Philips 42PF9831D vs. Sony 40X2000.

Jos3ph said:
Ελπίζω να ξεκαθαρίσατε ότι για να έχουμε μία τηλεόραση FULL HD θα πρέπει να έχει panel 1920χ1080 είσοδο που να δέχεται 1080p και τσιπάκι που να υποστηρίζει την απεικόνηση 1080p απο την είσοδο στην οθόνη ... Αρα η Χ σειρά όπως και η W είναι FULL HD ...

:grinning-smiley-043

Εν ολίγοις, αυτό έλεγα.......!!!!!!!

Kαλησπερα σε ολους,
Θα ηθελα να σταθω σε αυτο που λεει ο πανος,αν δηλαδη μπορει καποιος να διακρινει σε μια 40' απο 3 μετρα την διαφορα του πραγματικου hd ή οχι.Λοιπον επειτα απο πολλες δοκιμες μπορω ευκολα να πω οτι και απο το 1 μετρο την καταλαβαινεις διοτι απλουστατα μιλαμε για σχεδον διπλασια πληροφορια.Βεβαια den μιλαω για upscaling απο dvd player αλλα απο υλικο hd κατεβασμενο απο το νετ.Με λιγα λογια λιγη υπομονη να βγουν και τα μηχανηματα και το υλικο ωστε να μπορουμε να τεσταρουμε πραγματικα τις δυνατοτητες αυτων των τηλ..:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Philips 42PF9831D vs. Sony 40X2000.

frogie147 said:
Kαλησπερα σε ολους,
Θα ηθελα να σταθω σε αυτο που λεει ο πανος,αν δηλαδη μπορει καποιος να διακρινει σε μια 40' απο 3 μετρα την διαφορα του πραγματικου hd ή οχι.Λοιπον επειτα απο πολλες δοκιμες μπορω ευκολα να πω οτι και απο το 1 μετρο την καταλαβαινεις διοτι απλουστατα μιλαμε για σχεδον διπλασια πληροφορια.Βεβαια den μιλαω για upscaling απο dvd player αλλα απο υλικο hd κατεβασμενο απο το νετ.Με λιγα λογια λιγη υπομονη να βγουν και τα μηχανηματα και το υλικο ωστε να μπορουμε να τεσταρουμε πραγματικα τις δυνατοτητες αυτων των τηλ..:ernaehrung004:

Mαλλον κατι αλλο θα ηθελες να πεις
Αυτο ειναι το θεμα οτι απο το ενα μετρο μπορει να την καταλαβαινεις ,αλλα οσο μεγαλωνει η αποσταση τι γινεται???

ειτε μικρενει ειτε μεγαλωνει,δεν εχει σχεση,η πληροφορια ειναι πληροφορια(οπως και η δειγματολυψεια απεχει πολυ απο το sd)και ειναι εμφανεστατη...αν νομιζεις οτι ειναι το ιδιο γιατι να μην μεινουμε στο sd του dvd;;οταν σου δωθει η ευκαιρια κανε την αντιπαραθεση live και μετα βγαλε συμπερασμα.Θα δεις οτι δεν θα το πιστευεις οτι υπαρχει τετοια διαφορα.Πριν δω ημουν το ιδιο δυσπιστος και εγω..

Φιλε frogie147, η πληροφορια μπορει να μενει η ιδια οπως λες, δεν υπαρχει καμια αμφισβητηση σε αυτο, αλλα οσο απομακρυνομαστε απο την τηλεοραση τοσο δεν μπορουμε να διακρινουμε την λεπτομερεια. Μην ξεχνας οτι οταν πρωτοβγηκαν οι HDTV, ολοι οι ειδικοι του χωρου λενε οτι για προβολη HD σηματος, η αποσταση θεασης μικραινει κατα πολυ!!! Ειναι τυχαιο αυτο??? Τα ιδια λεμε λοιπον. Για να διακρινουμε την λεπτομερεια, πρεπει να καθισουμε πολυ πιο κοντα στην τηλεοραση μας. Διαφορετικα, απο μια αποσταση θεασης μετρια, δεν θα εχει μεγαλες διαφορες...
-bye-

Και για του λογου το αληθες, ενα πολυ καλο αρθρο σχετικα με την αληθεια των αναλυσεων και τις ικανοτητες των ματιων μας!!!
Αξιζει να το διαβασετε, θα σας βοηθησει παρα πολυ, πιστεψτε με.
-bye-

Αν δε μας ενδιέφεραν οι μικροδιαφορές, τότε δε θα μιλούσαμε ούτε για Χαι-Εντ ούτε για διαφορετικές αποδόσεις ηχείων και ενισχυτών (ειδικά στις ίδιες κατηγορίες τιμών). Αλλά το κάνουμε.

Last edited:
StratosN said:
Αν δε μας ενδιέφεραν οι μικροδιαφορές, τότε δε θα μιλούσαμε ούτε για Χαι-Εντ ούτε για διαφορετικές αποδόσεις ηχείων και ενισχυτών (ειδικά στις ίδιες κατηγορίες τιμών). Αλλά το κάνουμε.

Στρατο, σωστο μεν απο την μια, αλλα κι απο την αλλη ειναι αλλη κουβεντα αν θα πρεπει να μιλαμε και για τις τηλεορασεις οπως μιλανε για τον ηχο σε κατηγοριες Hi-End. :grinning-smiley-043

Ε, εντάξει αυτοί (οι χαιεντάδες) είναι εντελώς τελειώς άρρωστοι.:music-smiley-005:
Αλλά πάλι γιατί να μη ζητάμε ότι καλύτερο και για τα μάτια μας?
Εξάλλου σε λίγο θα μιλάμε για 3D τηλεοράσεις και γω δε ξέρω τι άλλο. Σιγά μη μείνουμε μόνο στα... true-HD...:grinning-smiley-043

Ναι Στρατο, αλλα στο φορουμ πιστευω οτι πρεπει να λεγονται ολες οι αποψεις, απο ολες τις πλευρες. Μην νομιζουμε οτι ο καθενας ειναι κολλημμενος με την τεχνολογια. Εχει πολλους φιλους που απλα θελουν να αγορασουν μια τηλεοραση και να την απολαμβανουν, χωρις να καθονται μετα να το ψαχνουν παρα πολυ. Η τεχνολογια εξελισσεται συνεχως, οποτε αν θελουμε παντα το καλυτερο, δυο πραγματα μπορουμε να κανουμε.
Ειτε επενδυουμε συνεχεια στη νεα τεχνολογια και ειμαστε "in", που σημαινει χρημα συνεχεια, ειτε περιμενουμε μια ζωη για το καλυτερο, μην αγοραζοντας τελικα κατι και παραμενοντας αναποφασιστοι, μια ζωη μεσα στο ψαξιμο.
-bye-

Re: Απάντηση: Philips 42PF9831D vs. Sony 40X2000.

frogie147 said:
Kαλησπερα σε ολους,
Θα ηθελα να σταθω σε αυτο που λεει ο πανος,αν δηλαδη μπορει καποιος να διακρινει σε μια 40' απο 3 μετρα την διαφορα του πραγματικου hd ή οχι.Λοιπον επειτα απο πολλες δοκιμες μπορω ευκολα να πω οτι και απο το 1 μετρο την καταλαβαινεις

Καταρχην δεν υπαρχει "πραγματικο" ΗD , ειτε ειναι ΗD ειτε δεν ειναι. Κατα δευτερον επειδη εχει τυχει να μιλησω με δημοσιογραφους και εκδοτες περιοδικων Audio-Visual σε ξενα forum αυτοι λενε το ακριβως αντιθετο. Για παραδειγμα:

Samsung's stand at IFA 2006 would have brought tears to the eyes of HDTV's early adopters. On display were the LE40M91 and LE40F7, which are the replacements for Samsung's current crop of 40-inch LCD displays.

The LE40M91 (pictured right) is an HD Ready set with a 1,366x768-pixel panel. It uses an LED backlight for better contrast and also offers Samsung's LCD 100 Hz video quality enhancement technology, which inserts a frame in between each pair of frames in an attempt to reduce motion blur.

The LE40F7 (pictured left) is the grown-up 'Full HD' product, supporting 1080p through its 1,920x1,080 panel. You won't be able to tune into 1080p broadcasts anytime soon, but it will be an output option on next-generation disc players such as Samsung's BD-P1000 Blue-ray disc player.

Both sets have two HDMI ports, allowing you to connect both a Sky+ box and games console or DVD player. Up close and personal, these displays look absolutely stunning -- better than real life in some cases -- and you'd be hard-pressed to tell the difference between them

The LE40M91 is set to cost around £1,500, while the LE40F7 will set you back around £2,000. Both will go on sale later this month. We'll post full reviews once when we get them in.

http://crave.cnet.co.uk/televisions/0,39029474,49283284,00.htm

Last edited:
Pelspir said:
Ψάχνοντας λίγο βρήκα το παρακάτω link από την μαμά sony

http://www.sony-europe.com/view/Vie...311075&site=odw_en_EU&page=PressReleaseDetail

γράφει για την σειρά Χ "Capable of receiving 1080p signals"
και
"the BRAVIA X-Series isn’t just HD-Ready; it’s Full HD-capable. Instead of scaled images which have been digitally reduced to fit lower-resolution panels, Full HD reproduces HD1080 picture exactly as it was transmitted"

Τώρα τουλάχιστον είναι ξεκάθαρο ότι η 40Χ2000 μπορεί να ανεβάσει 1080p??, άρα είναι και Full HD?:chinscratch:

Η αλήθεια είναι ότι έχω χάσει λίγο την μπάλα :blink:

Υπομονή και είσαι ακόμη στην αρχή!!!!!!:Banane0: :Banane0: :Banane0:

Θα συμφωνήσω με τον Πάνο, οτι το HD την δεδομένη χρονική στιγμή θυμίζει κάτι απο "κυνήγι μαγισσών", όλοι ασχολούμαστε με τις εταιρείες και τα hi-end προιόντα τους, χωρίς ουσιαστικά να έχουμε δεί τίποτα ακόμα.Ας περιμένουμε λίγο λοιπόν, να βγόυν στην αγορά και οι κατάλληλες πηγές για να μπορέσουμε να πούμε με σιγουριά οτι το 720p και το 1080i έχουν τόσο μεγάλη διαφορά απο το 1080p που αξίζει να πονοκεφαλιάζουμε.Βέβαια απο την άλλη είμαστε ¨άρρωστοι¨ αλλά νομίζω οτι το HD θέλει χρόνο ακόμα.

Πάντα Φιλικά

Νικόλας

Εχετε δικιο αλλα οταν καποιος θελει τωρα να αγορασει για τον α-β λογο,γιατι να μην παρει μια 1920-1080(progressive)να ειναι σιγουρος;Οι κατοχοι της 37'amoi ειναι ευχαριστημενοι(ενθουσιασμενοι)και νομιζω η νεα 42',η οποια οπου ναναι κυκλοφορει,ειναι κατα πολυ τιμιοτερη απο sony kai philips..:Banane0:

κατα την γνωμη μου την τιμιοτητα της θα την κρινεις αφου την αγορασεις και την δουλεψεις μερικα χρονια
Την να το κανω αν την παρω σε καλυτερη τιμη απο sony,philips etc και μετα μου βγαζει ολο προβληματα?ακομα και αν ειναι μεσα στην εγγυηση δεν θελω να μπλεκω με αντικαταστασεις,να τρεχω σε αντιπροσωπους κλπ, με κουραζει
δεν λεω οτι η ΑΜΟΙ εχει τετοια προβληματα απλα σκεφτομαι γιατι και γω ειχα αυτο το διλλημα

Απάντηση: Re: Philips 42PF9831D vs. Sony 40X2000.

Beavis said:
κατα την γνωμη μου την τιμιοτητα της θα την κρινεις αφου την αγορασεις και την δουλεψεις μερικα χρονια
Την να το κανω αν την παρω σε καλυτερη τιμη απο sony,philips etc και μετα μου βγαζει ολο προβληματα?ακομα και αν ειναι μεσα στην εγγυηση δεν θελω να μπλεκω με αντικαταστασεις,να τρεχω σε αντιπροσωπους κλπ, με κουραζει
δεν λεω οτι η ΑΜΟΙ εχει τετοια προβληματα απλα σκεφτομαι γιατι και γω ειχα αυτο το διλλημα
Ποιος είπε ότι έχει καλύτερη τιμή ?
Τα 2200 ευρώ πριν 6 μήνες δεν ήταν κ ότι φθηνότερο, τώρα έχει 1999 από ότι είδα.
Σίγουρα δεν είναι 3000+ ευρώ της 9830 τότε ή της 9731 τώρα.
Η δε Sony ζητά παραπάνω γιατί είναι κ 40άρα.

Αν βέβαια σε 1 χρόνο τα 'φτύσει' εδώ θα είμαστε να τα λέμε. :ernaehrung004:
Μην ξεχνάμε όμως το 'στραπάτσο' της Philips με την 9830 των 3000+ ευρώ.... (χιχιχιχιχιχι καλόβουλες κακίες....! :damnyou:)

Re: Απάντηση: Re: Philips 42PF9831D vs. Sony 40X2000.

Μιχάλης Κορ. said:
Αν βέβαια σε 1 χρόνο τα 'φτύσει' εδώ θα είμαστε να τα λέμε. :ernaehrung004:
Μην ξεχνάμε όμως το 'στραπάτσο' της Philips με την 9830 των 3000+ ευρώ.... (χιχιχιχιχιχι καλόβουλες κακίες....! :damnyou:)

Έλα ρε Μιχάλη με την 9830, πές πές θα μου την ματιάσεις και έχει να κάνει cold reset δύο μήνες τώρα.

:grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043

Νικόλας

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Philips 42PF9831D vs. Sony 40X2000.

Nikolas_T said:
Έλα ρε Μιχάλη με την 9830, πές πές θα μου την ματιάσεις και έχει να κάνει cold reset δύο μήνες τώρα.

Νικόλας
Συγνώμη Νικόλα..... Ρίξε μου μια :slapface:

Την είδα επιτέλους από κοντά την 40Χ2000 στο φάληρο (στο γνωστό νέο κατάστημα).

Τιμή 3500
Εικόνα από τις καλύτερες εκεί μέσα (για τα δικά μου μάτια φυσικά).
Βέβαια την είδα μόνο σε αναλογικά κανάλια, αλλά συγκρίνοντας με plasma pioneer και hitachi που ήταν κοντά της, μπορώ να πω ότι ήταν ίσως και καλύτερη.

Ελπίζω να βρω χρόνο να "παίξω" περισσότερο μια μέρα μαζί της και να σας πω και άλλες εντυπώσεις (δεν ήμουν μόνος...).
Το καλό είναι ότι σε όλες τις τηλεοράσεις υπήρχαν και τα τηλεχειριστήρια μαζί, οπότε υπάρχει η δυνατότητα να κάνεις μια "γρήγορη" ρύθμιση!