περιζήτητα μεταπτυχιακά στην Ελλάδα

Re: Απάντηση: περιζήτητα μεταπτυχιακά στην Ελλάδα

Lepton said:
Εγω δεν μιλησα για το επιπεδο των φοιτητων, αλλα για το επιπεδο των πανεπιστημιων.

Μα... πως θα κρίνεις το επίπεδο ενός πανεπιστημίου αν όχι από το επίπεδο των αποφοίτων του; Εκτός αν υπάρχουν πολύ καλά πανεπιστήμια που, λόγω... ατυχών συγκυριών, βγάζουν σκράπες.

Υ.Γ. 40 χρόνια μπροστα... χμμ... μούμπλε μούμπλε... αν το συνδυάσουμε με το "Κάθε πέρσι και καλύτερα" τι παίρνουμε;

Εχεις δει Φιλόλογο απόφοιτο Ελληνικού Πανεπιστημίου να γράφει "Η Αθηναίοι"
Έχεις διαβάσει διδακτορικό Έλληνα καθηγητή στο Πανεπιστήμιο και να λύνεσαι από τα γέλια από τα λάθη;
Θεωρείς αποδεκτό τίτλο για διδακτορική διατριβή το "Internet και τουρισμός στην Ελλάδα. Παρούσα κατάσταση και μελλοντικές τάσεις;". Στο Heriot Watt αυτό δε μπαίνει ούτε εργασία προπτυχιακού μαθήματος.
Έχεις δει Έλληνα καθηγητή Πανεπιστημίου να μη ξέρει τι πάει να πεί γνήσιο υποσύνολο;
Έχεις διαβάσει το βιβλίο "Μετάδοση δεδομένων και δίκτυα ΙΙ" του ΤΕΕ από Έλληνες καθηγητές Πανεπιστημίων; Να δείς ότι είναι κακή μετάφραση του "Computer Networks" του Tanembaum?
Έχεις γνωρίσει καθηγητές Πληροφορικής από την ΑΣΟΕ; Από το τμήμα στατιστικής που βαπτίστηκε εν μια νυκτί "Στατιστικής Πληροφορικής". Άμα πετύχεις κανένα ρώτησε τον τι θα πεί μεταβλητή; Για βάλτoν να σου γράψει compiler σε C.
Έχεις γνωρίσει κανέναν απόφοιτο του Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στη Μυτιλήνη; Για μίλα του 5-10 λεπτά για τη σχολή του και την Επιστήμη του. Συγγνώμη αλλά με αναγκάζετε να αναφερθώ σε συγκεκριμένες σχολές.

Άμα θες παραδείγματα έχω άλλα 100. Το θέμα δεν είναι τι κάνει ο γνωστός μου και ο γνωστός σου.Έιναι τι πργματικά σημαίνει ποιότητα εκπαίδευσης. Δεν μπορείς να παίρνεις ξεκάρφωτα 1-2-3 γνωστούς και να γενικεύεις. Η ποιότητα του φοιτητή δεν είναι μετρήσιμο μέγεθος έτσι που τέθηκε από προηγούμενο post. Δε ξέρω αν πρέπει να μετρηθεί με το τι θέση έχουν οι απόφοιτοι, το μέσο μισθό τους, το πόσο σύντομα βρίσκουν δουλειά ή τι άλλο. Θέλει σκέψη.

Αλλά έγραψα και παραπάνω ότι η ποιότητα του Πανεπιστημίου μπορεί να σημαίνει και άλλα πράγματα. Όπως εγκαταστάσεις, ποιότητα έρευνας, ποιότητα διδακτικού προσωπικού, συμπεριφορά διδακτικού προσωπικού, εποπτικά μέσα, βιβλία, υποστήριξη στο φοιτητή, οργάνωσηυ.

Η ποιότητα των αποφοίτων εξαρτάται και από τη σχολή τους και από τους ίδιους.

Εγώ που είμαι απόφοιτος και Ελληνικού και Βρετανικού πανεπιστημίου, τι να θεωρούμαι; Αστέρι ή άσχετος; Απλά έζησα και τα 2 και μπορώ να συγκρίνω. Όσοι έχετε ζήσει μόνο Αγγλικά ή μόνο Ελληνικά Πανεπιστήμια συγγνώμη αλλά δε μπορείτε να καταλάβετε τη διαφορά.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: περιζήτητα μεταπτυχιακά στην Ελλάδα

Δημήτρης Αντωνόγλου said:
Και εγώ στο Μεταπτυχιακό μου στην Ελλάδα είχα 10 που δεν ήξεραν που πάνε όχι τα 4 αλλά τα 2. Απο τα Ελληνικά απο αυτα που παει καποιος για να παρει ενα χαρτι και να κοροιδευει τον κοσμο.

Αυτό είναι επιχείρημα ποιότητας Πανεπιστημίου;
Κρατάω τα 40 χρόνια και την ποιότητα της Εκπαίδευσης που πήρα στο Εδιμβούργο.

Μα είναι ποτέ δυνατόν να παραδεχτεί Έλληνας ότι κάτι Ελληνικό δεν είναι καλό;

Άλλωστε είμαστε έξυπνοι και οι Ευρωπαίοι Κουτόφραγκοι. Είμαστε οι καλύτεροι, πιλότοι, γιατροί, καθηγητές κλπ στον κόσμο. Ήμαστε ήρωες και ανίκητοι στη μάχη. Όταν χάνουμε στο ποδόσφαιρο φταιέι η παράγκα, στον πόλεμο οι ξένες δυνάμεις, στο τάβλι η κολοφαρδία του άλλου. Την πόλη τη χάσαμε από την κερκόπορτα (χα χα). Όλοι έχουν πάρει τις θέσεις τους με μέσον. Ο ΑΣΕΠ είναι διαβλητός. Δεν έχουμε γκόμενα γιατί είμαστε φτωχοί. Όποιος περνάει στο Πανεπιστήμιο είναι φυτό. Όποιος σπουδάζει στο Imperial ή το Harvard ή το ΜΙΤ είναι άχρηστος που δεν κατάφερε να περάσει στην ΑΣΟΕ.
Οπως ο Γ.Δ πού είναι καθηγητής Τεχνητής Νοημοσύνης στο Λονδίνο και κορυφαίος στον κόσμο στην έρευνα "Learning by imitation".

Έλληνες θύματα της προπαγάνδας δείτε λίγο τον εαυτό σας στον καθρέπτη μπας και πάμε ποτέ μπροστά ως χώρα.

μην ξεχνας πως ειμαστε και οι καλυτεροι εραστες....ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

πανκροκ said:
εχω συναντησει 5 συναδελφους αποφοιτους αγγλικων πανεπιστημιων (απο αυτα που παει καποιος για να παρει ενα χαρτι και να κοροιδευει τον κοσμο)ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ 4.
σου φτανει αυτο?
ε αν δε σου φτανει κρατα τα 40 χρονια...
ωχου...

ποσοι αποφοιτοι απο αντιστοιχα ελληνικα καλα ή κακα πανεπιστημια ξερουν που πανε τα 4? Γιατι εγω σου λεω οτι θα ειναι πολλαπλασιοι αυτοι που δεν ξερουν. Οταν δεν εχεις υποδομες, εξοπλισμο, και καθηγητες με νοοτροπια ελληνα δημοσιου υπαλληλου, ΔΕΝ μπορεις να εχεις αποτελεσμα. Και σου ειπα, να συγκρινουμε τα ελληνικα καλα με τα αγγλικα καλα και τα ελληνικα κακα με τα αγγλικα κακα. Ασε μας τωρα που ειμαστε και στην παιδεια καλοι και οι αγγλοι κακοι. Σε ολα η Ελλαδα πρωτη, για αυτο μας εχει προσπερασει μεχρι και η Ουγκαντα και ειμαστε ενα απεραντο μπουρδ!#%λο, στην παιδεια θα ημασταν καλοι...

α ρε ελληναρα, μην σου θιξουν την πατριδα...

Θα παρακαλούσα να εκφράζει εδώ άποψη μόνο όποιος έχει εμπειρία και από Ελληνικά και από ξένα πανεπιστήμια ο ίδιος. Αλλιώς ακούγονται μπαρούφες...

Ξαναλέω ότι όποιος έχει εμπειρία και από τα δύο δεν μπορεί παρά να λυπάται για την κατάντια μας εδώ.

Ας μην αναγκαστούμε να δώσουμε συγκεκριμένα παραδείγματα διότι θα θιγούν διάφοροι.
Αν όμως επιμένετε περί του αντιθέτου ας αρχίσουμε να μιλάμε για στημένα εκλεκτορικά, για κομματικούς μηχανισμούς, για αλεξιπτωτιστές καθηγητές, για κομπίνες εκκατομυρίων, για ευρωπαϊκά προγράμματα, για έδρες που δίνονται κληρονομικά, για φοιτήτριες που την "στήνουν" σε καθηγητές, για παραμάγαζα που αλωνίζουν το χώρο, για τις προμήθειες σε εξοπλισμό, για τις απευθείας αναθέσεις έργων, για τον τρόπο επιλογής των ωρομισθίων καθηγητών, για τους διπλοθεσίτες καθηγητάδες, για τις τεχνικές υπηρεσίες των ιδρυμάτων,κλπ κλπ Ή μήπως προτιμάτε να μιλήσουμε για εκλεκτορικά σώματα που "εξαφανίζουν" υπεράξιους επιστήμονες με βάση το συμφέρον 1-2 ατόμων που θίγονται από τη συγκεκριμένη εκλογή;;

Μήπως πάλι προτιμάτε να μιλήσουμε για τα άθλια ΤΕΙ;;;

Ο άχρηστος ο Νανόπουλος. Ακούς εκεί να θέλει να γίνει και καθηγητής στην Ελλάδα. Με το κ..χαρτο του από το Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο. Που τα βρήκαν τα πανεπιστήμια τα χαζοαμερικανάκια

Όλοι οι γνωστοί μου που πήγαν Αγγλία (και στουρνάρια* αλλά και αστέρια) πήραν πτυχίο.
Σας λέει τίποτα?
*Μιλάμε για παιδιά που και τα Αγγλικά με το ζόρι τα μάθανε και στο Λύκειοι πήγαινε το "κέρασμα" σύννεφο απ τον μπαμπάκα τους

Απάντηση: Re: Απάντηση: περιζήτητα μεταπτυχιακά στην Ελλάδα

Δημήτρης Αντωνόγλου said:
Και εγώ στο Μεταπτυχιακό μου στην Ελλάδα είχα 10 που δεν ήξεραν που πάνε όχι τα 4 αλλά τα 2. Απο τα Ελληνικά απο αυτα που παει καποιος για να παρει ενα χαρτι και να κοροιδευει τον κοσμο.

Αυτό είναι επιχείρημα ποιότητας Πανεπιστημίου;

ΟΧΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.

ειναι ενα πολυ μικρο προσωπικο δειγμα , μια αστεια μετρηση με ελαχιστοτατη αξια . οπως και το δικο μου και των υπολοιπων ακομω και αυτων "που δικαιουνται να ομιλουν" επειδη περασαν απο 2 πανεπιστημια.
και ειναι απιστευτα αστειο ενα τετοιο δειγμα να αρκει για να μιλαμε για κορυφες για πατους για 40 χρονια και μαλιστα ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ (σε ενα τσουβαλι ολα) των πανεπιστημιων.

ολα τα αλλα τα συμπερασματα σας περι πατριδας κλπ τα ακουω βερεσε.
τωρα αν το παραπανω δεν ειναι κατανοητο , ε τι να σας πω παραπανω ,με αφηνει παγερα αδιαφορο...

Θεοδωρόπουλος Δημήτρης said:
Όλοι οι γνωστοί μου που πήγαν Αγγλία (και στουρνάρια* αλλά και αστέρια) πήραν πτυχίο.
Σας λέει τίποτα?
*Μιλάμε για παιδιά που και τα Αγγλικά με το ζόρι τα μάθανε και στο Λύκειοι πήγαινε το "κέρασμα" σύννεφο απ τον μπαμπάκα τους

Εγώ πάλι γιατί είδα 4 Έλληνες στο Πανεπιστήμιο μου να φεύγουν με τις κλωτσιές στο 1ο έτος και να μην παίρνουν πτυχίο;

Και πως είσαι σίγουρος ότι τα στουρνάρια δε στρωθήκανε στο διάβασμα; Γιατί σαν εκπαιδευτικός έχω δει αρκετά "στουρνάρια" να γίνονται κορυφές μόλις τους τονώσεις την αυτοπεποίθηση και τους πείσεις ότι αξίζει να διαβάσουν.

Λες νάναι έτσι? Δεν αποκλείεται....
Αλλά πιό εύκολα γεμίζεις την κοιλιά του καθηγητή απ το μυαλό του μαθητή!!

Τί είπα τώρα ε!!!!!!!!!!!!!!

Οχι μονο. Παιδια στουρναρια στην κυριολεξια και πρωτοι κοπανατζηδες στην Ελλαδα (συγκατοικοι μου χεχεχε) ξαφνικα μετατραπηκαν σε μηχανες διαβασματος. Και με επιπεδο αγγλικων που αν το ειχα εγω ουτε για πλακα δε θα σκεφτομουν να παω Αγγλια. Κι ομως "καρα"στρωθηκαν και εβγαλαν το πτυχιο εστω με εναν χαμηλο βαθμο, αλλα το εβγαλαν.

Δημητρη στο πρωτο ετος ειμασταν 70-75 ατομα. Στο δευτερο γυρω στα 50-55, στο τριτο ειμασταν 46 αν λεει κατι αυτο σε κανεναν... Ειμασταν 8 Ελληνες και μειναμε 2

Και ακόμα πιο εύκολα κάνεις τα στουρνάρια κορυφές παρά τους κομπλεξικούς Ελληνάρες σκεφτόμενους ανθρώπους

Γίνονται´ δωρεές ´Δημήτρη στα Αγγλικά Πανεπιστήμια,ακόμα και στην Οξφόρδη.Αυτό δεν μειώνει την αξία τού Πανεπιστημίου ,αλλά ´δωρεές´γινονται ,οπότε ξεπερνιούνται κάποια ζητηματάκια που έθεσες.

Το μήνυμα ειναι λοιπόν...Οποιος δεν σπούδασε αγγλία να μην μιλάει.Χρειάζεται στοιχειώδης σεβασμός σε ανθρώπους πού για ποικίλους λόγους δεν είχαν την ´τύχη' να σπουδάσουν στην ´Εσπερία´για να φωτισθούν ,αλλά παρά ταύτα πρόκοψαν .Και μια και αναφέρθηκε ο Νανόπουλος που όντως αδικήθηκε απο το εδώ κατεστημένο,ο άνθρωπος,μόνον αλαζαονεία δεν επέδειξε για τίς σπουδές του.Ισως αυτό ειναι διδακτικό για άλλους με λιγότερα προσόντα.Παντως η λογική του ραγιά ειναι αυτή πού έκανε αυτήν την χωρα μνημείο μιμητισμού,και επέτρεψε στα λογής κατεστημένα να τήν λυμαίνονται

Οχι μπορει να μιλαει. Δικαιωμα του ειναι. Ομως να μην αγιοποιουμε τα εδω αλλα ουτε και τα εξω.

Α επισης να αναφερθω και στο ΥΠΕΠΘ και το ΔΟΑΤΑΠ (πρωην ΔΙΚΑΤΣΑ) που κανουν την ζωη δυσκολη σε κατοχους Bachelor που θα ηθελαν να συνεχισουν τις σπουδες τους εδω. Μεγαλη πλεκτανη.

Απάντηση: Re: περιζήτητα μεταπτυχιακά στην Ελλάδα

konnos said:
Οχι μπορει να μιλαει. Δικαιωμα του ειναι. Ομως να μην αγιοποιουμε τα εδω αλλα ουτε και τα εξω.

Πιστευω οτι θυμάσαι,συζητήσεις που καναμε παλιότερα σχετικα με την κατάσταση των Α.Ε.Ι.,στο παλιό φορουμ,οπου καμιά αγιοποίηση των εδώ δεν έγινε.Αλλά πολλοί σπούδασαν εδώ και παρά τις αντίξοες συνθήκες πετυχαν στην ζωή τους.Και πολλοί που σπούδασαν εξω,και με καλές συνθήκες απέτυχαν.
Για την τήρηση τού μετρου μιλησα πιό πολύ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: περιζήτητα μεταπτυχιακά στην Ελλάδα

πανκροκ said:
ΟΧΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.

ειναι ενα πολυ μικρο προσωπικο δειγμα , μια αστεια μετρηση με ελαχιστοτατη αξια . οπως και το δικο μου και των υπολοιπων ακομω και αυτων "που δικαιουνται να ομιλουν" επειδη περασαν απο 2 πανεπιστημια.
και ειναι απιστευτα αστειο ενα τετοιο δειγμα να αρκει για να μιλαμε για κορυφες για πατους για 40 χρονια και μαλιστα ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ (σε ενα τσουβαλι ολα) των πανεπιστημιων.

ολα τα αλλα τα συμπερασματα σας περι πατριδας κλπ τα ακουω βερεσε.
τωρα αν το παραπανω δεν ειναι κατανοητο , ε τι να σας πω παραπανω ,με αφηνει παγερα αδιαφορο...

http://www.apn.gr/manager/publish/article_261.shtml

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=4670&subid=2&pubid=251078

όσον δε αφορά εμένα, πέρασα από 3 ελληνικά τριτοβάθμια ιδρύματα και 1 Σκωτίας. Πάντα με υποτροφίες...
Τώρα τι ψάχνετε; Όσα έμαθα εδώ στο βασικό πτυχίο σε 4 χρόνια, τα έμαθα έξω από Σεπτέμβρη μέχρι τα Χριστούγεννα! Δε νομίζω μάλιστα να αποτελώ εξαίρεση.

Στο δεύτερο link που παραθέτω προσέξτε: "Στην κατάταξη των 500 καλύτερων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, που καταρτίζει κάθε χρόνο το πανεπιστήμιο της Σαγκάης, υπάρχουν μόνο δύο ελληνικά και αυτά κάτω από την 350ή θέση!" Δεν νομίζω και εδώ λοιπόν φίλε πανροκ να πρόκειται για "μια αστεια μετρηση με ελαχιστοτατη αξια" όπως ισχυρίστηκες παραπάνω...

Last edited:

πανκροκ said:
πως αξιολογουνται τα πανεπιστημια?

εσύ πως λες;