Philips 37PFL9732 και πρόβλημα με το service menu...

asteios21

New member
14 September 2007
15
Καλησπερα σε ολους.Εχω την 37PFL9732 μερικους μηνες τωρα και ολα ηταν μια χαρα αλλα το μονο που με χαλαγε ηταν το μαυρο της και ειπα να την πειραξω λιγο. Πηγα στο SERVICE MENU και αλαξα το τυπο τησ οθονης και την ξαναναψα αλλα δεν δειχνει τιποτα παρα μονο ηχω.Υπαρχει καποισ τροποσ να την ξανα αλλαξω?μπορει καποιος να βγαλει καποιες φωτο απο το service menu για να μπορεσω στα τυφλα να παω και μα την ξανα αλλαξω?Ευχαριστω για οποια βοηθεια.

Re: PFL9731 vs PFL9732...

Τελικα ουτε μια απαντηση?Ελεγα μηπωσ απεφευγα το service.Τουλαχηστον καμια φωτο.

φιλε μου δυστυχως δεν δειχνει τιποτα γιατι αλλαξες την διαχειρηση του πανελ και το κανει αυτο για να μην το καψει.βρεσ καποιο με την ιδια να σου δωσει τα βηματα στα τυφλα μηπως και καταφερεις να αλλαξεις τον αριθμο του πανελ ,προσοχη μονο αν ξερεις τον σωστο αριθμο, αλλιως θα πρεπει με καποιο τροπο να το πεις στο σερβις για να σου περασουν με ειδικο μοντουλ τις ρυθμισεις η και να αλλαξουν το ψηφιακο κυκλωμα. στην δευτερη περιπτωση θα πρεπει να πετυχεις καποιον καλοβολο απο το σερβις για να την περασει στην εγγυηση φυσικα.
Τελικα ουτε μια απαντηση?Ελεγα μηπωσ απεφευγα το service.Τουλαχηστον καμια φωτο.

Εyχαριστω πολυ petasis αλλα απο οτι βλεπω ολοι εδω ειναι μονο για να ζητανε βοηθεια και οχι για να βοηθησουν καποιον αλλο.

Δεν φαντάζομαι να έχουν καμιά διαφορά τα μενού πάντως... Αν θες, στείλε μου PM που να μου εξηγείς τι έπαθε η τηλεόραση...

Απάντηση: Re: PFL9731 vs PFL9732...

Εyχαριστω πολυ petasis αλλα απο οτι βλεπω ολοι εδω ειναι μονο για να ζητανε βοηθεια και οχι για να βοηθησουν καποιον αλλο.

Φίλε μου αυτό που λες δεν ισχύει. Η πλειοψηφία των μελών αυτού του forum είναι πάντα πρόθυμη να βοηθήσει, αλλά όπως καταλαβαίνεις δεν είναι δυνατό να βρίσκονται όλοι 24/7 μπροστά στην οθόνη του PC τους ή να έχουν όλοι το ίδιο μοντέλο TV με εσένα. Φιλικά πάντα... -bye-

Σχετικά με τη λύση του προβλήματός σου τώρα, θέλω να μου πεις τι ακριβώς αλλαγή έκανες στο service menu. Εγώ έχω μια 9732 στις 42" και βρήκα τα εξής:

Πατάς 0, 6, 2, 5, 9, 6, [i+] και μετά το κόκκινο πλήκτρο για να μπεις στο service menu.

Εκεί πατάς 6 φορές το πλήκτρο κάτω και μετά το OK για να μπεις στο Options.

Ύστερα πατάς 2 φορές το πλήκτρο κάτω και μετά το OK για να μπεις στο Display.

Εκεί πατάς 1 φορά το OK και πλέον βρίσκεσαι στο Screen, όπου υπάρχουν 2 επιλογές. Η πρώτη δίνει τη δυνατότητα να αλλάξει ένας κωδικός (default είναι το 097) και η δεύτερη αναφέρει ένα μεγάλο σε μήκος κωδικό με γράμματα, νούμερα και το 42" στο τέλος.

Ενημέρωσέ με σχετικά με το τι ακριβώς θέλεις να αλλάξεις, ώστε να μπορέσω να σε βοηθήσω περαιτέρω... :smile:

WARNING !!!

Do NOT set the MPEG4 option to ENABLE in the Serivemenu.
When you enable this you won't get your set on again.

This option is used for the 9742 model. This model has a seperate MPEG4 board on-board for DVB-C and is for France. They have some kind of MPEG4 DVB-C.

Please be warned

Ευχαριστω πολυ παιδια για την βΛίστα μελώνοηθεια τελοσ το προβλημα και συγνωμη που γκρινιαξα λιγο αλλα καταλαβαινεται τα λεφτα δεν ειναι και λιγα .Ακολουθασα τα βηματα του mulder και ειδα το φωσ το αληθηνο.Η Αληθεια ειναι οτι δεν μπορω να αντισταθω στο πειραγμα γενικος τον συσκευων γιατι ειμαι και ηλεκτονικος (μικροβιο δηλαδη).Δεν υπαρχει συκευη (δικια μου) που να μην εχω ανοιξει.

Re: Απάντηση: PFL9731 vs PFL9732...

Τράβηξα και φωτογραφίες για τη διευκόλυνσή σου... -bye-

Super thanks για τις φωτό σου.
Έχω την 37pfl9732. Στο PIP/Ds το DS σημαίνει DualScreen και είναι off. Υπάρχει περίπτωση αν γίνει ΟΝ να βλέπουμε 2 κανάλια ταυτόχρονα?
Από όσο ξέρω δεν έχει δεύτερο tuner η tv (ή τουλάχιστον έτσι μας λένε).
Θα μπορούσε όμως να γίνει με μια εξωτερική πηγή? Π.Χ. από έναν δορυφορικό κωδικοποιητή?

Άκυρο. Είναι μόνιμα OFF και δεν γίνεται ΟΝ.

Το Ambilight είναι στο TRIPLE. Αν γίνει QUAD???? ποια η διαφορά?

Ευχαριστώ.

Last edited:
Re: Απάντηση: PFL9731 vs PFL9732...

Έχω την 37pfl9732. Στο PIP/Ds το DS σημαίνει DualScreen και είναι off. Υπάρχει περίπτωση αν γίνει ΟΝ να βλέπουμε 2 κανάλια ταυτόχρονα?
Από όσο ξέρω δεν έχει δεύτερο tuner η tv (ή τουλάχιστον έτσι μας λένε).
Θα μπορούσε όμως να γίνει με μια εξωτερική πηγή? Π.Χ. από έναν δορυφορικό κωδικοποιητή?

Άκυρο. Είναι μόνιμα OFF και δεν γίνεται ΟΝ.

Το Ambilight είναι στο TRIPLE. Αν γίνει QUAD???? ποια η διαφορά?

Ευχαριστώ.

Καλησπερα φιλε μου τα εχω δοκιμασει ολα αλλα δεν μπωρεις να κανεις κατι καλυτερο.

Last edited: