Πετάξτε τους σκληρούς!!! ήρθε το μέλλον SSD επιτέλους

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πετάξτε τους σκληρούς!!! ήρθε το μέλλον SSD επιτέλους

Πάρε μερικές ιδέες από εδώ... :)

Βρε μανα μου, τα γνωριζω. Εχω 2 τετοια (το ενα το χαρισα στην Αντζελινα, αλλα το εσπασε στη γνωστη ταινια):ernaehrung004:.

Το θεμα ειναι περι δισκων. Ξερεις παραπανω πληροφοριες για τους δισκους που φορανε ?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πετάξτε τους σκληρούς!!! ήρθε το μέλλον SSD επιτέλους

Το θεμα ειναι περι δισκων. Ξερεις παραπανω πληροφοριες για τους δισκους που φορανε ?

A, κάθε εταιρία έχει τη δική της φιλοσοφία...
Άλλες βάζουν το λειτουργικό σε rom και χρησιμοποιούν SSD για τα data, άλλες πάνε πιό μακρυά και χρησιμοποιούν κοινούς δίσκους μέσα σε ειδικά προστατευτικά φατνία. Αυτά δουλεύουν με προοδευτική απόσβεση των κραδασμών, είναι σφραγισμένα και χρησιμοποιούν υδρόψυξη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πετάξτε τους σκληρούς!!! ήρθε το μέλλον SSD επι

A, κάθε εταιρία έχει τη δική της φιλοσοφία...
Άλλες βάζουν το λειτουργικό σε rom και χρησιμοποιούν SSD για τα data, άλλες πάνε πιό μακρυά και χρησιμοποιούν κοινούς δίσκους μέσα σε ειδικά προστατευτικά φατνία. Αυτά δουλεύουν με προοδευτική απόσβεση των κραδασμών, είναι σφραγισμένα και χρησιμοποιούν υδρόψυξη.

Σωστα. Αρα πιστευω καταλαβαινεις τι συμβαινει με τους ssd δισκους....!

Θενκς !

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πετάξτε τους σκληρούς!!! ήρθε το μέλλον SSD

Σωστα. Αρα πιστευω καταλαβαινεις τι συμβαινει με τους ssd δισκους....!

Θενκς !

Χμμμ άμα σου πω ότι μπερδεύτηκα τι θα μου πείς; :flipout:
Τι να συμβαίνει; Σε πολλά read write απλά πεθαίνουν...

http://www.nextlevelhardware.com/storage/battleship/

Nα δουμε τι αλλο θα διαβασουμε απο καχυποπτους...

Εδω τα τεστ βγαζουν σε raid πανω απο 850ΜΒ/s, acess time 0.1(σε σχεση με 8,1 ενος ραπτορ 150...), 3sec boot τα ΧΡ, καταναλωση απειρως μικροτερη και μιλαμε για μια τεχνολογια που ΜΟΛΙΣ εμφανιστηκε σε ευρεια παραγωγη, ενω οι τιμες πεφτουν συνεχως.

Σε ενα χρονο ολοι θα εχουμε ssd ειτε το θελετε ειτε οχι, ειναι η μεγαλυτερη προοδος στα πισι εδω και χρονια.

Νομίζω ότι στο μήνυμά μου αναφέρω ότι τους χρησιμοποιώ ήδη. Άρα όχι καχύποπτος αλλά υποψιασμένος. :)

Εδω τα τεστ βγαζουν σε raid πανω απο 850ΜΒ/s, acess time 0.1(σε σχεση με 8,1 ενος ραπτορ 150...), 3sec boot τα ΧΡ, καταναλωση απειρως μικροτερη και μιλαμε για μια τεχνολογια που ΜΟΛΙΣ εμφανιστηκε σε ευρεια παραγωγη, ενω οι τιμες πεφτουν συνεχως.

Μπλά μπλα μπλα... Ασχολούμαι επαγγελματικά με τους υπολογιστές από το 1992 και ερασιτεχνικά από το 1987. Το μόνο που μπορώ να σου πω για αρχή είναι να μην κοιτάς ΠΟΤΕ τα νούμερα. Όσο για τεχνολογία που ΜΟΛΙΣ εμφανίστηκε, έχουμε και το άλλο με τον Τοτό. :)
Τεχνολογία δεκαετίας είναι που έχει μείνει στάσιμη λόγω κόστους.
Ξέρεις από πότε υπάρχει το bios στους υπολογιστές που αποθηκεύει μόνιμα δεδομένα σε ένα eprom; Πότε ανακάλυψαν τις λάσπες; Ε, περίπου δύο χρόνια πιό μετά.

Σε ενα χρονο ολοι θα εχουμε ssd ειτε το θελετε ειτε οχι, ειναι η μεγαλυτερη προοδος στα πισι εδω και χρονια.

Το ότι το τύπωμα των κυκλωμάτων στις CPU έχουν το μισό πλάτος μίας ακτίνας φωτός είναι μικρότερης τεχνολογικής σημασίας δηλαδής... Μάϊστα μάϊστα... Αυτό που με καίει πιό πολύ είναι αν ο δίσκος μου θα έχει μοτέρ ή όχι...

Κατά τα άλλα, τι να πω; Μακάρι ρε παιδιά, αλλά δεν καίγομαι κιόλλας...

http://www.nextlevelhardware.com/storage/battleship/

μια τεχνολογια που ΜΟΛΙΣ εμφανιστηκε σε ευρεια παραγωγη??

μετεξεταστέος!

Σε ένα χρόνο ΔΕΝ θα εχουμε SSD, όχι...
Τα desktop PC μας θα έχουν ακόμα μεγάλους δίσκους που είναι σκληροί και γυρνάνε, έχουνε μεγάλη χωριτηκότητα και είναι φτηνοί. Σε ένα χρόνο θα κυκλοφορήσουν sub-notebooks με SSD και ίσως είναι σαν option σε μερικά laptops.

Αυτοί που πραγματικά χρειάζονται SSD ,τα έχουν εδώ και πολλά χρόνια, είναι πολύ παλιά τεχνολογία...(1980 - ...)

sfortis, ειπαμε οτι ΔΕΝ ειναι νεα τεχνολογία, αλλα πλεον τεχνολογια προσιτή για ΟΛΟΥΣ.
Δεν θυμάμαι τόσα χρόνια να έβλεπα σε κοινα eshop δίσκους SSD με τιμές προσιτές για εμένα.
Ηρθε η ώρα τους μάλλον, οι κλασσικοι δίσκοι εχουν κορεστοι πια. μόνο οι μεγάλες χωρητικότητες τους σώνουν και μόλις μπουχτίσει και απο αυτο ο κόσμος πρέπει να βρoυν κάτι άλλο για να πουλήσουν απο την αρχή: SSD

Re: Απάντηση: Πετάξτε τους σκληρούς!!! ήρθε το μέλλον SSD επιτέλους

Ηρθε η ώρα τους μάλλον, οι κλασσικοι δίσκοι εχουν κορεστοι πια. μόνο οι μεγάλες χωρητικότητες τους σώνουν και μόλις μπουχτίσει και απο αυτο ο κόσμος πρέπει να βρoυν κάτι άλλο για να πουλήσουν απο την αρχή: SSD

Καλά, όχι ότι έχω πρόβλημα να παίρνουμε πια μόνο SSD αλλά...
Οι SSD θα επικρατήσουν επειδή δεν έχουν μοτεράκι;
Δηλαδή αν κάποιος βγάλει CPU που δεν χρειάζεται ανεμιστηράκι αλλά είναι πιό ακριβή και πιό αργή θα την προτιμήσει ο κόσμος;
Και πότε περίπου βλέπεις να μπουχτίζει ο κόσμος τις μεγάλες χωρητικότητες; Γιατί βλέπω κάτι Teraτώδεις σκληρούς να βγαίνουν σε λιγο στην αγορά...

Να δεις που έχω εκείνο το 286... :flipout:

Εχω πολλους φίλους και γνωστούς που έχουν το pc για καμμια εργασία αντε και κανενα mp3. 80gb και πολλά τους.
τα πολλα gb ειναι για εμας τους απληστους κολλημένους.

Ναι η έλλειψη κινουμενων μερών μου δίνει ΑΣΦΑΛΕΙΑ, αρκετα έχω καει με τους προιστορικούς σκληρους.

Επειτα αναπαραγωγή HD υλικου απο τον σκληρό χωρίς θορυβο, λιγότερη εκλυόμενη θερμοκρασία, λιγότερη ενέργεια.... ειναι πολλα τα + tzimisce, σίγουρα χρειάζεται ωρίμανση απλα πιστέυω οτι ήρθε η ώρα τους και γιαυτο βγαίνουν στα ράφια...

Χμμ δε ξέρω πόσο θα πάνε ακόμα οι κλασσικοι αλλα εχω την υποψία οτι τα πολλα gb γινόνται εις βάρος της αξιοπιστίας των υλικών.
Ευχομαι να ειμαι λάθος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πετάξτε τους σκληρούς!!! ήρθε το μέλλον SSD επιτέλους

Να δεις που έχω εκείνο το 286... :flipout:

Σε σύγκριση ενος 286 με έναν Core 2 Duo και ενος σκληρου 8mb με εναν 500gb που εχει γίνει μεγαλύτερη πρόοδος?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πετάξτε τους σκληρούς!!! ήρθε το μέλλον SSD επιτέλους

Σε σύγκριση ενος 286 με έναν Core 2 Duo και ενος σκληρου 8mb με εναν 500gb που εχει γίνει μεγαλύτερη πρόοδος?

Φυσικά στον επεξεργαστή... Νομίζω το είπα και σε άλλο μήνυμά μου.

Στα υπόλοιπα όπως είπα συμφωνώ αλλά επειδή τους έχω και τους δουλεύω δεν θα τους έβαζα ποτέ σε pc που πηγαίνει σε συμβατικό χώρο.
Μακάρι να γίνουν αξιόπιστοι, μακάρι να γίνουν φτηνοί και τι στον κόσμο. Ξέρεις ποια θα είναι η τιμή των απλών τότε ε; :)

Βασικά συμφωνούμε, απλα εισαι επιφυλακτικός λόγω των εντυπώσεων που σου έχουν αφήσει τα ssd ειδικών εφαρμογών (γιατι μονο για εκει μέχρι τώρα προορίζονταν)

Ας ελπίσουμε οτι με την εξάπλωση τους οι παιδικές ασθένειες θα εξαφανισθουν και σύντομα να έχουμε την νεα τάξη των πραγμάτων στην αποθήκευση.

Re: Απάντηση: Πετάξτε τους σκληρούς!!! ήρθε το μέλλον SSD επιτέλους

Ας ελπίσουμε οτι με την εξάπλωση τους οι παιδικές ασθένειες θα εξαφανισθουν και σύντομα να έχουμε την νεα τάξη των πραγμάτων στην αποθήκευση.

:grandpa: Άμα καείς από το χυλό...
Έτρεχα στη Κρήτη Σαββατιάτικα για να αλλάξω δίσκους γιατί χτύπαγε ο ένας μετά τον άλλον και μετά έφαγα πέντε χιλιάρικα σε δίσκους... :slapface:
Ευχαριστώ, δεν θα πάρω!

Μπλά μπλα μπλα... Ασχολούμαι επαγγελματικά με τους υπολογιστές από το 1992 και ερασιτεχνικά από το 1987. Το μόνο που μπορώ να σου πω για αρχή είναι να μην κοιτάς ΠΟΤΕ τα νούμερα. Όσο για τεχνολογία που ΜΟΛΙΣ εμφανίστηκε, έχουμε και το άλλο με τον Τοτό. :)
Τεχνολογία δεκαετίας είναι που έχει μείνει στάσιμη λόγω κόστους.
Ξέρεις από πότε υπάρχει το bios στους υπολογιστές που αποθηκεύει μόνιμα δεδομένα σε ένα eprom; Πότε ανακάλυψαν τις λάσπες; Ε, περίπου δύο χρόνια πιό μετά.

Το ότι το τύπωμα των κυκλωμάτων στις CPU έχουν το μισό πλάτος μίας ακτίνας φωτός είναι μικρότερης τεχνολογικής σημασίας δηλαδής... Μάϊστα μάϊστα... Αυτό που με καίει πιό πολύ είναι αν ο δίσκος μου θα έχει μοτέρ ή όχι...

Κατά τα άλλα, τι να πω; Μακάρι ρε παιδιά, αλλά δεν καίγομαι κιόλλας...

1.Στο ποστ μου λεω νεα τεχνολογια για το ευρη κοινο. Πριν δε τη γνωριζαμε, οπως δε γνωριζουμε χιλιαδες νεες τεχνολογιες που ειναι ακομα πειραματικες. Οποτε νεες θα ειναι ουσιαστικα οταν κυκλοφορισουν μαζικα, οχι μεσα στα εργαστηρια τους.

2.Το κυκλωμα ενος επεξεργαστη δεν ειναι τεχνολογια 5ετιας. Απλα καθε λιγα χρονια μικραινει. Τωρα απο τα 65νμ θα παμε στα 45νμ κ.ο.κ. Ε, αυτο δεν ειναι και ΤΟ αλμα σε σχεση με τους δισκους που λειτουργουν εδω και μισο αιωνα πανω στις ιδιες αρχες και σχεδον ιδιες ταχυτητες... Δε θα τρελαθουμε κιολας.

3.Προσωπικα με καιει να μην εχω μηχανικα μερη στο πισι μου και ιδιαιτερα στο λαπτοπ μου.

μια τεχνολογια που ΜΟΛΙΣ εμφανιστηκε σε ευρεια παραγωγη??

μετεξεταστέος!

Σε ένα χρόνο ΔΕΝ θα εχουμε SSD, όχι...
Τα desktop PC μας θα έχουν ακόμα μεγάλους δίσκους που είναι σκληροί και γυρνάνε, έχουνε μεγάλη χωριτηκότητα και είναι φτηνοί. Σε ένα χρόνο θα κυκλοφορήσουν sub-notebooks με SSD και ίσως είναι σαν option σε μερικά laptops.

Αυτοί που πραγματικά χρειάζονται SSD ,τα έχουν εδώ και πολλά χρόνια, είναι πολύ παλιά τεχνολογία...(1980 - ...)
Ακριβως, μολις εμφανιστηκε σε ευρεια παραγωγη!
Εδω θα ειμαστε σε ενα χρονο να δουμε τι θα κανουν οι ssd.
Φυσικα και δεν θα εξαφανιστουν οι σκληροι, αλλα οι τιμες τους θα πεσουν δραματικα.
ΗΔΗ κυκλοφορουν σαμπ-νοουτμπουκς με ssd, και μαλιστα στα 300Ε. (βλ. EEE PC). Φαντασου σε 1 χρονο...

1.Στο ποστ μου λεω νεα τεχνολογια για το ευρη κοινο. Πριν δε τη γνωριζαμε, οπως δε γνωριζουμε χιλιαδες νεες τεχνολογιες που ειναι ακομα πειραματικες. Οποτε νεες θα ειναι ουσιαστικα οταν κυκλοφορισουν μαζικα, οχι μεσα στα εργαστηρια τους.

Δεν ήταν σε πειραματικό στάδιο οι eprom πριν από 10 χρόνια... Ουσιαστικά και ένα κομπιουτεράκι που κρατάει τη μνήμη του ακόμη και όταν του βγάλεις τις μπαταρίες σε eprom βασίζεται.
Σαν δίσκοι, μπορεί να μην υπήρχαν στα κομπιουτερομάγαζα αλλά αν είσουν ψαγμένος να παραγγείλεις σου έφερναν. :)

2.Το κυκλωμα ενος επεξεργαστη δεν ειναι τεχνολογια 5ετιας. Απλα καθε λιγα χρονια μικραινει. Τωρα απο τα 65νμ θα παμε στα 45νμ κ.ο.κ. Ε, αυτο δεν ειναι και ΤΟ αλμα σε σχεση με τους δισκους που λειτουργουν εδω και μισο αιωνα πανω στις ιδιες αρχες και σχεδον ιδιες ταχυτητες... Δε θα τρελαθουμε κιολας.

Και αυτά που λέω παραπάνω στην ίδια αρχή λειτουργεί. Απλά η χωρητικότητα αλλάζει και από κάποια KB έγινε MB και αργότερα GB.
Το ότι δεν είχε χρησιμοποιηθεί για αυτό το σκοπό δεν το κάνει καινούργια τεχνολογία. Αν έχω ένα στερεοφωνικό να ακούω μουσική και πάρω ένα βύσμα και συνδέσω την τηλεόρασή μου επάνω για να βλέπω ταινίες δεν το κάνει αυτόματα νέα τεχνολογία. :)

3.Προσωπικα με καιει να μην εχω μηχανικα μερη στο πισι μου και ιδιαιτερα στο λαπτοπ μου.

Περί ορέξεως ορνιθόπιτα. Μηχανικά μέρη θα έχεις μέχρι τη στιγμή που θα αφαιρέσεις με ασφάλεια όλα τα ανεμιστηράκια από το pc σου.
Στο δικό μου pc πιό πολύ φασαρία κάνει ο ανεμιστήρας από τον δίσκο πάντως.
Τώρα αν την ώρα που βλέπεις μία ταινία σε ενοχλεί ο ήχος που κάνει ο δίσκος, μάλλον έχεις πολύ χαμηλά τον ήχο ή έχεις το pc για μαξιλάρι.

Φυσικα και δεν θα εξαφανιστουν οι σκληροι, αλλα οι τιμες τους θα πεσουν δραματικα.
ΗΔΗ κυκλοφορουν σαμπ-νοουτμπουκς με ssd, και μαλιστα στα 300Ε. (βλ. EEE PC). Φαντασου σε 1 χρονο...
[/SIZE][/SIZE]

Γενικά οι τιμές δεν πέφτουν ποτέ σε βάθος ενός χρόνου.
Οι χωρητικότητες και οι ταχύτητες ανεβαίνουν.

Tα subnotebooks δεν οδήγησαν ποτέ την αγορά σε κάποια τεχνολογία.
Έχουν συγκεκριμένο κοινό που για κάποιο λόγο δεν τους ενδιαφέρει το κόστος αλλά το μέγεθος του pc. Όσο για το μέγεθος του ssd αυτό δεν έχει να κάνει γιατί έχει ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο μέγεθος με έναν 2.5'' δίσκο με κινούμενα μέρη.

Το παράδειγμα με τον ανεμιστήρα είναι ατυχές εδώ γιατί ο ανεμιστήρας κι αν καεί το πολύ να κλείσει το μηχάνημα λόγω υπερβολικής θερμοκρασίας, ενώ στο δίσκο παίζονται δεδομένα, άρα μετράει πολύ να μην έχει κινητά μέρη. Ακόμα περισσότερο μετράει σε φορητές συσκευές (που όλο πληθαίνουν) λόγω κραδασμών. Από κατανάλωση δε, ο ανεμιστήρας καίει <1W ενώ ο δίσκος ... κάμποσα Watt.

Τεσπα, η αγορά πάντα οδηγείται από τζίρο και forecasts. Η αγορά των φορητών συσκευών αυξάνεται με ρυθμούς τέτοιους που όλοι οι κατασκευαστές κοιτάζουν κατά κει και προσπάθούν να προσαρμοστούν. Οι εξαγορές που έγιναν τα τελευταία χρόνια (βλ. η σειρά low power cpu Geode που πήρε η AMD από τη National) και οι πάμπολες εταιρίες που ξαφνικά σχεδιάζουν και πουλάνε low power ηλεκτρονικά για industrial/automotive/mobile εφαρμογές κάτι λένε. Μπορεί να πάρει μια 3ετία μέχρι να έρθει το SSD στο mainstream desktop αλλά για τους χομπίστες και τα high-end συστήματα, δεν απέχει πολύ.

Το παράδειγμα με τον ανεμιστήρα είναι ατυχές εδώ γιατί ο ανεμιστήρας κι αν καεί το πολύ να κλείσει το μηχάνημα λόγω υπερβολικής θερμοκρασίας, ενώ στο δίσκο παίζονται δεδομένα, άρα μετράει πολύ να μην έχει κινητά μέρη. Ακόμα περισσότερο μετράει σε φορητές συσκευές (που όλο πληθαίνουν) λόγω κραδασμών. Από κατανάλωση δε, ο ανεμιστήρας καίει <1W ενώ ο δίσκος ... κάμποσα Watt.

Αν μιλάμε για ασφάλεια δεδομένων και όχι για φασαρία τότε η μόνη διέξοδος είναι οι κλασικοί δίσκοι. Οι solid state δυστυχώς δεν προσφέρονται για ασφάλεια.
Σε θέμα κραδασμών αντέχουν φυσικά πολύ περισσότερο από τους απλούς αλλά το μεγάλο τους πρόβλημα είναι τα πολύ περιορισμένα read write...
Προς θεού, δεν είμαι πολέμιός τους (δεν έχω λόγο άλλωστε), απλά τους έχω γνωρίσει από πρώτο χέρι και ξέρω τα προβλήματά τους.