Πετρελαίου καυστήρας. Θέμα

Μπορεί να είχαν μαζευτεί σιγά σιγά παραφίνες, το φίλτρο να "μισοβουλωσε" όσο είχε τις χαμηλές θερμοκρασίες και μετά με ένα σκουπιδάκι να ήρθε η χαριστική βολή.

1.5 μήνα πρίν έκανε σέρβις....

(είμαι απλά και δυστυχώς πολυάσχολος με υποχρεώσεις....)
γι αυτό και δεν σου έφτιαξα ακόμα τα ακουστικά σου....

1.5 μήνα πρίν έκανε σέρβις....

Το service δεν έχει καμια σχέση. Το φίλτρο βούλωσε, αν βούλωσε, από την πρόσφατη παγωνιά. Το έχω πάθει κι εγώ, γι αυτό σου λέω.

(είμαι απλά και δυστυχώς πολυάσχολος με υποχρεώσεις....)
γι αυτό και δεν σου έφτιαξα ακόμα τα ακουστικά σου....

No problem Ο γιος ακούει από Fiio και η κόρη από ZTE και K240. Δε βιαζόμαστε.
...

δεν το πιστεύω αυτό που γίνεται.... :furious3:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

και μπουνιά του έδωσα, και κλωτσιά και βάρεσα με σφυρί τη βάνα πλήρωσης και τον θερμοστάτη τον πήγα δεξιά αριστερά.

και όλες τις βάνες τις ανοιγόκλεισα

Το να έχει πάρει αέρα αντί για πετρέλαιο παίζει;
Βέβαια, αυτό συμβαίνει όταν τελειώνει το πετρέλαιο συνήθως, αλλά καλού κακού όμως, δεν δοκιμάζεις να τον εξαερώσεις;

Πετρέλαιο έχει κοντά 400 λίτρα.
πως να πάρει αέρα?

να εξαερώσω τί?
τα σώματα? εν στάσει?

Τι θα έλεγες να ανεβάσεις μια φωτογραφία του καυστήρα για να ξέρουμε για τι μιλάμε και να σου δείχνουμε με βελάκια τι πρέπει να πατήσεις ή να ξεβιδώσεις κλπ.; Αφού κάνουμε που κάνουμε διάγνωση εξ αποστάσεως...

πρόσφατα με τις παγωνιές, επειδή ήμουν μια εβδομάδα με συνέχεια αρνητικές θερμοκρασίες, αποφάσισα εξ αρχής να τον έχω ανοιχτό χαμηλά, όπως κάνω πάντα σε τετοιες περιπτώσεις.
Το θέμα είναι ότι κάποια στιγμή κόπηκε το νερό.
Αποφάσισα να το συνεχίσω διότι δεν γινόταν με τόσο κρύο να τη βγάλουμε, αλλά και φοβόμουν μην παγώσουν οι σωλήνες και εκεί.
Το σύστημα δούλεψε μια εβδομάδα κανονικά και μετά σταμάτησε.

Μετά από δυό μέρες ήρθε και το νερό.
όμως αυτό πλέον δεν ξαναπαίρνει.

Επειδή προβλέπεται να βρώ υδραυλικό ή συντηρητή γύρω στο Μάρτη, υπάρχει κάποια ιδέα για γιατροσόφι που να μπορεί να την κάνει κάποιος που ακούει τη λέξη υδραυλικά και παθαίνει αλλεργία?

Ρευμα παει στον καυστηρα ? Ακους δλδ να δουλεύει ο κυκλοφορητής
(μηπως εχει πεσει καμια ασφαλεια)

Ρευμα παει στον καυστηρα ? Ακους δλδ να δουλεύει ο κυκλοφορητής
(μηπως εχει πεσει καμια ασφαλεια)

Ρεύμα παει, διότι ανάβει τουλάχιστον το φωτάκι του διακόπτη στο ΟΝ.
Ο κυκλοφορητής προφανώς είναι κλειστός λόγω θερμοκρασίας. Πως να τον ακούσω?
Στους θερμοστάτες χώρου έχω ένδειξη ότι είναι αναμένος βέβαια, αλλά δεν νομίζω ότι σημάνει κάτι αυτό.
Ασφάλεια δεν ξέρω να υπάρχει κάπου, εκτός από τον ασφαλειοδιακόπτη στον πίνακα που είναι πάνω.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ο καυστήρας δούλευε ασταμάτητα (με στάσεις λόγω θερμοστάτη του) επί 7 μέρες.
Σταμάτησε από εξωτερικό παράγοντα. Πιθανόν να υπάρχει κάποια δικλείδα ασφαλείας επειδή κάποιο άλλο υποσύστημα ζορίστηκε.
Η σκέψη μου πήγε στο ότι έπεσε η πίεση, καθώς επί 7 μέρες αν χρειάστηκε πλήρωση δεν μπόρεσε να την πάρει.
Αυτό τι επίπτωση θα είχε?
Θεωρητικά να πέσει η στάθμη του κυκλοφορούμενου υγρού στα σώματα.
Από εκεί και μετά λίγο το χάνω, δηλαδή πως είναι στημένο το όλο σύστημα.

Από τα λίγα που κατέχω (γιατί με φωτιές και πιέσεις... δεν παίζω...) το καλοριφερι είναι κλειστό κύκλωμα.
Δεν χρειάζεται αδιάλλειπτη παροχή νερού αρκεί το κύκλωμα να είναι γιομάτο.
Το μπόυλερ του ζνχ (ζεστό νερό χρήσης) θέλει νερό. Αν δεν έχει ροή δεν ζεσταίνει για να κάνεις μπάνιο.
Άρα το ότι δεν πάιρνει μπρός μην το συνδέεις σίγουρα με την κακοκαιρία.
Το πρόβλημά σου μάλλον είναι ηλεκτρικό.
Γιατί αν ήταν κακού καυσίμου (όχι παγωμένου εννοείται) , μπουκωμένης καμινάδας ή εξαγωγής, νερού ή μπεκ, κόμπλερ, αντλίας κτλ θα έπαιρνε αλλά μετά θα έσβηνε ή δεν θα είχε σωστή φλόγα.
Ψάξε μήπως κάηκε καμιά ασφάλεια μέσα στον κοντρόλερ του.
Η μπορεί να τα έπαιξε ο εγκέφαλος του καυστήρα (πολλά ηλεκτρικά τα παίζουν από τον ψόφο και τα χρόνια...)
Α, μπορεί να έσπασε το πιεζοηλεκτρικό (σπινθιριστής) του καυστήρα.
Επίσης να έχεις βρώμικο "μάτι" (φωτοκύταρο).

Το καλύτερο να φωνάξεις μάστορη να το σενιάρεις να τελέιωνεις.

Σε όλες τις εγκαταστάσεις που έχω δει(3) ο κυκλοφορητής ξεκινάει πριν ξεκινήσει ο καυστήρας με το που βάζουμε on το θερμοστάτη. Μήπως επειδή δεν ξεκινάει ο κυκλοφορητής για αυτό το ηλεκτρονικό δεν αφήνει τον καυστήρα να αρχίσει;

Από τα λίγα που κατέχω (γιατί με φωτιές και πιέσεις... δεν παίζω...) το καλοριφερι είναι κλειστό κύκλωμα.
Δεν χρειάζεται αδιάλλειπτη παροχή νερού αρκεί το κύκλωμα να είναι γιομάτο.
Το μπόυλερ του ζνχ (ζεστό νερό χρήσης) θέλει νερό. Αν δεν έχει ροή δεν ζεσταίνει για να κάνεις μπάνιο.
Άρα το ότι δεν πάιρνει μπρός μην το συνδέεις σίγουρα με την κακοκαιρία.
Το πρόβλημά σου μάλλον είναι ηλεκτρικό.
Γιατί αν ήταν κακού καυσίμου (όχι παγωμένου εννοείται) , μπουκωμένης καμινάδας ή εξαγωγής, νερού ή μπεκ, κόμπλερ, αντλίας κτλ θα έπαιρνε αλλά μετά θα έσβηνε ή δεν θα είχε σωστή φλόγα.
Ψάξε μήπως κάηκε καμιά ασφάλεια μέσα στον κοντρόλερ του.
Η μπορεί να τα έπαιξε ο εγκέφαλος του καυστήρα (πολλά ηλεκτρικά τα παίζουν από τον ψόφο και τα χρόνια...)
Α, μπορεί να έσπασε το πιεζοηλεκτρικό (σπινθιριστής) του καυστήρα.
Επίσης να έχεις βρώμικο "μάτι" (φωτοκύταρο).

Χρειάζεται αδιάλλειπτη παροχή νερού,μέρος εξατμίζεται.
Επιμένω ότι είναι το μπεκ του καυστήρα(εγχυτήρας)
Έλεχγος μπεκ και σπινθήρα
Αλλάζουμε φίλτρο και μπεκ

Re: Απάντηση: Πετρελαίου καυστήρας. Θέμα

κάποιοι ήδη πήραν ραντεβού για 24 Γενάρη...

ο δικός μου είπε απλά πάρε την άλλη βδομάδα, να δώ πότε θα μπορέσω να έρθω...

Απάντηση: Re: Πετρελαίου καυστήρας. Θέμα

Σε όλες τις εγκαταστάσεις που έχω δει(3) ο κυκλοφορητής ξεκινάει πριν ξεκινήσει ο καυστήρας με το που βάζουμε on το θερμοστάτη. Μήπως επειδή δεν ξεκινάει ο κυκλοφορητής για αυτό το ηλεκτρονικό δεν αφήνει τον καυστήρα να αρχίσει;
Εγω ξερω οτι ο κυκλοφορητης εχει δικο του θερμοστατη,και θα πρεπει να ξεκιναει μολις το νερο του κυκλωματος ζεσταθει. Εγω τον εχω ρυθμισει να ξεκιναει στους 40 βαθμους περιπου. Μηπως δεν τα ξερω - εφαρμοζω οπως πρεπει?

υπαρχει περιπτωση ο αισθητηρας να εχει πιασει καπνα.
Αν ξερεις που ειναι,μπορεις να τον βγαλεις και να τον καθαρισεις.

είδα τυχαία το νήμα, και είπα να πω την ετυμηγορία.
Εγκέφαλος.
Και όλα καλά.