Permanent magnet motor (Patent US4151431A)

H ολη υποθεση μου θυμιζει τα κλιπακια με fake ufo στο youtube.
ΑΝ κυκλοφορησει καποιο γνησιο .... θα πνιγει μεσα στο σκουπιδομπαζο που κατακλυζει το νετ.

Και θα ειναι πολυ κριμα !
Δεν μας περισσευουν οι καλες ιδεες.

Όχι δεν θα σε σουτάρουν! Δεν τους ενδιαφέρει καθόλου ούτε η χρησιμότητα ούτε αν λειτουργεί.
Αρκεί να έχεις ΠΛΗΡΗ περιγραφή του μηχανισμού ώστε να είναι δυνατή η καταχώριση της πατέντας. Περιγραφή: κείμενο και αναλυτικά σχέδια.
Διαδικαστικό είναι το θέμα. Αργότερα θα σου δείξω πατέντες για γέλια.

Μερσί για το proffesor αλλά δεν είμαι ... γνώσεις λυκείου είναι αυτές.
Όχι από τον απομαγνητισμό και μόνο δεν θα μπορούσε να πληρούται ο 2ος νόμος της θερμοδυναμικής ειδικά σε ένα σύστημα με τριβές. ;)
Αν λειτουργούσε τέτοια διάταξη όχι μόνο ο τύπος θα έπαιρνε όλα τα nobel
(και της οικονομίας εννοείται!) αλλά θα ξαναγράφαμε όλη τη φυσική από την αρχή.

Τώρα με υποθέσεις και συνωμοσιολογία παίζουμε όσο θέλουμε: βγαίνει ένας και λέει ότι το πηγάδι του έχει νερό που θεραπεύει πάσα νόσο!
Από νερό ουουουου έχουμε πιει όλοι και ξέρουμε επιστημονικά τι κάνει πολύ καλά.
τι να υποθέσω? ότι το νερό του πηγαδιού δεν μοιράζεται στα νοσοκομεία γιατί θα χάσουν οι φαρμακευτικές εταιρείες και τις μίζες τα μεγαλοσυμφέροντα και οι μεγαλογιατροί?
ή ότι είναι μπαρούφα?
για τέτοια κατάσταση μιλάμε.
Εντάξει για τη χρησιμότητα, αλλά για το αν λειτουργεί;;;; Μπορεί να έχεις και δίκιο... πάντως εκπλήσσομαι.

Η εντροπία δεν είναι ουσιαστικά ο εκφυλισμός της ενέργειας και η εξάλειψη των ενεργειακων διαφορών; Γιατί δεν θα μπορούσε;
Nobel πήρε κι ο Obama πρόσφατα. Ας αφήσουμε ποιοί ΔΕΝ πήραν.

Για πολλούς, συνομωσιολογία ήταν κι αν μίλαγες για πετρέλαια στην Ελλάδα πριν από 10 χρόνια... και διάφορα άλλα που βγαίνουν στη φόρα δεκαετίες μετά.
Ας μη μιλάμε λοιπόν γι' αυτήν, ο χρόνος είναι εκείνος που κρίνει την κάθε περίπτωση χωριστά.

Και να φανταστείς ότι λίγο μετά το προηγούμενο ποστ μου, σκεφτόμουν τι λογής πατέντες μπορεί να πάρει ένα παιχνίδι... :antlers:
Το σκυλί όμως μπορεί να παίξει με το συγκεκριμένο, όπως και με την ουρά του.
Η αναλυτική περιγραφή αποσκοπεί στην προστασία από αντιγραφές και μόνο. Πάνω στη λογική του copyright, το κάθε ένα στυλό που κυκλοφορεί μπορεί να πάρει πατέντα, αλλά πρέπει και να γράφει, ειδάλλως είναι απάτη.

Last edited:
Επειδή το συγκεκριμένο κλαρί σύμφωνα με την περιγραφή της πατέντας μπορεί να είναι από ξύλο, ο τύπος έχει πατεντάρει όλα τα ξύλινα κλαριά? Και από τα δέντρα (που είναι άπειρα και γεμάτα κλαριά) ακόμη προστατεύεται σε περίπτωση αντιγραφής? :flipout:
τέσπα googlaρισε για αποτυχημένες/γελοίες πατέντες και θα βρεις πράγματα από ζωγραφική με τον ποπό του μωρού και πορδοκρατητές μέχρι πλαστικούς σωλήνες που σου επιτρέπουν σε περίπτωση που το σπίτι έχει γεμίσει με καπνό να αναπνέεις από την αποχέτευση της τουαλέτας και αεροπλάνα κάθετης απογείωσης με πετάλια. Φυσικά το 99% από αυτά ούτε χρήσιμα είναι, ούτε λειτουργούν. Πάντως το τρίπτυχο για να πάρεις πατέντα είναι: "είναι καινούριο?", "ισχυρίζεσαι ότι έχει χρησιμότητα?", "έχει άλλος δικαίωμα σε αυτό?"
Αν η απαντήσεις σου είναι "ναι", "ναι", "όχι" τότε συγχαρητήρια την πήρες την πατέντα.
Για να καταλάβεις ότι ΔΕΝ γίνεται κανένας ουσιαστικός έλεγχος παρά μια διαδικαστική πράξη σκέψου πόσες εταιρείες καταλήγουν στα δικαστήρια γιατί ισχυρίζονται (και έχουν) την κατοχή της ΙΔΙΑΣ πατέντας.
Τότε απλά ψάχνουν ποιός την κατέθεσε πρώτος.
Απλά είναι αδύνατο να λειτουργήσει αλλιώς* το όλο σύστημα.
Πάντως εν τέλη η "πατέντα" του αεικίνητου μοτέρ είναι μόνο για γέλια (και για κλάματα αν τσιμπήσει κανείς).

*ψάχνοντας δηλαδή πραγματικά την θεωρητική ορθότητα, την λειτουργία ή την μοναδικότητα της "εφεύρεσης".

Last edited:
Ρε συ Κρις έχεις μπερδέψει τις πατέντες, τα εμπορικά δικαιώματα, τις καινοτομίες και τους νόμους της φύσης.

Οργανισμοί που κατοχυρώνουν δικαιώματα είναι κερδοφόρες επιχειρήσεις
Προφανώς άμα σου ζητάνε 1εκ+ $ για παγκόσμια αγορά σου υπογράφουν ότι χαρτί θέλεις, φτάνει να μην έχει προλάβει άλλος
δουλεύει δεν δουλεύει

Αν θέλεις έλα έχουμε έκθεση στις 28/11 στο εκθεσιακό κέντρο στην Κηφισίας
την διοργανώνει ο OBI, για να καταλάβεις πως είναι τα πράγματα.
Με ηχεία κατεβαίνω...μην φοβάσαι, σχεδιασμού είναι αλλά μπορούν να σου πουν και για τις υπόλοιπες κατηγορίες.

Όσο για το αεικίνητο....δεν μίλησε κανείς για αυτό που έχεις στο μυαλό σου, ουτε καν για αεικίνητο
ουτε θα παραβεί κανείς κανέναν νόμο
η φύση έχει η ίδια μηχανισμούς να....βρίσκει δρόμους

Μπέρδεψα και τα εμπορικά δικαιώματα με την πατέντα? αλήθεια που?
Για ψάξε να δεις την διαδικασία παραχώρησης πατέντας... και τι είναι αυτό που ψάχνουν. ;)
To αεικίνητο που "έχω στο μυαλό" μου, το "αεικίνητο" και την....παραβατικότητα νόμων τα αφήνω ασχολίαστα
Το τελευταίο όμως "η φύση έχει η ίδια μηχανισμούς να....βρίσκει δρόμους" δεν είναι παρά ένα κλισέ που αγγίζει τα όρια της μαγικής σκέψης.

Meh!

Όπως τα λέει ο chrisssb είναι. Το γραφείο που εκδίδει τις πατέντες δεν ενδιαφέρεται αν η πατέντα οδηγεί σε υλοποιήσιμο εμπορικό προιόν ή όχι. Και ούτε χρειάζεται διότι:

1. Αν οδηγεί σε προιόν και ο εφευρέτης βγάζει χρήμα; Μπράβο του!
2. Αν δεν οδηγεί σε προιόν ή δεν είναι εφαρμόσιμο; Κρίμα. Απλώς έχασε τα λεφτά του. (Για τη διατήρηση της πατέντας πληρώνει κανείς κάθε χρόνο).

Οπότε, δεν έχει κανένα νόημα να πάει κανείς να πάρει πατέντα για κάτι που δεν οδηγεί σε προιόν. Είναι χαμένα λεφτά. Αν βέβαια ο άλλος είναι ψώνιο, ή έκανε λάθος εκτίμηση, ή έχει πολλά λεφτά και δεν τον νοιάζει, ή θέλει να το παίξει εφευρέτης, ... με γεια του με χαρά του.

(Και δεν είναι λίγα λεφτά, κάθε πατέντα νομίζω θέλει από 30.000 και πάνω)

Last edited:
Η συζήτηση Chriss δεν αφορά κυριολεκτικά το αεικίνητο αλλά την πιθανότητα "υπεραπόδοσης" (για τα σημερινά δεδομένα) μιας τέτοιας κατασκευής. Τα διευκρίνησα παραπάνω.
Όσο για το δίκαιο της πνευματικής ιδιοκτησίας, αυτό είναι ένα πολύ συγκεκριμένο κομμάτι του εμπορικού δικαίου.
Έχω συνάδελφο που το έχει σπουδάσει στην Αγγλία και ξέρει καλά τι ισχύει και στην Αμερική.
Όταν τον βρώ και με διαφωτίσει περισσότερο θα ενημερώσω.

Άλλο πράγμα είναι το copyright (πνευματική ιδιοκτησία) και άλλο η πατέντα.

Αυτό που λέει ο chrisssb είναι ότι πήρε κάποιος πατέντα, δεν σημαίνει τίποτα. Και έχει δίκιο σ'αυτό.

Επιπλέον η συγκεκριμένη πατέντα είναι από το 1975. Οι πατέντες κρατάνε 20 χρόνια νομίζω. Οπότε έχει λήξει από το 1995 και μπορεί οποιοσδήποτε να το υλοποιήσει. Αφού κανείς δεν το έκανε, μάλλον δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς.

Βρίσκω την ιδέα με τους μαγνήτες πολύ ενδιαφέρουσα.
Και ακόμα και να μην καταφέρουν να φτιάξουν το αδύνατο, τα πειράματα που βοηθούν να διατηρηθεί για μεγάλα διαστήματα η κίνηση είναι πολύ ενδιαφέροντα. Σκεφτείτε πχ μια ανεμογεννήτρια που γυρίζει πολύ πιο εύκολα και κρατάει την ταχύτητα περιστροφής της ψηλά ακόμη και όταν πέσει ο αέρας.

Βρε παιδιά ποιο δίκαιο πνευματικής ιδιοκτησίας λέτε?
τι σχέση έχει πάλι ετούτο?
την διαδικασία παραχώρησης πατέντας συζητήσαμε γιατί πίστευες ότι για να δοθεί πατέντα ελέγχεται η θεωρητική ορθότητα και η λειτουργία της πρότασης.
Σιγά μην είναι τα γραφεία ευρεσιτεχνίας πανεπιστημιακού επιπέδου σουπερ ντρουπερ ερευνητικά κέντρα για να κάνουν τέτοια δουλειά. Να και ο αριθμός χορήγησης πατεντών κατ´έτος: http://www.uspto.gov/web/offices/ac/ido/oeip/taf/apat.htm#PartA1_1

Αυτό το "υπεραπόδοση"παρότι είναι εντελώς αυθαίρετος/αδόκιμος όρος -αλήθεια από πιο ποσοστό και πάνω έχουμε υπεραπόδοση- στην περίπτωση του αρχικού βίντεο του νήματος, η εφεύρεση ΔΕΝ λειτουργεί λόγω της εντροπίας (από εδώ μπαίνει η έννοια του αεικίνητου).
Ήγουν η ενέργεια που εισέρχεται στο σύστημα δεν χάνεται αλλά μετασχηματίζεται, με ένα μεγάλο τμήμα της σε μορφή που δεν μπορεί να αποδώσει έργο.
Πόσο μεγάλο ποσοστό?
Αρκετό (πολλές τάξεις μεγέθους) ώστε η συσκευή να μη δουλεύει.

Last edited:
Κάποιες φορές σκέφτομαι πόσος κοσμάκης θα είχε γλιτώσει το μπάρμπεκιου άν οι ιεροεξεταστές είχαν αφήσει έστω και ΜΙΑ πιθανότητα ανοιχτή για θέματα όπως το να είναι η γη στρογγυλή ή ο ήλιος το κέντρο του ηλιακού συστήματος.

Αλλά σύμφωνα με τα τότε γνωστά κι αυτοί δίκιο είχαν...

Σωστά... αν αφήνεις μια πιθανότητα, τότε κι αυτοί δίκιο έχουν... Παρα το τι λέει η επιστήμη και η λογική, η Γή είναι επίπεδη κι όχι σφαιρική...

http://www.youtube.com/watch?v=ZepTD5T72yg

Και για όποιον θέλει να γίνει μέλος του εξαιρετικά δραστήριου φόρουμ τους...

http://www.theflatearthsociety.org/forum/index.php

:)))

Re: Απάντηση: Permanent magnet motor (Patent US4151431A)

Σωστά... αν αφήνεις μια πιθανότητα, τότε κι αυτοί δίκιο έχουν...

Απλά τους δίνεις την ευκαιρεία να το αποδείξουν...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Permanent magnet motor (Patent US4151431A)

Απλά τους δίνεις την ευκαιρεία να το αποδείξουν...

Ε, να, πού είναι οι αποδείξεις? Τα κακής ποιότητας και "debatable" βίντεος απο κινητό? Τα σχέδια υπάρχουν, η τεχνολογία κατασκευής υπάρχει, χρηματοδότες για τέτοιο εγχείρημα πάντα υπάρχουν... μηχανή που να δουλεύει δεν υπάρχει... Aς φτιάξουν μία και ας πάνε Κυριακή πρωί στο Σέντραλ Παρκ της Ν.Υόρκης και να την αφήσουν να δουλεύει όλη μέρα. Την αλλη μέρα cnn, nbc, cbs κλπ μόνο αυτούς θα παίζουν...

Δεν νομίζω να στερήθηκε κανείς την ευκαιρία να αποδείξει το οτιδήποτε.
Μιλάμε για μια πατέντα του 1975!!!
Για να μη ξεχνιόμαστε:
- η απόδειξη είναι ευθύνη αυτού που κάνει τον όποιο ισχυρισμό.
- μέχρι να υπάρξει οποιαδήποτε απόδειξη δικαιούμαι να δυσπιστώ, ειδικά σε περίπτωση που ο όποιος ισχυρισμός ανατρέπει τα όσα η επιστήμη ισχυρίζεται.
Το ότι δυσπιστώ είναι υποχρέωσή μου όταν πρόκειται για κάτι που ανατρέπει αυθαίρετα τον ορθολογισμό της επιστήμης. Επισημαίνω ότι εδώ δεν μιλάμε για μεταφυσική αλλά για πρακτική εφαρμογή που κάλλιστα μπορεί να ελεγχθεί και να μετρηθεί.
Το να χρησιμοποιεί κανείς την επιστημονική ηθική (=σε αμφισβητώ, απόδειξέ το) δεν έχει καμία σχέση με την ηθική του δόγματος και της μεταφυσικής πίστης(=αυτή είναι η αλήθεια, είτε την δέχεσαι είτε όχι).
Το ότι έγινε σε αυτό το νήμα αναφορά στην ιερά εξέταση, μόνο σαν τρομερό μπέρδεμα μπορώ να το εκλάβω. Όπως και τη λογική του "εντάξει δεν μπορεί να το αποδείξει η επιστήμη ακόμη, αλλά ο ισχυρισμός μου θα αποδειχθεί στο μέλλον" μόνο θυμιδία
μπορούν να προκαλέσουν.
- Τέλος η απουσία απόδειξης δεν αποτελεί άλλοθι ούτε δίνει αξία σε κάτι. Μέχρι να αποδειχθεί δεν έχει καμία ισχύ. θεωρίες συνωμοσίας, μυστηριακές καταστάσεις κλπ κλπ όσο πλάκα και να έχουν, είναι μπούρδες.

"Το ότι δυσπιστώ είναι υποχρέωσή μου όταν πρόκειται για κάτι που ανατρέπει αυθαίρετα τον ορθολογισμό της επιστήμης."
Σωστός. Άλλο όμως να δυσπιστείς (καλά κάνεις) και άλλο να απορρίπτεις με βεβαιότητα.
Κανείς, άλλωστε, σε αυτό το νήμα δεν είπε "γουάου εφευρεσάρα", ούτε εγώ που το άνοιξα.
Αντίθετα, εμφανίστηκαν αφορισμοί, βεβαιότητες και λοιδωρίες, τη στιγμή που οι σημερινοί ερευνητές φυσικοί γίνονταί όλο και πιο έτοιμοι να δεχτούν ανατροπές σε αυτά που ήδη γνωρίζουν, όσο πιο βαθιά "μπαίνουν" στα πράγματα.
Η ουσία του προηγούμενου ποστ μου δεν βρισκόταν στους "ιεροεξεταστές" αλλά στο "τότε" (με bold).