Πετρελαιοκίνηση... Συμφέρει ή όχι ?

BIOS

AVClub Fanatic
19 June 2006
15,781
Βλεπω εδώ στην Αθήνα, γίνεται μεγάλη προσπάθεια απ'όλους (πλην των καθ'ύλην αμοδίων όμως) να επιτραπεί η πετρελαιοκίνηση των ΙΧ... και ξέρω ότι γίνεται και στην Θεσσαλονίκη το ίδιο... Είναι οι 2 πόλεις όπου απαγορεύεται ο πετρελαιοκινητήρας σε ΙΧ...
Γιατί όμως ρε παιδιά το 95% των ΙΧ που πωλούνται στις υπόλοιπες πόλεις καίνε βενζίνη καιι όχι πετρέλαιο ? Βλέπω πχ στην Ξάνθη που επισκέπτομαι συχνά ότι πετρέλαιο καίνε ελάχιστα από τα καινούργια αυτοκίνητα... Είναι κορόιδα όλοι αυτοί οι αγοραστές ? Το ίδιο ισχύει σε όλη την Ελλάδα... Τι είναι αυτό που τους κάνει να στρέφονται προς τον βενζινοκινητήρα ?

οχι απλα εχουν αγνοια...
(και εν μερη δικιο , γιατι το θεμα της ποιοτητας του πετρελαιου ειναι ζωτικης σημασιας για την τσεπη)

Promotion ισως?

Δυστυχως στις μερες μας τα οφελη απο την κινηση με πετρελαιο εντοπιζονται κυριως στο κοστος συντηρησης του πετρελαιοκινητηρα. Παρα πολλα απροβληματιστα χιλιομετρα.

Σιγουρα πλεον οι πετρελαιοκινητηρες αποδιδουν τα ιδια αλογα (μερος της αυξημενης ενεργητικης τους ασφαλειας) με τον αντιστιχο βενζινης και εχουν και καλυτερη ροπη απο πολυ χαμηλες στροφες.

Re: Απάντηση: Πετρελαιοκίνηση... Συμφέρει ή όχι ?

πανκροκ said:
και σημαντικα χαμηλοτερη καταναλωση...
Πολυ χαμηλοτερη καταναλωση...Οδηγω,εναμισι χρονο τωρα,ενα ASTRA 1.9 CDTI το οποιο καταναλωνει σημαντικα λιγοτερο καυσιμο απο το προηγουμενο GOLF III 1.6 GT που ειχα.Και εχει και 50 αλογατα παραπανω...

Νομίζω ότι το θέμα άπτεται και της παιδείας, αλλά και της νοοτροπίας του Έλληνα, ο οποίος ίσως να μη μπορεί να χωνέψει ότι το αυτοκίνητό του είναι σαν ταξί, ούτε ότι έχει όριο στροφών τις 4500. Πάντως, ο πετρελαιοκινητήρας έχει πολύ υψηλότερη θερμοδυναμική απόδοση, και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. (Υπάρχουν ταξί που κάνουν ξεκούραστα χιλιόμετρα, εκτός πόλης, με το μοτέρ να φθάνει άνετα τα 1.500.000 χιλιόμετρα).

απο εδω www.autoscout.de ,www.mobile.de -bye-

φιλε bios πριν απο 2-3 χρονια τα μεταχειρισμενα απο γερμανια diesel ηταν πιο ακριβα και δεν συμφερε τωρα eχουν την ιδια τιμη με την βενζινη και ετσι οπως εχει παει η τιμη της καλυτερα πετρελαιο και λιγοτερα service -bye-

Οκτώβριος του 2005 στηνπίστα αγώνων της Ιντιάδα έξω από την Βαρκελώνη ο τεχνικός του Τοyota ( Aγγλος ) ,:award: μας εξηγούσε για την καθαρότητα του καυσίομου πετρέλαιο στηνσυνέχεια οδηγήσαμε τα Avensis 2.2 στην πίστα με 260 χιλ, όταν βγήκαμε κάνει το εξής αμίμητο πέρνει μια χαροπετσέτα και την βάζε στην εξάτμιση του Avensis, όταν μας τηνέδειξε ήταν ακόμη άσπρη δεν άντεξα του είπα πως αυτό εάν το κάνει στηνΕλλάδα θα απογοητευθεί.:flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout:
Τι μιλάμε για πετρέλαιο αδέλφια, όταν το κράτος το ίδιο δεν φροντίζει για την καθαρότητα των καυσίμων εν γένει για να μην πώ για την νοθεία των καυσίμων.:damnyou:

Ο κουμπάρος μου, εδώ και μισό χρόνο, έχει πάρει πετρέλαιο.
Μένει στην Καλαμαριά.
Το ρισκάρισε.
Μέχρι στιγμής κινείται σαν να μη συμβαίνει τίποτα.
Πήρε το touran 2.0tdi και φαίνεται ευχαριστημένος, μου λέει γιά κατανάλωση γύρω στ 8 λίτρα.
'Εχω δει και άλλους πολλούς.
Αυτό που μου τη σπάει είναι ότι το κράτος είναι χύμα.
Όλα απαγορεύονται και όλα επιτρέπονται.

Αυτό το καινούργιο το ακούσατε?
200 ευρώ πρόστιμο λέει στην άσκοπη χρήση κόρνας.
Αυτό πάντα υπήρχε. Ποιός το έλεγξε και ποιός και πως θα το ελέγξει?

Απάντηση: Re: Πετρελαιοκίνηση... Συμφέρει ή όχι ?

Δ. Παναγιωτίδης said:
Ο κουμπάρος μου, εδώ και μισό χρόνο, έχει πάρει πετρέλαιο.
Μένει στην Καλαμαριά.
Το ρισκάρισε.
Μέχρι στιγμής κινείται σαν να μη συμβαίνει τίποτα.
Πήρε το touran 2.0tdi και φαίνεται ευχαριστημένος, μου λέει γιά κατανάλωση γύρω στ 8 λίτρα.
'Εχω δει και άλλους πολλούς.
Αυτό που μου τη σπάει είναι ότι το κράτος είναι χύμα.
Όλα απαγορεύονται και όλα επιτρέπονται.

Αυτό το καινούργιο το ακούσατε?
200 ευρώ πρόστιμο λέει στην άσκοπη χρήση κόρνας.
Αυτό πάντα υπήρχε. Ποιός το έλεγξε και ποιός και πως θα το ελέγξει?

Πως έβγαλε άδεια ρε μάστορα?
Από άλλη πόλη?
Αν είναι έτσι θα πάρω ένα panda 4χ4 diesel και θα βάζω πετρέλαιο κάθε...Πάσχα και Χριστούγεννα με τα δώρα!

κανονικά φιλαρακ.....
δε σε ρωτάνε τίποτα.

Μόνο αν σε σταματήσουνε...
(Ιδίως εσύ και εγώ που μένουμε περιφερειακά.... μήπως είμαστε εντελώς κουκουρούκου ναουμ?)

Απάντηση: Re: Πετρελαιοκίνηση... Συμφέρει ή όχι ?

Δ. Παναγιωτίδης said:
κανονικά φιλαρακ.....
δε σε ρωτάνε τίποτα.

Μόνο αν σε σταματήσουνε...
(Ιδίως εσύ και εγώ που μένουμε περιφερειακά.... μήπως είμαστε εντελώς κουκουρούκου ναουμ?)

Εγώ έχω και αμάξι εδώ και μια 5ετία ναούμ.

Εσύ που πήρες τώρα πως την πάτησες ναούμ?

Δεν την πάτησα.
Γενικά στα θέματα αυτοκίνητα γενικώς κοντραριζόμαστε μαζί του.
Συνήθως ό ένας από τους δυό παίρνει αυτοκίνητο μισό χρόνο πάνω κάτω πριν μετά τον άλλον.

Μου έλεγε πάρε πετρέλαιο.
Του έλεγα δεν ρισκάρω.
Εκείνος ρισκάρισε.
Ο χρόνος θα δείξει.
Ίσως είναι πιό αντιπροσωπευτικός τύπος Έλληνα ή Ελληναρά....(όπως θέλεις το παίρνεις)

ξέρεις είναι σαν αυτούς που λένε εγώ μωρέ θα περάσω με κόκκινο, γιατί δηλαδή με βλέπει κανείς? ή περνάει κανείς?
(όχι ότι είναι κακός οδηγός ή κάτι τέτοιο...)

Δυστιχώς το πετρέλαιο δεν συμφέρει ακόμα στην Ελλάδα , για 2 κυρίως λόγους α) νοθεία , και άμα χαλάσει η τρόμπα , πας για αλλαγή 3000 ευρώ , ενώ στην βενζίνη στην καθαρίζουν και φεύγεις ... Μεγάλος καημός ...
β) η αντιμετώπιση που έχεις απο την αντιπροσωπία, πήγε ένας γνωστός μου να πάρει το diesel KIA SPORTAGE και του είπαν ότι θα κάνεις service κάθε 15.000 χλμ ενώ η ΚΙΑ ανακοινώνει 50.000 ... Εκβιασμός εγγύησης ...

Re: Απάντηση: Πετρελαιοκίνηση... Συμφέρει ή όχι ?

Jos3ph said:
Δυστιχώς το πετρέλαιο δεν συμφέρει ακόμα στην Ελλάδα , για 2 κυρίως λόγους α) νοθεία , και άμα χαλάσει η τρόμπα , πας για αλλαγή 3000 ευρώ , ενώ στην βενζίνη στην καθαρίζουν και φεύγεις ... Μεγάλος καημός ...
β) η αντιμετώπιση που έχεις απο την αντιπροσωπία, πήγε ένας γνωστός μου να πάρει το diesel KIA SPORTAGE και του είπαν ότι θα κάνεις service κάθε 15.000 χλμ ενώ η ΚΙΑ ανακοινώνει 50.000 ... Εκβιασμός εγγύησης ...

Δυστυχώς έτσι ειναι ...
Να προσθέσουμε και την ασχετοσύνη των συνεργειων σε συντήρηση πετρελαιοκινητων αυτοκινήτων...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πετρελαιοκίνηση... Συμφέρει ή όχι ?

Γιώργος Χατζηδάκης said:
Δυστυχώς έτσι ειναι ...
Να προσθέσουμε και την ασχετοσύνη των συνεργειων σε συντήρηση πετρελαιοκινητων αυτοκινήτων...

Τόσοι ταξιτζήδες κυκλοφοράνε.

Κάπου θα τα φτιάχνουνε κι αυτοί όταν χαλάνε.