Πέθανε βρέφος απο ασιτία...

Status
Not open for further replies.
To κρατος, αντε και οι γειτονες μαλλον φταινε.
Μαλλον και αυτοι που δεν την βοηθησαν στο φορουμ που εγραφε το προβλημα της.

Πες αυτο που θελεις να πεις και μην trollαρεις τοση ωρα σε ενα θεμα τοσο σοβαρο.

Απάντηση: Re: Πέθανε βρέφος απο ασιτία...

Τι αποκάλυψε ο Δήμαρχος του νησιού και διοικητής του Κρατικού Θεραπευτηρίου Κέντρου Υγείας Λέρου που διακομίσθηκε το βρέφος.

Δε μπορεί να χωρέσει ανθρώπου νους πως ένα μωράκι μόλις 33 ημερών, άφησε την τελευταία του πνοή από ασιτία και υποθερμία. Το παιδί, που νοσηλευόταν διασωληνωμένο και σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στην Εντατική του ΠΑΓΝΗ στο Ηράκλειο, όπου μεταφέρθηκε με την 24χρονη μητέρα του άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή.

Το TLIFE μίλησε με τον διοικητή του Κρατικού Θεραπευτηρίου Κέντρου Υγείας Λέρου που διακομίσθηκε αρχικά το βρέφος, με τον Δήμαρχο Λέρου, αλλά και τον παιδίατρο Σπύρο Μαζάνη που μας μίλησαν για την υπόθεση που συγκλονίζει την κοινωνία της Λέρου και ολόκληρης της χώρας.

Ο διοικητής του Κρατικού Θεραπευτηρίου Κέντρου Υγείας Λέρου, Δημήτρης Καρανικόλας μίλησε στο TLIFE με κάθε λεπτομέρεια για την ημέρα που η 24χρονη μητέρα αποφάσισε να πάει το μωρό της στον γιατρό: "Έχουμε έναν παιδίατρο στη Λέρο, ο οποίος πραγματικά είναι ήρωας. Υπηρετεί το νοσοκομείο εδώ τα τελευταία 20 χρόνια, βρίσκεται πάνω από το τηλέφωνο 24 ώρες το 24ωρο. Όλα τα παιδιά της Λέρου έχουν περάσει από αυτόν τον γιατρό κι ο ίδιος είναι πατέρας 14αρων παιδιών!

Ο συγκεκριμένος παιδίατρος δεν ήταν σε καμία Κω, σε καμία Ρόδο, βρισκόταν στη Λέρο. Το περιστατικό δεν ήρθε ξανά στο νοσοκομείο εκτός της ημέρας Σαββάτου. Ήρθε με τον σύντροφό της, 10:32 και 10.37 ο παιδίατρος ήταν στο νοσοκομείο και είδε το μωρό.....

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=187162&catid=3

και εδώ Ντίνο μπαίνουν τα θέματα κράτος πρόνοιας και γείτονες... αν με πιάνεις...

αυτή η κωλοχώρα (κράτος και πολίτες) έχει χίλιους τρόπους για να πληγώνει τους ανθρώπους... κόλαση κανονική...

Προφανως και η μανα εχει ευθυνες.Δεν ειναι δυνατον να εχει το μωρακι και δερματικα εξανθηματα επειδη δεν του αλλαζε πανες,η τυπισσα ειναι ακαταλληλη αν ισχυουν αυτα.Απο ´κει και περα ενα κρατος Πρόνοιας πρεπει να υπαρχει ακριβως για αυτους τους λογους.Η αθλιοτητα της Ελληνικης κοινωνιας σε ενα γεγονος με θυμα δυστυχως τον πλεον ανημπορο..Αισχος.

Δλδ το "Η μητέρα βαρύνεται με την κατηγορία της παραμέλησης βρέφους, ενώ διενεργείται έρευνα στο οικογενειακό της περιβάλλον" δεν το υπολογιζε σαν ενδεχομενο κανενας ?

Μα τι βλακειες λεω, το κρατος την κατηγορει, το ιδιο ερευνά κιολας, οποτε μαλλον και δεν ισχυει

Σιγουρα το κρατος φταιει και σε αυτο. ντεφακτο. τον κοβω

Για να προσπαθήσω να σου δείξω που κάνεις λάθος...

...σκέψου το ενδεχόμενο ότι η μητέρα ήταν Αγία , και το παιδάκι πάθαινε ξαφνικά κάτι σοβαρό, μια πνευμονία πχ... Τότε τι θα συνέβαινε;

Μπορεί η μητέρα να ήταν τελείως ακατάλληλη, αλλά ήταν αφορμή να βγει προς τα έξω ένα εξωφρενικά επικίνδυνο θέμα, η μη ύπαρξη παιδίατρου στο νησί. Έστω και για μια μέρα.

Επίσης, στα πολιτισμένα κράτη υπάρχουν υπηρεσίες προστασίας παιδιών από ακατάλληλους γονείς. Για κάτι τέτοιους λόγους, ακριβώς. Απ'την άλλη, εδώ μπορεί να αποφανθούμε ότι τέτοιες υπηρεσίες "δεν είναι ανταγωνιστικές" και "δεν παράγουν", οπότε πρέπει να κλείσουν.

Δεν τρολλαρω Στελιο, και μην μου κανεις παρατηρηση.

Μαλιστα καλιτερα δεν θα ξαναγραψω σε αυτο το νημα, μιας και βλεπω οτι θεωρεις τρολαρισμα αυτο που κανω, σε ενα ΕΝΤΕΛΩΣ ΦΛΥΑΡΟ ΝΗΜΑ (δεν εννοω το ΤΡΑΓΙΚΟ συμβαν) την στιγμη που δεν θεωρεις επισης τρολλαρισμα το παρακατω ποστ του Αιμιλιου, ο οποιος μου δινει την αισθησει οτι "διψα για αιμα" (με την εννοια οτι σε καθε περιπτωση, και για τα παντα, ο μοναδικος που φταιει ειναι αυτο το γ@μημενο μπουρδ3λο το κρ@τος :

"Η μάνα φταίει.....ή μάλλον για να ακριβολογήσω, το παιδί έφταιξε..... Που γεννήθηκε σε αυτή την χώρα, αυτό τον καιρό....

Τι να κάνουμε τώρα, δεν μπορούμε να έχουμε σε κάθε νησάκι και νοσοκομείο...ή έστω έναν γιατρό.....

Ελλαδάρα.....2013...."

Αιμιλιε, σου "αφιερωνω" την παροιμια που λεει "τωρα που βρηκαμε παπα να θαψουμε 5-6"

Αν κανω λαθος στην εκτιμιση οτι "διψας για αιμα", ενημερωσε τους Διαχειριστας να το σβησουν. Οχι τον Στελιο, τους Διαχειριστας

Για να προσπαθήσω να σου δείξω που κάνεις λάθος...

...σκέψου το ενδεχόμενο ότι η μητέρα ήταν Αγία , και το παιδάκι πάθαινε ξαφνικά κάτι σοβαρό, μια πνευμονία πχ... Τότε τι θα συνέβαινε;

Μπορεί η μητέρα να ήταν τελείως ακατάλληλη, αλλά ήταν αφορμή να βγει προς τα έξω ένα εξωφρενικά επικίνδυνο θέμα, η μη ύπαρξη παιδίατρου στο νησί. Έστω και για μια μέρα.

Επίσης, στα πολιτισμένα κράτη υπάρχουν υπηρεσίες προστασίας παιδιών από ακατάλληλους γονείς. Για κάτι τέτοιους λόγους, ακριβώς. Απ'την άλλη, εδώ μπορεί να αποφανθούμε ότι τέτοιες υπηρεσίες "δεν είναι ανταγωνιστικές" και "δεν παράγουν", οπότε πρέπει να κλείσουν.

Διαβάζετε ρε παιδιά καν τα λίνκ? Υπάρχει νοσοκομείο στη Λέρο, υπάρχει ο δημόσιος και ο ιδιωτικός παιδίατρος. Ακόμα και ο παιδίατρος να λείπει, εάν το παιδί πάει στο νοσοκομείο μπορούν να το βοηθήσουν. Τι ακριβώς πρέπει να κάνει στην συγκεκριμένη περίπτωση το κράτος? Να παρακολουθεί κάθε καινούρια μάνα εάν ξέρει να ταΐσει και να προσέξει το παιδί της?
Εντάξει είπαμε, είναι τραγικό, αλλά να μείνουμε στα γεγονότα και όχι σε αυτό που καιγόμαστε να περάσουμε.
Εδώ λέει ότι το παιδί δεν είναι καν του άντρα της, ισχύει κάτι τέτοιο? Και εάν ισχύει μήπως κοιτάμε για ανθρωποκτονία?
Όποιος από εδώ μέσα είναι πατέρας ή μάνα ξέρει, σε καμιά περίπτωση δεν θα άφηνες έτσι το νεογέννητο παιδί σου και να ψάχνεις στο ίντερνετ για λύση. Όπου και εάν βρισκόσουν.

Και αν μη τι άλλο διαβάστε πιο προσεκτικά τι λέει εδώ ο Μαζάνης (που αν και αντιπαθητικός παιδίατρος, όταν πηγαίναμε την μικρή ήταν εξαιρετικός):

http://www.tlife.gr/Article/news-moro/0-77-41931.html

"Ακόμη, το TLIFE επικοινώνησε με τον παιδίατρο Σπύρο Μαζάνη που μας έδωσε την ιατρική διάσταση του θέματος, λύνοντας μας κάποιες απορίες.

Το βάρος του μωρού ήταν υπερβολικά μικρό

“Το βρέφος αυτό για την ηλικία που είχε δηλαδή ενός μηνός, θα έπρεπε να ζυγίζει 4 κιλά και 100 γραμμάρια. Το γεγονός πως ζυγίζει κάτω από τρία κιλά σημαίνει πως ήταν σχεδόν σκελετωμένο και πως η απώλεια αυτή του βάρους δεν μπορεί να επήλθε μέσα σε λίγες μέρες.

Βάσει μαθηματικών στοιχείων, ένα παιδί όταν γεννιέται δικαιούται τις πρώτες μέρες να χάσει το 10% του βάρους που είχε κατά τη γέννησή του. Όταν είναι 12 ημερών πρέπει να έχει αποκτήσει ξανά το βάρος που γεννήθηκε. Αν υποθέσουμε πως το βρέφος στις 12 ημέρες έπρεπε να ζυγίζει 3,5 κιλά, θα έπρεπε να παίρνει 25 γραμμάρια την ημέρα, δηλαδή το λιγότερο 600 γραμμάρια σε ένα μήνα. Από αυτό καταλαβαίνεται πως το βάρος του μικρού ήταν πολύ χαμηλό.”

Από τα συμπτώματα που είχε το παιδάκι τι μπορούμε να συμπεράνουμε;

Εφόσον το μωρό ήταν τόσο αδύνατο δεν είχε καθόλου λίπος και μυς. Γι' αυτό φαίνονταν ο σκελετός του και πετάγονταν τα μάτια του. Ακόμη είχε υποθερμία, ο οργανισμός υπέστη σοκ και κατέληξε στο θάνατο.

Και αυτό δεν μπορεί να έγινε μέσα σε δυο, τρεις μέρες, να χάσει δηλαδή τόσο βάρος σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Η κατάσταση πρέπει να συμβαίνει πάνω από εβδομάδα
. Αν είχε πάει νωρίς σε παιδίατρο θα το είχε προλάβει”.

Θεωρείτε πως μπορεί να υπάρχει ψυχολογική αιτία πίσω από τη συμπεριφορά της μητέρας;

“Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε αν υπήρχαν άνθρωποι κοντά της που να μπορούσαν να την βοηθήσουν. Θα μπορούσε να έχει επιλόχειο κατάθλιψη, της οποίας τα συμπτώματα είναι άρνηση, να μην θέλει να το ταΐσει και να το περιποιηθεί. Αλλά θα μπορούσε να υπάρχει και εγκληματική ενέργεια πίσω από το περιστατικό, που και πάλι όμως θα έχει τη βάση της σε ψυχολογικά αίτια”."

Last edited:
Δεν τρολλαρω Στελιο, και μην μου κανεις παρατηρηση.

Μαλιστα καλιτερα δεν θα ξαναγραψω σε αυτο το νημα, μιας και βλεπω οτι θεωρεις τρολαρισμα αυτο που κανω, σε ενα ΕΝΤΕΛΩΣ ΦΛΥΑΡΟ ΝΗΜΑ (δεν εννοω το ΤΡΑΓΙΚΟ συμβαν) την στιγμη που δεν θεωρεις επισης τρολλαρισμα το παρακατω ποστ του Αιμιλιου, ο οποιος μου δινει την αισθησει οτι "διψα για αιμα" (με την εννοια οτι σε καθε περιπτωση, και για τα παντα, ο μοναδικος που φταιει ειναι αυτο το γ@μημενο μπουρδ3λο το κρ@τος :

"Η μάνα φταίει.....ή μάλλον για να ακριβολογήσω, το παιδί έφταιξε..... Που γεννήθηκε σε αυτή την χώρα, αυτό τον καιρό....

Τι να κάνουμε τώρα, δεν μπορούμε να έχουμε σε κάθε νησάκι και νοσοκομείο...ή έστω έναν γιατρό.....

Ελλαδάρα.....2013...."

Αιμιλιε, σου "αφιερωνω" την παροιμια που λεει "τωρα που βρηκαμε παπα να θαψουμε 5-6"

Αν κανω λαθος στην εκτιμιση οτι "διψας για αιμα", ενημερωσε τους Διαχειριστας να το σβησουν. Οχι τον Στελιο, τους Διαχειριστας

Ντίνο σε έχω για εξυπνο άνθρωπο....

Τους διαχειριστές δεν τους ενοχλώ για τίποτα....πόσο μάλλον για να σβήσουν κάτι, πράγμα που δεν έχω κάνει ποτέ...

όσον αφορά το "βρήκαμε παπά" κλπ.....Να σε ενημερώσω οτι εκεί που εσύ ρίχνεις ευθύνες πολύ εύκολα στην μάνα του παιδιού και μάλιστα μας ενημερώνεις οτι είσαι τόσο σίγουρος που τον κόβεις κιόλας.....απο την άλλη μας κάνεις και "επισήμανση" του τι θεωρείται "τρολιά" και τι όχι....Βέβαια μάλλον έχεις πλήρη μεσάνυχτα για το τι είναι τι....

Αυτό που έγραψα το ξαναγράφω και είναι οπως το έγραψα...

Το παιδάκι γεννήθηκε σε λάθος χώρα, λάθος στιγμή.... όπως τα παιδάκια που γεννιούνται σε "τρίτες" χώρες(τι ειρωνεία που είμαστε εμείς οι "πολιτισμένοι" ε?).....όπως κάθε παιδάκι που γεννιέται σε μια χώρα που δεν έχει τα στοιχειώδη που όφειλε να έχει αν θέλει να λέγεται κοινωνικό κράτος(αν και η λέξη δεν μου αρέσει "Κράτος").......

Μια κοινωνία λοιπόν που δεν απαιτεί τις υποδομές που πρέπει για να έχει κοινωνική μέριμνα, είναι κοινωνία ηλιθίων και σαθρών βάσεων....

Μάριε δύο περιπτώσεις υπάρχουν: ή η μητέρα δεν ήταν στα καλά της ή δεν της προσφέρθηκε πραγματικά βοήθεια.

Aν υπάρχει και τρίτη να την ακούσω. Aν δεν υπάρχει όμως δε χρειάζεται να πούμε τίποτα άλλο imo...

Το παιδάκι γεννήθηκε σε λάθος χώρα, λάθος στιγμή.... όπως τα παιδάκια που γεννιούνται σε "τρίτες" χώρες(τι ειρωνεία που είμαστε εμείς οι "πολιτισμένοι" ε?).....όπως κάθε παιδάκι που γεννιέται σε μια χώρα που δεν έχει τα στοιχειώδη που όφειλε να έχει αν θέλει να λέγεται κοινωνικό κράτος(αν και η λέξη δεν μου αρέσει "Κράτος").......

Μια κοινωνία λοιπόν που δεν απαιτεί τις υποδομές που πρέπει για να έχει κοινωνική μέριμνα, είναι κοινωνία ηλιθίων και σαθρών βάσεων....

Για πες μας Αιμίλιε, τι υποδομή ακριβώς λείπει? Δεν είχε νοσοκομείο? Δεν είχε γιατρούς? Βγήκε στο δρόμο να φωνάζει και κανείς δεν βοήθησε?
Μήπως απλά θέλεις να φωνάξεις για άλλο πράγμα, σε λάθος νήμα?
Έχεις πάει σε τριτοκοσμική χώρα? Ξέρεις από πρώτο χέρι πως είναι?
Και να σου πω και κάτι άλλο, στην Αγγλία που δεν είναι τριτοκοσμική, ξέρεις ποιος ξεγεννά τις γυναίκες? Μήπως η λέξη μαία σου λέει κάτι? Μην λέμε ότι θέλουμε για να περάσουμε την γνώμη μας.

Re: Απάντηση: Πέθανε βρέφος απο ασιτία...

Μάριε δύο περιπτώσεις υπάρχουν: ή η μητέρα δεν ήταν στα καλά της ή δεν της προσφέρθηκε πραγματικά βοήθεια.

Aν υπάρχει και τρίτη να την ακούσω. Aν δεν υπάρχει όμως δε χρειάζεται να πούμε τίποτα άλλο imo...

Δεν διαφωνώ μαζί σου. Με την νοοτροπία του μπαίνω σε ένα τέτοιο νήμα και αρχίζω να λέω για το άθλιο ΕΟΠΠΥ και τον κράτος διαφωνώ. Να κατηγορήσουμε εκεί που πρέπει, όχι όπου βρούμε.

και καλά η μητέρα, έστω οτι είχε κάποιο θέμα ...

ο καραβανάς ?

που ήταν ?

από ότι λέει ο ντόκτορας η κατάσταση αυτή πρέπει να υπήρχε 1 εβδομάδα ....

πρόβλημα και ο καραβανάς ? ........

πρόβλημα και οι γείτονες προφανώς ....

όλοι προβληματικοί σε αυτό το τέλειο κράτος ............

Για πες μας Αιμίλιε, τι υποδομή ακριβώς λείπει? Δεν είχε νοσοκομείο? Δεν είχε γιατρούς? Βγήκε στο δρόμο να φωνάζει και κανείς δεν βοήθησε?
Μήπως απλά θέλεις να φωνάξεις για άλλο πράγμα, σε λάθος νήμα?
Έχεις πάει σε τριτοκοσμική χώρα? Ξέρεις από πρώτο χέρι πως είναι?
Και να σου πω και κάτι άλλο, στην Αγγλία που δεν είναι τριτοκοσμική, ξέρεις ποιος ξεγεννά τις γυναίκες? Μήπως η λέξη μαία σου λέει κάτι? Μην λέμε ότι θέλουμε για να περάσουμε την γνώμη μας.

Βέβαια και ξέρω..... Έχω φίλους και συνάδελφους της γυναίκας μου που έχουν πάει και στην Αιθιοπία και στα μέρη γύρω απο εκεί. Επίσης υπάρχουν ντοκιμαντέρ που δείχνουν πολλά απο το πως λειτουργεί το θέμα υγεία σε αυτές τις χώρες....

Επίσης στην Αγγλία οταν γεννάει η γυναίκα δεν πληρώνει φράγκο πουθενά και αν δεν έχει μεταφορικό μέσο, το νοσοκομείο καλεί ταξί, το πληρώνει και πάει σπιτάκι της.....

Επίσης στην Γαλλία τον πρώτο καιρό της λεχώνας, έρχεται γυναίκα και κάνει τις δουλειές του σπιτιού η οποία πληρώνεται απο το κράτος....

Οι υποδομές που λείπουν σε αυτή την τριτοκοσμική χώρα που ζούμε, είναι τόσες πολλές που θέλουμε ένα νήμα σαν το Που πάει η χώρα για να τις καταγράψουμε...

Και για να τελειώνω, αν δεν σας αρέσει η άποψη του άλλου μην του απαντάτε ή αν του απαντάτε να γράφετε στο ύφος που σας μιλάει.....γιατί μπορώ και εγώ να γράψω έτσι....

-bye-

Re: Απάντηση: Πέθανε βρέφος απο ασιτία...

Δεν διαφωνώ μαζί σου. Με την νοοτροπία του μπαίνω σε ένα τέτοιο νήμα και αρχίζω να λέω για το άθλιο ΕΟΠΠΥ και τον κράτος διαφωνώ. Να κατηγορήσουμε εκεί που πρέπει, όχι όπου βρούμε.

Και με βάση την "λογική" σου, κατηγορούμε τον γονέα....και καθαρίζουμε...... Ευγε.....

Προσωπικά Μάριε αγνοώντας τις επιμέρους υπηρεσίες και τις δομές του Κράτους μόνο εκεί μπορώ να τα ρίξω (κράτος και άνθρωποι του περιβάλοντος που γνώριζαν) και καταλαβαίνω την αγανάκτηση όσων κάνουν το ίδιο...

Κατα καιρούς έχω διαφωνήσει και εγώ... και συμφωνώ με την άποψή σου ότι πρέπει να αποδίδουμε εκεί που πρέπει όσα αναλογούν... υπάρχουν και άνθρωποι σε αυτή τη χώρα δεν είναι ούτε απρόσωπο ούτε το έφερε ο πελαργός αυτό το κωλοκράτος!!! ...

αλλά (πχ) το ΕΟΠΠΥ και οι εμπνευστές του πρέπει να στοχοποιούνται και χωρίς αφορμή... έτσι, προληπτικά...

Αν δεν καταλαβαίνεις γιατί, να σου στείλω pm, γιατί δεν θέλω δημόσια...

:ernaehrung004:

Πιθανόν όλοι να έχουν ένα μερίδιο ευθύνης..... φυσικά το αποτέλεσμα μετράει και περισσότερο να μάθουμε από αυτό ώστε να μην ξανασυμβεί.

Κρίμα πάντως για το παιδάκι αλλά και για την γυναίκα που θα κάνει πολλά χρόνια να το ξεπεράσει.....

Δεν νομίζω ότι προσφέρεται το θέμα για κριτική στις δομές.
Τραγικοι γονείς ηθικά και ποινικά υπεύθυνοι.
Ιντερνετ και φόρουμ ξέρανε να μπαινουνε, τίποτα άλλο δεν κάνανε όμως για το παιδί.

Δεν νομίζω ότι προσφέρεται το θέμα για κριτική στις δομές.
Τραγικοι γονείς ηθικά και ποινικά υπεύθυνοι.
Ιντερνετ και φόρουμ ξέρανε να μπαινουνε, τίποτα άλλο δεν κάνανε όμως για το παιδί.

That's the point.....

Επίσης θέλω να δω για τι ακριβώς στρατιωτικό μιλάμε. Γιατί και οι εθελοντές πενταετούς υποχρέωσης στρατιωτικοί νοούνται......

Από link που ήδη έχετε βάλει:

Ο συγκεκριμένος παιδίατρος δεν ήταν σε καμία Κω, σε καμία Ρόδο, βρισκόταν στη Λέρο. Το περιστατικό δεν ήρθε ξανά στο νοσοκομείο εκτός της ημέρας Σαββάτου. Ήρθε με τον σύντροφό της, 10:32 και 10.37 ο παιδίατρος ήταν στο νοσοκομείο και είδε το μωρό. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι υπήρχε μια τέτοια κατάσταση... Του δώσαμε άμεσα τις πρώτες βοήθειες, ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση. Κάναμε όσα έπρεπε να κάνουμε... Εγώ βρισκόμουν σε ταξίδι και ήρθα αμέσως στο νοσοκομείο.

Έβαλαν ορό στο μωρό και κάπως ανταποκρίθηκε στην αρχή. Στη συνέχεια πήρα άμεσα το Υπουργείο, ο γιατρός επικοινωνούσε με το ΕΚΑΒ για τη διακομιδή του μωρού διότι ήταν πολύ σοβαρό το περιστατικό. Τους είπε για άμεση αερομεταφορά. Και πράγματι το Υπουργείο έστειλε ελικόπτερο στις 18:00, το πήρε και το πήγε στην Κρήτη.

Πρέπει να διευκρινίσουμε ότι δεν υπήρχε θέμα οικονομικό και ότι δεν μπορούσαν να αγοράσουν γάλα στο μωρό. Καταρχάς βρισκόμαστε σε έναν μικρό τόπο που παρόλο που δεν ήταν συντοπίτες, όλοι θα βοηθούσαμε και θα δίναμε γάλα για το μωρό. Ούτε ο χώρος που έμενε ήταν ακατάλληλος, ούτε οικονομικό πρόβλημα υπήρχε. Σαν άνθρωπος η μητέρα έδειχνε καλά και μιλούσε φυσιολογικά... Αλλά σύμφωνα με την κατάσταση του μωρού τα πράγματα είναι διαφορετικά.
....

Στο μπλογκ, αν ήταν η ίδια δεν λέει αλήθειες. Εδώ έχουμε δύο παιδιάτρους, όχι έναν. Το νοσοκομειακό και τον ιδιωτικό. Δεν είχε φύγει καθόλου εκτός νησιούο γιατρός. Ο δικός μας το ανέλαβε από την πρώτη στιγμή. Ακόμη και στα επείγοντα να είχε έρθει άλλη μέρα, θα το είχαμε καταγράψει."

“Η μητέρα δεν ζήτησε βοήθεια από κανέναν, ούτε από ψυχολόγο, ούτε από κάποιο κοινωνικό φορέα ή το νοσοκομείο του νησιού. Κανείς δεν ήξερε ότι υπήρχε πρόβλημα, μέχρι τη στιγμή που το μωρό μεταφέρθηκε σε άσχημη κατάσταση στο νοσοκομείο της Λέρου. Επειδή το είδα το μωρό ήταν σε επιεικώς άσχημη κατάσταση”.

Δηλαδή τι έπρεπε να κάνει το κράτος για να προστατέψει αυτή την ψυχούλα?

Επειδή έχω κινδυνέψει να πεθάνω σχετικά πρόσφατα σε επαρχία,όχι στην Λέρο αλλά δίπλα μας,κοντά στην Αιδηψό,έχω μια παραπάνω ευαισθησία για το θέμα.

Κι εκεί υπήρχε μεγάλο αγροτικό ιατρείο και γιατροί(στην Ιστιαία).Πλήρωσα πρόσθετα κι ιδιώτη γενικό χειρούργο.Ενώ είχα τουμπανιάσει και σφάδαζα απο πόνους, διέγνωσαν σκωληκοειδίτιδα εν εξελίξει κι ότι δεν υπήρχε σοβαρός κίνδυνος.

Εφυγα οδικώς μαύρα μεσάνυχτα επειδή πονούσα πολύ για Αθήνα, αφού είχα κλείσει με την ασφάλειά μου νοσοκομείο και χειρούργο να με περιμένει απίκο.

Εφτασα ημιλιπόθυμος κι αποδείχτηκε(υπέρηχος,εξετάσεις αίματος,γαστρεντερολόγος-απλά πράγματα...)ότι είχε διαλυθεί η χολή απο πέτρες κι ήμουν σε άμεσο κίνδυνο απο βαριά περιτονίτιδα...Αποτέλεσμα,άμεσο χειρουργείο,άντερα απ'εξω και πλύσιμο,αφαίρεση χολής και λίθων...Στο τσάκ ξαναξύπνησα...

Αν ήμουν Λέρο ή Κώ ή....κι άν δεν είχα χρήματα,ασφάλεια ή την ετοιμότητα που έδειξα,αναρωτιέμαι θα ζούσα;Οχι απαντάω στον εαυτό μου...

Ειλικρινά πιστεύω,ότι κάπως έτσι θα έγινε και με το δυστυχισμένο μωράκι...Ελλειψη βασικών μέσων για την διάγνωση κι ανάνηψη του βρέφους καθώς κι εξειδικευμένων γιατρών...

Τώρα για τα εξανθήματα και την απλυσιά,ξέρετε πόσες νέες μάνες ξέρω,που βαριούνται-δεν ξέρουν-δεν...και καθαρίζουν συνεχώς τα μωρά μόνο με μωρομάντηλα;Σίγουρα δεν πεθάινουν μωράκια απ' αυτό...Υποφέρουν σίγουρα,αλλά όχι και να πεθάνουν.

Last edited:
Απάντηση: Re: Πέθανε βρέφος απο ασιτία...

Προφανως και η μανα εχει ευθυνες.Δεν ειναι δυνατον να εχει το μωρακι και δερματικα εξανθηματα επειδη δεν του αλλαζε πανες,η τυπισσα ειναι ακαταλληλη αν ισχυουν αυτα.Απο ´κει και περα ενα κρατος Πρόνοιας πρεπει να υπαρχει ακριβως για αυτους τους λογους.Η αθλιοτητα της Ελληνικης κοινωνιας σε ενα γεγονος με θυμα δυστυχως τον πλεον ανημπορο..Αισχος.

Θαρρώ πως θα ήταν ελαφρώς δύσκολο σε οποιοδήποτε κράτος να προλάβαινε να ελέγξει την τυχόν ακαταλληλότητα μιας οποιασδήποτε μωρομάνας, και να παρέμβει σώζοντας το βρέφος από την τυχόν αδιαφορία ή και κακομεταχείρισή της, μέσα στις 33 ημέρες που έζησε αυτή η ψυχούλα.

Status
Not open for further replies.