Περιοδικό Ήχος

Εννοείται πως κανείς δεν είναι χαρούμενος με αυτήν την κατάσταση και θέλω να ξεκαθαρίσω πως είμαι τελείως αντίθετος και λέω και φωνάζω και κάνω ότι περνάει απ' το χέρι μου όταν βλέπω κάτι τέτοιο.
Πρέπει όμως να καταλάβουμε πως σε συνθήκες ανταγωνισμού,οι εταιρίες (μικρές και μεγάλες και ιδίως οι μικρές) μερικές φορές δεν έχουν άλλο δρόμο από τις μειωμένες αμοιβές αν θέλουν να υπάρχουν.
Συμφωνώ απολύτως,έτσι θέλουν να μας κάνουν και το πετυχαίνουν,λίγο με τα φθηνά εργατικά γειτονικών κρατών,λίγο με διλήμματα,λίγο με την κουτοπονηριά που όλοι καταλαβαίνουμε αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κι αλλιώς.
Μόνο που αυτό δεν συμβαίνει μόνο τώρα,συνέβαινε και ως προς τον χρόνο και ως προς τις αμοιβές και θα συμβαίνει.
Ελεύθερη οικονομία το λένε.(Τρομάρα του...)

Re: Απάντηση: Περιοδικό Ήχος

αλήθεια το Hitech όταν έκλεισε πριν από 1 χρόνο άφησε φέσια???...δεν έχω ακούσει τίποτα...γνωρίζει κάποιος??

το ρωτώ για να κάνουμε τις σχετικές συγκρίσεις...

Εμένα με φέσωσε με κοντά ένα χρόνο υπόλοιπο συνδρομής. Αν και φαντάζομαι δεν εννοείς αυτό... :smile:

Καλά κάνεις κ μας ενημερώνεις.
Εγώ νόμιζα ότι η Roister έγινε Rois για λόγους ανανέωσης!
Για την Audio Analogue δε γνώριζα.

Η πρακτική του φεσώματος και του ξανανοίγματος, εφαρμόζεται πολύ στην Ελλάδα κ θεωρώ πως θα έπρεπε να έχουν αναλάβει κ λύσει το θέμα οι αρμόδιοι, από Κυβερνητικά πόστα, ώστε να προστατεύσουν τους εργαζόμενους από τέτοια φαινόμενα, αλλά κ την αγορά γενικότερα. Ή ακόμα κ οι συνδικαλιστές ή τα συνδικάτα, που κι αυτοί το ρόλο τους δεν τον τιμούν.

Υπήρχε ένα Νέο εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας που είχε καλή ποιότητα φαγητού κ πολύ καλές τιμές.
Πήγαινα συχνά κ έτρωγα το μεσημέρι.
Ένα ωραίο πρωϊ, το μαγαζί βρέθηκε σφραγισμένο με security απ' έξω, λόγω κατάσχεσης!
Ο τύπος χρωστούσε παντού!
Κι αυτό ξέρετε δεν έχει επίπτωση μόνο στους εργαζόμενους, αλλά κ στον καλό κ τίμιο εστιάτορα από δίπλα, που χάνει την πελατεία του, επειδή δεν μπορεί να κατεβάσει άλλο τις τιμές, καθώς τους πληρώνει όλους κανονικά...

Το θέμα είναι τεράστιο...
Γενικά είμαστε μπανανία, τι να λέμε... Τα γράφω κ στεναχωριέμαι κάθε φορά...

Ο αθέμιτος ανταγωνισμός επιτρέπεται από το 2011 και μετά πάντως. Μόνο σε ειδικές περιπτώσεις απαγορεύεται (σχετικές με μονοπώλιο). Κάπου το συνάντησα σαν νόμο...

το ότι έτσι είμαστε
το ότι καποιοι μας λένε ότι καλά έτσι είμαστε
το ότι συμβιβάζονται κάποιοι

ΔΕΝ είναι το πως πρέπει να είναι
και ΔΕΝ σημαίνει ότι δεν πρέπει κάποιος να πασχίζει ή να σημειώνει ότι έτσι ΔΕΝ πρέπει να είναι τα πράγματα?

ή και αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται στο εγχειρίδιο σωστών πρακτικών supermoderator
ή πάλι μήπως είμαι απότομος?:ernaehrung004:

Εδώ κ μερικά post είσαι μια χαρά! :ernaehrung004:

Συμφωνούμε όλοι στα παραπάνω θεωρώ.
Αλλά αν δε συμβιβαστείς, δεν έχεις εργασία, δηλαδή πεινάει η οικογένειά σου...

Η κουβέντα ξεκίνησε γιατί δε θέλετε να αγοράσετε τον ΗΧΟ, επειδή η προηγούμενη διοίκηση χρωστάει χρήματα στους εργαζόμενους.
Κ δεν καταλαβαίνω πως αυτό συνδέεται με λογικό τρόπο.

Το πως θα έπρεπε να είναι τα πράγματα είναι μια άλλη συζήτηση.
Μέσα στην κρίση πάντως, η ιδεολογία κάνει στην άκρη δυστυχώς.
Υπάρχει τόση ανάγκη κ προσφορά παντού, που δεν μπορεί να στηθεί σωστό μοντέλο.
Κι αυτό συμβαίνει ακόμα κ σε σοβαρά δομημένα κράτη, όχι εδώ στο Ελλαδιστάν.
Μόνο κάποιες διαχρονικές, σωστά στημένες επιχειρήσεις με γερά θεμέλια κ σεβασμό στους ανθρώπους κ τους πελάτες τους, οι οποίες κάνουν βέβαια κ έναν επαρκή τζίρο, μπορούν ίσως ακόμα να έχουν ένα σωστό "πρόσωπο".

Απάντηση: Re: Απάντηση: Περιοδικό Ήχος

Εμένα με φέσωσε με κοντά ένα χρόνο υπόλοιπο συνδρομής. Αν και φαντάζομαι δεν εννοείς αυτό... :smile:

Ετήσια συνδρομή στο Hitech; Αμαρτία

images

Και στο RAM... Διπλά φεσομένος... :flipout:
Θα με διώξουν και από την κόλαση...

Απάντηση: Re: Περιοδικό Ήχος

Η κουβέντα ξεκίνησε γιατί δε θέλετε να αγοράσετε τον ΗΧΟ, επειδή η προηγούμενη διοίκηση χρωστάει χρήματα στους εργαζόμενους.
Κ δεν καταλαβαίνω πως αυτό συνδέεται με λογικό τρόπο.

..απολύτως λογικό για μένα....σημαίνει ότι στηρίζω με τα 5 ευρώ μου κάποιον που ΔΕΝ έμαθε από τα λάθη του....

Ο αθέμιτος ανταγωνισμός επιτρέπεται από το 2011 και μετά πάντως. Μόνο σε ειδικές περιπτώσεις απαγορεύεται (σχετικές με μονοπώλιο). Κάπου το συνάντησα σαν νόμο...

Δε λέγεται αθέμιτος ανταγωνισμός αυτό που αναφέρεις.
Από το 2011 επιτρέπεται να πεις: "Έχω καλύτερη ποιότητα από τον διπλανό, ή το δικό μου αυτ/το τρέχει περισσότερο από το άλλο". Να συγκρίνεις δηλαδή προϊόντα κ υπηρεσίες με συγκεκριμένο ανταγωνιστή σου. (Θυμάσαι τη διαφήμιση με το KIA Ceed που έλεγε ότι έχει μεγαλύτερη τελική από το τάδε, μεγαλύτερη ιπποδύναμη από το δείνα κτλ? Αυτό επιτράπηκε.)

Εγώ μιλάω για την πεπατημένη στην Ελλάδα που ίσως εμπίπτει στο θέμα του Αθέμιτου Ανταγωνισμού και είναι :
1. ανοίγω ένα μαγαζί με ανταγωνιστικές τιμές, το οποίο θα λειτουργεί με ζημιογόνο ισολογισμό (το ξέρω από πριν)
2. Πληρώνω τον εαυτό μου κ τα ανελαστικά έξοδά μου (ρεύμα, τηλέφωνο κτλ)
3. Δεν αποδίδω ΦΠΑ, δεν πληρώνω ΙΚΑ, προμηθευτές κ υπαλλήλους, παρά μόνο από ό,τι περισσεύει, αν περισσεύει.
4. Ζω έτσι 1,2,...5 χρόνια, μέχρι να μου το κλείσουν το μαγαζί, οπότε πάω κ ανοίγω άλλο με άλλο φυσικό πρόσωπο επικεφαλής!

Ωραίο έ???

Δεν είναι αυτό που λες πώληση κάτω του κόστους; Και αυτό επιτρέπεται από το 2011...

Re: Απάντηση: Re: Περιοδικό Ήχος

..απολύτως λογικό για μένα....σημαίνει ότι στηρίζω με τα 5 ευρώ μου κάποιον που ΔΕΝ έμαθε από τα λάθη του....

Νάσο μου γράφω αυτό και παραιτούμαι :)

Βάση της λογικής σου, ο Λυμπέρης πρέπει να τιμωρηθεί!

Η Νέα εταιρεία και οι εργαζόμενοί της, τι σου φταίνε?
Ποιά λάθη κάνανε κ δεν μάθανε, για τα οποία τους τιμωρείς?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Περιοδικό Ήχος

Νάσο μου γράφω αυτό και παραιτούμαι :)

Βάση της λογικής σου, ο Λυμπέρης πρέπει να τιμωρηθεί!

Η Νέα εταιρεία και οι εργαζόμενοί της, τι σου φταίνε?
Ποιά λάθη κάνανε κ δεν μάθανε, για τα οποία τους τιμωρείς?

Και ο Καβαθάς..και η διοίκηση...μη μπερδεύεις την διοίκηση(που πέρνουν και τα χοντρά λεφτά) με τον απλό εργαζόμενο....υπάρχουν εργαζόμενοι των Τ.Ε. που έχουν άλλη άποψη...

Δεν είναι αυτό που λες πώληση κάτω του κόστους; Και αυτό επιτρέπεται από το 2011...

Η πώληση κάτω του κόστους ναι επιτρέπεται, κάτω από κάποιες συνθήκες όπως καταλαβαίνεις, αλλά δε λέω αυτό ή δεν με πειράζει αυτό.

Το ερώτημα είναι, αν είναι σωστό να ανταγωνίζεται ένας καλός επιχειρηματίας (εννοώντας τον επιχειρηματία που είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του), έναν κακό, που δεν πληρώνει κανέναν παρά μόνο τον εαυτό του.
Το μοντέλο επιχείρησης που σου περιέγραψα, δεν παλεύεται με όρους αγοράς.
Δεν μπορείς να ανταγωνιστείς τον απατεώνα!
Αυτούς τους κυρίους θα πρέπει να τους πιάνει η τσιμπίδα των ελεγκτικών μηχανισμών (σύντομο αστείο είναι αυτό για την Ελλάδα) κ να τους βάζει στην άκρη.

Αν από την άλλη κινδυνεύει κάποιος να μην υπάρχει την επόμενη μέρα κ υπάρχει εμπόρευμα που πρέπει να φύγει, ναι ας ξεστοκάρει κάτω του κόστους.
Αυτό όμως δεν θα γίνεται συνέχεια, γιατί όπως καταλαβαίνεις δεν έχει κ νόημα!
Για τον σοβαρό. Για τον απατεώνα έχει, κατάλαβες?

Σε άλλα κράτη, αν μια εταιρεία έχει 2 ή 3 συνεχόμενες ζημιογόνες χρήσεις, ελέγχεται εξονυχιστικά!
Και στη χώρα μας πιθανόν να υπάρχει αντίστοιχη νομοθεσία, αλλά όπως λέγαμε, εδώ οι νόμοι είναι για να απασχολούνται οι νομικοί μόνο...

Τεσπα, νομίζω ότι είμαστε off topic! :)

Last edited:
Εγώ έχω καταλάβει. Το ότι είναι νόμιμο επισημαίνω. (Παρότι διαφωνώ με το ότι είναι νόμιμο)

Εγώ έχω καταλάβει. Το ότι είναι νόμιμο επισημαίνω. (Παρότι διαφωνώ με το ότι είναι νόμιμο)

Δεν μπορεί να είναι νόμιμο, έτσι γενικά κ αόριστα.
Γιατί δεν έχει νόημα να αγοράζεις με 10 και να πουλάς με 9... Έχει βρε Γιώργο?
Διατηρούνται έτσι επιχειρήσεις?
Θα ξεχάσουμε την απλή λογική!

Απάντηση: Re: Περιοδικό Ήχος

Δεν μπορεί να είναι νόμιμο, έτσι γενικά κ αόριστα.
Γιατί δεν έχει νόημα να αγοράζεις με 10 και να πουλάς με 9... Έχει βρε Γιώργο?
Διατηρούνται έτσι επιχειρήσεις?
Θα ξεχάσουμε την απλή λογική!

Έχει νόημα αν πρόκειται να σε συστήσει στον κόσμο,ή αν παράλληλα προωθείς κάποια άλλα είδη και το συγκεκριμένο είναι κράχτης και σε διάφορες άλλες περιπτώσεις,όπως το να εξοντώσεις τον ανταγωνισμό πχ.
Το αν είναι νόμιμο δεν το γνωρίζω,όπως επίσης δεν γνωρίζω κανέναν που να έχει τιμωρηθεί γα κάτι τέτοιο.
Αντιθέτως είναι πολύ γνωστό το σλόγκαν 'Τιμές κάτω του κόστους'.

Μόλις έλαβα το παρακάτω email:

Με την ευκαιρία των 40 Years Anniversary θα διοργανώσουμε προς το Φθινόπωρο σε μεγάλο κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας μια εμβληματική
έκθεση-γιορτή για τον καλό ήχο και την καλή εικόνα, σε συνεργασία με αντίστοιχα high-end shows του εξωτερικού.

Από το παραπάνω email που έβαλες Θέμη, μου κέντρισε την περιέργεια η φράση που απομόνωσα.

Λιγάκι ασαφές, λιγάκι κράχτης, δεν ξέρω...Εχεις περισσότερες πληροφορίες?

Από το παραπάνω email που έβαλες Θέμη, μου κέντρισε την περιέργεια η φράση που απομόνωσα.

Λιγάκι ασαφές, λιγάκι κράχτης, δεν ξέρω...Εχεις περισσότερες πληροφορίες?

Θέμη? άλλος Θέμης προφανώς.