Phase splitter χωρις center tap?

Σταυρος Δανος

AVClub Addicted Member
21 March 2008
1,811
Πατρα/Κυπρος
Γεια σας παιδες,καλη χρονια σε ολους!

Ενα προβληματακι...Πειτε εχουμε το δευτερευων ενος μετασχηματιστη εξοδου του προενισχυτη.Χωρις κεντρικη ληψη.

Πως μπορουμε να παρουμε δυο συμμετρικα σηματα?
Αν η αντισταση φορτιου στο δευτερευων εχει κεντρικη ληψη συνδεδεμενη στην γειωση τοτε θα εχω πληρες συμμετρικο σημα στις ακρες της?
Θα εχω κανενα προβλημα που δεν υπολογισα?
Τα φωτα σας...

Γεια σας παιδες,καλη χρονια σε ολους!

Ενα προβληματακι...Πειτε εχουμε το δευτερευων ενος μετασχηματιστη εξοδου του προενισχυτη.Χωρις κεντρικη ληψη.

Πως μπορουμε να παρουμε δυο συμμετρικα σηματα?
Αν η αντισταση φορτιου στο δευτερευων εχει κεντρικη ληψη συνδεδεμενη στην γειωση τοτε θα εχω πληρες συμμετρικο σημα στις ακρες της?
Θα εχω κανενα προβλημα που δεν υπολογισα?
Τα φωτα σας...

Θεωρητικα ναι, χωρις να το εχω δοκιμασει. Δες εδω:
Τι το θες το συμμετρικο?

Attachments

• 001.gif
    001.gif
    3.2 KB · Views: 45
....Θεωρητικα ναι, χωρις να το εχω δοκιμασει....

Σιγουρα Ναι. Ακομη και σε επιπεδο Ισχυος.
Για παραδειγμα, δες εδω πως φτιαχνει με αντιστασεις τα +/- 160 Volt DC απο απλο τυλιγμα του μετ/στη τροφοδοσιας.

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=720865&postcount=41

Για απολυτη συμμετρια στο κυκλωμα του Τζιμακου, αντι για δυο αντιστασεις, μπορει να μπει ενα τριμμερ 10 στροφων στα δυο ακρα του Interstage, και να ρυθμιστει σε Dual trace παλμογραφο, για απολυτη συμπτωση των κυματομορφων που λαμβανονται στα δυο ακρα του τριμμερ, με αντεστραμμενη (reversed) φαση του ενος καναλιου του παλμογραφου.

Αυτο θα χρειαστει και για την ρυθμιση του AC Balance και για τις λυχνιες Ισχυος που θα ακολουθουν.

Last edited: