--- Philips 2009 LCD's ---

έχω την αίσθηση ότι το best seller της σειράς θα είναι η 8404 που φαίνεται να τα έχει όλα

Προφανως δεν διαβασες 2 σελιδες πιο πισω οτι Pixel Precise ειναι απο οτι φαινεται το παλιο pixel Plus 3HD.

Αρα λογικα μιλαμε για μια βελτιωμενη 7403 , δηλαδη πολυ πισω απο τον ανταγωνισμο οχι μονο απο Samsung και Sony αλλα και απο LG.

nobody is perfect....

not even philips 8404!!!:flipout:

άλλωστε σε όσα περιοδικά είχα διαβάσει παλαιότερα (hitech) μόνο καλά λόγια είχαν να πουν για την 7403

άλλωστε σε όσα περιοδικά είχα διαβάσει παλαιότερα (hitech) μόνο καλά λόγια είχαν να πουν για την 7403

Εγω παλι θυμαμαι οτι ψιλοπατωσε...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=37659

Οχι οτι παιζει ρολο βεβαια γιατι οι βαθμολογιες ανεβοκατεβαινουν αναλογα με την διαφημιστικη δαπανη καθε εταιρειας. Πχ. η PΖ85 3 μηνες πριν το συγκριτικο σε δοκιμη ειχε παρει στην εικονα 9.1 και μετα απο οτι βλεπεις πηγε ξαφνικα στο 9.5.

ακριβώς αυτά βλέπω και διαβάζω για όλες τις μάρκες, σε πολλά περιοδικά και sites, και σιγά-σιγά αρχίζω να πιστεύω όλο και περισσότερο στο δικό μου αισθητήριο όργανο της όρασης... τα μάτια μου -bye-

Όχι ότι δεν λαμβάνω υπόψη μου τις μετρήσεις αλλά αυτά τα 9,5 και 8,8 κτλ κτλ τα θεωρώ λίγο υποκειμενικά και μερικές φορές κατευθυνόμενα..

ακριβώς αυτά βλέπω και διαβάζω για όλες τις μάρκες, σε πολλά περιοδικά και sites, και σιγά-σιγά αρχίζω να πιστεύω όλο και περισσότερο στο δικό μου αισθητήριο όργανο της όρασης... τα μάτια μου -bye-

Παντως οι 7ΧΧΧ περυσι ειχαν πολλα προβληματα κυριως με την επεξεργασια του 1080p (που το εκαναν 1080i) , σπασιματα σε bluray και μπολικο Output lag.

Αυτα ομως τα προβληματα βγηκαν στην επιφανεια απο τους κατοχους και οχι απο τα περιοδικα που "δεν ειδαν τιποτα , δεν ξερουν τιποτα"...

Το πλεον αξιοπιστο site ειναι το HDTVtest αλλα αυτο δεν εχει δοκιμασει Philips εδω και καιρο γιατι στα γκαλοπ που κανει για ποια τηλεοραση να δοκιμαστει στην συνεχεια αυτες που ψηφιζονται ειναι συνηθως Sony, Samsung και Panasonic.

Το πλεον αξιοπιστο site ειναι το HDTVtest αλλα αυτο δεν εχει δοκιμασει Philips εδω και καιρο γιατι στα γκαλοπ που κανει για ποια τηλεοραση να δοκιμαστει στην συνεχεια αυτες που ψηφιζονται ειναι συνηθως Sony, Samsung και Panasonic.[/quote]

Πόσο αξιόπιστο μπορεί να είναι και αυτό όταν δεν έχει δοκιμάσει καμία philips!!!!

Μόνο και μόνο τα βραβεία EISA που έχουν κατά κόρον κερδίσει οι τηλεοράσεις της philips είναι ένας λόγος για να ασχοληθούν....

και τα banner που έχει σε κατευθύνουν σε e-shop που δεν έχουν στα ράφια τους ούτε μια philips!!! αλλά κυρίως sony και panasonic...

τα μοντελα των τεστ γινονται με τη μορφη δημοσκοπησης στους χρηστες,ο νικητης ειναι το επομενο review

Για το οτι η Philips εχει παρει την κατω βολτα στις πωλησεις και οι καταναλωτες δεν ενδιαφερονται για τις τηλεορασεις της δεν φταιει το HDTVtest.

Προσφατα και τα Αγγλικα πολυκαταστηματα Currys εβγαλαν εντελως την συγκεκριμενη εταιρεια απο τα ραφια τους λογω χαμηλων πωλησεων.

Tα EISA awards δεν ειναι κριτηριο γιατι ειναι Ευρωπαικα βραβεια και μονη Ευρωπαικη εταιρεια ηλεκτρονικων ειναι η Philips (ο νοων νοειτω).

LOL!

Εντάξει παίρνουν και οι υπόλοιποι EISA awards:

http://www.google.gr/search?q=EISA+...-a&rls=org.mozilla:en-US:official&hs=4f0&sa=2
http://www.google.gr/search?hl=el&c...s=Pg0&q=EISA+awards+sony&btnG=Αναζήτηση&meta=
http://www.google.gr/search?hl=el&c...&hs=Dh0&q=EISA+awards+LG&btnG=Αναζήτηση&meta=
http://www.google.gr/search?hl=el&c...&q=EISA+awards+Panasonic&btnG=Αναζήτηση&meta=
http://www.google.gr/search?hl=el&c...2f&q=EISA+awards+Pioneer&btnG=Αναζήτηση&meta=

Πάντως τα EISA νομίζω έχουν να κάνουν περισσότερο με το innovation, παρά με το ποιό ειναι το καλύτερο προϊόν. Η Philips αν δε κάνω λάθος έχει πάρει EISA για το Ambilight, για την AUREA και μάλλον θα πάρει και για την 21:9 Cinemascope. Επειδή έχουν πρωτοποριακά χαρακτηριστικά βέβαια, όχι επειδή είναι TOP προϊόντα must αγοράς.

Οι δικοί μου έχουν Home Cinema Samsung το οποίο έχει πάρει EISA για το design του :p

Last edited:
τα βραβεία EISA τα θεωρώ από τα πιό αξιόπιστα αφού παίρνουν μέρος δημοσιογράφοι που ασχολούνται με τον ήχο και εικόνα (αυτή είναι η δουλειά τους) και όχι κάποιες επιτροπές φίλων...

το γεγονός οτι πάμπολες φορές έχουν κερδίσει προιόντα εκτός Ευρώπης αυτό και μόνο λέει πολλά.

Τώρα όσον αφορά τις πωλήσεις, αυτό δεν μου λέει τίποτα όσον αφορά την ποιότητα των προιόντων και το prestige τους, το αντίθετο μάλιστα με πολύ πρόσφατο παράδειγμα την pioneer με άριστα προιόντα σε εικόνα και ήχο που...:violent-smiley-030:

Μια ματιά στο αγγλικό φόρουμ φτάνει για να καταλάβει κάποιος πως στην Αγγλία η Philips δεν έχει ούτε το μέγεθος των πωλήσεων (ποσοστιαία), ούτε το "όνομα" που έχει στην Ελλάδα.

Όσον αφορά τα Eisa ο καθένας μπορεί να τους δίνει την ανάλογη σημασία που επιθυμεί. Προσωπικά πάντως δεν πιστεύω πως τα βραβεία είναι κριτήριο για την απόδοση μιας τηλεόρασης και είμαι και εγώ της άποψης πως η Philips χαίρει ιδιαίτερης συμπάθειας.

@Tigran: Η Aurea δεν πήρε Eisa. Τα τρία τελευταία χρόνια το βραβείο της καλύτερης LCD το πήραν οι 9731, 9732 και 9803.

Εδώ τα βραβεία για όποιον ενδιαφέρεται:

http://www.eisa.eu/eisa/awards/2008-2009

http://www.eisa.eu/eisa/awards/2008-2009

Από τηλεοράσεις....
----------------------------------
European Best Value LCD-TV / Samsung - LE40A557/577
European Best Value Plasma-TV / Panasonic - VIERA TH-46PZ85
European Green TV / JVC - LT-42DS9
European LCD-TV / Philips - 42PFL9803
European Plasma-TV / Pioneer - KURO PDP-LX6090

Από PLAYERS....
European Blu-ray Player / Panasonic - DMP-BD50
European HDD/DVD Recorder / Panasonic - DIGA DMR-EH68/685
European HT Digital Media Player / Harman Kardon - DMC1000

Από PROJECTORS....
European Video Projector / JVC - DLA-HD100

Από AV RECEIVERS...
European HT Receiver / Sony - STR-DA5400ES

Από ΗΧΕΙΑ....
European HT Loudspeaker / KEF - XQ Series
European HT Subwoofer / Yamaha - NS-SW700
European Loudspeaker / JBL - LS80

Από ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ.....
European Advanced Camera / Olympus - E-3
European Advanced Compact Camera / Casio - Exilim Pro EX-F1
European Camera / Sony - α350
European Compact Camera / Panasonic - TZ5
European Consumer Camera / Canon - EOS 1000D
European Professional Camera / Nikon - D3
European Super Zoom Camera / Fujifilm - FinePix S100FS
European Ultra Compact Camera / Olympus - µ 1030SW

Πραγματικά δεν μπορώ να δω Ευρωπαική μεροληψία....

Παντως η Samsung σε ολες τις εκθεσεις περυσι ειχε διπλα διπλα την 9803 με την A956 για να βλεπουν ολοι οι επισκεπτες ποια ειναι καλυτερη σε εικονα (956 δηλαδη). Αυτο νομιζω τα λεει ολα για τα συγκεκριμενα βραβεια.

YΓ. Ευρωπαικο Αυτοκινητο της χρονιας εχετε δει ποια βγαινουν καθε χρονο? Ειναι αυτα το καλυτερα αυτοκινητα που κυκλοφορουν στους δρομους?

Παντως η Samsung σε ολες τις εκθεσεις περυσι ειχε διπλα διπλα την 9803 με την A956 για να βλεπουν ολοι οι επισκεπτες ποια ειναι καλυτερη σε εικονα (956 δηλαδη). Αυτο νομιζω τα λεει ολα για τα συγκεκριμενα βραβεια.

αυτό που δεν μας λέει η samsung είναι πως την είχε ρυθμίσει την τηλεόραση στο stand της...!!!

αυτό που δεν μας λέει η samsung είναι πως την είχε ρυθμίσει την τηλεόραση στο stand της...!!!

Υποθέτω πως δεν ήσουν στην HiEnd το φθινόπωρο για να δεις πως είχε ρυθμίσει η ίδια η Philips την 9803 στο stand της. Δεν την είχε ρυθμίσει ... έπαιζε στο "δυναμικό" ;)

Την 9731 την θεωρώ εξαιρετική (για την εποχή της). Κατά την γνώμη μου όμως οι Sony X3500 και X4500 είναι τουλάχιστον ένα κλικ πάνω από τις 9732, 9803 που πήραν τα Eisa τα τελευταία δυο χρόνια. Μπορεί βέβαια η Sony να μην δίνει σημασία στα συγκεκριμένα βραβεία (υπάρχουν προϋποθέσεις για συμμετοχή). Η τελευταία τηλεόραση της Sony που πήρε σοβαρό βραβείο ήταν πλάσμα.

Πάντως αν τους έχω ψυχολογήσει σωστά στην 21:9 θα δώσουν κάποιο καινούριο βραβείο. Το βραβείο της καλύτερης LCD θα πάει στην Samsung (αν δεν κάνει το double η Philips :D )

Last edited:
Εγω ξερω τα φετινα βραβεια απο τωρα....

European Best Value LCD-TV / Samsung - LE40B650
European Best Value Plasma -TV / LG 50PS8000
European Green TV / Sony - 40WE5
European LCD-TV / Philips - 21:9 Cinema TV
European Plasma-TV / Panasonic TH-P50Z1

Απο ενα βραβειο ο καθε κατασκευαστης και ολοι ειναι ευχαριστημενοι...-bye-

Καμιά τηλεόραση που να την αγοράσει κανένας θα βγάλει η Φίλιπς;
Γιατί πιο πολλοί έχουν Κουρο παρά Φίλιπς τελικά, και είναι κρίμα γιατί όντως παλιά ήταν οι καλύτερες (Matchline).
Κρίμα που κατάντησε έτσι να βγάζει σαν πλανόδιος αθίγγανος τβ με χρωματιστά φωτάκια και περίεργα σχήματα.

Εγω νομιζω οτι το βασικο προβλημα ειναι οι τιμες , μια 9703 που ηταν περιπου στα επιπεδα εικονας μιας Samsung A656 δεν μπορει να κοστιζει 2 φορες πανω...για να μην μιλησουμε για Aurea που πληρωνεις για μια 9703 με λαμπακια 3-3.5 χιλιαρικα...

O κοσμος θελει value for money και οχι υπερτιμημενες τηλεορασεις λογω του ονοματος που καποτε ειχε μια εταιρεια...