Philips 42PFL7603D vs. LG 42LG6000 ???

ultraxmode

Senior Member
27 August 2008
587
Athens
Γειά σας παιδιά!

Πρώτο μου post στο forum και σαν νέος στο ψάξιμο μιας LCD TV (μιας και μέχρι τώρα είχα και έχω ακόμα - και είμαι και πολύ ευχαριστημένος - μία Sony CRT 29" ) θα ήθελα να με βοηθήσετε σχετικά με την επιλογή που θα κάνω να αγοράσω κι εγώ μια MID-RANGE τηλεορασούλα..

Μετά απο αρκετό διάβασμα σε διάφορα Review Sites έχω καταλήξει σε αυτά τα δύο μοντέλα (ψάχνοντας σε 42 inc panelάκι )

1. Philips 42PFL7603D
2. LG 42LG6000 Scarlet

Η τιμή τους είναι κ αυτή που με ενδιαφέρει και είναι τιμή ταβάνι μιάς και δεν θέλω να χαλάσω παραπάνω χρήματα την συγκεκριμμένη στιγμή.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για την βοήθεια που είμαι σίγουρος πως θα μου δώσετε !

Λέτε ε? Ρε γαμώτο.. αυτό το ambilight τί το έβαλε η Philips ? Σε "τραβάει" πολύ !!!
Τις είδα και τις δύο TV απο κοντά, αλλά η σύγκριση ήταν άδικη.. η Philips έπαιζε απο κεραία ενώ η LG έπαιζε DVD μέσω Scart... οπότε ΦΥΣΙΚΑ η LG έπαιζε άψογα..

Έχω δίλλημα παιδιά.. !!! :)

YΓ : Το ΤrustedReviews το εμπιστεύεστε ? βάζει στην LG 8\10 και στην Philips 9\10.. επίσης, θέλω να φτιάξω ένα HTPC (είμαι τεχνικός δικτύων και υπολογιστών γενικότερα) αλλά δεν έχω ασχοληθεί με HTPC.. θα συναντήσω δυσκολίες λέτε με κάποια απο τις δύο τηλεοράσεις με Windows XP Media Center Edition ?

Last edited:
Αλήθεια ? είναι καλύτερη και απο τις δύο ? Εδώ μπαίνει θέμα.. καθώς ήμουν fan της Sony και πραγματικά την παλιά μου 29άρα CRT (όσο κι αν σας φαίνεται γελοίο) την είχα ερωτευτεί. Σε σύγκριση τότε με μία Philips της αδερφής μου (πάλι 29άρα αλλά 100Hz αντί 50Hz που ήταν η δική μου) ήταν κλάσης ανώτερη. Στον χώρο των LCD έχω χάσει την μπάλα, και γιαυτό ήθελα να με βοηθήσετε.. !!! HEEELP!

Ακόμα δεν μου είπατε όμως.. σε PC παίζουν κανονικά οι εν λόγω τηλεοράσεις ?

Windows Media Center XP θα παίξουν απροβλημάτιστα?

Αλήθεια ? είναι καλύτερη και απο τις δύο ? Εδώ μπαίνει θέμα.. καθώς ήμουν fan της Sony και πραγματικά την παλιά μου 29άρα CRT (όσο κι αν σας φαίνεται γελοίο) την είχα ερωτευτεί.

Πριν 4.5 χρονια ειχα κανει το λαθος και ειχα παρει μια 32αρα CRT Philips , oταν πηγαινα σε φιλικα σπιτια και εβλεπα τις αντιστοιχες Sony εκλαιγα τα λεφτα που εδωσα , μεγαλη διαφορα στην εικονα και στα χρωματα υπερ των Sony...

Να σαι σιγουρος οτι και η W4000 εχει διαφορα στην εικονα με την 7603.

Τις άλλες δύο τις έχω δεί απο κοντά, αν και θέλω να τις δώ ακόμη καλύτερα.
Θα προσπαθήσω κ σήμερα να τις δώ πάλι μιας και είμαι πολύ περίεργος να δώ την W4000 !

Διαβάζω πάντως σε διάφορα reviews και βλέπω πως παίρνει πολύ καλές κριτικές η εν λόγω HDTV.. (Sony W4000)!

Sorry βρε παιδιά για το double post.. αλλά θέλω να ρωτήσω επειδή ΚΑΙΓΟΜΑΙ..

Η W4000 (αλλα και οι άλλες.. Philips 42PFL7603D και LG 42LG6000)κάνουν 1:1 pixelmapping ? Kαίγομαι πολύ γιατι θέλω σαν τρελός να βάλω HTPC να παίζει τις ταινίες !!!

Triple post.. (αθεόφοβος???)

Απλά ήθελα να σας πώ πως εχθές πήγα στο Media Markt και είδα απο κοντά τις τρείς πλέον υποψήφιες για αγορά τηλεοράσεις. (Philips 42PFL7603D, Sony 40W4000 και LG 42LG6000)

Όλες οι τηλεοράσεις είχαν σήμα απο κεραία και έδειχναν το ίδιο κανάλι (ΝΕΤ) οππότε μπορούσε να γίνει δίκαιη σύγκριση.

Κατέληξα στις :

1. Philips 42PFL7603D
2. Sony 40W4000

Στην Philips μου αρέσει πολύ που είναι λίίίίγο πιό μεγάλη η οθόνη της.. το Ambilight είναι απλά φοβερό (!!!) και η εικόνα πολύ καθαρή (και πιστεύω με τις ρυθμίσεις να φτιάξει ακόμη περισσότερο).

Στην Sony μου άρεσε πάρα πολύ η εικόνα και τα πολύ ζωντανά και ζεστά χρώματα που είχε! Επίσης απο εμφάνιση (επειδή μου αρέσουν πολύ τα σύμμετρα σχήματα) μου άρεσε πολύ.

Συγκριτικά θα έλεγα πως η εικόνα της sony είναι λίγο καλύτερη απο αυτή της Philips αλλά όχι τόσο ωστε να με κάνει να θέλω να´την αγοράσω χωρίς δέυτερη σκέψη.

Με ενδιαφέρει πολύ το 1:1 Pixel Mapping και το κατα πόσο οι δύο αυτές τηλεοράσεις μπορούν να απεικονίσουν Desktop υπολογιστή (HTPC)...

Οι πωλητές μεταξύ μας δεν ξέρουν τίποτα απο χαρακτηριστικά εκτός απο έναν που έτυχε να είναι εκεί που ήταν ελάχιστα πιό επεξηγηματικός..

Ρωτώ τους guru λοιπόν.. εσάς...

YΓ: ξέχασα να σας πώ πως μέχρι 31\8 (αν και θα το ξέρετε) η sony έκανε 4 τα χρόνια της εγγύησης ενώ η Philips 2.

Η Lg πώς σου φάνηκε;
Ήταν κατώτερη από τις άλλες στο τηλ. σήμα;

edit: Νόμιζα οτι πρόκειται για την Lg πλάσμα.

Θωμά ΝΑΙ ! Σίγουρα παίζει και ρόλο το οτι τις βάζουν "αρύθμιστες" οπως έρχονται απο το κουτί τους, αλλά βρε παιδί μου, είχε αρκετά υποτονική εικόνα... δεν ήταν καθαρή και ζωντανή όπως των άλλων δύο (ειδικά της Sony)..!

Στα Mmarkt οι τηλεοράσεις έχουν πάνω τα τηλεκοντρόλ έτσι δεν είναι;
Άρα όποιος θέλει μπορεί να πειράξει τις ρυθμίσεις.
Κατά συνέπεια μπορεί κάποια τηλεόραση να είναι καλά ρυθμισμένη και κάποια άλλη που πέρασε ένας πελάτης και την πείραξε να είναι αλλού για αλλού.

Επαιξες κα8ολου με τις ρυ8μισεις? Αν δεν ηταν ολες στο ιδιο Mode (δλδ Dynamic, Movie κλπ κλπ) τοτε καλα κρασα. :BXVZCBXZ6:
Και στο ρωταω αυτο γιατι μου 'τυχε το εξης: Εκατσε να περασω 2 μερες συνεχομενες απο το Mall και να δω στο ιδιο μαγαζι 2 διπλανες TV με το ιδιο demo. Την πρωτη μερα η "Α" επαιζε τελεια σε σχεση με την "Β" και την επομενη να συμβει το αντι8ετο.

Εδιτ:Αυτο ακριβως που προλαβε και ειπε ο Θωμας απο πανω :a0210:

Last edited:
Αφήστε τα να πάνε... ναι έχουν το remote control εύκαιρο, αλλά πρέπει να κάτσεις πόση ώρα για να την ρυθμίσεις (είμαι κ λίγο τελειομανής οπότε..ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΑ που λέει κ ο Θωμάς!!χεχε)

Έχει κανείς απο εσάς τις εν λόγω τηλεοράσεις ? απλά να μου πεί τα pros και cons.. !