Πετρέλαιο θέρμανσης και επιτήδειοι.

Αν θεωρήσουμε τη μάνικα σαν έναν μεγάλο κύλινδρο, τότε ο τύπος που δίνει τον όγκο του κυλίνδρου είναι:

V = π x r[SUP]2[/SUP] x h

όπου r η ακτίνα και h το ύψος.

Με δεδομένο ύψος h=20μέτρα (στο περίπου το μήκος απ' το βυτίο μέχρι την δεξαμενή) και ακτίνα 5cm (δεν νομίζω να είναι μεγαλύτερης διαμέτρου από 10cm η μάνικα) έχουμε:

V = 3,14 x 0,05[SUP]2[/SUP] x 20 = 0,157 m[SUP]3[/SUP]

Σχεδόν 160 λίτρα δηλαδή...... :chinscratch:

Ξέρει κανείς την διάμετρο αυτών των μανικών;

νομιζω πως η μανικα εχει διαμετρο 1,5 ιντσες. (3,8 εκατοστα).

Δηλαδη, περι τα 6 κυβικα εκατοστα ανα εκατοστο.

Για ενα λιτρο, θελει μηκος 1000 / 6 = 1,66 μέτρα. Για 210 λιτρα, θελει 210 Χ 1,66 = 348 περιπου μετρα μανικα....

Οποτε, απο & κλειεται

Πολύ πιθανόν. Τα 10 εκατοστά που θεώρησα για τον υπολογισμό του όγκου, είναι όντως πολλά. Αποκλείεται να είναι τέτοιας διαμέτρου η μάνικα......

Μηπως εχεις δικαιο στην διαμετρο της μανικας, και αντι για βυτιοφορο σου εστειλαν βοθρατζηδικο?
Τσεκαρες αν αναβει το καλοριφερ ? Μυριζει?

Θα είχε αιμοροΐδες... :flipout:

Πάντως την τελευταία φορά που πήγαν να με κλέψουν, και με άδεια δεξαμενή (είχαν μείνει κάπου 60 λίτρα και τα άδειασα επίτηδες σε μπιτόνια και τα έκρυψα) είχαν ρητές εντολές...
Αν δεν γεμίσει μέχρι το σημάδι που έχει η δεξαμενή (στρογγυλή διάφανη, βαθμονομημένη από το εργοστάσιο) θα το ρουφήξουν και θα φύγουν.
Αυτό και έγινε... :p

Είναι κάτι που έχετε δικαίωμα να κάνετε! Δεν παραλαμβάνετε και τους δίνετε εντολή να το πάρουν και να φύγουν.

Απάντηση: Re: Πετρέλαιο θέρμανσης και επιτήδειοι.

Δηλαδη, περι τα 6 κυβικα εκατοστα ανα εκατοστο.

Νομίζω λες τα μισά. Είναι περίπου 11,4 ml ανά εκατοστό μήκους σωλήνα, εάν έχει διατομή 1,5 ίντσας (3,81cm/2)^2 x 3,14

Αυτές τις μλκιες να κάνουν οι πρατηριούχοι να τη σκοτώσουν εντελώς την αγορά πετρελαίου και μετά να κλαίνε ότι πεινάνε! :argue:

Θεωρητικά, αφού γράψει τα λίτρα ο μετρητής, ο χειριστής της αντλίας κλείνει το πετρέλαιο και διοχετεύει αέρα για να στείλει το παραμένον στο λάστιχο πετρέλαιο, στην δεξαμενή. Εκει μπορουν να γίνουν διάφορα... να το τραβήξει πίσω, να τραβήξει και λίγο απο την δεξαμενή... Ανάλογα πως θα σε δούν...

Re: Απάντηση: Re: Πετρέλαιο θέρμανσης και επιτήδειοι.

Νομίζω λες τα μισά. Είναι περίπου 11,4 ml ανά εκατοστό μήκους σωλήνα, εάν έχει διατομή 1,5 ίντσας (3,81cm/2)^2 x 3,14

Την ακτίνα εισάγεις στον τύπο, όχι την διάμετρο. Αρα 3,81/2=1,905

Πετρέλαιο θέρμανσης? Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα :laugh:

Συγγνώμη για το off αλλά μόλις γύρισα από τις τράπεζες έχοντας δώσει όλο τον μισθό μου σε υποχρεώσεις και μου φάνηκε αστείο το θέμα.................

Πάντως με τα κάύσιμα είναι στραβό το κλίμα με τις τιμές, το τρώει και ο γάιδαρος με κάποιους προμηθευτές............

το θέμα είναι με τις οβάλ πλαστικές δεξαμενές.
Εκεί δεν μπορείς ούτε βέργα να βάλεις ούτε τίποτα.
Κάποτε έκανα βαθμονόμηση μόνος μου δηλαδή την διαφόρισα σε μικρές φέτες που προσομοίαζαν κολουρες πυραμίδες για να βγάλω άκρη.
Κανείς πετρελαιάς δεν δέχτηκε να ασχοληθεί.
Αν επέμενα, επί 10 χρόνια δεν θα είχα θέρμανση.
Οπότε φρόντιζα να έχω πάντα λίγο και να γεμίζω φουλ.
Και να έχω έμπιστο πετρελαιά.
Μιά φορά με μιά πιθαμή κάτω γύρω στους 10-12 πόντους ήρθε και μου έβαλε 1030....
Μάλλον του ξέφυγε γιατί μετά άρχισε δικαιολογίες: αυτές οι δεξαμενές παίρνουν ξέρεις πάνω από 1000 γι αυτό και τέτοια.
του είπα: πάρε τα λεφτά και αντίο.
Αλλη φορά δεν μου ξανάγινε. Όλοι βάζανε γύρω στα 900-920-930. Τώρα ...τί βάζανε ....δεν ξέρω. Εκαιγε πάντως.
Την τελευταία φορά μόνο πάλι αρνήθηκε να την γεμίσει ως πάνω, μάλλον για να μην ξεκαρφωθεί: δεν κάνει να είναι μέχρι απάνω γεμάτη...από Απρίλη έως Δεκέμβρη....
Αυτά τα είναι τα καλά των στρογγυλεμένων και ακανόνιστων δεξαμενών.

Απάντηση: Re: Πετρέλαιο θέρμανσης και επιτήδειοι.

το θέμα είναι με τις οβάλ πλαστικές δεξαμενές.
Εκεί δεν μπορείς ούτε βέργα να βάλεις ούτε τίποτα.
Κάποτε έκανα βαθμονόμηση μόνος μου δηλαδή την διαφόρισα σε μικρές φέτες που προσομοίαζαν κολουρες πυραμίδες για να βγάλω άκρη.
Κανείς πετρελαιάς δεν δέχτηκε να ασχοληθεί.
Αν επέμενα, επί 10 χρόνια δεν θα είχα θέρμανση.
Οπότε φρόντιζα να έχω πάντα λίγο και να γεμίζω φουλ.
Και να έχω έμπιστο πετρελαιά.
Μιά φορά με μιά πιθαμή κάτω γύρω στους 10-12 πόντους ήρθε και μου έβαλε 1030....
Μάλλον του ξέφυγε γιατί μετά άρχισε δικαιολογίες: αυτές οι δεξαμενές παίρνουν ξέρεις πάνω από 1000 γι αυτό και τέτοια.
του είπα: πάρε τα λεφτά και αντίο.
Αλλη φορά δεν μου ξανάγινε. Όλοι βάζανε γύρω στα 900-920-930. Τώρα ...τί βάζανε ....δεν ξέρω. Εκαιγε πάντως.
Την τελευταία φορά μόνο πάλι αρνήθηκε να την γεμίσει ως πάνω, μάλλον για να μην ξεκαρφωθεί: δεν κάνει να είναι μέχρι απάνω γεμάτη...από Απρίλη έως Δεκέμβρη....
Αυτά τα είναι τα καλά των στρογγυλεμένων και ακανόνιστων δεξαμενών.

κι εγώ τέτοια έχω... βαθμονομημένη απο μαμά.. αλλά κανείς δεν δέχεται την βαθμονόμηση της... τι να πεις!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πετρέλαιο θέρμανσης και επιτήδειοι.

Την ακτίνα εισάγεις στον τύπο, όχι την διάμετρο. Αρα 3,81/2=1,905

Για ξαναδές λιγάκι καλύτερα τι έγραψα: (3,81/2)^2

Re: Απάντηση: Re: Πετρέλαιο θέρμανσης και επιτήδειοι.

κι εγώ τέτοια έχω... βαθμονομημένη απο μαμά.. αλλά κανείς δεν δέχεται την βαθμονόμηση της... τι να πεις!

Να τους πεις να πάρουν το πετρέλαιο που σου έφεραν πίσω και να φύγουν. :p

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πετρέλαιο θέρμανσης και επιτήδειοι.

Να τους πεις να πάρουν το πετρέλαιο που σου έφεραν πίσω και να φύγουν. :p

μήπως δεν το έκανα? αλλά βλέπεις, επαρχία εδώ, μαθεύτηκε και οι υπόλοιποι πετρελαιάδες δεν δεχόταν να φέρουν πετρέλαιο....