περνάει 3d μέσω DVI καλωδίου?

Θοδωρής Ρ.

AVClub Addicted Member
Καλησπέρα σας,

όταν έκανα την εγκατάσταση του προβολέα μου πριν πολλά χρόνια (7 to be exact) είχα περάσει μέσα από τον τοίχο ένα 5m DVI oehlbach το οποίο μάλιστα είχα χρυσοπληρώσει (κάτι λιγότερο από 200 ). Ως σήμερα δεν είχα κανένα πρόβλημα και το χρησιμοποιώ κανονικά με όλους τους προβολείς που έχω αλλάξει: από την DVI της κάρτας γραφικών ΑΤΙ 6450 στην HDMI του προβολέα με χρήση αντάπτορα dvi-to-hdmi. Τονίζω ότι ο προτζέκτορας είναι απευθείας πάνω στην DVI της κάρτας γραφικών ενώ η έξοδος HDMI της κάρτας γραφικών χρησιμοποιείται για να στέλνει σήμα στην τηλεόραση. Η σύνδεση του HTPC με τον ενισχυτή (yamaha RX-V1500) γίνεται με οπτική ίνα.

O νέος προβολέας που θα μπει στο ταβάνι υποστηρίζει 3d (JVC X3), οπότε αναρωτιέμα αν αρκεί το DVI για να περάσει το 3d σήμα ή θα πρέπει να αλλάξω καλώδιο.
Eίναι θέμα bandwidth του καλωδίου και δεν θα μπορεί να κλειδώσει o προβολέας?
Αν η κάρτα γραφικών μπορεί να "εξάγει" 3d μόνο από την HDMI, μήπως θα μπορούσα να τα συνδέσω ΑΤΙ hdmi-> hdmi-to-dvi adaptor-> DVI καλώδιο -> dv-to-hdmi adaptor-> προβολέας?

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη πριν αρχίσω τους πειραματισμούς.

Αν δεν έχει αλλάξει κάτι δραματικά από την τελευταία φορά που ασχολήθηκα:

Δεν τίθεται θεμα bandwidth κλπ (εκτός αν είσαι ατυχος και παει κατι πολύ στραβα - αλλα σε τοσο μικρό μήκος δε νομίζω να έχεις πρόβλημα)

Δεν θα έχεις θεμα με την DVI επισης (απλως θα χρειαστεί μαλλον να δηλωσεις single output στη VGA σου όταν παίζεις 3D).

ΥΓ AnyDVD HD φαντάζομαι τρέχεις ηδη.

Το 3d δεν παύει να είναι σήμα HD...
Ο DM800HD παίζει κανονικά 3d το οποίο ως γνωστόν περνάει μέσα από dvi..
Οπότε, δεν νομίζω πως θα πρέπει να ανησυχείς γι αυτό.
Τώρα εάν θέλεις να περάσεις 4κ σήμα, μάλλον θα σε δυσαρεστήσω....

Απάντηση: Re: περνάει 3d μέσω DVI καλωδίου?

ΥΓ AnyDVD HD φαντάζομαι τρέχεις ηδη.

για .iso με ΤΜΤ6 θα χρειαστώ και anydvdhd?
γενικά αν έχεις υπόψη κάποιον πλήρη οδηγό για 3d playback (iso & sbs, για 3d subs κλπ) στείλε να διαβάσω γιατί πρώτη φορά το πιάνω το άθλημα
thanks

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το 3d δεν παύει να είναι σήμα HD...
Ο DM800HD παίζει κανονικά 3d το οποίο ως γνωστόν περνάει μέσα από dvi..
Οπότε, δεν νομίζω πως θα πρέπει να ανησυχείς γι αυτό.
Τώρα εάν θέλεις να περάσεις 4κ σήμα, μάλλον θα σε δυσαρεστήσω....

τι να το κάνω το 4Κ σε 1080 πάνελ? άσε που το pc μου τα παίζει αμα παω να παίξω 4Κ (i3 3220 με ΑΤΙ 6450)

Το anydvd χρειάζεται μόνο αν παίζεις απο δισκάκι. Αν παίζεις απο ISO δεν χρειάζεται.
Η ΑΤΙ σου δεν ξέρω αν κάνει. Γενικά προτείνεται nvidia για 3D αλλα δεν το λέω με σιγουριά γιατί το έχει εγκαταληψει το htpc.

3d subs στο PC μόνο να ειναι ενσωματωμένοι στο ISO. Αν δεν ειναι μπορείς να τους ενσωματωσεις. Έχω φτιάξει και οδηγό, αλλα επειδή είμαι στο ipad, κανε ενα search στο forum :)

Last edited:
Το anydvd χρειάζεται μόνο αν παίζεις απο δισκάκι. Αν παίζεις απο ISO δεν χρειάζεται.
Η ΑΤΙ σου δεν ξέρω αν κάνει. Γενικά προτείνεται nvidia για 3D αλλα δεν το λέω με σιγουριά γιατί το έχει εγκαταληψει το htpc.

3d subs στο PC μόνο να ειναι ενσωματωμένοι στο ISO. Αν δεν ειναι μπορείς να τους ενσωματωσεις. Έχω φτιάξει και οδηγό, αλλα επειδή είμαι στο ipad, κανε ενα search στο forum :)

σε βρήκα :-) http://avclub.gr/forum/showthread.php/111967-%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B7-%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%A5%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%AF%CF%84%CE%BB%CF%89%CE%BD-%CF%83%CE%B5-BluRay-3D?highlight=

μάλλον έχω διάβασμα μπροστά μου

Φίλε μου για να σε προλάβω έχω το ίδιο κάνει μόνο για σήμα HD από NOVA για 3d δεν κλειδώνει με τίποτα. Αν πάρεις καλώδιο πάρε να είναι συμβατό και με 4Κ. Αυτά και καλό χειμώνα...

Θοδωρη πάρε ενα φτηνό αν δεν κάνει. Εμένα ειναι 15 μέτρα του κυλου.

μάλλον πρέπει να αρχίσω να πειραματίζομαι αν δεν υπάρχει κάποιος που επιβεβαιωμένα να έχει περάσει 3d σήμα από DVI.
Νεκτάριε ναι έχω δει ότι τα καλώδια πλέον είναι πολύ φτηνά και κλειδώνουν απροβλημάτιστα, απλά είναι μανούρα να ξηλώνω το παλιό μέσα από τον τοίχο για να περάσω το καινούριο.
Και σ'αυτή τη μανούρα βάλε ότι πρέπει να κάνω και πατέντες στη βάση γιατί ο JVC έχει πιο ανοιχτό "πάτημα" από τον προηγούμενο και δεν ταιριάζει στη βάση.
Ανοίξαμε δουλειές, κανονικά :-(

Τονίζω ότι ο προτζέκτορας είναι απευθείας πάνω στην DVI της κάρτας γραφικών ενώ η έξοδος HDMI της κάρτας γραφικών χρησιμοποιείται για να στέλνει σήμα στην τηλεόραση. Η σύνδεση του HTPC με τον ενισχυτή (yamaha RX-V1500) γίνεται με οπτική ίνα.

Το πρόβλημα δεν είναι το καλώδιο αλλά η κάρτα (AMD).
3D frame packing θα δώσει μόνο στη μία συσκευή. Την άλλη θα πρέπει να την απενεργοποιείς.
Αν θες να έχεις την TV μόνιμα πάνω στο PC, θα απενεργοποιήσεις οτιδήποτε κάνει το PC να βλέπει την TV σαν audio device.

Το πρόβλημα δεν είναι το καλώδιο αλλά η κάρτα (AMD).
3D frame packing θα δώσει μόνο στη μία συσκευή. Την άλλη θα πρέπει να την απενεργοποιείς.
Αν θες να έχεις την TV μόνιμα πάνω στο PC, θα απενεργοποιήσεις οτιδήποτε κάνει το PC να βλέπει την TV σαν audio device.

πάντα παίζω σε single view, μόνο ο προτζέκτορας ή μόνο η τηλεόραση.
μου έχει μείνει από τότε που ήταν αδύναμες οι κάρτες και δεν σήκωναν ταυτόχρονο playback σε δύο οθόνες.
οπότε όλα καλά με αυτό