Philips 42PFL7603D vs. Sony KDL40W4000

Aπο site της Philips :

Κατανάλωση ρεύματος 210 W
Κατανάλωση ρεύματος κατά την αναμονή 0,15 W

O oπισθιος φωτισμος (backlight) ρυθμιζεται?

Aν τον βαλεις σε καποια χαμηλη τιμη , οπως και ειναι το σωστο για θεμα βελτιστης εικονας, η πραγματικη καταναλωση πεφτει στο μισο.

Επισης οπως ειναι λογικο το ambilight αυξανει την καταναλώση οταν ειναι ενεργοποιημενο.

Γιάννη εννοείς αν ρυθμίζεται το ambilight (backlight) ?

Aν εννοείς αυτό, ναι, ρυθμίζεται και έχει (αν θυμάμαι καλά) αυτές τις ρυθμίσεις :

• Relaxed (οπου ο φωτισμός πέφτει και χαλαρώνει την παρακολούθηση της εικόνας)
  • Moderate (οπου προσπαθεί να ανάβει όσα περισσότερα λαμπάκια μπορεί, για να παίζουν τα χρώματα απο εικόνα σε εικόνα)
  • Dynamic (πάνω κάτω σαν το Moderate αλλά θα το ψάξω καλύτερα)
  • Color (οπου ρυθμίζεις κάποιο χρώμα που σου αρέσει)
  • Οff (με εδικό κουμπί πάνω στο remote οπου φυσικά και.. κλείνει)
Αν ξεχνάω κάτι, my fault.. αλλά ναι, όπως είπες το ambilight μάλλον (τί μάλλον, σίγουρα, καίει κάτι παραπάνω -μηδαμινό μάλλον εδώ που τα λέμε-.. όμως εγώ το ανάβω μόνο το βράδυ που αναδεικνύεται και όλη η μαγεία του!):2thumb22sup:

Γιάννη εννοείς αν ρυθμίζεται το ambilight (backlight) ?

Αλλο το ambilight και αλλο το backlight.

To backlight ειναι οι λαμπες φθορισμου (CCFL) που φωτιζουν την επιφανεια TFT-LCD...

195_fig1.jpg

Οι περισσότερες συγχρονες LCD εχουν ρυθμιστικο που αυξομειωνει ποσο φως θα εκπεμπεται απο τις CCFL , αλλωστε η μειωση του φωτος ειναι απαραιτητη για την επιτευξη καλου μαυρου και αντιθεσης.

Νομίζω πως δεν ρυθμίζεται ο οπίσθιος φωτισμός (backlight), αλλά αν την βάλεις σε κάποιο mode όπως το "ταινία" (που είναι και το "σωστό") θα έχεις σημαντικά μικρότερη κατανάλωση από τα 210W που είναι η κατανάλωση με την μέγιστη φωτεινότητα.

Ως νέος σε αυτό τον χώρο συγχώρεσέ με.. χεχεχε..

Ναι έχει ρύθμιση για αυτό που λές.

Το μαύρο πάντως είναι ΜΑΥΡΟ.. επειδή έχω αρκετά καλό μάτι (έκανα πόσο καιρό να αγοράσω καλή LCD οθόνη για τον υπολογιστή μου και έχω μάθει πλέον!)

Νομίζω πως δεν ρυθμίζεται ο οπίσθιος φωτισμός (backlight), αλλά αν την βάλεις σε κάποιο mode όπως το "ταινία" (που είναι και το "σωστό") θα έχεις σημαντικά μικρότερη κατανάλωση από τα 210W που είναι η κατανάλωση με την μέγιστη φωτεινότητα.

Αν δεν ρυθμιζεται το backlight αυτο αποτελει ενα πολυ μεγαλο αρνητικο της συγκεκριμενης τηλεορασης.

Αλλωστε χωρις ρυθμιση του backlight η επιτευξη καλου μαυρου ειναι αδυνατη.

Οποτε ας ελπισουμε να εχει δικιο ο ultrax και οντως να ρυθμιζεται...