Ως γνωστόν, όταν παντρεύεσαι παίρνεις και αρκετά από τα προβλήματα της συζύγου. Η γυναίκα μου λοιπόν είχε χρυσοπληρώσει το Νοέμβριο του 2008 μια τηλεόραση Philips 42PFL5603D/12, προφανώς με τη γνωστή ενδελεχή γυναικεία έρευνα αγοράς του στυλ "πάω σε ένα μεγάλο μαγαζί ηλεκτρονικών και αγοράζω όποια τηλεόραση ξέρω τη μάρκα της, μου φαίνεται όμορφη για το σαλόνι μου και μου λέει ο πωλητής ότι είναι πολύ καλή". Τέλος πάντων, την μπακατέλα αυτή την είχαμε στο εξοχικό, της βάλαμε και έναν αποκωδικοποιητή MPEG4 και κουτσά στραβά κάναμε τη δουλειά μας, μέχρι πρότινος που μια ωραία πρωία αποφάσισε να μην ανάψει. Για την ακρίβεια πήγαινε να ανάψει αλλά έσβηνε αμέσως και τέλος πάντων είχε όλα εκείνα τα ασφαλή συμπτώματα που δείχνουν ότι παρέδωσε το πνεύμα το τροφοδοτικό.
Μετά από 5 χρόνια εξυπακούεται ότι η τηλεόραση είναι εκτός εγγύησης και εδώ έρχεται το μεγάλο ερώτημα: Αξίζει να την πάω σε έναν ηλεκτρονικό να την επισκευάσει ή είναι πεταμένα λεφτά και να κοιτάξω να πάρω καινούργια; Ουσιαστικά ρωτάω δηλαδή για μια εκτίμηση κόστους επισκευής αν έχει κανένας σας κάποια ιδέα, γιατί προφανώς και θα προτιμούσα να την επισκευάσω με π.χ. 80 ευρώ, παρά να πάρω μια καινούργια τηλεόραση 700-800 ευρώ. Αν όμως το κόστος επισκευής είναι π.χ. 350 ευρώ, δηλαδή μεγαλύτερο από όσο κοστίζει μια μεταχειρισμένη, προφανώς δεν αξίζει καν τον κόπο και πάει άμεσα στον κάδο ανακύκλωσης.
Καμιά ιδέα;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Μετά από 5 χρόνια εξυπακούεται ότι η τηλεόραση είναι εκτός εγγύησης και εδώ έρχεται το μεγάλο ερώτημα: Αξίζει να την πάω σε έναν ηλεκτρονικό να την επισκευάσει ή είναι πεταμένα λεφτά και να κοιτάξω να πάρω καινούργια; Ουσιαστικά ρωτάω δηλαδή για μια εκτίμηση κόστους επισκευής αν έχει κανένας σας κάποια ιδέα, γιατί προφανώς και θα προτιμούσα να την επισκευάσω με π.χ. 80 ευρώ, παρά να πάρω μια καινούργια τηλεόραση 700-800 ευρώ. Αν όμως το κόστος επισκευής είναι π.χ. 350 ευρώ, δηλαδή μεγαλύτερο από όσο κοστίζει μια μεταχειρισμένη, προφανώς δεν αξίζει καν τον κόπο και πάει άμεσα στον κάδο ανακύκλωσης.
Καμιά ιδέα;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.