Πετάξτε τους σκληρούς!!! ήρθε το μέλλον SSD επιτέλους

Δεν ήταν σε πειραματικό στάδιο οι eprom πριν από 10 χρόνια... Ουσιαστικά και ένα κομπιουτεράκι που κρατάει τη μνήμη του ακόμη και όταν του βγάλεις τις μπαταρίες σε eprom βασίζεται.
Σαν δίσκοι, μπορεί να μην υπήρχαν στα κομπιουτερομάγαζα αλλά αν είσουν ψαγμένος να παραγγείλεις σου έφερναν. :)
Mα δεν αντιλεγω οτι υπαρχουν τσιπ εδω και χρονια που κρατανε τη μνημη χωρις ρευμα....
Ακριβως, μονο αν ησουν πολυ ψαγμενος και κοιταγες για κατι πολυ εξειδικευμενο. Εγω προσωπικα δε ξερω κανενα που να ειχε. Αρα καλα το λεω οτι τωρα αρχιζει να διαδιδεται στο ευρη κοινο, δλδ σε ολους.

Και αυτά που λέω παραπάνω στην ίδια αρχή λειτουργεί. Απλά η χωρητικότητα αλλάζει και από κάποια KB έγινε MB και αργότερα GB.
Το ότι δεν είχε χρησιμοποιηθεί για αυτό το σκοπό δεν το κάνει καινούργια τεχνολογία. Αν έχω ένα στερεοφωνικό να ακούω μουσική και πάρω ένα βύσμα και συνδέσω την τηλεόρασή μου επάνω για να βλέπω ταινίες δεν το κάνει αυτόματα νέα τεχνολογία. :)
Υπεραπλουστευεις σε μεγαλο βαθμο. Σα να λεω οτι το πυρητιο και το καοτσουκ υπηρχαν 10ετιες αρα κανενα τσιπ ή λαστιχο δεν θα ξαναβγει που να ειναι πρωτοποριακο... Δεν ειναι θεμα υλικου, ειναι θεμα χρησης. Και αυτη τη στιγμη να σωζω ταινιες σε "δισκο" με τσιπ στο λαπτοπ και ταυτοχρονα να μπορω να παιξω βολευ μαυτον κατα την αναπαραγωγη χωρις να φοβαμαι ή να ακουγεται κιχ ειναι πρωτοποριακο!

Περί ορέξεως ορνιθόπιτα. Μηχανικά μέρη θα έχεις μέχρι τη στιγμή που θα αφαιρέσεις με ασφάλεια όλα τα ανεμιστηράκια από το pc σου.
Στο δικό μου pc πιό πολύ φασαρία κάνει ο ανεμιστήρας από τον δίσκο πάντως.
Τώρα αν την ώρα που βλέπεις μία ταινία σε ενοχλεί ο ήχος που κάνει ο δίσκος, μάλλον έχεις πολύ χαμηλά τον ήχο ή έχεις το pc για μαξιλάρι.
Τροφοδοτικο χωρις μηχανικα μερη υπαρχει. Συστηματα ψηξης επισης. Σκληρος;
Αλλα και σε ενα τυπικο πισι/λαπτοπ για μενα ο δισκος ενοχλει πανω απ' ολα.

Tα subnotebooks δεν οδήγησαν ποτέ την αγορά σε κάποια τεχνολογία.
Έχουν συγκεκριμένο κοινό που για κάποιο λόγο δεν τους ενδιαφέρει το κόστος αλλά το μέγεθος του pc. Όσο για το μέγεθος του ssd αυτό δεν έχει να κάνει γιατί έχει ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο μέγεθος με έναν 2.5'' δίσκο με κινούμενα μέρη.
Αληθεια δεν οδηγησαν;
Εγω θα σου πω μερικα που μου 'ρχονται προχειρα: -τατσ σκριν, υπερβελτιωμενη διαχειρηση ενεργειας, μικρες οθονες τεραστιας αναλυσης, μικροτερα τσιπ.
Το μεγεθος ειναι 2,5" γιατι αυτο θα αντικαταστησει (συντομα), οπως αντικατεστησε το 5,25" ντιβιντι, το 5,25" σιντι κ.ο.κ. Απολυτα λογικο.

Γενικά τίποτα δεν με εκπλήσει πλέον με τους υπολογιστές γιατί θεωρώ δεδομένη την ανάπτυξη τους χωρίς όρια...

Από εκεί και πέρα, καλώς να μας έρθουν, απλά άλλοι καίγονται και άλλοι όχι. :)