Εννοώ αν στο κάνει συχνά (Είχα το ιδιο)Το καθαρισμό το κάνει όποτε θεωρει οτι έχει γέμισει το φίλτρο, ανεβάζει κατανάλωση (θα εισαι σε ρελαντι στο φαναρι και θα λεει μεση καταναλωση 1 ενω κανονικα λεει 0.2-0.3), θερμοκρασια στο φίλτρο και "καίει" τα μικροσωματιδια. Αν δεν καταφέρει να το κάνει ειτε λογω μικρων αποστασεων οδηγησης ή για καποιο αλλο λόγω θα σου αναψει το λαμπακι που σημαινει βγες σε μεγαλο δρομο ανεβασε στροφες >2000 και σε κανα 10-15 λεπτα θα εισαι οκ, τοσο κραταει περιπου η διαδικασια.
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
στην opel τουλαχιστον αλλα νομίζω πανω κατω ολα τα ιδια θα είναι. το φιλτρο μικροσωματιδιων ειναι και ο λογος που λενε να προσεχεις απο που βαζεις πετρελαιο.
Έχω την εντύπωση ότι η "εφεύρευση" του start / stop επινοήθηκε προκειμένου να οι εκπομπές των καυσαερίων να είναι εντός κάποιων ορίων, για κάποιους λόγους (αστείους για εμένα τουλάχιστον)
Καμία απολύτως διάφορα στην κατανάλωση δεν πρόσεξα όταν είχα κάνει σχετική δοκιμή στο δικό μου (το κόρσα) οπότε και αποφάσισα να μην ταλαιπωρώ τσάμπα μπαταρία και μίζα.
Παραείναι συχνά για μια φορά την εβδομάδα, και σίγουρα μην φυσιολογικό. Εμένα στην αρχή το έκανε μια φορά κάθε 2.500-3.000 χλμ, αλλά όταν έφτασα στις περίπου 60k κάθε 4-5 μέρες (~600 χλμ), τότε είχα δει πετρέλαιο μέσα στο Κάρτερ. Δεν είμαι μηχανικός, αλλά εκτιμώ ότι ο κινητήρας δεν λιπαινεται σωστά αν εκτός από λάδι κυκλοφορεί και πετρέλαιοσταματησα έδω και καιρό να το τσεκαάρω, καποια στιγμη στην αρχη το εκανε μια φορα την εβδομαδα σιγουρα
Μάλλον θα αρχίσω και εγώ να ρίχνω κάνα καθαριστικό
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Παραείναι συχνά για μια φορά την εβδομάδα, και σίγουρα μην φυσιολογικό. Εμένα στην αρχή το έκανε μια φορά κάθε 2.500-3.000 χλμ, αλλά όταν έφτασα στις περίπου 60k κάθε 4-5 μέρες (~600 χλμ), τότε είχα δει πετρέλαιο μέσα στο Κάρτερ. Δεν είμαι μηχανικός, αλλά εκτιμώ ότι ο κινητήρας δεν λιπαινεται σωστά αν εκτός από λάδι κυκλοφορεί και πετρέλαιο
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
Εχω κάνει περίπου 220.000 χλμ με πετρέλαια. Από Lancia Musa (3000) ducato (4000) μέχρι Mb Unimog (450) και MAN TGA 480. Με το δικό μου έχω πλέον 194.000 χλμ.
Προθέρμανση κάνω μόνο στο κρύο. Όμως αυτές τις μέρες έβαζα πρωί απόγευμα τη μηχανή να δουλεύει για 10 λπτ. Όταν καταλαβαίνω ότι η θερμοκρασία θα πέσει τη νύχτα κάτω από -20 τότε βαζω χοντρό χαρτόνι κάτω από τον κινητήρα. Φυσικά με θερμοκρασία αρνητική βαζω πετρέλαιο με αντιπαγωτικο. Κάτω από -25 θέλει πολύ βοήθεια για να ξεκινήσει ο κινητήρας με ελληνικά πετρέλαια ακόμη και με αυτά που κάνουν διανομή σε Φλώρινα, Καστοριά και Δράμα.
Συνήθως βάζω το απλό πετρέλαιο και κάθε 3-4 ρεζερβουάρ βάζω το ενισχυμένο. Τα ξένα πετρέλαια είναι καλύτερα και τα προτιμώ πάντα.
Κάθε δεύτερη τρίτη μέρα βρίσκω μια ανηφόρα και πλακώνω πρώτη δευτέρα τρίτη για να ξεκαπνισει.
Οδηγώ μάλλον σβέλτα. Στο εξωτερικό εκεί που επιτρέπεται και δεν έχει κάμερες ταξιδεύω με 160-170 όχι όμως και περισσότερο. Για μεγάλες αποστάσεις. Π.χ. μετά τα Χριστούγεννα έκανα non stop το Θεσσαλονίκη Σόφια και το Νοέμβριο πήγα χωρίς διακοπή μέχρι τη Βουδαπέστη (996 χλμ) από το σπίτι μου με μόνες στάσεις στα σύνορα στο Ταμπανοφτσι και στο Χορχος. Το αυτοκίνητο ταξιδεύει καλύτερα έτσι.
Η διαφορά βενζίνης πετρελαίου στο ιδιο αυτοκίνητο (μετρημένη) είναι 44-46 με 68-72 ευρώ στην ίδια διαδρομή και τις ίδιες ταχύτητες. Μιλούμε για τεράστια οικονομία και μεγάλη διαφορά στην αυτονομία. Με φουλ ρεζερβουάρ στους Κήπους έφθασα λίγο έξω από την Σαμψούντα στον Πόντο, δηλαδή σχεδόν 960 χλμ.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.