Πετρέλαιο Θέρμανσης από τον Οκτώβριο του 2012 στα 0,50 λεπτα ?

Πάντως χθες έψαχνα για προηγούμενους λογιαριασμούς (γιατί στους πρόσφατους έχουν να μου μετρήσουν το ρεύμα αρκετό καιρό). Βρήκα έναν του περσινού καλοκαιρού, που αφορά κατανάλωση 27/3-27/7. Ημερήσιο είχα 980 kwh, νυχτερινό 320 kwh. Αυτά με λειτουργία δύο ινβέρτερ κλιματιστικών για ψύξη από τα μέσα Ιουνίου, δλδ για ενάμιση μήνα (βέβαια ιδίως βράδυ), αλλά και ζεστό νερό κατά 90+% με χρήση ηλιακού.
Από τότε έχω αντικαταστήσει, επ'ευκαιρία ανακαίνισης, τις συσκευές κουζίνας με άλλες δυο γενιές νεώτερες και πολύ, υποτίθεται, οικονομικότερες (φούρνο, εστίες επαγωγικές, πλυντήριο πιάτων), τα φώτα που καίνε περισσότερο από πυρακτώσεως έγιναν led, μπήκε θερμομόνωση στην ταράτσα και καινούργια κουφώματα.
Άρα νομίζω με παίρνει αρκετά μέχρι τις 2.000 kwh σε ημερήσιο. Σίγουρα συμφέρει συμπληρωματικά να καίνε δύο a/c διαρκώς επί 8ωρο 23:00-07:00 για να κρατούν γενικώς ζεστό το σπίτι (χονδρικώς 0,60 ευρώ την ημέρα βγαίνει στο νυχτερινό) και τρία a/c επί 3 ώρες στη διάρκεια της ημέρας (ας πούμε 5 kwh/ημ.). Με αυτό το σχήμα θα είμαι οριακώς κάτω από τις 1.600 kwh στη συνολική κατανάλωση ημερήσιου (οπότε βγαίνει στα 13,20 λεπτά τελική με φπα η kwh), και με συνολικό κόστος θέρμανσης περίπου 1,30 ευρώ/ημέρα. Έχω την εντύπωση ότι στους 3 από τους 5 μήνες που έχω πραγματική ανάγκη θέρμανσης (μέσα Νοεμβρίου-μέσα Απριλίου, χονδρικώς) θα καλυφθώ. Βέβαια μένω μέσα στην πόλη.

Re: Απάντηση: Πετρέλαιο Θέρμανσης από τον Οκτώβριο του 2012 στα 0,50 λεπτα ?

Πάντως χθες έψαχνα για προηγούμενους λογιαριασμούς (γιατί στους πρόσφατους έχουν να μου μετρήσουν το ρεύμα αρκετό καιρό)....

Αυτό κοίταξέ το... Κάθε 4 μήνες περνάει υπάλληλος (κάποιοιου εργολάβου ή της ΔΕΗ) και μετράει οπωσδήποτε. Εγώ χαιρόμουν γιατι μου ερχόντουσαν κάτι μικρά ποσά στο πατρικό σπίτι, μέχρι που μου είπε ενας γείτονας ότι έρχονται απο την ΔΕΗ και δεν μπορούν να μπούν στην αυλή να μετρήσουν (είχα ξεχάσει την πόρτα της αυλής κλειδωμένη)... Οταν είπα στον φίλο γείτονα να παραβιάσει την αυλόπορτα, μέτρησαν και μου ήρθε ο επόμενος εκκαθαριστικός, με έτσουξε... Είσαι σίγουρος οτι έχουν πρόσβαση να δουν τον μετρητή σου ?

Έχουν, απλώς μάλλον το καλοκαίρι που ήρθαν δεν θα βρήκαν κανέναν στην οικοδομή να τους ανοίξει. Λογικώς επιμερισμό της κατανάλωσης στο 8μηνο δεν θα κάνουν;

Δες τι γράφει σαν μέτρηση ο τελευταίος λογαριασμός και διασταύρωσέ το με την πραγματική ένδειξη του μετρητή σου... Την διαφορά θα την πληρώσεις μόλις μετρήσουν πραγματικά. Γενικά αυτές οι περιπρώσεις που ο ιδιοκτήτης λείπει και δεν μπορεί να γίνει η μέτρηση, είναι το καλύτερο σενάριο για την ΔΕΗ (ή όποιον άλλον)... η τελική μέτρηση θα βγεί πολύ μεγάλη και σίγουρα θα σε στείλει στο ακριβότερο κλιμάκιο...
Για επιμερισμό και πως γίνεται, δεν ξέρω...

Last edited:
Εγώ - ακόμα - (δεν ξέρω τι θα γίνει σε τυχόν αλλαγές τιμολογίων της ΔΕΗ) - ορκίζομαι στο όνομα των θερμοσυσσωρευτών τους οποίους έχω ζήσει 15 χρόνια (και τους είχα πάρει τσάμπα απο γνωστό - όχι φίλο - "Θέλω να βάλω καλοριφέρ, μου πιάνουν χώρο και δεν μπορώ να τους κουβαλήσω... Ελα πάρε τους τσάμπα..."
Ζέστη 24/24, και δεν σε πιάνει ούτε η απεργία της ΔΕΗ... Θέλει φυσικά νυχτερινό ρεύμα...
Οταν απεργεί η ΔΕΗ, ή έχει πάθει ζημιά το δίκτυο σε περιπτώσεις καταιγίδας κλπ, μόνο οι σόμπες και οι θερμοσυσσωρευτές βγάζουν ζέστη :)))

Last edited:
Κι εμένα ο ηλεκτρολόγος μου, τσάμπα τους πήρε, εάν θεωρείς τσάμπα τη διάλυση και το κουβάλημα τέτοιων θηρίων.

Re: Απάντηση: Πετρέλαιο Θέρμανσης από τον Οκτώβριο του 2012 στα 0,50 λεπτα ?

Κάτι ήξερε : ) Nαί όντως... Πολύ βαριά... Εγινα εξπέρ σε λύσιμο-δεσιμο... lol

Οι θερμοσυσσωρευτές (υπάρχουν διάφορες συσκευές με αυτό το όνομα - αναφέρομαι στιις ηλ.σντιστάσεις και πυρότουβλα ) είχαν εξαφανιστεί απο την αγορά για πάσνω απο 15-20 χρόνια. Πριν 10 χρόνια έψαχνα να αντικαταστήσω έναν απο τους παλιούς που είχα και δεν υπήρχε τίποτα... Τώρα έχουν αρχίζσει να ξαναβγαίνουν http://www.skroutz.gr/c/411/syskeues-thermanshs.html?keyphrase=θερμοσυσσωρευτής&order_dir=asc&page=2

33869_441622965896460_639696003_n.jpg

Εχει προχωρησει καποιος την διαδικασια της επιδοτησης πετρελαιου?
Οι "φιλοξενουμενοι" δικαιουνται επιδοτηση?
Ποια "φαινεται" ως κυρια κατοικια?
κλπ

Μου κατατέθηκε το επίδομα , 252 ευρώ για 900 λίτρα , ήτοι 0,28 λεπτά το λίτρο .

Αν αναφέρεσαι σε μένα 97 τετραγωνικά και μου έβγαλε πως δικαιούμαι 1470 λίτρα.
Τα πρατήρια στο τέλος κάθε ημέρας καταχωρούν στο σαιτ του αρμόδιου υπουργείου τα στοιχεία των τιμολογίων που εκδόθηκαν και για όσα ΑΦΜ έχει γίνει δεκτή η αίτηση κατατίθενται το ποσό της επιδότησης για το πετρέλαιο που αγόρασαν .
Εγώ έβαλα τα 900 σε δύο δόσεις με διαφορά 20 ημερών περίπου αλλά τα χρήματα ήρθαν σε μία δόση .

Ναι, σε σένα αναφέρομαι.

Πως δικαιούσαι 1470 λίτρα, αφού στην Αττική η επιδότηση είναι 8 λίτρα ανά m[SUP]2[/SUP] με μέγιστο τα 960 λίτρα (120m[SUP]2[/SUP] Χ 8) ; Τα παραπάνω τετραγωνικά δεν δικαιούνται επίδομα.

Για προμήθεια απ' ευθείας 1.000 λίτρων στο όνομα της μητέρας μου, πλήρωσα 1300 ευρώ.

Το σπίτι της είναι 83 τετραγωνικά. Τουτέστην 83 Χ 8 = 664 λίτρα. Επί 0,28 ευρώ η επιδότηση, μας κάνει 185,92 ευρώ. Τόσα πήρε επιστροφή.

Εσύ θα έπρεπε να πάρεις 97 Χ 8 Χ 0,28 = 217 ευρώ.....

:chinscratch:

εγω εχω ενα ψιλομπερδεμα.
ειμαι σε 3οροφο και τοσα χρονια,πληρωνουμε οτι βαζουμε δια του 3.
κακως αλλα δεν ειχα δωσει και πολυ σημασια.
τωρα βλεπω οτι στην αιτηση ζηταει χιλιοστα.
στα χερια μας εχουμε 3 ισοποσες αποδειξεις πληρωμης.
θα πρεπει να ξανακοπουν με βαση τα χιλιοστα ή μπορω με αυτην την αποδειξη και τα χιλιοστα να κανω την αιτηση?
να κανει αιτηση πρωτα ο νοικοκυρης(αυτος λογικα φαινεται ως διαχειριστης)και μετα να μπω να ξανακανω εγω?

Καταρχάς μία διευκρίνηση. Εχετε προμηθευτεί 3 φορές πετρέλαιο μετά τις 15/11/12, και έχετε 3 αποδείξεις με 3 διαφορετικά ονόματα;

Καταρχάς μία διευκρίνηση. Εχετε προμηθευτεί 3 φορές πετρέλαιο μετά τις 15/11/12, και έχετε 3 αποδείξεις με 3 διαφορετικά ονόματα;

πρωτη φορα γεμιζουμε φετος(31/12/12).κοπηκαν τρεις ισοποσες ονομαστικες αποδειξεις.

Κανονικά έπρεπε να κόψετε 1 απόδειξη στο όνομα του διαχειριστή, και αυτός να δηλώσει τα 3 διαμερίσματα με τα στοιχεία σας, και με 333/1000 το κάθε ένα (αφού το μοιράζεστε ακριβώς στα τρία).

Αφού έχετε 3 αποδείξεις, κάντε 3 διαφορετικές αιτήσεις (μία ο καθένας στο όνομά του) σαν να πρόκειται για 3 μονοκατοικίες.

Ρίξε και μία ματιά εδώ:

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=174701&catid=3