περνάνε τα χρόνια (20 σαν σήμερα)

27 June 2006
7,771
H πρώτη πραγματικά μεγάλη μεταλλική συναυλία στη χώρα μας (είχε προηγηθεί των Saxon στη Ριζούπολη το '86) έγινε σαν σήμερα 13 Σεπτέμβρη στο γήπεδο της ΑΕΚ το έτος 1989 (όχι '88 όπως αναγράφεται στο βίντεο).
Πρώτη σειρά φυσικά, μεγάλο το απωθημένο...

Παρατηρήστε τα παιδιά της εποχής.
Αξέχαστα πράγματα. Πολύ πριν οι συναυλίες γίνουν άλλη μια μανιέρα.

Δακρύζω

http://www.youtube.com/watch?v=zFYAqgix8dk

ημουν και 'γω εκει.2α λυκειου τοτε(εγω ειμαι σχεδον σιγουρος οτι ηταν το 88 αλλα μπορει να κανω και λαθος).ηταν η 2η συναυλια που πηγα.η 1η ηταν οι motorhead κανα 2 χρονια πριν στο σπορτινγκ.αλλες "μεταλλικες" εποχες.

Τι μου έκανες τώρα.Εμπειρία αξέχαστη.Η πρώτη συναυλία που είδα ποτέ μου!!!!

Μαθητής 3ης Γυμνασίου, στα κρυφά (Θα κοιμόμουν σε ένα φίλο μου και καλά).
Οι γονείς μου ακόμα και τώρα δεν το ξέρουν..... :flipout::flipout:

Μεγάλο respect στους Maiden. Παρ'ότι δεν ακούω τίποτα μεταλλικό πλέον, με το Flight666 καραγούσταρα. Και έχω μετανιώσει οικτρά που δεν είχα πάει τότε στη Ν.Φιλαδέλφεια..

iron2.jpg

maiden12.jpg

maiden11.jpg

maiden3.jpg

Η πρώτη φορά που εμφανίστηκαν οι Maiden στην Αθήνα δεν ήταν για συναυλία πάντως.

Πρωταπριλιά του '83, Χαριλάου Τρικούπη στο δοξασμένο Happening, με παλιόκαιρο.... Bruce Dickinson και Adrian Smith έσκασαν από τη γωνία της Ακαδημίας με γοργό βήμα και μπήκαν στο δισκάδικο όπου καμιά 50ρια άτομα (τόσοι μόνο γνώριζαν την έκπληξη) τους περίμεναν για φωτογραφίες και αυτόγραφα πάνω στα χαρτιά από τις ταμειακές του καταστήματος... (άλλες εποχές)
Δεν θα ξεχάσω τη φάτσα του Bruce που του ζήτησα 4, λες και πουλούσε παγωτά:flipout:

p.s. ήταν η μέρα που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το 7ιντσο Flight of Icarus με το I've Got the Fire στη δεύτερη μεριά και με τον Dickinson νέοπα στο γκρουπ.

Το piece of mind βγήκε μερικούς μήνες μετά...

Re: Απάντηση: περνάνε τα χρόνια (20 σαν σήμερα)

τους μαιντανους στο χαπενιγκ συνοδευε ο μανος ξυδους των πυξ λαξ!!!

αυτό δεν το ήξερα:blink:

εμένα μου το σφύριξε το ίδιο πρωί ένας φιλαράκος που ήρθε σπίτι να παίξουμε Subbuteo...:bike:
ντύθηκα στα γρήγορα και τον παράτησα...:vroam:

εκείνο τον καιρό η Ακαδημίας, η Χ. Τρικούπη και όλο το κέντρο γενικα, ήταν δεύτερο σπίτι... μέρα παρά μέρα κάτω για επενδύσεις.

νειάτα που διψάγανε:grandpa:

Είχα πάει, και εντασσόταν στα πλάισια της παγκόσμιας περιοδείας τους, για το Seventh Son of the Seventh son, δίσκος που κατ´εκτίμηση υπολειπόταν σε ότι μέχρι τότε είχαν κάνει, ωστόσο ήταν τομή περισσότερο για τους ίδιους μιας και το στοιχείο του πειραματισμού τους βγήκε έκδηλα.
Ρε σύ πως γεράσαμε?

τους μαιντανους στο χαπενιγκ συνοδευε ο μανος ξυδους των πυξ λαξ!!!

Ηταν τότε στο περιοδικό Heavy Μetal ο Ξυδούς. Κώστα, πρέπει να τον ήξερες γιατί το διαβάζαμε. Με τους ...Κλαψ-Μπυξ :flipout: έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν ασχολήθηκε κανείς στο σπίτι, για να τον ...ξανασυναντήσεις ;)

Re: Απάντηση: περνάνε τα χρόνια (20 σαν σήμερα)

Ηταν τότε στο περιοδικό Heavy Μetal ο Ξυδούς. Κώστα, πρέπει να τον ήξερες γιατί το διαβάζαμε. Με τους ...Κλαψ-Μπυξ :flipout: έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν ασχολήθηκε κανείς στο σπίτι, για να τον ...ξανασυναντήσεις ;)

είχαμε σοβαρότερα θέματα ρε...
Forfar Athletic, Rangers, Port Vale, Killingham :flipout::flipout::flipout:

από νωρίς στο τζόγο:flipout::flipout::flipout: