Philips 42PF9731D

To εχουμε ξαναπει οτι ο αριθμος των Pixel δεν καθοριζει την ποιοτητα της εικονας.

Μου εχει κανει εντυπωση παντως οτι στα κορυφαια μοντελα η Philips χρησιμοποιουσε (και θα συνεχισει να χρησιμοποιει?) πανελ Sharp (ASV).

Μαλλον ειναι επειδη υποτιμα την νοημοσυνη μου (μας).

Δηλαδη τι θες να πεις οτι πουλαει φυκια για μεταξωτες κορδελες?
Που το στηριζεις ολο αυτο το ακραιο σου επιχειριμα?

Απάντηση: Re: Philips 42PF9731D

Δηλαδη τι θες να πεις οτι πουλαει φυκια για μεταξωτες κορδελες?
Που το στηριζεις ολο αυτο το ακραιο σου επιχειριμα?

Πουλάει μεταξωτές κορδέλες για διαμάντια φίλε ... Πάρα πολύ καλό το προϊόν , αλλά είμαι ευχαριστημένος και με το πολύ καλό προϊόν στην μισή τιμή ...

Re: Απάντηση: Re: Philips 42PF9731D

Πουλάει μεταξωτές κορδέλες για διαμάντια φίλε ... Πάρα πολύ καλό το προϊόν , αλλά είμαι ευχαριστημένος και με το πολύ καλό προϊόν στην μισή τιμή ...
Oπως?

Re: Απάντηση: Re: Philips 42PF9731D

Θα ηθελα απλα να πω οτι οτι πληρωσεις παιρνεις. Αν εξαιρεσεις τις υπερβολες τιμολογησης των καταστηματων στην Ελλαδα οσο αφορα το θεμα (μηπως να φταινε και οι εταιριες εισαγωγης?) στην τελικη οτι κοστιζει εχει και τεχνογνωσια απο πισω.
Θα μιλησω για την 9831 που γνωριζω καλα. Οταν ηλθε γνωστο και καλο μελος του forum στο σπιτι να μου ρυθμισει την τηλεοραση μου εβαλε μετα τις ρυθμίσεις ενα DVD να δουμε σκηνες αναφορας που εκριναν την ταχυτητα το judder την απουσια τεχνουργηματων κλπ. Ειχε μια σκηνη με ενα διαστημοπλοιο σε γρηγορο panning. Η ομαλοτητα στην κινηση μου φαινοτανε απολυτως φυσικολογικη. Μονο ομως επειδη ειχα συνηθίσει απο την τηλεοραση αυτη. Ο φιλος γυρναει και μου λεει. Αυτο που εσυ το βλεπεις φυσικολογικο καμμια τηλεοραση δεν μπορει να το κανει αφου η ομαλοτητα στην κινηση επιτυχγανεται με διαδοχικα γρηγορα καρε. Αυτο που η philips πετυχε με το Digital Natural Motion ειναι ονειρο απατηλο για την πλειαδα των κατασκευαστων οσα καλουδια και αν επιστρατευσουν με τελευταιο οπλο τα 100HZ. Στην ουσια αυτο προσπαθουν να κανουν. Και παλι ομως εχθρος του καλου ειναι το καλυτερο και η Philips κατεβαζει τις ναυαρχιδες της με 100HZ περα του νεου της επαξεργαστη εικονας.
Γυρναει λοιπον ο φιλος και μου λεει. Φυσικα η τηλεοραση ειναι εκτος συναγωνισμου γιατι σε συγκριση με αλλες τηλεορασεις στις ιδιες ιντσες ηταν απο δυο ελαχιστο μεχρι 4 φορες ακριβοτερη.
Στην τελικη οταν το ματι σας ειναι ευχαριστημενο ολα καλα. Αν δεν εχετε απαιτησεις απο την εικονα επισης ολα καλα. Αλλα να μη βαφτιζομε το καλο το ιδιο καλο με καποιο αλλο μετριο μονο και μονο για να δικαιολογησουμε τη διαφορα τιμης η να δικαιολογησουμε μια αγορα στον εαυτο μας.
Κακα τα ψεματα. Οπως οταν αγοραζουμε ενα φαρμακο με νεα τεχνολογια το πληρωνουμε χρυσαφι οχι γιατι κανει τοσο καλο αλλα για να πληρωσουμε στην ουσια τα χρονια ερευνας και κλινικων δοκιμων ετσι και για μια καλη τηλεοραση πληρωνουμε την τεχνογνωσια και τις τεχνολογικες καινοτομιες που εισαγει. :grandpa:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Philips 42PF9731D

Τι ακριβώς θέλεις να σου πω με το όπως;

Μία 40D3000 πάει σήμερα 1500 ευρώ , και η philips 42 9731 πάει 2700 ευρώ ... Η διαφορά στο χρήμα δεν δικαιολογεί την διαφορά στην εικόνα ... πόσο μάλλον με την 42 9831 στις 4000 ευρώ ... Και ούτως κάθε εξής ...

Το "όπως" όμως με πείραξε διότι το παράδειγμα που έδωσα θεωρεί την philips μεταξωτή κορδέλα , αλλά διαμάντι δεν θα γίνει ποτέ ...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Philips 42PF9731D

Οι philips σειρα 9ΧΧΧ ειναι κορυφαιες (πλην των γνωστων προβληματων) αλλα η διαφορα στην τιμη σε σχεση με τον ανταγωνισμο ειναι μεγαλη.
Δεν ειναι δυνατον η 32PF9731 για παραδειγμα να εχει οσο η 40D3000. Δεν δικαιολογειται με τιποτα.

παιδιά καλώς ή κακώς(κακώς-φυσικά-για μένα...) αυτή είναι η τιμολογιακή πολιτική της PHILIPS...και δεν αλλάζει....

φανταστείτε να θέλαμε ν´αγοράσουμε BANG & OLUFSEN!!!:smash: :bigcry:

Οι philips σειρα 9ΧΧΧ ειναι κορυφαιες (πλην των γνωστων προβληματων) αλλα η διαφορα στην τιμη σε σχεση με τον ανταγωνισμο ειναι μεγαλη.
Δεν ειναι δυνατον η 32PF9731 για παραδειγμα να εχει οσο η 40D3000. Δεν δικαιολογειται με τιποτα.

Δικαιολογειτε ........ Οταν θελεις να πεισθεις οτι πηρες οτι και καλα καλυτερο κυκλοφορει , αρα και ακριβοτερο η ..........οταν απλα χρειαζεσαι μονο ενα βδομαδιατικο να την παρεις:flipout: Ενταξει τεχνολογιες βγαινουν καθε μερα αλλα εδω δεν μιλαμε επιστημονικες ανακαλυψεις ..... προιον μαζικης παραγωγης ειναι με σκοπο να μπει σε καθε σπιτι ,δεν ειναι φερραρι. Απλα στη Φιλιπς φαινετε προτιμουν να μπουν μονο στα σπιτια που οι ιδιοκτητες τους εχουν καμαριερα ,σωφερ ,καθαριστη για την πισινα , κηπουρο και προσωπικο μασσερ .
Ο καθενας εχει το κοινο που απευθηνετε και η Φιλιπς προτιμα τις ποιο Sic γειτονιες .
Απλα μαθηματικα ειναι ρε παιδια .....πουλαμε μια και κονομαμε οσο να εχουν πουλησει 4 συσκευες οι αλλοι .
Αντε και με κρυσταλα σβαροφσκι τα επομενα μοντελα για να να χουμε να λεμε .

Τι ακριβώς θέλεις να σου πω με το όπως;

Μία 40D3000 πάει σήμερα 1500 ευρώ , και η philips 42 9731 πάει 2700 ευρώ ... Η διαφορά στο χρήμα δεν δικαιολογεί την διαφορά στην εικόνα ... πόσο μάλλον με την 42 9831 στις 4000 ευρώ ... Και ούτως κάθε εξής ...

Το "όπως" όμως με πείραξε διότι το παράδειγμα που έδωσα θεωρεί την philips μεταξωτή κορδέλα , αλλά διαμάντι δεν θα γίνει ποτέ ...

Ημουν κ ειμαι παντοτε της λογικης οτι δινεις εκεινο παιρνεις,οπως κ στα αυτοκινητα αλλωστε,μια ferrari την πληρωνεις πολυ παραπανω για σου προσφερει υπερδιπλασιες συγκινησεις απο ενα fiat!!
Με αλλα λογια το καθε τι εχει την αξια του κ ο κοσμος που επιλεγει προφανος κ δεν ειναι προβατο!!
Αν καποιος πουλα κατι κ αυτο δεν ανταποκρινετε στην τιμη του ενοειτε πως ο κοσμος θα το καταδικασει κ θα το στειλει εκει που του αρμοζει, δηλαδη στον πατο!
Δεν κανω προπαγανδα υπερ τις philips απλα δεν μου αρεσει η εγκαθετοτητα κ ο μηδενιστικη διαθεση απεναντι σε μια εταιρια που για μενα προσωπικα εχει μεγαλο ρυθμο εξελιξης εισαγοντας πολλες καινοτομιες (και αναφερωμαι συγκεκριμενα για τον τομεα των τηλεορασεων) αποσποντας κατα καιρους πολλα βραβεια κ καλες κριτικες ειδικων!!

Φιλικα Γιωργος.

tractioner;218961 .........κ ο κοσμος που επιλεγει προφανος κ δεν ειναι προβατο!! Αν καποιος πουλα κατι κ αυτο δεν ανταποκρινετε στην τιμη του ενοειτε πως ο κοσμος θα το καταδικασει κ θα το στειλει εκει που του αρμοζει said:
Για τις καινοτομιες και τα βραβεια συμφωνω , αλλα οχι για τα υπολοιπα .
Γενικα ο κοσμος ΕΙΝΑΙ και μαλιστα ΠΟΛΛΥ προβατο ....οποια στανη και να πιασεις κοπρια βρωμαει . Δες π.χ. τα προβατα των κομματων που τους αρμεγουν χρονια ,τους "βιαζουν" κατα βουληση και στο τελος τρωνε και ξυλο αλλα...... παλι στο ιδιο μαντρι μπαινουν:flipout::flipout::flipout:
Δες π.χ. μια βιτρινα με γυναικια παπουτσια και τις εχεις δει ολες ....... καθοτι αυτη ειναι η μοδα που προσταζει φετος ο τσοπανης . Εβλεπα παλια τα πιπινακια να φορανε τα "ετσι τους" και απο κατω φοραγαν παπουτσια του κατς:nounder: και σταυροκοπιομουνα .
Χιλιαδες προιοντα και υπηρεσιες προσφερομενες δεν αξιζουν τα λεφτα τους και ποτε δεν θα πανε στον πατο , ειτε γιατι ειναι must ,ειτε γιατι ειναι μοδα , ειτε γιατι εχεις πολλα λεφτα και καποιος πρεπει να στα παρει για να δωσει " νοημα " στη ζωη σου . Τι να τα κανει ο αλλος τα λεφτα αν δεν μπορει να αγορασει κατι που να ξεχωριζει ? Τι να το κανεις αν το ξεχωριστο μπορουν να το εχουν ολοι τελικα ? Αν εχεις λεφτα πας στη Μυκονο διακοπες και δινεις και 3000 ευρω για μια ομπρελα πρωτη θεση στην Ψαρρου .... αν ηταν να δινεις 5-10 ευρω που μοιαζει ποιο λογικο ....τοτε ηταν που θα πηγαινε στο πατο :flipout::flipout:
Ετσι ειναι κατα καποιο τροπο και με τα υπολοιπα προσφερομενα προς αγορα προιοντα και υπηρεσιες , για να μην ξεχναμε που και πως ζουμε .

Συμφωνω στο 100% στο θεμα των προβατων και της κατευθυνομενης υπεραξιας. Ναι αυτα συμβαινουν παντου και θα συμβαινουν παντα. Με μια μονο διαφορα. Στα ηλεκτρονικα αγαθα μπαινει και ο παραγοντας γνώση. Δεν θα παρει μια ακριβη τηλεοραση η κ. Κατινα επειδη πηρε η γειτονισα της για να της μπει στο ματι. Θα την παρει ο γειτονας της επειτα απο εξονυχιστικο ελεγχο και σπαζοκεφαλια εβδομαδων. Και δυστυχως ο κανονας του οτι πληρωσεις παιρνεις δεν εχει εξαιρεσεις.
Σιγουρα υπαρχουν οι φανατικοι των εταιριων οπως και οι φανατικοι των ομαδων αυτο ομως δεν τα ισοπεδωνει ολα. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι τα βαζετε με μια εταιρια που εχει περγαμηνες στο χωρο. Και οχι δεν πιστευω οτι η Philips βγαζει ηλεκτρονικα μονο για τις ακριβες γειτονιες και για τα σπιτια που εχουν καμαριερα και οδηγο. Ειναι τοσο απλο και δεν καταλαβαινω γιατι το κανουμε τοσο συνθετο. Υπαρχουν μοντελα για ολα τα βαλαντια. Απλα ο καθενας επιλεγει αναλογα με τις αναγκες του. Μπορω για παραδειγμα να ταξιδεψω αεροπορικώς στην οικονομικη θεση και να παω Αμερικη με τα μισα λεφτα της πρωτης θέσης αλλα οταν φτασω θα ειναι τα ποδια μου τουμπανο θα ποναει ο π........μου και θα ειμαι πιασμενος παντου. Σε αντιθεση ο επιβατης της πρωτης θεσης θα κατεβει φρεσκοτατος.... Και οι δυο θα φτασουμε στην Αμερικη δεν γεναται θεμα. Δεν ειναι προβατο λοιπον αυτος που ταξιδευει οικονομικη θεση απλα επειδη δεν αντεχει το βαλαντιο του να ταξιδεψει πρωτη.:grandpa:

Συμφωνω στο 100% στο θεμα των προβατων και της κατευθυνομενης υπεραξιας. Ναι αυτα συμβαινουν παντου και θα συμβαινουν παντα. Με μια μονο διαφορα. Στα ηλεκτρονικα αγαθα μπαινει και ο παραγοντας γνώση. Δεν θα παρει μια ακριβη τηλεοραση η κ. Κατινα επειδη πηρε η γειτονισα της για να της μπει στο ματι. Θα την παρει ο γειτονας της επειτα απο εξονυχιστικο ελεγχο και σπαζοκεφαλια εβδομαδων. Και δυστυχως ο κανονας του οτι πληρωσεις παιρνεις δεν εχει εξαιρεσεις.
Σιγουρα υπαρχουν οι φανατικοι των εταιριων οπως και οι φανατικοι των ομαδων αυτο ομως δεν τα ισοπεδωνει ολα. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι τα βαζετε με μια εταιρια που εχει περγαμηνες στο χωρο. Και οχι δεν πιστευω οτι η Philips βγαζει ηλεκτρονικα μονο για τις ακριβες γειτονιες και για τα σπιτια που εχουν καμαριερα και οδηγο. Ειναι τοσο απλο και δεν καταλαβαινω γιατι το κανουμε τοσο συνθετο. Υπαρχουν μοντελα για ολα τα βαλαντια. Απλα ο καθενας επιλεγει αναλογα με τις αναγκες του. Μπορω για παραδειγμα να ταξιδεψω αεροπορικώς στην οικονομικη θεση και να παω Αμερικη με τα μισα λεφτα της πρωτης θέσης αλλα οταν φτασω θα ειναι τα ποδια μου τουμπανο θα ποναει ο π........μου και θα ειμαι πιασμενος παντου. Σε αντιθεση ο επιβατης της πρωτης θεσης θα κατεβει φρεσκοτατος.... Και οι δυο θα φτασουμε στην Αμερικη δεν γεναται θεμα. Δεν ειναι προβατο λοιπον αυτος που ταξιδευει οικονομικη θεση απλα επειδη δεν αντεχει το βαλαντιο του να ταξιδεψει πρωτη.:grandpa:
+1

Παιδια αυτά είναι θέματα που βλέπω ότι τα συζητάμε ξανά και ξανά.
Η βασική αρχή της αγοράς είναι:ο,τι πληρώνεις παίρνεις.
Ιδίως όμως στο χώρο της τεχνολογίας και με άτομα που ασχολούνται όπως εμείς (άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο) όλοι μας μπαίνουμε σε αυτό το "ταξίδι" γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει εγγυημένος και σταθερός λόγος ποιότητας - τιμής.

Με άλλα λόγια ξεκινώντας να πάρεις π.χ. μία 32αρα lcd, υπάρχουν οικονομικά μοντέλα, μέτρια μοντέλα, καλά μοντέλα, hi-end μοντέλα. Η σχέση όμως "value for money" είναι άκρως υποκειμενική.Όσο ανεβαίνουμε κατηγορία τόσο η υπεραξία που πληρώνουμε είναι υψηλότερη από το "πόσο καλύτερη είναι η τηλεόραση" δυλαδή από την ποσοστικοποίηση της τεχνολογικής υπεροχής.

Κοινώς, όπως έχουμε ξαναπεί, το hi-end προϊόν θα το πληρώσεις πολλές φορές 50-100% πάνω από το "best value for money" προϊόν, για να πάρεις μία εικόνα που θα είναι 5,10 άντε 20% καλύτερη. Όποιος νομίζει ότι πληρώνοντας τα διπλάσια, θα έχει και εικόνα "δύο φορές καλύτερη" μάλλον απατάται...

Για αυτό το λόγο και δεν θεωρώ ότι η Philips π.χ. υποτίμησε ή υποτιμά τη νοημοσύνη μου. Γιατί (για να δώσω απτό παράδειγμα) όταν χρυσοπλήρωσα την 32pf9731 ήξερα ότι θέλω την καλύτερη (κατ' εμέ) 32αρα και όχι π.χ. την best value for money 37αρα. Ήξερα επίσης ότι δίνω σχεδόν 50% παραπάνω από το τις υπόλοιπες του ανταγωνισμού αλλά ήμουν διατεθιμένος να το κάνω "κόβοντας" από αλλά κομμάτια του συστήματος (π.χ. πήρα πολύ οικονομικά ηχεία). Όλα αυτά όμως έγιναν εν γνώσει μου και το τελικό αποτέλεσμα με έχει αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο, γιατί αυτή ήταν η δική μου κάψα.

Άρα λοιπόν το θέμα είναι απλό: Είσαι διατεθιμένος να δώσεις χρήματα? Έχεις την κάψα? Έχεις τα χρήματα? Αν ναι θέλεις να τα ξοδέψεις εκεί ή μήπως μπορείς να κάνεις καλύτερο με αυτά?
Όλα αυτά είναι ερωτήματα στα οποία ο καθένας δίνει διαφορετικές απαντήσεις. Σεβαστές οι μεν, σεβαστές οι δε. Στο κάτω κάτω, επιλογές υπάρχουν πολλές, καμία όμως "αντικειμενικά σωστή". Εξαρτάται από τον καθένα μας να πάρει αυτήν που για αυτόν είναι η σωστότερη

Φιλικά πάντα

Βαγγέλης

Κύριοι καλημέρα σας,

ψάχνω για τηλεόραση αυτόν τον καιρό και έχω καταλήξει σε plasma (την LG 50PG6000 προς το παρόν, εκτός αν βγει σύντομα η Πανασονιψ 50PX80 σε ανταγωνιστική τιμή).
Ωστόσο, χθες πήγα σε ένα μαγαζί να ρωτήσω τιμές για plasma και το μάτι μου έπεσε κατευθείαν πάνω σε μία 42PF9731D. Αν μη τι άλλο είναι εντυπωσιακή. Και είχε μακράν την καλύτερη εικόνα από τις υπόλοιπες LCD γύρω της.
Τώρα βέβαια, ξέρω ότι ισχύουν όλα του τύπου "σε μαγαζί χάνει πολύ η εικόνα", "δεν τις έχουν ρυθμίσει σωστά", κ.λπ. αλλά το μάτι είναι μάτι. Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι την είχαν να πάιζει DVD(όπως όλες άλλωστε) με SCART!!!!!! Έλεος!!!!!!!!!!! Και στην ερώτησή μου, η υπάλληλος απάντησε ότι δεν είχαν καλώδιο HDMI!!!!!!!!!!!!!!

Μου έκανε φοβερή εντύπωση το γεγονός ότι, αν και μονρτέλο του 2006, είχε 3 HDMI, θύρα Ethernet (αλήθεια, σε τι χρησιμεύει?? για σύνδεση με PC???), θύρες USB.... Κάποια στιγμή άρχισα να το σκέφτομαι μήπως θα ήταν καλή αγορά......

Το κακό είναι ότι η συγεκριμένη έχει παίξει κάποιες ώρες (δε ρώτησα πόσες ακριβώς). Είναι δηλαδή κομμάτι stock και εκθεσιακό

Το καλό είναι ότι η τιμή της είναι 1250 ευρώ....

Τι λέτε?????

Δεν υποστηριζει 24p και απο οτι θυμαμαι ουτε 1080p δεχεται αλλα μονο 1080i.

Καλυτερα δωσε τα λεφτα σου καπου αλλου.

Η PG6000 εχει καλυτερη εικονα και μεγαλυτερο μεγεθος με μονο 250 ευρω ακομα.

Η PG6000 εχει καλυτερη εικονα και μεγαλυτερο μεγεθος με μονο 250 ευρω ακομα.

Την Τετάρτη φεύγω για Ηράκλειο Κρήτης και θα κάνω έρευνα αγοράς. Λογικά κάπου θα υπάρχει η 50PG6000. Όπως είπε και κάποιος στο forum (δε θυμάμαι πιοος), "ο καλύτερος μάρτυρας είναι τα μάτια μας"

Εγώ αγόρασα μια 37αρα τον περασμένο Νοέμβρη στα 1600 (καινούργια, από πλαίσιο). Μεταχειρισμένη, ούτε που θα το σκεφτόμουνα...

Πάντως είναι αξιοπρεπής τηλεόραση. Το μόνο που δεν μου αρέσει είναι το μαύρο της, που είναι "φωτεινό". Όχι γκρι, αλλά ούτε και μαύρο όπως το πλαίσιό της.
Στο τηλεοπτικό σήμα είναι πολύ καλή, και στο HD εξαιρετική (όπως οι περισσότερες). ΑΛΛΑ:

Δεν έχει 1080p. Μόνο μέχρι 1080ι πάει.
Το πάνελ της ίσως είναι λιγότερα μπιτ από τα σημερινά. Δεν το έχω ψάξει, αλλά μερικά χρώματα τα κάνει μέσω dithering, που δεν είναι καλό.
Δεν έχει 24p. Πίστεψέ με το χρειάζεσαι, ειδικά να η κάμερα κινείται οριζόντια στις ταινίες από blue ray.
Από την άλλη έχει διπλό δέκτη...

Εγώ θα σου έλεγα να μην αγοράσεις καθόλου philips αυτή την περίοδο, γιατί το μαύρο τους δεν είναι στα πλαίσια που περιμένουμε να είναι (και ειδικά μετά από τις F86, X3500). H 9731 είναι πολύ κοντά όσον αφορά το μαύρο, αλλά είναι παλιό μοντέλο, και νομίζω δεν συμφέρει η αγορά της.
Ας ελπίσουμε ότι τα νέα μοντέλα, θα έχουν μαύρο τουλάχιστον στα επίπεδα του ανταγωνισμού...

OK, τη Philips την αποκλείω λοιπόν. Σας ευχαριστώ όλους για τις άμεσες και ειλικρινείς απαντήσεις σας!!!