- 5 February 2008
- 16
Philips 42PFP5532D 42"

Η κατηγορία των 1000 και 38-42'' παίζει πολύ, επομένως σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας τις εντυπώσεις μου από τη συγκεκριμένη πλάσμα οθόνη.
Μία πάρα πολυ καλή τηλεόραση για τα λεφτά της
Αρχικά η ποιότητα κατασκευής και η αισθητική σαςείναι πολύ καλή και σίγουρα θα την καμαρώσετε στο σαλόνι σας όσο καλά διακοσμημένο και να είναι.
ΕΙΚΟΝΑ
Η ποιότητα εικόνας είναι πάρα πολύ καλή, γενικά τα χρώματα είναι πλούσια και η αντίθεση πάρα πολύ καλη με ορατές μαύρες αποχρώσεις, προσωπικά χρησιμοποιώ την εικόνα στο soft καθώς όλα αυτά τα έξτρα χαρακτηριστικά κάνουν τα χρώματα να φαίνονται μη φυσικά. Το μόνο που δεν με ικανοποίησε αρκετά είναι η φωτηνότητα του panel καθώς τη μέρα είναι λίγο δύσκολο να απολαύσεις μία ταινία ειδικά αν είναι ευήλιος ο χώρος που την έχετε τοποθετήσει. Αλλάζοντας το mode από soft σε rich διορθώνει το πρόβλημα της φωτεινότητας αλλά αλλάζει ελαφρά τα χρώματα. Για να βλέπεις ταινίες όμως μετά τη δύση του ηλίου είναι όνειρο... Ανά σήμα τώρα:
1) αναλογικό τηλεοπτικό: Στην έκθεση που την είδα είχε την καλύτερη επίδοση από τις περισσότερες της κατηγορίας με το πιξέλιασμα σε μέτριο σήμα να είναι μικρότερο από τις άλλες.
2) ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα:Ενώ έχει ενσωματομένο ψηφιακό δέκτη δεν είχα την ευκαιρία λόγω σήματος να παρακολουθήσω κάποιο πρόγραμμα
3) DVD και ΧviD/DivX: Εδώ η τηλεόραση απλά δίνει ρέστα το βράδι, απίστευτη εικόνα. Επίσης αφού θα δώσετε τόσα λεφτά να πάρετε μία οθόνη, φροντίστε να πάρετε ένα player με έξοδο HDMI η ποιότητα είναι κλάσης ανώτερη από ότι με SCART καθώς τα δοκίμασα και τα δύο. Βλέποντας την ποιότητα εικόνας πραγματικά αναρωτήθηκα αν υπάρχει ανάγκη να αγοράσω ένα Blue-Ray player αφού πραγματικά σε ένα DVD τύπου Spiderman 2 με upscaling σε 720p από το DVD player απορώ αν η διαφορά δικαιολογεί το κόστος απόκτησής HD...
4) Αναπαραγωγή ΗD ακόμα δεν έχω κάνει αλλά αν κάνω θα σας ενημερώσω
ΗΧΟΣ
Πολύ καλός ήχος με πλούσια μπάσα, αν χρησιμοποιείτε καθημερινά καλύτερα να το γυρίσετε στο voice καθώς τα μπάσα το παρακάνουν λίγο. Ένα πρόβλημα που παρατήρησα είναι συντονισμός της οθόνης με τα μπάσα σε υψηλή ένταση και παραγωγή ενός ενοχλητικού βουητού. Έβαλα ένα φτηνό σύστημα ήχου με 5.1 και βρήκα την υγειά μου. Αυτό μάλλον είναι ένα πρόβλημα του μοντέλου καθώς το βρήκα και αλλού.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Γενικά είμαι πολύ ευχαρηστημένος για τη χρήση που της κάνω, θέαση ταινιών και αγώνων ποδοσφαίρου (πολύ φυσική κίνηση), και τη συνιστώ ανεπιφύλακτα για παρόμοια χρήση. Με την τιμή που έχει έιναι πραγματική ευκαιρία....
Last edited: