Peugeot 307 ή Opel Astra για μεταχειρισμένο SW ;;;

Δημοκηδής

Μέλος Σωματείου
23 June 2006
10,240
Πάντα είχα στην οικογένεια ένα Station ... έφθασε ο καιρός να αντικαταστήσω το πιστό Mondeo SW... οι καιροί χαλεποί και κοιτώ στο car.gr για μεταχειρισμένα γύρω στο 2007, με 50-60.000 χλμ. Βλέπω πως τα μοντέλα του θέματος μου έχουν ακριβώς τις ίδιες τιμές στις μάντρες (περί τα 6.900 -7.200 ευρώ) ενώ έχουν παρόμοια ιπποδύναμη, χώρους κλπ. Δύο παραδείγματα :
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1958204/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1856156/

Το βασικό για μένα είναι να μην έχουν προβλήματα, ήτοι να μην έχω τίποτε κουφά έξοδα για αλλαγές ηλεκτρονικών εγκεφάλων, τυχόν άλλες μηχανικές βλάβες κλπ (πχ. όπως δυστυχώς με ενημέρωσε ένας φίλος που εργάζεται σε σέρβις peugeot, τα 307 έχουν κάποιο θέμα με το ηλεκτρονικό μάνατζμεντ του κινητήρα και το πολυόργανο της οροφής ... ) ... Γεγονός είναι ότι το άτιμο το γαλλικό με την πανοραμική γυάλινη οροφή του, μ´αρέσει καλύτερα από αισθητικής πλευράς, αλλά προβληματίζομαι με τις πληροφορίες που είχα ...

Ερωτώ : Τι γνωρίζετε (ιδιαίτερα αν είσθε κάτοχοι ) για την συμπεριφορά του Astra ; βγάζει προβλήματα ; μήπως είσθε κάτοχοι 307 και έχετε περάσει απροβλημάτιστα όλα αυτά τα χρόνια ;

Ευχαριστώ !

307 του 05.
107Κ χλμ.
Στα 75Κ (αν θυμάμαι καλά) αλλαγή πίσω δεξιού ρουλεμάν τροχού.
Μάλλον θύμα λακούβας...
2 λάμπες (ψείρες).
Πριν 1 μήνα αλλαγή μπαταρίας.

Γενικά πιστεύω πως όλα τα αμάξια είναι καλά αν τα φερόμαστε καλά.

Ομαλό οδήγημα/αλλαγές ταχυτήτων.
Όχι ξερές γκαζιές και "ανάρμοστες" επιταχύνσεις.
Όχι υπερφόρτωση.
Όχι καβάλημα πεζοδρομίων.
Όχι στροφιλίκια στις 2 ρόδες.
Κανονικά τα σέρβις και οι έλεγχοι.
Με λίγα λόγια δεν τα σκίζουμε και τα δουλεύουμε ακριβώς για τον σκοπό που φτιάχτηκαν.
Δηλ. σαν απλούς μεταφορείς και τίποτα παραπάνω...

Πριν μια 5ετία είχα ασχοληθεί ΠΟΛΥ με το θέμα και ειδικά με το 307 γιατι μου άρεσε πολύ, αλλά τελικά δεν μου προέκυψε... Οπου ρώτησα όμως κι οτι διάβασα... πολλά προβλήματα διαφόρων φύσεων το 307 SW... Γι'αυτό και τότε έβρισκες πολλά 307 SW μεταχειρισμένα... Για το Αστρα, περα απο το οτι - κατα την γνώμη μου - είναι άσχημο, δεν έχω άποψη.

Last edited:
....είδα και μία περίπτωση 407 SW σε λογικά χρήματα... μήπως γνωρίζετε εάν και σε αυτό το μοντέλο υφίσταται η πιθανότητα πίκρας ;

Ετσι πως τα βλέπω κι εγώ,απο άποψη χώρου το 307 υπερτερεί του Astra.
Aπο οδική συμεριφορα το astra πιστευω να είναι καλύτερο,λόγω και του χαμηλότερου κέντρου βάρους(το 307 δεν θυμίζει sw αλλά SUV)
Απο ποιότητα κατασκευής και συναρμολόγησης,πάλι το astra υπερτερεί.
Αλλά απο Ιαπωνία μεριά δε κοιτας καθόλου;π.χ Corolla Verso..

....είδα και μία περίπτωση 407 SW σε λογικά χρήματα... μήπως γνωρίζετε εάν και σε αυτό το μοντέλο υφίσταται η πιθανότητα πίκρας ;
Τα πρωτα 307 ηταν για πολλες κλωτσες με τα ηλεκτρονικα τους (ειχα δυο και ξερω!!)
Το 407 που εχω εδω και πεντε χρονια, δεν εχει κανει κιχ.
Το μονο του "προβλημα" ειναι οτι εχω αλλαξει 3 aircondition γιατι εκαναν ενα βουϊτο στην 3500prm ενω η λειτουργεια τους ηταν αψογη.
Το "προβλημα"παραμενει και το κανουν σχεδον ολα τα 407.
Ειναι ολιγον ενοχλητικο αν εισαι ψειρας σαν και μενα,αλλα τελικα το αποδεχεσαι.
Ειχε ενα τετοιο ο Μορφεας.
Για ριξε μια ερωτηση και απο κειθε!!!

Με το 407SW πέρασα 4.5 απροβλημάτιστα χρόνια.

90% των km στην πόλη.

Ας ξεκινήσουμε απ τα θέματα συντήρησης.
Αν θυμάμαι καλά μόνο μια λάμπα και υαλοκαθαριστήρες μου άλλαξαν (leasing).
Αλλά απ την πείρα μου 15 χρόνια τώρα τα εταιρικά αυτοκίνητα δεν παθαίνουν σχεδόν τίποτα, ποτέ.

Ερχόμουν απο Opel Zafira και πήγα σε Skoda Superb SW.
Μου λείπει το πάτημα στον δρόμο και η άνεση.

18 χρόνια οδηγούσα Opel, δεν ξέρω για ποιό ακριβώς μοντέλο αναφέρεσαι αυτό του 2000 πάντως νομίζω ότι είναι πολύ τίμιο, για τα νεώτερα, δεν έχω καλές εντυπώσεις, μιας και απουσία δείκτη θερμοκρασίας, κάποιες φορές μπορεί να σε βάλει σε κίνδυνο
Σπύρο, εάν δεν μπορείς να δεις κάποια άλλη μάρκα ( που θα στο συνιστούσα ), δες Opel, για το Peugeot, χωρίς να θέλω να το αδικήσω δεν το γνωρίζω.

Σορρυ για το οφτοπικ.

Σιμο τα καινουργια αυτοκινητα εχουν δεκτη θερμοκρασιας ?

Που, γιατι και ποτε χρειαζεται επι της ουσιας τωρα πια ?

Το τελευταιο αυτοκινητο που ειχα με δεκτη θερμοκρασιας ηταν ενα golf MKII πριν απο 20 χρονια περιου...