Περιοδικό PhotographyBB

cacau

Moderator
Staff member
7 June 2008
21,632
Αθήνα
Εδώ http://www.photographybb.com/ μπορείτε να βρείτε το πολύ καλό (για τα δικά μου γούστα) μηνιαίο on line περιοδικό PhotographyBB. Ποικιλία άρθρων για το πως τραβάμε διάφορα δημοφιλή (και λιγότερο) θέματα, τον εξοπλισμό, την επεξεργασία και άλλα πολλά. Δεν έχει τεστ μηχανών και hardware γενικώς.

Τα καλά νέα είναι ότι είναι δωρεάν και μπορείτε - αφού κάνετε registration, για να σας σπρώχνουν στο email αραιά και που καμιά διαφήμιση - να κατεβάσετε τα τεύχη σε μορφή pdf για να τα διαβάζετε off line. Έχουν ήδη κυκλοφορήσει 33 τεύχη , όλα διαθέσιμα για κατέβασμα. Επίσης αν έχετε ευχέρεια στα Αγγλικά, και κάποια πράγματα να πείτε, δέχονται άρθρα - και κρατάτε το copyright.

Προαιρετικά μπορείτε να κάνετε μια μικρή δωρεά, από 1$ και πάνω. Τέλος συχνά έχουν κωδικούς έκπτωσης για ήδη φθηνές μονογραφίες με διάφορα θέματα. Χθες ας πούμε ψώνισα το close to home με 4$, και το διάβασα εν ριπή οφθαλμού - λέει πράγματα που οι περισσότεροι από μας έχουμε στο μυαλό μας, αλλά η τρεχάλα δεν μας αφήνει να εφαρμόσουμε πάντα... Καλό κατέβασμα :a0210:

εννοεις εγγραφη για το εβδομαδιαιο news letter...

για να δουμε...

αν και εχω κατεβασει καμια 100αρια βιβλια σε pdf και σημερα το απογευμα καθησα και τα εβαλα σε folders...

για να τα διαβασω ουτε λογος...

να´ταν κανα δυο να ξεκιναγα...

βλεπω εαν γιγα σε pdf και με πιανει το κεφαλι μου...

Τα pdf και γενικώς τα e-books, είναι μια μορφή η οποία είναι "κάπως". Εννοώ ότι στον υπολογιστή κλασσικό βιβλίο δεν καταφέρνω να διαβάσω, δεν μου βγαίνει η απαιτούμενη αυτοσυγκέντρωση. Τα περιοδικά βέβαια είναι μια άλλη ιστορία, ειδικά τα άρθρα της μιάς-δυό σελίδων με φωτογραφίες κ.λ.π.
Αυτό που με έχει βολέψει τώρα τελευταία, είναι το Galaxy S, στο οποίο υπάρχει εναλλαγή τρόπου επισκόπησης "σελίδα"-"ανάγνωση". Στην πρώτη περίπτωση βλέπεις το pdf όπως είναι στημένο, με τις φωτογραφίες κ.λ.π. και σκρολάρεις πάνω-κάτω κάνεις ζούμ, αλλά ταλαιπωρείσαι για να το φέρεις στα μέτρα σου. Στην δεύτερη, βλέπεις το κείμενο σκέτο, προσαρμοσμένο σε full screen, με ρυθμίσιμο μέγεθος γραμματοσειράς, και οι φωτογραφίες είναι στο τέλος της σελίδας. Πολύ βολικό, κλείνεις το τηλέφωνο για να μη σε ενοχλούν, το παίρνεις όπου βολεύεσαι, και συγκεντρώνεσαι μια χαρά! Δεν ξέρω αν παίζει μόνο στο συγκεκριμένο ή αν ξανά ανακάλυψα τον τροχό, αλλά σας το λέω γιατί για μένα είναι κάτι καινούριο και χρήσιμο.

Last edited: