ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Αν και αρκουντως τετριμενο αυτο που θα πω...

Οσοι βαζετε πετρελαιο μονοι σας, προσοχη. Η ενδεχομενη κλοπη ξεπερνα το 90% κατα τη γνωμη μου. Σημερα εβαλα 500 λ σε διαφανη βαθμονομημενη δεξαμενη. Ο μετρητης του προμηθευτη, ελεγε 500, στη δικη μου δεξαμενη ελεγε 62λιτρα κατω...

Ουτε που πηγα να δω τον μετρητη του. Του ειπα να βαλει τοσα ωστε να φτασει η δεξαμενη μου σε πληρωση τα 500Λιτρα. Δεν ειπε κουβεντα (εκτος απο κατι μουρμουρητα). Τα εβαλε, αφησαμε το πετρελαιο να ηρεμησει, τον πλερωσα και εφυγε .

Καντε τους λογαριασμους μονοι σας, αν ενα βυτιο κανει 15 παραδωσεις την ημερα (δικη μου εκτιμηση αυτη) και απο τον καθενα κλεβει 100-200 λιτρα, τι συμβαινει...

Υ.Γ. Τα 100-200 ειναι συντηριτικη εκτιμηση. Στο παλιο μου σπιτι, απο την γριουλα διπλα ειχε κλεψει 400 λιτρα. Τα εφερε κατοπιν δικης μου κλησης την επομενη μερα χωρις να πει κουβεντα (και αυτος)

Η κλεψιά στον έλληνα πάει σύννεφο.

Είτε είναι βενζίνες, πετρέλαια, ασβέστης, μπετά κλπ κλπ.

Είναι στο πετσί μας, τελείωσε.

Με θλίβει το γεγονός αυτό...

...αλλά όταν ακούω ότι κλέβουν γεροντάκια που δεν τα βγάζουν πέρα με τη σύνταξη ούτε για τα φάρμακα και εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να ελέγξουν τι αγοράζουν με πιάνει εκδικητική μανία! :rifle:

Απάντηση: Re: ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Τι να πεις...
Ξεφτίλες.

Βάλτε φυσικό αέριο όσοι μπορείτε, να τους κόψουμε λιγάκι το... χαρτζιλίκι.

Και εκει το παιχνιδι στημενο ειναι. Εχουν αποφασισει οτι το Φ. αεριο θα ακολουθει το πετρελαιο κατα 20% φτηνοτερα, ενω ειναι πολλαπλασια φτηνοτερα. Εκει δεν ξερω βεβαια τι παιζει απο κλοπη. Μαλλον ειναι περιορισμενη....

Όπως και να 'χει, είναι φθηνότερο.
Και νομίζω μετριέται όπως με τα ρολόγια του νερού, οπότε είναι δύσκολο να γίνει κάποια στραβή...

Και νομίζω μετριέται όπως με τα ρολόγια του νερού, οπότε είναι δύσκολο να γίνει κάποια στραβή...
Αν μετριέται έτσι να είσαι σίγουρος ότι γίνεται εύκολα η στραβή...

και για να μην απορειτε ...αυστηρο συγκριτικο μου εδειξε οτι το φυσικο αεριο δεν ειναι 20% αλλα σχεδον 5-8% .........φθηνοτερο του πετρελαιου.

Κλοπη κανονικη .

Και κανονικα δεν θα επρεπε να τιμολογειται σε σχεση με το πετρελαιο αλλιως ποιο το οφελος εκτος απο τις οικολογικες συνεπειες και την ευκολια της ροης?

Κλεφτοκοταδες ειναι κι αυτοι φιλτατοι.

Απάντηση: Re: ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

και για να μην απορειτε ...αυστηρο συγκριτικο μου εδειξε οτι το φυσικο αεριο δεν ειναι 20% αλλα σχεδον 5-8% .........φθηνοτερο του πετρελαιου.

Κλοπη κανονικη .

Και κανονικα δεν θα επρεπε να τιμολογειται σε σχεση με το πετρελαιο αλλιως ποιο το οφελος εκτος απο τις οικολογικες συνεπειες και την ευκολια της ροης?

Κλεφτοκοταδες ειναι κι αυτοι φιλτατοι.

Μα επειδή είναι πιο οικολογικό θα έπρεπε να το πριμοδοτούν και όχι να το καπελώνουν.

Και τελικά η εθνική οικονομία δεν έχει όφελος από την εισαγωγή του φυσικού αερίου έναντι του πετρελαίου;

Ή μήπως υπάρχουν παράλληλα πολλές "εθνικές οικονομίες" και η καθεμιά και τα συμφέροντά της;......:chinscratch:

Ο τρόπος τιμολόγησης του φυσικού αερίου είναι ότι ποιο ανέντιμο έχει γίνει ποτέ.
Δεν σε τιμολογεί με βάση την αξία του ίδιου του αγαθού,αλλά με αυτή ενός άλλου.
Αλλά ακόμα και αυτό το -20% που διαφημίζουν,πως το υπολογίζουν;
Mε βάση ποιά τιμή και ποιού πετρελαίου;
Mε βάση τη μέση τιμή του προηγούμενου μήνα και αν ναι,ποιός τους ελέγχει για την ορθότητα του αποτελέσματος;

το δίκιο μας δεν μπορεί να το βρούμε πουθενά.
Πέρυσι, ο προμηθευτής μου με "έκλεψε" γύρω στα 120 lt, τα οποία μου είπε οτι θα τα φέρει την επομένη. Πράγματι έφερε κάποια και τα παρέδωσε κάποια ώρα που δεν ήμουν εγώ σπίτι (σχεδόν έβαλε κάποια μόνος του κι έφυγε). Έκανα καταγγελία στο Υπουργείο επώνυμα, μου είρθε και κάποιο χαρτί σπίτι. Ύστερα από μήνες πήρα ξανά και ξανά στο Υπουργείο και μου είπαν πως δεν μπορούν να κάνουν τίποτα...
Οπότε σε βάζουν να κάνεις τον ρουφιάνο και ποιό το αποτέλεσμα????
κανέναν δεν πειράζουν και ο μόνος που χάνει είναι ο καταναλωτής!!!

Re: Απάντηση: Re: ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Μα επειδή είναι πιο οικολογικό θα έπρεπε να το πριμοδοτούν και όχι να το καπελώνουν.

Και τελικά η εθνική οικονομία δεν έχει όφελος από την εισαγωγή του φυσικού αερίου έναντι του πετρελαίου;

Ή μήπως υπάρχουν παράλληλα πολλές "εθνικές οικονομίες" και η καθεμιά και τα συμφέροντά της;......:chinscratch:

Μ' άρεσε αυτό, Βαγγέλη.
Μάλλον υπάρχει και η "εθνική οικονομία" των 300.

Σου λέει, τόσα χρόνια έτρωγαν οι άλλοι, να μην αρπάξουμε κι εμείς τίποτα;
Φυσικά μετά, όταν ξαναβγούν οι άλλοι, θα πουν ότι έχασαν τη σειρά τους με τους τωρινούς τόσα χρόνια στην εξουσία, οπότε επιστρέφουμε στα ίδια.

Φαύλος κύκλος...

......όσο το σκαλίζουμε τόσο περισότερο βρωμάει.
Το παράδειγμα του Βασίλη Σωκρατίδη ας ακολουθήσουμε, έτσι ώστε να φλιτώσουμε ότι τελοσπάντων μπορούμε

Σημερα, ηταν η πρωτη απο τις 4 φορες που εχω βαλει (απο διαφορετικα βενζιναδικα) που η ποσοτητα του πετρελαιου που μπηκε προσεγγιζε την πραγματικοτητα....

Μονο 30 λιτρα η αποκλιση που μπορει και να οφειλεται σε ανοχες της βαθμονομησης που εχω κανει...

Οι αλλες 3 φορες, με αλλα βενζιναδικα ειχαν αποκλιση της ταξεως των 150-180 λιτρων...

Και αυτο αποδειχτηκε με αυτη τη σημερινη μετρηση...

Re: Απάντηση: ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Σημερα, ηταν η πρωτη απο τις 4 φορες που εχω βαλει (απο διαφορετικα βενζιναδικα) που η ποσοτητα του πετρελαιου που μπηκε προσεγγιζε την πραγματικοτητα....

Μονο 30 λιτρα η αποκλιση που μπορει και να οφειλεται σε ανοχες της βαθμονομησης που εχω κανει...

Οι αλλες 3 φορες, με αλλα βενζιναδικα ειχαν αποκλιση της ταξεως των 150-180 λιτρων...

Και αυτο αποδειχτηκε με αυτη τη σημερινη μετρηση...

Θα είναι "νέος" ο οδηγός και δεν έχει μάθει ακόμη τα κόλπα.

Εγώ πάντως έχω στάνταρ απόκλιση 130 - 150l και από διαφορετικά πρατήρια κάθε φορά. Είναι σαν την διαφήμιση ....... πληρώνεις και τον αέρα που αναπνέεις.

υγ: μακάρι να είναι τίμιος αυτός.

Άμα θέλουν να σε κλέψουν έχουν ν+1 τρόπους περισσότερους από ότι μπορεί να σκεφτεί ο κοινός θνητός.
Δεν υπάρχει τρόπος να μετρήσεις το πετρέλαιο που αγοράζεις με μεγάλη ακρίβεια.
Λίγο να το έχουν ζεστάνει πριν το παραδώσουν ξέρετε πόσο όγκο θα κερδίσει όταν θα το βάλουν στο ντεπόζιτο;