Πετρελαιοκίνηση σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη;

Α... και κάτι άλλο. Για να είμαστε δίκαιοι θα πρέπει να συγκρίνουμε ίδιας γενιάς και πολυπλοκότητας τεχνολογία. Oχι να συγκρίνουμε τον τελευταίας γενιάς TurboDiesel-common rail με έναν ατμοσφαιρικό που είναι μοντέλο δεκαετίας.

Ας πούμε δίκαιο είναι να συγκριθούν τα
Golf 1.4GT (170Hp@6000/22,7@1750) vs Golf 2.0Tdi GT (170hp@4200/35.6@1750). Τιμές 25000 (βενζίνη) 30000 (πετρέλαιο).

Last edited:
Ηλία , τώρα το θυμήθηκα , έχει να κάνει και με τις κρουστικές ενέργειες των καυσίμων ... ναι μεν το πετρέλαιο είναι πιο αδύνατο από την βενζίνη , αλλά η απόδοση μίας βενζινομηχανή με το ζόρι φτάνει στο 40% όταν στο πετρέλαιο ξεπερνάει το 70% ...

@Send αυτό που ξέρουμε ή το διαβάσαμε κάπου ή το δοκιμάσαμε ή μας το είπαν ... μέχρι σήμερα δεν έχω διαβάσει ένα απευθείας συγκριτικό διαρκείας όπως το ζευγάρι που δηλώνει ο Ηλίας ( Golf ) όπως επίσης ακούω αρκετά άσχημα λόγια λόγω της νοθείας περισσότερο ...

Ηλίας συμφωνώ μαζί σου ...

Ετσι για το αστείο της υπόθεσης ... ποιο είναι πιο γρήγορο ; βενζίνη ή πετρέλαιο; και τα 2 έχουν την ίδια ροπή κατανεμημένη και την ίδια γραμμή ιπποδύναμης ...

Οταν σε λίγο καταργηθεί το Τέλος Ταξινόμησης σε όλους και όχι μόνο σε πολύτεκνους & 3τεκνους, τότε τα 2000cc δεν θα έχουν τόση διαφορά τιμής απο τα 1600cc. Φυσικά βέβαια όχι καταργούμε το ΤΤ και αυξάνουμε το φόρο στο πετρέλαιο κίνησης!.

Αρνητικά

· Κραδασμοί κυρίως στο ρελαντί
· Περισσότερο θορυβώδης λειτουργία
· Υψηλότερη τιμή αγοράς
· Περισσότερο «ευαίσθητοι» στο νοθευμένο καύσιμο
· Πιο χαμηλή κατά βάση ιπποδύναμη
· Εκπομπή βλαβερών σωματιδίων

κανενα απο αυτα εκτος της ευαισθησιας του καυσιμου
ολα τα αλλα....καποτε,οχι πια
μεχρι και το αγορα πιο ψηλα ναι αλλα το κερδος ειναι πολυ παραπανω μετα

Re: Απάντηση: Πετρελαιοκίνηση σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη;

Ηλία , τώρα το θυμήθηκα , έχει να κάνει και με τις κρουστικές ενέργειες των καυσίμων ... ναι μεν το πετρέλαιο είναι πιο αδύνατο από την βενζίνη , αλλά η απόδοση μίας βενζινομηχανή με το ζόρι φτάνει στο 40% όταν στο πετρέλαιο ξεπερνάει το 70% ...

...

Χμμ.. εγώ νομίζω οτι το diesel έχει 10% περισσότερες θερμίδες /λιτρο απο την βενζίνη και ταυτόχρονα οι ντηζελοκινητήρες εχουν βαθμό απόδοσης περί το 40% έναντι 30% και κάτι (33% ??) των βενζινοκινητήρων.

Παιδιά εγώ έχω ήδη 190.000 χλμ. με 5,5 χρόνια. Αυτοκίνητο OPEL ZAFIRA. Δουλεύει συνέχεια εκτός πόλης. Και στον αυτοκινητόδρομο με 140 σταθερά. Σέρνει και τροχόσπιτο. Πιστεύω ότι σε περίπτωση σαν τη δική μου πρέπει να συμφέρει πολύ.

Δίπλα στο πανεπιστήμιο (στη Φλώρινα) ένας γνωστός έχει 2 καινούρια RAV4. Ένα βενζίνη, ένα πετρέλαιο. Το πετρέλαιο καίει μέχρι στιγμής 37% λιγότερο (απόλυτα μετρημένο με τη μέτρηση βασισμένη στα τιμολόγια καυσίμου). Έχει κάνει 2 σέρβις, ενώ το βενζινοκίνητο 3. Και φυσικά στο βουνό πηγαίνει μόνο το πετρέλαιο διότι εκείνο ξεκολά από τη λάσπη λόγω ροπής.

Και μην ξεχνούμε ότι υπάρχει και το θέμα της αυτονομίας. Όποιος διασχίζει την Ελλάδα κατά πλάτος (Εγνατία Οδός) πρέπει να βγει στο μέλλον 2 φορές για καύσιμο. Με το πετρέλαιο 1. Στο Θεσσαλονίκη-Αθήνα πρέπει να συμπληρώσω βενζίνη έξω από τη Θήβα σε εκείνα τα πανάκριβα πρατήρια. Με το πετρέλαιο θα έφθανα στην Πάτρα.

Κρίμα πάντως που είναι fake είδηση.

Το ερώτημα είναι από πού γεμίζεις με πετρέλαιο; Και καλά, ας πούμε στην περιοχή του ο καθένας γνωρίζει λίγο πολύ κανένα αξιόπιστο βενζινάδικο (κι αυτό όχι πάντα). Άμα πας ταξίδι, τι γίνεται;

Επειδή είναι πολύ οφ τοπικ, θα προτιμούσα να τα πούμε στο τηλέφωνο. Σε γενικές γραμμές αντέχει τα πολλά χλμ (και πάνω από 1000 την ημέρα) χωρίς να σε ξεθεώνει (έχω κάνει μέχρι 1700 χλμ, δηλ. θεσσαλονίκη-Αθήνα, Αθήνα-Ζαγόρια, Ζαγόρια-Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκη-Φλώρινα, αλλά ξεθεώθηκα και δεν μπορούσα να πάρω τα πόδια μου μετά. Βολεύεται δύσκολα στα στενά στροφιλίκια, πολύ γρήγορο στα ανηφορικά ανοιχτά κομμάτια, το χειμώνα θέλει υποχρεωτικά χιονολάστιχα, διότι δεν ελέγχεται με τα καλοκαιρινά στον πάγο, τραβά άνετα τροχόσπιτο 1300 κιλών χωρίς να ψαρεύει, το κλιματιστικό το καλοκαίρι δεν μπορεί να δροσίσει ικανοποιητικά την τρίτη σειρά καθισμάτων. Δεν σπάει, αλλά παρουσιάζει μικροζημιές. Καίει λίγο λάδι.

Βλάση πόσα λίτρα παίρνει (φουλάρει)????
Γιατί μου φαίνεται υπερβολική η κατανάλωση μέχρι την Θήβα...

Συνήθως όποτε κατεβαίνω Αθήνα στο δικό μου μένει 1/4 ρεζερβουάρ.
Φουλάρει στα 60 λίτρα.
Και είναι σωστό και βάση υπολογιστή...
Με 130-140 χλμ, 8 λίτρα στα 100.
Άρα Χ 5 περίπου = 40 λίτρα κατανάλωση.

Re: Απάντηση: Πετρελαιοκίνηση σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη;

Βλάση πόσα λίτρα παίρνει (φουλάρει)????
Γιατί μου φαίνεται υπερβολική η κατανάλωση μέχρι την Θήβα...

Συνήθως όποτε κατεβαίνω Αθήνα στο δικό μου μένει 1/4 ρεζερβουάρ.
Φουλάρει στα 60 λίτρα.
Και είναι σωστό και βάση υπολογιστή...
Με 130-140 χλμ, 8 λίτρα στα 100.
Άρα Χ 5 περίπου = 40 λίτρα κατανάλωση.

Ποτέ δεν πήρε περισσότερο από 53 λίτρα. Και τρώει σταθερά 10 λίτρα με το δικό μου το πόδι.