Philips 47pfl6007 vs Panasonic 47et5

VagP

New member
18 January 2013
13
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα καθότι εντελώς νέος στο forum και όχι πολυ εξοικειωμενος με νέες τεχνολογίες. Στην αναζήτηση για αγορά νέας τηλεόρασης 47" έχω εστιάσει στη Philips 47pfl6007 και στην Panasonic 47et5. Η πρώτη στα 951 ευρώ (Κωτσόβολος με κουπόνι) τη δεύτερη στα 868 ευρώ (αναζήτηση στο σκρουτζ). Λόγω κολλημένου μυαλου δικού μου αποκλείω Samsung, LG.
Τι λέτε για αυτές τις δυο ή τυχόν άλλες που ενδεχομένως θα προτείνατε; Υπόψιν ότι δεν με ενδιαφέρει καθόλου το gaming, τη θέλω μόνο για θέαση, ειδικά ποδόσφαιρο και γενικως αθλητικά καθως και για καλό και ξεκουραστο 3d (ταινίες, ντοκυμαντέρ κλπ.)
Tο budget με δυσκολία τα 1000 ευρώ και το value for money παίζει σημαντικό ρόλο και για χαμηλότερες τιμές.

Καλωσόρισες. Μεταξύ των δύο καλύτερη η δεύτερη. Αν έχεις απόσταση θέασης περίπου στα 2,5 μέτρα είσαι οκ με 47" για μεγαλύτερη απόσταση όμως θα χρειαστείς και μεγαλύτερη τηλεόραση.

Last edited:
Μακρυά από Philips με Pixel Plus/Precise...

http://www.avclub.gr/forum/showthre...-42PFL6007H-12-LED-3D-TV-42-τηλεόραση-Ερώτηση

Από τις δύο την Panasonic αλλά ακόμη καλύτερη σε 2D είναι η Sony 46HX750. Σε 3D είναι καλύτερη όμως η ΕΤ5.

Φίλε Yperion επειδή έχω διαβάσει σε άλλα post να προτείνεις Samsung, θεωρείς για τους σκοπους που την θέλω ότι πρέπει να κοιτάξω και προς τη Samsung? Αν ναι, ποιο μοντέλο σε αυτά τα λεφτά? Ισως πρέπει να αρχίσω να ξεκολλάω λίγο με τη Samsung, δεν το βλέπω όμως με τις LG...

Σε άλλα μοντέλα είναι ανταγωνιστική μια εταιρεία και σε άλλα άλλη.

Θεωρώ ότι η Sony HX750 για τα λεφτά της είναι η πιο αξιόλογη τηλεόραση που μπορείς να αγοράσεις , σε θέμα κίνησης ειδικά είναι κορυφαία (200 Hz πραγματικά που λειτουργούν καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία μαζί με τις Samsung με 200 όπως ES7000/8000).

Οι αντίστοιχες Samsung σειρά ES6xxx είναι στα 100 Hz όπως και οι Philips με Pixel Precise.

Στα 868 ευρώ και η philips 47pfl6007 με κουπόνι απο Κωτσόβολο. Πως βλέπετε την τιμή αυτή? για ποδοσφαιρικούς αγώνες που τη θέλω κυρίως θα προτείνατε μια plasma στις 50 ιντσες; Αν ναι ποια σε τιμη εως 900 το πολύ 1000 ευρώ; Βασική προυποθεση να έχει καλό και ξεκούραστο (παθητικό?).

Ευχαριστώ Michalis3. Εφαγα τη λέξη (αν θεωρέιται λέξη) 3d παραπάνω. Συνεπώς για παθητικό 3d μιλάμε υποχρεωτικά για led, έτσι; Πως εξηγείται ότι οι Philips γενικώς ειναι πιο ακριβές; Την τιμή 868 ευρώ πως την κρίνεις; Ειναι value for money?

Eφόσον θέλεις να πας σε παθητικό 3D να ξέρεις ότι σε 2D η τηλεόραση που θα πάρεις θα υστερεί σε 2D από πχ. την Sony HX750 αλλά και από Samsung σειρά ES6xxx.

Αν θέλεις να μην υστερεί πολύ πας σε Panasonic ET5 , αν πας σε LG/Philips πας άλλο ένα σκαλοπάτι πιο κάτω.

Yperion και Michalis3 μιλάτε γενικά για τις Philips με βάση την εμπειρία από τα προηγούμενα μοντέλα ή ειδικά για την 6007 που ειναι καινούργιο μοντέλο; Υπάρχει περίπτωση να έχει διορθώσει η Philips με την 6007 ή την 7007 μειονεκτήματα προηγούμενων μοντέλων;

Ακόμα και να το έχει κάνει, δεν αξίζουν σε καμμία περίπτωση όσο έχουν κοστολογηθεί.

Yperion και Michalis3 μιλάτε γενικά για τις Philips με βάση την εμπειρία από τα προηγούμενα μοντέλα ή ειδικά για την 6007 που ειναι καινούργιο μοντέλο; Υπάρχει περίπτωση να έχει διορθώσει η Philips με την 6007 ή την 7007 μειονεκτήματα προηγούμενων μοντέλων;

Μοντέλο του 2012 είναι (σύντομα κυκλοφορούν τα μοντέλα 2013 για όλες τις εταιρείες). Για το άλλο που ρωτάς δες και εδώ...

http://www.avclub.gr/forum/showthre...-42PFL6007H-12-LED-3D-TV-42-τηλεόραση-Ερώτηση

H Philips 47pfl6007 809 ευρώ με στο Electroworld με κουπόνι (και 24 άτοκες)... Ψήνομαι άγρια αλλά μάλλον δεν θα ενδώσω ακόμα. Είπε και ο φίλος Yperion παραπάνω ότι σε λίγο θα βγουν τα μοντέλα του 2013. Το κακό βέβαια είναι ότι οι τιμές τους θα είναι αρχικά απλησίαστες. Η σειρά 8000 της PHILIPS έχει pixel perfect?

Αφού παρόλα τα αρνητικά που διαβάζεις ψήνεσαι τότε go ahead.

Πάντως στην θέση σου θα το σκεφτόμουν και για την Sony 46HX750 , μέτρια σαν 3D αλλά 2 κλάσεις πάνω από την Philips και τις LG σειρά LM6xx σε 2D.

ΥΓ. Δες και εδώ...

Λοιπον ,να πω τις πρωτες εντυπωσεις απο την εικονα της SONY KDL-46''HX750,αφου πλεον εχω ρυθμισει τα παντα στην τηλεοραση.Eχθες ειδα ταινια blue ray,επαιξα game σε 3d, και ειδα μπασκετ σε hd.Σε ολα η εικονα ηταν φανταστικη, ευχαριστημενος περισσοτερο απο αυτο που περιμενα.Επαθα πλακα οταν ειδα σε hd μπασκετ, νομιζα οτι ημουν στις κερκιδες κυριολεκτικα ,φοβερη λεπτομερεια,τελεια χρωματα,παθαμε πλακα ολοι. Στην ταινια επισης το ιδιο ,ολα αψογα. Στο game επαιξα το Grand tourismo5 και αφου επαιξα λιγο με τις ρυθμισεις του 3d, το αποτελεσμα ηταν και εκει εντυπωσιακο.Το μονο που μενει ειναι να δω και 3d ταινια για να τσεκαρω και εκει την εικονα.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/104237-ΑΓΟΡΑ-ΝΕΑΣ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ-46/page2

Last edited:
φίλε Yperion μιας και είσαι γνώστης του θέματος να σε ρωτήσω ποια η διαφορά του WiFi direct που έχει η 6007 με το ενσωματωμένο WiFi που έχει η Panasonic ET5 και άλλες τηλεοράσεις????

Θα συμφωνήσω απόλυτα. Είμαι ήδη κάτοχος δύο τηλεοράσεων philips με ambilight. Μετα από χρήση ambilight είναι δύσκολο να πας σε τηλεόραση που να μην το έχει. Απίστευτα ξεκούραστο για τα μάτια. Αυτό και μόνο για μένα αξίζει τα παραπανω χρήματα.
Ψηνομαι τωρα για την 42pfl6057.

Τελικά ψήθηκα και την παρήγγειλα απο Electroworld στα 809 ευρώ με 24 άτοκες. Για την απόφαση αυτή διάβασα πολλα ξένα reviews που σχεδόν αποθεώνει την tv. Αν έκανα καλά ή άσχημα θα σας πω μόλις την παραλάβω. Εχει κανείς εμπειρία αγοράς από Electroworld?

Ουσιαστικά είναι Κωτσόβολος... ότι και αν σημαίνει αυτό.
Εγώ έχω αγοράσει από πολύμπριζο μέχρι τηλεόραση.. (την περσινή προσφορά της 32' D550)
δεν είχα πρόβλημα μέχρι τώρα... να την τσεκάρεις μόλις στην παραδώσουν... να την ανοίξεις παρουσία τους...
καλοθέατη και περιμένουμε εντυπώσεις