Philips 42PFL5603D/12 Καμμένο Τροφοδοτικό

Wisdom

New member
22 December 2009
61
Αθήνα
Ως γνωστόν, όταν παντρεύεσαι παίρνεις και αρκετά από τα προβλήματα της συζύγου. Η γυναίκα μου λοιπόν είχε χρυσοπληρώσει το Νοέμβριο του 2008 μια τηλεόραση Philips 42PFL5603D/12, προφανώς με τη γνωστή ενδελεχή γυναικεία έρευνα αγοράς του στυλ "πάω σε ένα μεγάλο μαγαζί ηλεκτρονικών και αγοράζω όποια τηλεόραση ξέρω τη μάρκα της, μου φαίνεται όμορφη για το σαλόνι μου και μου λέει ο πωλητής ότι είναι πολύ καλή". Τέλος πάντων, την μπακατέλα αυτή την είχαμε στο εξοχικό, της βάλαμε και έναν αποκωδικοποιητή MPEG4 και κουτσά στραβά κάναμε τη δουλειά μας, μέχρι πρότινος που μια ωραία πρωία αποφάσισε να μην ανάψει. Για την ακρίβεια πήγαινε να ανάψει αλλά έσβηνε αμέσως και τέλος πάντων είχε όλα εκείνα τα ασφαλή συμπτώματα που δείχνουν ότι παρέδωσε το πνεύμα το τροφοδοτικό.

Μετά από 5 χρόνια εξυπακούεται ότι η τηλεόραση είναι εκτός εγγύησης και εδώ έρχεται το μεγάλο ερώτημα: Αξίζει να την πάω σε έναν ηλεκτρονικό να την επισκευάσει ή είναι πεταμένα λεφτά και να κοιτάξω να πάρω καινούργια; Ουσιαστικά ρωτάω δηλαδή για μια εκτίμηση κόστους επισκευής αν έχει κανένας σας κάποια ιδέα, γιατί προφανώς και θα προτιμούσα να την επισκευάσω με π.χ. 80 ευρώ, παρά να πάρω μια καινούργια τηλεόραση 700-800 ευρώ. Αν όμως το κόστος επισκευής είναι π.χ. 350 ευρώ, δηλαδή μεγαλύτερο από όσο κοστίζει μια μεταχειρισμένη, προφανώς δεν αξίζει καν τον κόπο και πάει άμεσα στον κάδο ανακύκλωσης.

Καμιά ιδέα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Έλα όμως που δεν έχω ιδέα περί του κόστους. Και η εμπειρία μου με επισκευαστές είναι ότι δεν σου δίνουν τηλεφωνική προσφορά, αλλά σου λένε φέρτην από εδώ να τη δω και θα σου πω. Προσπαθώ να αποφύγω να μπω στη διαδικασία της μεταφοράς ολόκληρης τηλεόρασης σε μαγαζί για να μου πούνε μετά ένα υψηλό κόστος και να τους την αφήσω για ανταλλακτικά, γι αυτό ρωτάω αν έχει κανείς εδώ κάποια ιδέα αναμενόμενου κόστους.

Thanks again.

Έλα όμως που δεν έχω ιδέα περί του κόστους. Και η εμπειρία μου με επισκευαστές είναι ότι δεν σου δίνουν τηλεφωνική προσφορά, αλλά σου λένε φέρτην από εδώ να τη δω και θα σου πω. Προσπαθώ να αποφύγω να μπω στη διαδικασία της μεταφοράς ολόκληρης τηλεόρασης σε μαγαζί για να μου πούνε μετά ένα υψηλό κόστος και να τους την αφήσω για ανταλλακτικά, γι αυτό ρωτάω αν έχει κανείς εδώ κάποια ιδέα αναμενόμενου κόστους.

Thanks again.
παρε τηλεφωνο σε σερβις και απλα πες "εχω την ταδε τηλεοραση και εχει καμμενο τροφοδοτικο ποσο κανει?"

Αμ τα ήξερα, δεν τα ήξερα; Πήρα τηλέφωνο, μου είπαν ότι το ανταλλακτικό αυτό δεν υπάρχει και το μόνο που γίνεται είναι επισκευή. Μου είπαν λοιπόν να τους πάω την τηλεόραση να τη δουν και να μου πουν πόσο θα κοστίσει...

Στον ίδιο παρανομαστή καταλήξαμε πάλι.

Πήγαινε πάρε μια καινούργια 32άρα με 280-300 ευρώ και στείλε την Philips για ανακύκλωση. Και να στην φτιάξουν με κάποια πατέντα δεν ξέρεις αν και πόσο θα αντέξει.

Παντως μην κατηγορεις την γυναικα σου γιατι εδω περνειςτοπ μοντελα και χαλανε μολις τελειωση η εγγυηση,Αυτη κρατησε και 5 χρονια!!

Σαν τεχνικος θα σου απαντησω οτι δεν ειναι εφικτο να γινει διαγνωση σε συσκευη τετοιου τυπου απο το τηλεφωνο Υπαρχει πανευρωπαικη βαση δεδομενων για τα προβληματα που παρουσιαζουν οι συσκευες ανα μοντελο οπο μπορει να σου δωσει εναν μπουσουλα με το τι συμβαινει συχνοτερα αλλα αυτο ειναι μια ενδειξη .

Αν θες να το δουμε ακομα πιο ζεστα και να δεις ποσο λαθος μπορει να κανεις μπορει να ειναι τροφοδοτικο , inverter , κεντρικη πλακετα , ψηφιακη η και αναλογικη βλαβη απο μια ασφαλεια που κανει ενα ευρω μεχρι ολοκληρη πλακετα που μπορει να κανει 700 ευρω .

Αρα η σωστη πρακτικη ειναι να την πας οπου νομιζεις καλυτερα ( νομιζω οτι υπαρχει και μελος του φορουμ που εχει ειδικευση σε αυτες τις συσκευες ) και να ζητησεις να γινει προκοστολογηση γαι την βλαβη αλλα αφου πρωτα μαθεις τι χρεωνει ο συγεκριμενος τεχνικος για τον ελεγχο .

Εαν ο πελατης μπορουσε να διαγνωσει την βλαβη σωστα θα ηταν ηλεκτρονικος και οχι δικηγορος ...Η περιεργια σου θα λυθει με ενα κοστος το οποιο δεν νομιζω να ξεπερναει τα 20 ευρω . Απο εκει και μετα θα κρινεις .

Παραθετω μια συζητηση μεταξυ ενος πελατη και μενα ( φτασμενος χειρουργος 50+ ) για καλαμπουρι:

<Σακη εχω μια τηλεοραση που εχει χαλασει ο διακοπτης
>Που καταλαβες γιατρε οτι εχει χαλασει ο διακοπτης ?
<μα αφου η τηλεοραση δεν αναβει ?
>Ρε γιατρε ποσα χρονια οδηγας αυτοκινητο ?
< Ουουουουουουου πανω απο 30 !
> Να υποθεσω οτι ολα αυτα τα χρονια θα το εχεις παει στο συνεργειο δεκαδες φορες για διαφορα θεματα
< μα φυσικα ( λεει ο γιατρος ) δεκαδες φορες για διαφορα θεματα

Σακης : Ρε γιατρε ποσες απο αυτες τις φορες το αυτοκινητο ειχε προβλημα στο διακοπτη που το βαζει μπροστα ?

Αφωνος ο γιατρος η δε τηλεοραση ειχε ενα τροφοδοτικο καρβουνο τελειως .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Πήγαινε πάρε μια καινούργια 32άρα με 280-300 ευρώ και στείλε την Philips για ανακύκλωση. Και να στην φτιάξουν με κάποια πατέντα δεν ξέρεις αν και πόσο θα αντέξει.
Είναι υπαρκτό το σενάριο αυτό, αλλά με πολύ μεγαλύτερο κόστος, αφού να αντικαταστήσω την παλιά 42άρα με καινούργια 32άρα σε απόσταση θέασης 3-4 μέτρα μάλλον σοβαρό downgrade θα είναι, ακόμα και αν μιλάμε για εξοχικό. Πιθανότερο είναι το σενάριο να πάρω καινούργια TV για το κυρίως σπίτι (οι προτάσεις σου σε άλλα threads με έχουν ψήσει για την Samsung UE556500) και να μεταφέρω στο εξοχικό την τωρινή μου Samsung LE46C650.

Παντως μην κατηγορεις την γυναικα σου γιατι εδω περνειςτοπ μοντελα και χαλανε μολις τελειωση η εγγυηση,Αυτη κρατησε και 5 χρονια!!
Ναι, αλλά με πολύ μειωμένη χρήση αφού μιλάμε για εξοχικό.

νομιζω οτι υπαρχει και μελος του φορουμ που εχει ειδικευση σε αυτες τις συσκευες
Φίλε Σάκη δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με όσα έγραψες και σε ευχαριστώ. Θα ακολουθήσω λοιπόν τη συμβουλή σου και θα την πάω να τη δούνε. Ήδη μου έχουν πει κάποιοι να την πάω στο service της Philips που είναι Σινιοσογλου 5 στη Νέα Ιωνία, αλλά εννοείται ότι θα χαιρόμουν ακόμα περισσότερο να χρησιμοποιήσω μέλος του forum, οπότε αν μπορεί κάποιος ας μου στείλει ένα pm.