι και σε πλήρη κυκλωματική ανάλυση(!) έφτανε η παρουσίαση με δημοσιευμένο το σχέδιο.
Και μέναμε να τα χαζεύουμε με δέος.. Εμείς αρκούμαστε με έναν ολοκληρωμένο των 15.000 (2-3 μισθοί τότε)..

Τώρα λοιπόν, με όσα έχουν γίνει ως τώρα εδώ και μέλλεται να γίνουν, θα το έθετα και αλλιώς.

Δεν είναι μόνον το ότι τότε ήμασταν νεώτεροι τόσο
όσο το ότι τώρα νιώθουμε γερασμένοι..

Τότε, που το περιοδικό το νιώθαμε δικό μας, ήταν το μηνιαίο μας ταξίδι στη χώρα των θαυμάτων με εισιτήριο δραχμές 35..

Ολα αυτά που γράφω και έγραψα και παραπάνω, δεν αποτελούν μομφή στο περιοδικό ήχος αποκλειστικά.
Θεωρώ πως είναι μεγάλο θέμα από μόνο του να πούμε το πως και το γιατί το φαινόμενο είναι γενικευμένο λόγω ισοπέδωσης αξιών και ιδανικών. Ξέρω, cliche έκφραση - δυστυχώς..

Last edited:
Re: Απάντηση: Περιοδικό Ήχος

154, 157. πολύ ωραία πόστ.

προφανώς, ή ίσως, να υπάρχουν και άλλα…
αλλά αυτά, τα τελευταία, διάβασα.

Υ.Γ.
εύχομαι να μπορέσει να κρατηθεί… και να αλλάξει προς το καλύτερο.
δηλ. όπως ήταν στις παλαιότερες εποχές πού αναφέρετε.

Εγώ εύχομαι το περιοδικό σύντομα να βρεί μια στέγη και να συνεχίσει να εκδίδεται, να έχουν οι εργαζόμενοι δουλειά και να διαβάζω και εγώ την μουσική του κατηγορία.
Επίσης εύχομαι μαζί με νέα στέγη να αλλάξει και διεύθυνση έτσι ωστε να ξαναβρεί τον εαυτό του και να σοβαρέψει πάλι.

Δέν μπορεί να διατηρήσει την αξιοπιστία του ένα έντυπο που συμβουλεύει τους καταναλωτές για πανάκριβες αγορές είδών μή πρώτης ανάγκης όταν αναλλώνεται σε σπόντες και κατινιές που δεν αφορούν παρα μόνο τους εκδότες του ενώ παράλληλα η ποιότητα των άρθρων του (πλήν των μουσικών είπαμε) έχει ξεπέσει στο επίπεδο του "μπανιστηριού" με ωραίες λεζάντες και άλλες τόσες κοτσάνες..

Ας είμαστε αισιόδοξοι οτι αυτό το εμπόδιο (όπως κάθε εμπόδιο σύμφωνα με την αλάνθαστη λαική σοφία) θα είνει για καλό.

Αυτή η κρίση έχει αρχίσει να μας στερεί απο απλά πράγματα που μας ομόρφαιναν την ζωή αλλα δεν τα εκτιμούσαμε γιατι τα θεωρούσαμε δεδομένα, το αγαπημένο μας σουβλατζίδικο, δισκάδικο, μανάβικο... κάθε απώλεια έστω και απαξιωμένου τέτοιου στοιχείου απλά αυξάνει την μίζέρια που ζούμε και την καταθλιπτική ατμόσφαιρα.

Ναι ο ήχος είχε χαλάσει τα τελευταία χρόνια αλλα ας μην βιαστούμε να τον ρίξουμε στην πυρά, αν φύγει θα μας λείψει,έστω κρεμασμενος εκεί μετο μανταλάκι στο περίπτερο για να μπορούμε να γκρινιάζουμε..

Last edited: