ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

το οτι μια δεξαμενή είναι διαβαθμισμένη δεν λέει απαραίτητα κάτι.

έστω οτι μια δεξαμενή αγορασμένη απο το εμπόριο, όχι ιδιοκατασκευή, έχει διαβάθμιση, έχει και την ανάλογη πιστοποίηση ?

Δηλαδή με λίγα λόγια, άντε και του πες του πετρελαιά οτι η δεξαμενή σου είναι διαβαθμισμένη, τι τον αποτρέπει να σου ζητήσει πιστοποίηση οτι είναι σωστή η δεξαμενή που έχεις αν δεν είναι τετράγωνη κι έχει οβάλ σχήμα ? (όπως π.χ η δική μου! )

Χαχαχα πού να δείτε τι έτυχε στον κουμπάρο μου - οποίος σημειωτέον έιναι ανώτερος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού.
Όλως τυχαίως ήταν παρών στην παράδοση πετρελαίου στο πατρικό του σπίτι, όταν αντελήφθει ότι κάτι δεν πάει καλά. Τότε τα πήρε κανονικά και άρχισε τα δικά του πχ τι Φ είναι η σωλήνα με τι μήκος και άλλα φυσικομαθηματικά που δεν τα θυμάμαι.
-Ποιός είσαι εσύ που θα μου πείς εμένα τη δουλειά μου, έλεγε ο οδηγός που είχε μείνει χαζός με τις θεωρίες που άκουγε.
-Το πετρέλαιο πού έχω δεί και τις πετρελαιεύσεις εν πλώ δεν τις έχεις φανταστεί ούτε στον ύπνο σου αδερφέ του απάντησε ο κουμπάρος μου.
Μετά "προσπάθησε" να μου εξηγήσει πώς βγαίνει με πράξεις το πετρέλαιο που υπολείπεται στο σωλήνα αλλά εγώ δεν είχα όρεξη να καταλάβω τι μου έλεγε:):)
Όσο για τον οδηγό του βυτιοφόρου...................:FSGSFGS4:

Ξέρετε ποιά είναι η ουσία;Κλέφτες θα υπάρχουν πάντα ¨ο,τι κι αν γίνει από νομοθεσίες,καταδίκες κλπ...Πέρσι έβαλα ένα τόνο και το πλήρωσα 500 και φέτος 770...Δεν έκλεψε (δεξαμενή μετρημένη και διαβαθμισμένη από τότε που τοποθετήθηκε,παρόν σε όλους τους ανεφοδιασμούς από το 2001 μέχρι σήμερα...) αλλά σκέφτομαι τι θα δώσω του χρόνου...:damnyou:

Απάντηση: Re: ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Ξέρετε ποιά είναι η ουσία;Κλέφτες θα υπάρχουν πάντα ¨ο,τι κι αν γίνει από νομοθεσίες,καταδίκες κλπ...Πέρσι έβαλα ένα τόνο και το πλήρωσα 500 και φέτος 770...Δεν έκλεψε (δεξαμενή μετρημένη και διαβαθμισμένη από τότε που τοποθετήθηκε,παρόν σε όλους τους ανεφοδιασμούς από το 2001 μέχρι σήμερα...) αλλά σκέφτομαι τι θα δώσω του χρόνου...:damnyou:
Σωστά,ή μεγάλη ληστεία είναι αλλού,χωρίς νά παραβλέπω τίς μικροαπατεωνιές τών οδηγών στά βυτία πού λόγω δουλειάς τούς ζώ καθημερινά.
παραθέτω έα πολύ καλό αρθρο τού Νίκου Μπογιόπουλου(Ριζοσπάστης)

Οταν θα «φτήναινε» το πετρέλαιο...
Οταν οι Αμερικανοί μπήκαν στο Αφγανιστάν, δεν έλειψαν αναλύσεις, όπως εκείνες του κ. Πάγκαλου, που έλεγε σε τηλεοπτικές εκπομπές ότι η κυριαρχία των ΗΠΑ στον πετρελαιοφόρο αραβικό κόσμο θα είχε και τα θετικά της, αφού υποτίθεται ότι θα εξασφάλιζε περισσότερο και φτηνότερο πετρέλαιο για τους καταναλωτές της Δύσης...
*
Οταν αργότερα, το 2003, όλος ο πλανήτης έβγαινε στο δρόμο και διαδήλωνε κατά του πολέμου στο Ιράκ, υπήρχαν κάποιοι που ειρωνεύονταν τους διαδηλωτές και έγραφαν:
«Ποιος από τους διαδηλωτές κατά του πολέμου θα παραπονεθεί από την πτώση της τιμής της βενζίνης που τροφοδοτεί το λεωφορείο που τους μεταφέρει;»!
*
Το φοβερό αυτό μυαλό, που εκτιμούσε ότι θα επέρχετο πτώση της τιμής του πετρελαίου και εξ αυτού του λόγου δικαιολογούσε την εισβολή των Αμερικανών στο Ιράκ, ήταν ο κύριος Παπανδρέου. Οχι ο Γιώργος, αλλά ο Νίκος Παπανδρέου. Πρόκειται για τον αδελφό, που με εκείνο του το άρθρο περί ...«φτηνής βενζίνης» που θα εξασφάλιζαν στην ανθρωπότητα οι Αμερικανοί πεζοναύτες απεδείκνυε ότι η καθαρόαιμη ...αμερικάνικη συλλογιστική ενατένισης των παγκόσμιων (άμα τε και ελληνικών) πραγμάτων, είναι κτήμα όλης της οικογένειας...
*
Επίσης, τα φοβερά μυαλά που είχαν τότε την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας, είχαν συντάξει τον προϋπολογισμό του 2003 με προβλεπόμενη τιμή πετρελαίου τα 24 δολάρια. Κι αυτό τη στιγμή που τα σύννεφα του πολέμου είχαν αγκαλιάσει τον Περσικό. Ενα χρόνο αργότερα «έδωσαν τα ρέστα τους»: Στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού του 2004 κατεγράφετο η ακόλουθη εκτίμηση: «Η μέση διεθνής τιμή του πετρελαίου(...) προβλέπεται να μειωθεί κατά 9,5% το 2004, στη μέση τιμή των 25,6 δολαρίων»!!!
Μερικούς μήνες αργότερα, η τιμή του πετρελαίου είχε φτάσει τα 50 δολάρια το βαρέλι...
*
Σήμερα, μια πενταετία από την εποχή που το πετρέλαιο είχε περί τα 20 δολάρια το βαρέλι, η τιμή του «μαύρου χρυσού» έχει εκτιναχθεί στα 106 δολάρια! Οι χρυσοθήρες των πολυεθνικών του πετρελαίου έχουν μέσα σε πέντε χρόνια πενταπλασιάσει τους ρυθμούς με τους οποίους κερδοσκοπούν κατά της ανθρωπότητας!
*
Μια πρώτη παρατήρηση έχει να κάνει με τη βαθύτερη πολιτική αντίληψη που διαπερνά όλη την πυραμίδα του αστικού πολιτικού προσωπικού της χώρας. Είναι προφανές ότι η πολιτική συμπεριφορά τους, η οποία θέλει να βλέπει ακόμα και στον πόλεμο, ακόμα και στο θάνατο, ακόμα και στη σφαγή, «θετικά οικονομικά αποτελέσματα», ακόμα κι αυτή, αργά ή γρήγορα, ξεγυμνώνεται.
Το δεύτερο ότι πέρα από τον πόλεμο, που είναι η συνέχιση της πολιτικής με άλλα μέσα, υπάρχει και η ανελέητη προπαγάνδα που επιδιώκει να εμφανίζει την πραγματικότητα συνειδητά «ωραιοποιημένη». Μια πραγματικότητα που στην πράξη - αψευδής μάρτυρας οι ισολογισμοί των πολυεθνικών του πετρελαίου - είναι «κομμένη» με βάση την ιδεολογία της υποταγής των Χριστοδουλάκηδων και «ραμμένη» στα μέτρα των «συμμάχων» των Αλογοσκούφηδων.

O κύριος Νικος Παπανδρέου είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στην ´Ημερησία ´νομίζω ότι ´δέν κατανοεί πώς οι Ελληνες αντιτίθενται στην εισβολή στο Ιράκ αφού μόνον έτσι θά αποκτήσουν φτηνή βενζίνη γιά τά αυτοκίνητά τους´.
Η δυναστεία πουλάει χάνδρες και καθρεφτάκια στούς ιθαγενείς χρόνια τώρα................................................

δυστυχως τα χειροτερα δεν εχουν ερθει

συμφωνα με μελετες ακομη και αν αυξηθει η τιμη κατα 15% η ζητηση θα μειωθει μονο κατα 1%

επειδη κατα μεγαλο ποσοστο η τιμη του μαυρου χρυσου ειναι αποτελεσμα της σπεκουλας στα συμβολαια (Futures)των χρηματιστηρίων και μαλιστα με τζιρο πολλαπλασιο της ημερησιας παραγωγης του, πιστευω οτι το ραλλυ ανοδου θα συνεχιστει μιας και ειναι λογικο οτι και οι πετρελαιοπαραγωγές χωρες δεν θα χουν λογο να μην ειναι σε θεσεις long στα συμβολαια (Futures) πραγμα που θα ειχε σαν αποτελεσμα να γραψουν τρομακτικα κερδη τοσο απο την πώληση του μαυρου χρυσου οσο και απο την Χρηματηστηριακη αγορα

να τι μου ειχε πει ο χαρης το σεπτεμβρη
το δολαριο 2/1 και το βαρελι 200
παει για κει το πραμα

Το πετρέλαιο και γενικά τα ορυκτά καύσιμα δεν πρόκειται να φτυνήνουν όσο υπάρχει ζήτηση γι¨αυτά.Απλώς οι ϴκερδοσκόποι¨βρίσκουν έδαφος και πατάνε, βγάζοντας πάρα πολλά λεφτά.Ποιοί από εμάς έχουν μειώσει στο ελάχιστο τις μετακινήσεις ή την παροχή ζέστης (καλοριφέρ) βλέποντας την κούρσα της ανόδου των τιμών;Κατ´επέκταση, τα κράτη κάνουν λίγα πράγματα για ν´απεξαρτηθούν από το πετρέλαιο.Και ίσως μερικά κάνουν πιό πολλά με προγραμματισμό και κυρίως με πράξεις.Η Ελλαδα τι κάνει;Όπως πάντα,περιμένει να φτάσουν τα πράγματα στο άμήν για να κάνει τι;Απλός νόμος της αγοράς:προσφορά και ζήτηση...

Re: Απάντηση: ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Σημερα, ηταν η πρωτη απο τις 4 φορες που εχω βαλει (απο διαφορετικα βενζιναδικα) που η ποσοτητα του πετρελαιου που μπηκε προσεγγιζε την πραγματικοτητα....

Μονο 30 λιτρα η αποκλιση που μπορει και να οφειλεται σε ανοχες της βαθμονομησης που εχω κανει...

Οι αλλες 3 φορες, με αλλα βενζιναδικα ειχαν αποκλιση της ταξεως των 150-180 λιτρων...

Και αυτο αποδειχτηκε με αυτη τη σημερινη μετρηση...

Μια λύση που "προσφέρει", μεγαλύτερη ασφάλεια είναι η πλήρωση των δεξαμενών όχι από μεταπράτες ή πρατηριούχους, αλλά απευθείας από εταιρίες.
Κάθε χρονιά το κάνω στην εταιρία, ένεκα επαγγελαμτικής δραστηριότητας με μηδαμινές αποκλίσεις.
Όποιοι πήραν πρόσφατα θα παρατήρησαν και το σχετικό "φακέλωμα"