Περιπέτειες ...με την LG42LV4500

starkman

Established Member
15 January 2011
130
Καλησπέρα παιδιά.

Πριν λίγες μέρες αγόρασα online από το Electroworld την LG42LV4500. Τιμή 536 με 24 άτοκες δόσεις. Το σκεπτικό μου ήταν μια 42άρα fullHD 100HZ minimun, LED, όχι 3D, χωρίς πολλά καλούδια πάνω αλλά με αξιοπρεπές πάνελ και χρώματα.
Λόγω ύπαρξης WD Live δεν με ενδιέφερε να έχει άλλα features (wi-fi, ethernet, smart tv κλπ).

Plasma απέκλεισα από την αρχή γιατί το σαλόνι μου έχει 2 μπαλκονόπορτες, και παρα πολύ φως... Στις εκθέσεις δίπλα σε Samsung φυσικά τα χρώματα της LG φαίνονταν κατώτερα αλλά όχι τόσο που θα με ενοχλούσε. Αν είχα να δώσω περισσότερα χρήματα θα επέλεγα 46άρα samsung, καθότι έτσι κι αλλιώς τα έντονα χρώματα που σχεδόν όλες οι samsung έχουν τα προτιμώ..

Την είδα και από κοντά λοιπόν την LG, διάβασα κάπου ότι το πάνελ της είναι το ίδιο με της 5500, τσίμπησα από δω και το calibration της (υποτίθεται με το ίδιο panel) 5500 για να το ρυθμίσω στην 4500 και έκανα την παραγγελία.

Γρήγορη εξυπηρέτηση απο Electroworld, με τα πολλά ήρθε σπίτι μου και την "συναρμολόγησα". 8 βιδάκια όλα κι όλα, 4 για να βιδωθεί η βάση στο στήριγμα, και άλλα 4 για να βιδωθεί το στήριγμα στην TV.

Από την αρχή φαινόταν ότι η τηλεόραση γέρνει προς τα αριστερά. Εβγαλα βάση και στήριγμα και τα ξαναβίδωσα από την αρχή. Και τις 2 φορές το βίδωμα έγινε απρόσκοπτα χωρίς πρόβλημα αλλά η TV συνέχισε να γέρνει περίπου 1μισι πόντο στα αριστερά όπως την κοιτάμε.

Για τα χρώματα... με το energy saver on απαράδεκτα... Της έκανα το calibration της 5500, επίσης μη αποδεκτά... Περίεργο δεν είναι αυτό; Μετά από πολλή ώρα πειραμάτων κατάφερα και έβαλα custom ρυθμίσεις και βελτιώθηκε πολύ η όλη κατάσταση με χρώματα, κλπ. Δεν φτάνει σε καμία περίπτωση την εικόνα της παλιάς μου Samsung LCD 26" αλλά οκ εκείνη είναι και πολύ μικρότερη...

Την επόμενη μέρα, και αφού είχα διαβάσει ότι μπορώ στις 2 μέρες μετά την παραλαβή να καλέσω το electroworld αν έχω κάποιο πρόβλημα... κάλεσα και τους είπα για το πρόβλημα... Η κοπέλα μου είπε ότι θα έρθει τεχνικός να τη δει στο σπίτι μου... Θα με έπαιρνε τηλέφωνο πρώτα...

Την επόμενη μέρα, έφαγα μια φλασιά και από κακό και μόνο προαίσθημα ξανακάλεσα στο electroworld και τους ειπα ότι ηθελα να μου επιβεβαιώσουν ότι έχουν καταγράψει την αναφορά του προβλήματος που είχα δηλώσει την προηγούμενη μέρα. Δεν υπήρχε καμία καταγραφή στο σύστημά τους, κανένα request για αποστολή τεχνικού, κι εγώ είχα ξεχάσει το όνομα της κοπέλας με την οποία είχα μιλήσει... !!! Απαράδεκτα πράγματα !!! Ευτυχώς δηλαδή που με έπιασε φλασιά και κάλεσα ξανά άμεσα... !!! Αν περίμενα 2-3 μέρες θα έχανα και το δικαίωμα αναφοράς προβλήματος στις 2 μέρες μετά την παραλαβή...

Με τα πολλά ο νέος τηλεφ. αντιπρόσωπος μιλάει με τους υπευθύνους του και μου λέει ότι επειδή τη συναρμολόγησα μόνος, το electroworld δεν έχει καμία ευθύνη.... (!!) και με παρέπεμψαν στο service της LG. Μου έδωσαν και το σχετικό τηλέφωνο της...

Κάλεσα λοιπόν στην LG και την επόμενη μέρα (δηλαδή χθές) ήρθαν τεχνικοί στο σπίτι (μόνο με 3 ώρες καθυστέρηση...). Είχα μαζί μου μέχρι και μέτρο για να τους αποδείξω ότι κάτι είναι στραβό... στην TV ή στη βάση. Το παραδέχτηκαν και μου πήραν πίσω όλη την τηλεόραση... Να σημειώσω ότι οι τεχνικοί ηταν από κάποιο κατάστημα / αντιπρόσωπο που δούλευε για την LG... ότι κι αν σημαίνει αυτό..

Σήμερα κάλεσα και μου είπαν ότι πάει για αντικατάσταση όλη η τηλεόραση (!) παρόλο που χθες με τους τεχνικούς βγάλαμε το συμπέρασμα ότι μάλλον είτε η βάση είτε το στήριγμα φταίει... τέλοσπάντων, αυτό είναι το λιγότερο.

Μετά από αυτά, είμαι πλέον πολύ επιφυλακτικός... Από τη μία με ευχαριστεί το άμεσο service της LG, αφού δεν είμαι σίγουρος ότι όλες οι άλλες εταιρίες θα είχαν τόσο άμεσο service... Στο μυαλό μου είχα μέχρι και το ενδεχόμενο να ισχυριστούν ότι 1.5 πόντος δεν θεωρείται σοβαρό σφάλμα... Φυσικά και οι τεχνικοί παραδέχτηκαν ότι εφόσον είναι καινούρια δεν είναι αποδεκτό...

Από την άλλη σκέφτομαι ότι κανείς δεν μου εγγυάται πως δεν θα έχει το ίδιο ή κάποιο άλλο πρόβλημα και η άλλη που θα μου φέρουν (ποιος ξέρει πόσο θα περιμένω.. εντωμεταξύ).

Μήπως θα ήταν σοφό να τους βάλω να μου τη συναρμολογήσουν εκείνοι την καινούρια; Φαντάζομαι θα πρέπει να τους πληρώσω γι αυτό και στραβώνω λίγο που το σκέφτομαι. Διότι αν έχει πρόβλημα και η άλλη, ποιος θα με πιστέψει αν τους το αναφέρω ξανά... ; (αν είσαι και γκαντέμης... ). Ενας φίλος στο forum των προβλημάτων ανέφερε ότι σε κείνον η LG42LV4500 αργούσε να πάρει μπρος...

Μπήκαν στο μυαλό μου και σκέψεις να τους έλεγα να μην μου δώσουν την ίδια, και να πάρω κάποιο άλλο μοντέλο που ίσως θα είχε και καλύτερη απόδοση χρωμάτων...αλλά αφενός δεν ξέρω αν έχω τέτοιο δικαίωμα, κι αφετέρου οποιοδήποτε άλλο μοντέλο θα ήταν ακριβότερο.. και δεν με παίρνει... Αν ήταν μέχρι 50 διαφορά δεν θα είχα πρόβλημα..

Ποια είναι η γνώμη σας για τον χειρισμό μου από δω και πέρα;
Αν τελικά ζητήσω άλλο μοντέλο, μιλάμε για άλλο μοντέλο που το ζητώ από την LG ή και για άλλο brand που ζητώ από το electroworld;

Γενικά, με τα παραπάνω δεδομένα τι θα κάνατε στη θέση μου...;

το πρόβλημα ποιο είναι κυρίως στην ποιότητα της εικόνας ή στο ότι η συγκεκριμένη γέρνει???. μάλλον έπεσες σε ελαττωματικό κομμάτι και λογικά η επόμενη δεν πρέπει να έχει πρόβλημα εκτός αν δεν κάνεις κάτι εσύ καλά στην συναρμολόγηση.

σε σχέση με τις έτοιμες ρυθμίσεις που κυκλοφορούν στο ίντερνετ και είναι προιοντα calibration. για ίδια τηλεόραση αφορούν συγκεκριμένη πηγή αναπαραγωγής και συγκεκριμένο χώρο θέασης. συνήθως δεν αποδίδουν καλύτερα από τα default modes της τηλεόρασης οταν περνιούνται copy - paste. πόσο μάλλον στην δική σου περίπτωση που είναι από άλλη τηλεόραση. το ότι είναι το πάνελ ίδιο δεν λέει και πολλά.

αν είναι να ζητήσεις αλλαγή μοντέλου στα ίδια χρήματα και σε λίγο παραπάνω πάς σε samsung 40d5000 - 40d5500 που δεν νομίζω να διαφέρουν και πολύ και είναι και 50hz

Last edited:
Καλησπέρα.

Το βασικό πρόβλημα είναι ότι γέρνει. Αυτό προφανώς και το θεωρώ αδιαπραγμάτευτο...

Απλά με την ευκαιρία, αναφέρω ότι και στην απόδοση χρωμάτων ήταν κατωτερη από αυτό που περίμενα.. και κυρίως από την εικόνα που είχα σχηματίσει όταν την είδα σε δύο διαφορετικά καταστήματα Πλαίσιο...

Αυτό το 2ο μπορεί να είναι και θέμα ρυθμίσεων και απλά να μην έχω ακόμα καταφέρει να το "φτιάξω" στο 100%... Με τις τελευταίες προσπάθειες που ειχα κάνει υπήρξε μεγάλη βελτίωση αλλά δεν με ενθουσίασε κιόλας. Π.χ. το κόκκινο έχει σαφώς κακή ποιότητα... Το black level με επιλεγμένη είσοδο HDMI (media player δηλαδή) το ρύθμιζα στο LOW για να δείχνει καλά, όταν όμως είχα antenna επιλεγμένη (δηλαδή TV) δεν μου έδινε καν επιλογή ρυθμίσης black level (!).

το πρόβλημα ποιο είναι κυρίως στην ποιότητα της εικόνας ή στο ότι η συγκεκριμένη γέρνει???. μάλλον έπεσες σε ελαττωματικό κομμάτι και λογικά η επόμενη δεν πρέπει να έχει πρόβλημα εκτός αν δεν κάνεις κάτι εσύ καλά στην συναρμολόγηση.

σε σχέση με τις έτοιμες ρυθμίσεις που κυκλοφορούν στο ίντερνετ και είναι προιοντα calibration. για ίδια τηλεόραση αφορούν συγκεκριμένη πηγή αναπαραγωγής και συγκεκριμένο χώρο θέασης. συνήθως δεν αποδίδουν καλύτερα από τα default modes της τηλεόρασης οταν περνιούνται copy - paste. πόσο μάλλον στην δική σου περίπτωση που είναι από άλλη τηλεόραση. το ότι είναι το πάνελ ίδιο δεν λέει και πολλά.

αν είναι να ζητήσεις αλλαγή μοντέλου στα ίδια χρήματα και σε λίγο παραπάνω πάς σε samsung 40d5000 - 40d5500 που δεν νομίζω να διαφέρουν και πολύ και είναι και 50hz

η ρύθμιση του black level είναι μόνο από hdmi (hdmi black level). σε τηλεοπτικό δεν μπορείς να το πειράξεις. τα ίδια ισχύουν και σε μια samsung lcd που έχω.

Οσο αναφορα την εικονα με to energy saver on,σε οποια τηλεοραση της αγορας εχεις ενεργοποιημενο το αντιστοιχο μενου της μειωμενης καταναλωσης η εικονα δεν ειναι καλη.Για το calibration τωρα...εκανες copy paste τις ρυθμισεις αλλου μοντελου,ασχετα αν ειναι της ιδιας εταιρειας,κατι το οποιο ειναι μη αποδεκτο καθως καθε συσκευη(ακομη και αν ειναι το ιδιο μοντελο)χρειαζεται ξεχωριστες ρυθμισεις αναλογα με τον χωρο θεασης και οχι μονο.Προσωπικα το οτι γερνει μονο 1,5 ποντο δεν το θεωρω ελλατωμα,στην ιταλια υπαρχει ενα οικοδομημα που γερνει πολυ περισσοτερο αλλα δεν τογκρεμισανε να κανουνε αλλο και βλεπεις τωρα,εκανες το λαθος να επιστρεψεις ενα συλλεκτικο κομματι.

Καλησπέρα.

Το βασικό πρόβλημα είναι ότι γέρνει. Αυτό προφανώς και το θεωρώ αδιαπραγμάτευτο...

Απλά με την ευκαιρία, αναφέρω ότι και στην απόδοση χρωμάτων ήταν κατωτερη από αυτό που περίμενα.. και κυρίως από την εικόνα που είχα σχηματίσει όταν την είδα σε δύο διαφορετικά καταστήματα Πλαίσιο...

Αυτό το 2ο μπορεί να είναι και θέμα ρυθμίσεων και απλά να μην έχω ακόμα καταφέρει να το "φτιάξω" στο 100%... Με τις τελευταίες προσπάθειες που ειχα κάνει υπήρξε μεγάλη βελτίωση αλλά δεν με ενθουσίασε κιόλας. Π.χ. το κόκκινο έχει σαφώς κακή ποιότητα... Το black level με επιλεγμένη είσοδο HDMI (media player δηλαδή) το ρύθμιζα στο LOW για να δείχνει καλά, όταν όμως είχα antenna επιλεγμένη (δηλαδή TV) δεν μου έδινε καν επιλογή ρυθμίσης black level (!).

Προφανώς την επιλογή black level τη δίνει μόνο στις εισόδους HDMI, έτσι είναι και η δική μου Samsung.
Προσπάθησε να χαμηλώσεις το gamma στην επιλογή TV.

Απάντηση: Re: Περιπέτειες ...με την LG42LV4500

η ρύθμιση του black level είναι μόνο από hdmi (hdmi black level). σε τηλεοπτικό δεν μπορείς να το πειράξεις. τα ίδια ισχύουν και σε μια samsung lcd που έχω.
Παιξε λιγο με φωτεινοτητα και backlight.

Δεν το γνώριζα για το θέμα της μη δυνατότητας ρύθμισης του black level στο τηλεοπτικο σήμα...
Το κόκκινο απλά δεν φαίνεται φυσικό.. μου κάνει προς μπορντό... εκεί πήγα να παίξω με τα expert settings (Red contrast, Red Brightness, κλπ) αλλά δεν είδα σοβαρά αποτελέσματα.
Θα δοκιμάσω και τις προτάσεις σας.

Ok θα το κοιταξω κι αυτό μόλις την ξανα-παραλάβω.
Ευχαριστώ

Καταρχήν ξέχνα το dynamic mode, δε ξέρω αν χρησιμοιποιείς αυτό.
Να είσαι σε cinema η normal.