Πετρέλαιο Θέρμανσης από τον Οκτώβριο του 2012 στα 0,50 λεπτα ?

Απάντηση: Re: Πετρέλαιο Θέρμανσης από τον Οκτώβριο του 2012 στα 0,50 λεπτα ?

Αν δεις τον πινακα που έβαλα Τάσο οι έξτρα χρεώσεις είναι οι ίδιες στο νυχτερινό

Μα κι εγώ έβαλα τον επίσημο τιμοκατάλογο της ΔΕΗ!
Άνοιξέ το στη σελίδα 6, και θα δεις ότι η νύχτα δεν έχει τις κλιμακούμενες χρεώσεις!

Last edited:
Οι άλλες χρεώσεις που προστίθενται στην τιμή της κιλοβατώρας (δίκτυα διανομής, κοινωφελή κλπ) είναι τα ίδια και στα 2 τιμολόγια.
Παγιο νυχτερινου 4 Ε, παγιο κανονικού (ημερήσιου) 1,52 Ε (ανα 4μηνο και τα δύο).

Το 0,05400 /kWh του νυχτερινού είναι χαμηλότερο κι απο το χαμηλό του κανονικού τιμολογίου (0 – 800 kWh 0,05625 /kWh)

Last edited:
Επαναδιευκρίνιση των ορων γιατι μπορει να μπερδευτει κανείς

α)ημερήσιο τιμολόγιο ή τιμολόγιο χωρλις χρονοχρέωση είναι το συνηθισμένο τιμολόγιο που πληρώνουν όλοι οσοι ΔΕΝ έχουν καμμιά σχέση με νυχτερινό ρεύμα.
β)νυχτερινό ή τιμολόγιο με χρονοχρέωση είναι αυτό που απο τις 24 ωρες, σου χρεώνει τις 16 κανονικά όπως παραπάνω το α), και τις 8 με μειωμένη τιμή. Οι ώρες μειωμένης χρέωσης για οσους έχουν αυτό το τιμολόγια είναι 23:00-07:00 την καλοκαιρινή περίοδο, και 15:30-17:30 & 02:00-08:00 την χειμερινή.

(Αυτό το 15:30-17:30 είναι σωτηρία για οσους έχουν μικρά παιδά αρα πολλά πλυντήρια, μπάνια, σιδερώματα, μαγειρέματα κλπ)

Last edited:
Απάντηση: Re: Πετρέλαιο Θέρμανσης από τον Οκτώβριο του 2012 στα 0,50 λεπτα ?

Οι άλλες χρεώσεις που προστίθενται στην τιμή της κιλοβατώρας (δίκτυα διανομής, κοινωφελή κλπ) είναι τα ίδια και στα 2 τιμολόγια.
Παγιο νυχτερινου 4 Ε, παγιο κανονικού (ημερήσιου) 1,52 Ε (ανα 4μηνο και τα δύο).

Το 0,05400 /kWh του νυχτερινού είναι χαμηλότερο κι απο το χαμηλό του κανονικού τιμολογίου (0 – 800 kWh 0,05625 /kWh)

Και όμως. Εάν δεις τον τιμοκατάλογο της ΔΕΗ (στο λινκ που έβαλα παραπάνω), θα δεις ότι η κιλοβατώρα του νυχτερινού έχει πέραν της αξίας ρεύματος, μόνη χρέωση (και μάλιστα σταθερή και μη κλιμακούμενη) έχει το "λοιπές επιβαρύνσεις δικτύου μεταφοράς" στα 0,046 λεπτά ανα kwh, και "υπηρεσίες κοινής ωφέλειας" στα 0,889 λεπτά/kwh.

Εκτός εάν διαβάζω το pdf εντελώς λάθος.

Επίσης οι παλιοί καταναλωτές (δεν το παρέχει πια η ΔΕΗ) έχουν σταθερό ωράριο νυχτερινού 23:00-07:00 όλο το χρόνο.

Ναι βρε
Αλλα τα αλλα ειναι κοινα
Και αποτελουν συνηθως αλλο ενα 120% της ακριβοτερης κλιμακας

Και όμως. Εάν δεις τον τιμοκατάλογο της ΔΕΗ (στο λινκ που έβαλα παραπάνω), θα δεις ότι η κιλοβατώρα του νυχτερινού έχει πέραν της αξίας ρεύματος, μόνη χρέωση (και μάλιστα σταθερή και μη κλιμακούμενη) έχει το "λοιπές επιβαρύνσεις δικτύου μεταφοράς" στα 0,046 λεπτά ανα kwh, και "υπηρεσίες κοινής ωφέλειας" στα 0,889 λεπτά/kwh.

Εκτός εάν διαβάζω το pdf εντελώς λάθος.

Επίσης οι παλιοί καταναλωτές (δεν το παρέχει πια η ΔΕΗ) έχουν σταθερό ωράριο νυχτερινού 23:00-07:00 όλο το χρόνο.

Δεν βρίσκω το λινκ σου... Τα νούμερα που αναφέρεις είναι σωστά. Αλλά οπως φαίνεται στον πίνσκα http://www.dei.gr/Documents2/ΤΙΜΟΛ 10 2012/Οικιακά - Με χρονοχρέωση 2012.pdf (στο πεδίο ρυθμιζόμενες χρεώσεις ημέρας και νύκτας)
είναι ΜΟΝΟ αυτά, ενώ στο κανονικό τιμολόγιο που πληρώνει η πλειοψηφία του κόσμου, περιλαμβάνονται και αυτά ΚΑΙ άλλες χρεώσεις (χρέωση ισχύος χρέωση ενέργειας κλπ) οι οποίες αν καταλαλαβαίνω σωστά, δεν περιλαμβάνονται στην χρέωση της νυχτερινής κιλοβατώρας... (Αρα μου φαίνεται οτι αυτό είναι επιπλέον όφελος απο την χρήση του νυχτερινού τιμολογίου)
Δεν ξέρω αν καταλαβαίνω κατι λάθος...
Ναι βρε
Αλλα τα αλλα ειναι κοινα
Και αποτελουν συνηθως αλλο ενα 120% της ακριβοτερης κλιμακας

Ποιά είναι τα άλλα κοινά, και ποιά φτάνουν το 120% ?... μπερδεύτηκα...

Last edited:
Τα άλλα είναι κοινά στη χρέωση ημέρας μόνο, των δύο τιμολογίων. Το νυχτερινό δεν έχει ποινή για την αυξημένη κατανάλωση, εξάλλου αυτός ήταν ο λόγος καθιέρωσής του, για αυξημένη κατανάλωση το βράδυ (θερμοσυσσωρευτές). Αλλά και αυτός είναι ο λόγος κλιμακωτής χρέωσης (και "ποινής" στην αυξημένη κατανάλωση), η επιβάρυνση του συστήματος τις ώρες αιχμής, όχι τη νύχτα.

Η χαζομάρα μου είναι ότι το σπίτι όταν το πήρα προ 7ετίας είχε θερμοσυσσωρευτές, και τους πέταξα για να εγκαταστήσω από την αρχή (με ξήλωμα δαπέδων κλπ) αυτόνομο σύστημα αερίου. Έτρωγε πολύ προώθηση τότε το αέριο. Τεσπα, μου έμεινε το νυχτερινό και η χοντρή καλωδίωση (τριφασικό) τω ν θερμοσυσσωρευτών, από την οποία τώρα τράβηξα γραμμές για το ηχοσύστημα.
Και η άλλη βλακεία μου είναι, αφού έκανα που έκανα τη δουλειά, γιατί δεν έβαλα ενδοδαπέδία. Θα μπορούσα να της κοτσάρω ένα σύστημα ηλιοθερμίας τώρα και να ζεσταίνομαι σχεδόν tsamba.

Last edited:
Δεν βρίσκω το λινκ σου... Τα νούμερα που αναφέρεις είναι σωστά. Αλλά οπως φαίνεται στον πίνσκα http://www.dei.gr/Documents2/ΤΙΜΟΛ 10 2012/Οικιακά - Με χρονοχρέωση 2012.pdf (στο πεδίο ρυθμιζόμενες χρεώσεις ημέρας και νύκτας)
είναι ΜΟΝΟ αυτά, ενώ στο κανονικό τιμολόγιο που πληρώνει η πλειοψηφία του κόσμου, περιλαμβάνονται και αυτά ΚΑΙ άλλες χρεώσεις (χρέωση ισχύος χρέωση ενέργειας κλπ) οι οποίες αν καταλαλαβαίνω σωστά, δεν περιλαμβάνονται στην χρέωση της νυχτερινής κιλοβατώρας... (Αρα μου φαίνεται οτι αυτό είναι επιπλέον όφελος απο την χρήση του νυχτερινού τιμολογίου)
Δεν ξέρω αν καταλαβαίνω κατι λάθος...

Ποιά είναι τα άλλα κοινά, και ποιά φτάνουν το 120% ?... μπερδεύτηκα...

Οταν απο 8-9 λεπτα φτανεις στο τελος να δινεις 21 δεν εχεις αλλα 120% απο πανω?
Αυτο ειναι που θελω να τονισω.
Οι βασικες τιμες ειναι σαν τους παλιους βασικους μισθους...

Αφού φτάσαμε να μιλάμε για τα τιμολόγια της ΔΕΗ, να υποθέσω ότι άδικα περιμένω να πέσει το πετρέλαιο στα 0.5; :bigcry:

Φαντάζομαι θα εννοούσε 0,50 Ε, όχι λεπτά... Και μάλλον 0,50 Ε αύξηση... Kι εκεί έπεσε μέσα... lol

Τα άλλα είναι κοινά στη χρέωση ημέρας μόνο, των δύο τιμολογίων. Το νυχτερινό δεν έχει ποινή για την αυξημένη κατανάλωση, εξάλλου αυτός ήταν ο λόγος καθιέρωσής του, για αυξημένη κατανάλωση το βράδυ (θερμοσυσσωρευτές). Αλλά και αυτός είναι ο λόγος κλιμακωτής χρέωσης (και "ποινής" στην αυξημένη κατανάλωση), η επιβάρυνση του συστήματος τις ώρες αιχμής, όχι τη νύχτα.

Η χαζομάρα μου είναι ότι το σπίτι όταν το πήρα προ 7ετίας είχε θερμοσυσσωρευτές, και τους πέταξα για να εγκαταστήσω από την αρχή (με ξήλωμα δαπέδων κλπ) αυτόνομο σύστημα αερίου. Έτρωγε πολύ προώθηση τότε το αέριο. Τεσπα, μου έμεινε το νυχτερινό και η χοντρή καλωδίωση (τριφασικό) τω ν θερμοσυσσωρευτών, από την οποία τώρα τράβηξα γραμμές για το ηχοσύστημα.
Και η άλλη βλακεία μου είναι, αφού έκανα που έκανα τη δουλειά, γιατί δεν έβαλα ενδοδαπέδία. Θα μπορούσα να της κοτσάρω ένα σύστημα ηλιοθερμίας τώρα και να ζεσταίνομαι σχεδόν tsamba.

Μη στεναχωριέσαι, πριν 7 χρόνια τι να προβλέψεις?

Εγώ έκανα μ@λ@κί@ πριν από 3 χρόνια που χάλασε ο ατομικός λέβητας του dad και του (ξανα)πήρα....πετρελαίου! :slapface:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πετρέλαιο Θέρμανσης από τον Οκτώβριο του 2012 στα 0,50 λεπτα

Μόνο η δια της τριβής θα μας μείνει και αυτή με προφυλακτικό...
Γιατί τα παιδιά είναι τεκμήριο.

δε με λες, για πλάκα το έγραψες το "δια της τριβής" ή εννοείς κάτι τέτοιο:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Re: Απάντηση: Πετρέλαιο Θέρμανσης από τον Οκτώβριο του 2012 στα 0,50 λεπτα ?

Μα τι σε οδήγησε σε αυτό το όλως αυθαίρετο συμπέρασμα θα ήθελα να ξερα

Τάσο ποιό είναι το αυθαίρετο συμπέρασμα?
0.09 έχει η κιλοβατώρα. Στο τέλος πληρώνεις 0.21. Αρα 0.12 παραπάνω. 120% είναι καπέλα.
Πως να το κάνουμε.
Δεν έχει 0.09 η κιλοβατώρα στο ταμείο. 0.21 έχει (για πάνω από 2500)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πετρέλαιο Θέρμανσης από τον Οκτώβριο του 2012 στα 0,50 λεπτα

Τάσο ποιό είναι το αυθαίρετο συμπέρασμα?
0.09 έχει η κιλοβατώρα. Στο τέλος πληρώνεις 0.21. Αρα 0.12 παραπάνω. 120% είναι καπέλα.
Πως να το κάνουμε.
Δεν έχει 0.09 η κιλοβατώρα στο ταμείο. 0.21 έχει (για πάνω από 2500)

Αχεμ.... αναφερόμουν σε αυτό το αυθαίρετο συμπέρασμα!

Αφού φτάσαμε να μιλάμε για τα τιμολόγια της ΔΕΗ, να υποθέσω ότι άδικα περιμένω να πέσει το πετρέλαιο στα 0.5; :bigcry:

:flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πετρέλαιο Θέρμανσης από τον Οκτώβριο του 2012 στα 0,50 λε

Αχεμ.... αναφερόμουν σε αυτό το αυθαίρετο συμπέρασμα!

:flipout:

Ε ναι...
έχει ξεφύγει αυτός...