Philips 37 PFL8694 ξαφνικο προβλημα με χρωματα

mikele13

Established Member
2 September 2012
170
ΖΩΓΡΑΦΟΥ-ΑΘΗΝΑ
Γεια σας φιλοι μου.
Η τηλεοραση μου ειναι αυτη αγορασμενη το 2009 http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?slg=el&scy=gr&ctn=37PFL8694H/12
Πριν καμμια ωρα ενω επαιζε η τηλεοραση,μου εβγαλε την εξης εικονα...
2hd6vd3.jpg

2zyfo0o.jpg

34foa2r.jpg

κοιταξα τις ρυθμισεις,δεν βρηκα κατι.εκανα reset σε εργοστασιακη κατασταση αλλα και παλι τιποτα....
την εκλεισα για κανα 10 λεπτο,δουλεψε κανονικα.
Μολις εκανα τις ρυθμισεις εικονας απο την αρχη,ξανα τα ιδια....
ειναι λες και καποιος εχει παιξει με τα χρωματα γενικα.
τι λετε να ειναι ρε παιδια???
και οχι τιποτα αλλο,δεν υπαρχει κ σαλιο για αγορα νεας(ασε που ζαχαρευομαι την Samsung 46F6400...)
να την παω για service,ποσο θα μου κοστισει ειναι το θεμα κ αν αξιζει...
Τις γνωμες σας παρακαλω...
Ευχαριστω.

Ειπες κατι που ισως κρυβει την απαντηση, μολις εκανες τις ρυθμισεις της εικονας λες παλι τα ιδια. Κατι πειραζεις με το RGB, για ξανα κοιτα τις ρυθμισεις.

εχει εναν οδηγο που σου δειχνει 2 διαφορετικες εικονες και διαλεγεις ποια απο τις 2 προτιμας απο πλευρας αναλυσης,χρωματων κλπ.
τα βηματα που εχει ειναι 5 διαφορετικες εικονες.μολις εκανα save χαλασε η εικονα.
βεβαια μπορει να ειναι κ τυχαιο,διοτι απο κλειστη που την ειχα,μετα απο περιπου 10 λεπτα ξανα τα ιδια.
απο συνδεσεις εχει ενα spdif που ερχεται απο ενισχυτη,το hdmi παλι απο ενισχυτη,και το καλωδιο κεραιας απο αποκωδικοποιητη ote tv.
αποσυνδεσα ενισχυτη μηπως παρεμβαλει,εβγαλα ote tv και ενωσα κεραια κατευθειαν,παλι τα ιδια.

οταν ομως την ειχα κλειστη για κανα 10 λεπτο για 2η φορα,δεν πειραξα κατι,δουλευε μια χαρα.
μετα απο κανα 10-15 λεπτα παλι τα ιδια....
πολυ φοβαμαι οτι ειναι κατι μεσα απο την lcd...

Σου το κανει ανεξαρτητου πηγης; Τι ακριβως ρυθμισεις κανεις;

οταν μου το εμφανισε για πρωτη φορα ειπα να κανω εργοστασιακη επαναφορα μπας και....
το μονο που μου πειραξε ηταν να κανει reset τις επιλογες ηχου(surround κλπ) και εικονας.
σαν να ανοιγεις την τηλεοραση πρωτη φορα απο κουτα ας πουμε.
μην φανταστεις τιποτα το ιδιαιτερο,μικροδιαφορες ειναι.
στην αρχη φοβηθηκα μηπως φταιει ο Pioneer ενισχυτης.
πανω στον ενισχυτη εχω ενωσει ολες τις πηγες(ote tv-ps4-ps3) και με 1 hdmi out φευγει στην τηλεοραση.
εχω βαλει επιλογη hdmi passthrough και με κλειστο ενισχυτη μπορω να βλεπω εικονα απο οποια πηγη θελησω.
εβγαλα και τον ενισχυτη απο την πριζα να δω τι φταιει,αλλα το κανει κ παλι.
αρα να υποθεσω δεν ειναι ο Pioneer.

Λοιπον εκλεισα την τηλεοραση για κανα μισαωρο..
ξε-συνδεσα απο πισω hdmi ερχομενο απο εξοδο ενισχυτη.
ανοιξα παλι τηλεοραση,ΟΛΑ ΚΑΛΑ εικονα οπως πρεπει.
στο 3´λεπτο αρχιζαν σιγα σιγα να θαμπωνουν τα χρωματα,στο 5λεπτο ενα ματσο χαλια....
σαν τις εικονες που εβαλα στο πρωτο post...

κανα service της προκοπης ξερουμε για Philips???

Με προλαβες, το επομενο που θα σου λεγα να την βγαλεις απ τον ενισχυτη για να δουμε αν φταιει η εξοδος. Αφου το κανει χωρις να ναι συνδεμενη πουθενα ειναι καθαρα θεμα ρης τηλεορασης δυστυχως. Τωρα για σερβις θα κανεις ο,τι ολος ο κοσμος, θα το γκουγκλαρεις να δεις τι υπαρχει οσο πιο κοντα γινεται. Ελπιζω να ξεμπερδεψεις με το λιγοτερο κοστος.

Υ.Γ. Σορυ για την ανυπαρξια τονων, γραφω απο κινητο.

Για δες αυτο http://www.serviceonline.gr/index.p...lips&lang=el&gclid=CNrL1oGxm8ACFfMgtAodIAsAMQ

Last edited:
Τα ιδια χρώματα είχα και εγώ στην παλιά full hd 40αρα samsung μου. Μετά από 10 λεπτά μου έβγαζε αυτά τα χρώματα. Την πήγα σε τεχνικό για τυχόν διόρθωση και μου είπε την παπαριά για πάνελ και ότι δεν συμφέρει να διορθωθεί (βλέπεις είχε tuner mpg2), έτσι πήρα νέα τηλεόραση. Γιατί λέω παπαριά; γιατί την παλιά την έκανα δώρο σε ένα φίλο για το εξοχικό του μέχρι να τα φτύσει τελείως. Αυτός πήγε σε άλλον τεχνικό και του είπε ότι είναι κάψιμο μιας πλακέτας από υπερθέρμανση και γινόταν με κόστος 100 ευρώ, πράγμα που το έκανε. Δεν ξέρω ποια πλακέτα άλλαξε αλλά μπορώ να ρωτήσω, φυσικά δεν μπορώ να σου εγγυηθώ ότι είναι και ίδια περίπτωση αλλά τα χρώματα μοιάζουν.

Λοιπον ηρθε ο μαστορας σημερα το πρωι,την ανοιξε να δει αν ειναι καμμια καλωδιοταινια που δεν ηταν,
και λεει ειναι η πλακετα η κεντρικη η οποια παει πακετο μαζι με το πανελ!!!

τιμη??? 500 ευρω + εργασια....:furious3:

εχει παιξει συνολικα απο το 2009 λεει 19000 ωρες και ειναι παρα πολλες.
πως ειναι δυνατον η πλακετα να ειναι πακετο με το πανελ?
Δεν μπορω να το καταλαβω...

ρώτα και σε άλλον μάστορα, μην την πατήσεις όπως εγώ. Στην ανάγκη ρώτα αν μπορεί να μπει μεταχειρισμένη πλακέτα (χωρίς το πάνελ) από άλλη μεταχειρισμένη τηλεόραση. Δεν είναι αξιόπιστη λύση αλλά τι να κάνεις! Πάρε και δεύτερη γνώμη και από κανέναν άλλο τεχνικό εκεί πέρα, μπορεί να βολέψει και κάποιος που δεν είναι τεχνικός της Philips.

Last edited:
Το κόστος είναι απαγορευτικό, αγοράζεις πλέον πολύ καλύτερη τηλεόραση, δες και σ άλλον μάστορα όπως είπε κι ο πιο πάνω φίλος για να πάρεις μια δεύτερη γνώμη, αλλά σκούρα τα πράγματα δυστυχώς.

ναι θα το κοιταξω και για αλλον,αυτο που λεει κ ο φιλος πιο πανω,μια μεταχειρω πλακετα δεν θα δουλεψει η οθονη?
πως ειναι δυνατον να ειναι πακετο με το πανελ???
τερτιπια των service ειναι πιστευω...

Λοιπον επειδη ειμαι "μαμουνι" κ πιανουν γενικα τα χερια μου απο πλευρας ηλεκτρονικων,
εκατσα με την ησυχια μου και εβγαλα την "χαλασμενη" πλακετα η οποια μπορει να φταιει
για την αλλοιωση των χρωματων...
de69l1.jpg

2jg2is4.jpg

29e0qcp.jpg

ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΠΛΑΚΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ!!!
Βιδες δεν εχει,αναμεσα εχει καποια "μαξιλαρακια",κολλητα ειναι?
Αν ξερει καποιος ας πει.

εψαξα μια ματια στο νετ και βρηκα αυτο εδω το οποιο ειναι το ιδιο μοντελο με αυτο που εχω...

1.http://www.aliexpress.com/item/T370HW02-V9-37T04-C09-T-CON-LCD-TV-module-Logic-board-Spot-sales-Quality-OK/1158723109.html
και εδω επισης...
2.http://www.essencetech.org/t370hw02-v9-ctrl-bd-37t04c09-p-3878.html

να την κανω την κινηση για παραγγελια και θελοντας να πιστευω οτι ειναι αυτη η αιτια???
αν ειναι πανελ οκ,πανε τσαμπα τα χρηματα,αλλα κ η τηλεοραση θα φυγει για ανταλλακτικα....
Δεν υπαρχει περιπτωση να δωσω αυτα που ζηταει η Philips...

Την Γνωμη σας παρακαλω...
Ευχαριστω.

Αν το κόστος για τη πλακέτα και μόνο είναι μικρό ( γύρω στα 50 με 70 ευρώ ) εγώ θα το επιχειρούσα να κάνω μια δοκιμή, άσε που πιστεύω ότι θα φτιάξει και θα σαι τζετ...
Γνώμη μου πάντα.

Αν έχεις διαθέσιμα χρήματα καλύτερα να αγοράσεις καινούργια τηλεόραση , 37" είναι απελπιστικά μικρή για τα σημερινά δεδομένα και γλιτώνεις και την ταλαιπωρία της "επισκευής" (που μπορεί και να είναι αδύνατη οπότε θα χάσεις χρήμα και χρόνο χωρίς αποτέλεσμα).

Αν έχεις διαθέσιμα χρήματα καλύτερα να αγοράσεις καινούργια τηλεόραση , 37" είναι απελπιστικά μικρή για τα σημερινά δεδομένα και γλιτώνεις και την ταλαιπωρία της "επισκευής" (που μπορεί και να είναι αδύνατη οπότε θα χάσεις χρήμα και χρόνο χωρίς αποτέλεσμα).

Συμφωνω απολυτως γιατι φαντασου να την φτιαξεις και να σου βγαλει κατι αλλο η και το ιδιο προβλημα, τσαμπα λεφτα και κοπος. Πηγαινε για καινουρια αν σε βγαζει το μπατζετ.

Λοιπον επειδη ειμαι "μαμουνι" κ πιανουν γενικα τα χερια μου απο πλευρας ηλεκτρονικων,
εκατσα με την ησυχια μου και εβγαλα την "χαλασμενη" πλακετα η οποια μπορει να φταιει
για την αλλοιωση των χρωματων...

ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΠΛΑΚΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ!!!
Βιδες δεν εχει,αναμεσα εχει καποια "μαξιλαρακια",κολλητα ειναι?
Αν ξερει καποιος ας πει.

εψαξα μια ματια στο νετ και βρηκα αυτο εδω το οποιο ειναι το ιδιο μοντελο με αυτο που εχω...

1.http://www.aliexpress.com/item/T370...c-board-Spot-sales-Quality-OK/1158723109.html
και εδω επισης...
2.http://www.essencetech.org/t370hw02-v9-ctrl-bd-37t04c09-p-3878.html

να την κανω την κινηση για παραγγελια και θελοντας να πιστευω οτι ειναι αυτη η αιτια???
αν ειναι πανελ οκ,πανε τσαμπα τα χρηματα,αλλα κ η τηλεοραση θα φυγει για ανταλλακτικα....
Δεν υπαρχει περιπτωση να δωσω αυτα που ζηταει η Philips...

Την Γνωμη σας παρακαλω...
Ευχαριστω.

Μπορείς να στείλεις και την πλακέτα για επισκευή σε αυτόν με μικρότερο κόστος.
Από φωτογραφίες που έχει αναρτήσει φαίνεται μία τηλεόραση με ίδιο πρόβλημα με το δικό σου οπότε κατά 99% εκεί είναι το πρόβλημα.
Εγώ θα το δοκίμαζα αν δεν υπήρχε κάποιο αντίστοιχο service εδώ Ελλάδα.

Ευχαριστω φιλε μου,του εστειλα μνμα.
το καλο ειναι οτι εχω φιλο που ανεβοκατεβαινει Αγγλια οποτε γλυτωνω κ την μεταφορα....
Για να δουμε,μακαρι να ειμαι τυχερος...