Philips 56” Cinema 21:9 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Philips 56” Cinema 21:9

Καταρχην μεγεια την τηλεοραση.-bye-

Προσωπικα για εμενα παντως η "κινηματογραφικη αισθηση" δεν εχει να κανει την αναλογια των πλευρων αλλα με την αντιθεση , το μαυρο και τα σωστα κορεσμενα χρωματα. Και στους τρεις αυτους παραγοντες η συγκεκριμενη (οπως ολες οι Philips) υστερει τραγικα.

Προσωπικα για εμενα παντως η "κινηματογραφικη αισθηση" δεν εχει να κανει την αναλογια των πλευρων αλλα με την αντιθεση , το μαυρο και τα σωστα κορεσμενα χρωματα. Και στους τρεις αυτους παραγοντες η συγκεκριμενη (οπως ολες οι Philips) υστερει τραγικα.

Ευχαριστω πολυ για τις ευχες σας να ειστε ολοι καλα.
ΔΕν ειμαι μετοχος της philips για να την υπερασπιζω αλλα στους τρεις παραγοντες που λες φιλε μου η τηλεοραση φυσαει. Την ειδα με τα ματια μου και πιστεψε με δεν ειμαι και ο πιο ευκολος κριτης ουτε δινω στην ψυχρα 4000? (η τιμη που θα πληρωσω παιζεται ακομα γι αυτο δεν σας ειπα) για να μην απολαμβανω μαυρο, χρωμα και αντιθεση.
Και αντε καλα εγω ειμαι παλαβος η και στραβος ακομα να το δεχτω. Αυτοι που εκαναν το τεστ στο Hitech ειναι στραβοι κι αυτοι? Και αντε να πουμε οτι μαζευτηκαμε ολοι οι αοματοι μαζι και γω. Σαν πολλοι δεν μαζευομαστε?
Η παρουσιαση στην Κοπενχαγη εγινε σε μια καταμεστη αιθουσα με κριτικους που τον κακο λογο τον ειχαν στο στομα τους αλλα δεν τους εβλεπα να λενε και πολλα γιατι δεν μπορουσαν να μαζεψουν το σαγονι απο το πατωμα.
Η αντιθεση της ειναι τελεια τα χρωματα σωστα κορεσμενα και το μαυρο δεν λεω οτι ειναι kuro αλλα και με την 52pfl9703H που εχω τωρα στο σαλονι μου με 55.000:1 αντιθεση και μαυρο πισσα ειμαι περαν του δεοντος ευτυχης.
Οσο για την κινηματογραφικη αισθηση πιστεψε με δεν εχει καμμια μα καμμια σχεση με οποιαδηποτε αλλη τηλεοραση. Ειναι ασυληπτη η ευκρινεια η περαν του δεοντος και η φυσικη ροη σε δραση.
Δεν θα σας πω τιποτα αλλο απλα σκεφτειτε οτι πληρωσατε (και γω μαζι με σας) ενα σκασμο λεφτα για να εχουμε 1980 χ 1020ρ και στην τελικη αν κρατησουμε την αναλογια πλευρων οπως τη στελνει το blu ray μας τι εχουμε?
1980χ 800 και το υπολοιπο σε μαυρες μπαρες.
Οχι ευχαριστω δεν θα (ξανα) παρω. Θελω ολο το panel που πληρωσα και οχι μερος αυτου.
Οσο για το croping ειναι εκει μεν αλλα δεν δημιουργει προβλημα στη θεαση. Η παρουσιαση ειχε και National Geographic wild HD σε 16:9 και μετα το ανοιγμα της εικονας σε 21:9 ,ειλικρινα σας μιλω, μεχρι να μαζεψω τα σαλια μου :flipout:το ειχα συνηθισει.
Νικος

Καλά όλα αυτά αλλά κανένα review με μετρήσεις μαύρου/αντίθεσης/χρωματικής ακρίβειας και με τεστ κίνησης και scaling έχει βγει;
Να ξέρουμε για τί πράγμα μιλάμε, γιατί στα 4 χιλιάρικα ή είσαι άψογος ή σε τρώει η μαρμάγκα.

Καλά όλα αυτά αλλά κανένα review με μετρήσεις μαύρου/αντίθεσης/χρωματικής ακρίβειας και με τεστ κίνησης και scaling έχει βγει;
Να ξέρουμε για τί πράγμα μιλάμε, γιατί στα 4 χιλιάρικα ή είσαι άψογος ή σε τρώει η μαρμάγκα.

Το ΑNSI contrast το μετρησε το fullHD.gr στα 329:1 που ειναι πολυ κακη τιμη. Συγκριτικα για να καταλαβεις η 50PG6000 που εχεις ειχε μετρηθει παλιοτερα απο αλλο site στα 600:1.

H γνωμη σου λιγη σημασια εχει ,γιατι μας ελεγες οτι οι sony εχουν καλυτερο τηλεοπτικο σημα απο τις philips. ΠΡΟΚΑΛΩ ολους εδω μεσα να πανε στο saturn της Συγγρου και να συγκρινουν οποιαδηποτε philips(ακομα και παλαιοτερα μοντελα) με κορυφαιες sony(w4000,w45000 και ακομα και w5500).

Το ΑNSI contrast το μετρησε το fullHD.gr στα 329:1 που ειναι πολυ κακη τιμη. Συγκριτικα για να καταλαβεις η 50PG6000 που εχεις ειχε μετρηθει παλιοτερα απο αλλο site στα 600:1.

:BDGBGDB55:

Όταν με ένα - δυο χιλιάρικα παίρνεις σήμερα τηλεορασάρα (μην γελιόμαστε, ακόμα και αυτές που θεωρούμε εδώ βασικές ή φτηνές είναι πολύ πάνω από τον μέσο όρο των Ελληνικών νοικοκυριών) τα 4 πρέπει να κάνουν κάτι πολύ σπέσιαλ.
Η αναλογία πλευρών απλά δεν θα μου έφτανε για να την επιλέξω, πιθανότατα μάλιστα από κάποιες απόψεις να είναι μειονέκτημα...

Άλλωστε υπάρχουν αξιολογότατες 60άρες με τα μισά λεφτά, οπότε μειώνεται και η διαφορά στο μέγεθος...

H γνωμη σου λιγη σημασια εχει ,γιατι μας ελεγες οτι οι sony εχουν καλυτερο τηλεοπτικο σημα απο τις philips. ΠΡΟΚΑΛΩ ολους εδω μεσα να πανε στο saturn της Συγγρου και να συγκρινουν οποιαδηποτε philips(ακομα και παλαιοτερα μοντελα) με κορυφαιες sony(w4000,w45000 και ακομα και w5500).

Με αντιθεση 300:1?

Μαθε πρωτα πως κρινουμε μια τηλεοραση και μετα τα λεμε ξανα...-bye-

Με αντιθεση 300:1?

Μαθε πρωτα πως κρινουμε μια τηλεοραση και μετα τα λεμε ξανα...-bye-

Εγω απλα λεω οτι εχεις εμπαθεια με τις philips και προσπαθεις να τις θαψεις. Μας ελεγες οτι οι sony ειναι απλα ξερυθμιστες και ειναι καλυτερες απο τις philips σε τηλεοπτικο σημα και εγω σε προκαλω να πας στο saturn οπου ειναι συνδεδεμενες με την ιδια κεραια και ειναι διπλα-διπλα. Εχουν ολες τηλεκοντρολ και μπορεις να κανεις οτι ρυθμιση θες. Οι sony φαινονται λες και εχουν προβλημα και μετα οταν βλεπεις και τις philips νομιζεις οτι βλεπεις blu ray movie

Εγω απλα λεω οτι εχεις εμπαθεια με τις philips και προσπαθεις να τις θαψεις. Μας ελεγες οτι οι sony ειναι απλα ξερυθμιστες και ειναι καλυτερες απο τις philips σε τηλεοπτικο σημα και εγω σε προκαλω να πας στο saturn οπου ειναι συνδεδεμενες με την ιδια κεραια και ειναι διπλα-διπλα. Εχουν ολες τηλεκοντρολ και μπορεις να κανεις οτι ρυθμιση θες. Οι sony φαινονται λες και εχουν προβλημα και μετα οταν βλεπεις και τις philips νομιζεις οτι βλεπεις blu ray movie

Τα εχουμε πει ξανα αλλα επιμενεις...

Το χορταρι στο γηπεδο δεν το βλεπεις οτι αντι για πρασινο ειναι πρασινομπλε? Το μαυρο δεν το βλέπεις οτι ειναι γκρι ανοιχτο (ουτε καν σκουρο)?

Αν δεν τα βλεπεις αυτα παω πασο...

ΥΓ. Φιλος μου ειχε παρει περυσι την Philips 32PFL9632 και με ειχε πρηξει τι ωραια που δειχνει το τηλεοπτικο σημα , φετος πηρε και μια Panasonic 37PX80 και τωρα μου λεει οτι ελεγε βλακειες και οτι καμια συγκριση η Panasonic με την Philips.

Οταν και εσυ θα αποκτησεις πειρα και θα μπορεις να κρινεις αντικειμενικα τα ξαναλεμε.

Re: Απάντηση: Philips 56” Cinema 21:9

Νίκο (ilise) έχεις προβολέα;

Καλημερα σε ολα τα παιδια και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε ολους.
Οχι φιλε μου δεν εχω προβλολεα και δεν γνωριζω για προβολεις παρα μονο τα απολυτως βασικα.
Νικος

Μη μαλωνετε βρε χρονιαρες μερες,
ΔΕν χρειαζεται εμπαθεια αλλα να στοιχειοθετουμε ο καθενας τις αποψεις του.
Εδω ειμαστε για να μοιραζομαστε τις ανυσηχιες μας, τα κοληματα μας και τις εμπειριες μας.
Αγαπητε φιλε μεχρι στιγμης εχουμε δυο full reviews. Το ενα στο fullhd.gr kai το αλλο στο Hitech που κυκολοφορει τωρα.
Οταν διαβασα το full review του www.fullhd.gr kai την αντιθεση 300:1 που εδινε στην τηλεοραση προβληματιστικα αρκετα γιατι με την αντιθεση που ειχα δει δυο πραγματα μπορει να συνεβαιναν.
Ειτε δεν ειχα επαφη με το τι πραγματικα σημαινει αντιθεση και ηθελα οφθαλμιατρο επειγοντως, η καποιος εκανε λαθος στις μετρησεις η δεν ειχε μετρησει σωστα το λογο.
Ευτυχως απο οτι φαινεται γλυτωσα την επισκεψη στον οφθαλμιατρο διοτι το Hitech στη δοκιμη του δινει τις παρακατω τιμες
Λογος αντιθεσης 542:1
Φωτεινοτητα 168 Nits
Αποικλιση 20%, Αποκλιση μαυρου 9,68%
Θερμοκρασια λευκου 6386Κ
Χρωματικη αποκλιση ΔΕ(11)
Επαναλαμβανω οτι δεν ειμαι ειδικος απλα εραστης της καλης εικονας και ταινιακιας επισης.
Τα νουμερα δεν μου λενε και πολλα περα απο τα βασικα που μπορω να εκμαιευσω απο αυτα ας πουμε πιο ειδικος απο το μεσο ορο των ασχολουμενων με την εικονα.
Ωστοσο λενε οτι το ματι ειναι ο τελικος κριτης.
Δειτε τη πρωτα να παιζει και μετα βγαλετε μονοι σας τα συμπερασματα.
Μεχρι να ερθει και να τη δειτε διαβαστε και τα δυο reviews που σας ανεφερα.
Οσο για το scaling της παιδια ειναι κατι το εκπληκτικο. Εξαιρετικα ακριβες απιθανα ευκρινες και επεξεργαστικη ισχυ αστρονομικη για τα δεδομενα του scaling που γνωριζουμε σε ανταγωνιστικες υλοποιησεις.
Με ολη μου την εκτιμηση για ολα τα παιδια που γραφουν εδω και για ολο τον κοσμο ΧΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ & ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
Νικος

Last edited:

Θα συμφωνησω απολυτα με τον φιλο μας εδω, ειναι αληθεια περα απο καθε αμφισβητηση οτι βασικα το piχelplus και οι συνοδοι αλγοριθμοι εχουν μετατρεψει την θεαση τηλεοπτικων εκπομπων σε near HD experience. Το φαινομενο γινεται ορατο ακομα περισσοτερο οσο προχωρουμε σε νεοτερα μοντελα αν και υπαρχει και εδω διχογνωμια για το αν η σειρα 9731 ειχε η δεν ειχε καλυτερη εικονα στο τηλεοπτικο σημα σε σχεση με τις πιο συγχρονες 7 και 9 σειρα.
Τα ματια μου λενε οτι τα τελευταια μοντελα δεν παιζονται σε τηλεοπτικο σημα σε σχεση με τα παλαιοτερα που παντως αφηνουν πολυ πισω οχι μονο τις sony αλλα και αλλες υλοποιησεις.
Αντικειμενικα μιλωντας το τηλεοπτικο σημα δεν παιζεται στις philips.
Nikos

:BDGBGDB55:
Άλλωστε υπάρχουν αξιολογότατες 60άρες με τα μισά λεφτά, οπότε μειώνεται και η διαφορά στο μέγεθος...

Εδω θα ηθελα να προσθεσω μια σκεψη μου-σχολιο
Ακομα και μια 70αρα η και μεγαλυτερη ακομα τηλεοραση με αναλογια πλευρων 16:9 δεν νομιζω να μου δινει την κινηματογραφικη αισθηση της cinema 21:9 και ο λογος ειναι απλος.
Εχοντας μαυρες μπαρες επανω και κατω χανω παλι σε κινηματογραφικη αισθηση αφου δεν ειναι μονο το μεγεθος της οθονης που παιζει ρολο αλλα το να βλεπεις την εικονα να φτανει στο πλαισιο της τηλεορασης σου γεμιζοντας την ιδια ωρα και την περιφερικη σου οραση. Ακριβως δηλαδη οτι γινεται στον πραγματικο κινηματογραφο οπου τα συστηματα καλυψης της εικονας εκει μας δινουν την αισθηση που εχουμε συνηθισει βλεποντας μια ταινια 2,35:1.
ΝΙΚΟΣ

Όσον αφορά την εικόνα των Philips, την κινηματογραφική αίσθηση και τα άλλα πεδία αντιπαράθεσης μην ξεχνάμε τον υποκειμενικό παράγοντα. Δηλαδή τις προτιμήσεις του καθενός μας. Οι Γιάννηδες (JL_?, Υperion) ανέφεραν τα δικά τους και είναι προφανές πως η 21:9 δεν τους λέει κάτι. Ο Νίκος από την άλλη έγραψε τα δικά του κριτήρια και τους λόγους για τους οποίους θα την αγοράσει. Όλες οι απόψεις δεκτές είναι και δεν χρειάζεται να ανεβαίνουν οι τόνοι επί προσωπικού.

Το 300:1 της αντίθεσης με είχε προβληματίσει και μένα. Αρχικά πίστευα πως το μαύρο που μέτρησε το fullhd.gr στα 0.3 nits ήταν λάθος, αλλά και το HiTech μέτρησε την ίδια τιμή (με αυξημένη την φωτεινότητα εξ ου και το 500:1). Γενικά οι Philips έχουν τον τρόπο τους και υποθέτω πως επιβάλλεται η χρήση της "Δυναμικής Αντίθεσης" και των άλλων αυτοματισμών (πχ δυναμικός οπίσθιος φωτισμός) για να πάρεις το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Νίκο αναμένουμε αναλυτική παρουσίαση όταν παραλάβεις -bye- Προς το παρών μια ερώτηση. Αληθεύει αυτό που αναφέρει το FullHD.gr για όταν υπάρχουν υπότιτλοι ?
Τότε η τηλεόραση ‛κλέβει’ στο κάτω τμήμα περίπου 100 γραμμές ανάλυσης, για να τοποθετήσει την δεύτερη σειρά των υπότιτλων, ενώ η πρώτη πέφτει πάνω στην εικόνα!

Όσον αφορά την εικόνα των Philips, την κινηματογραφική αίσθηση και τα άλλα πεδία αντιπαράθεσης μην ξεχνάμε τον υποκειμενικό παράγοντα. Δηλαδή τις προτιμήσεις του καθενός μας. Οι Γιάννηδες (JL_?, Υperion) ανέφεραν τα δικά τους και είναι προφανές πως η 21:9 δεν τους λέει κάτι. Ο Νίκος από την άλλη έγραψε τα δικά του κριτήρια και τους λόγους για τους οποίους θα την αγοράσει. Όλες οι απόψεις δεκτές είναι και δεν χρειάζεται να ανεβαίνουν οι τόνοι επί προσωπικού.

Το 300:1 της αντίθεσης με είχε προβληματίσει και μένα. Αρχικά πίστευα πως το μαύρο που μέτρησε το fullhd.gr στα 0.3 nits ήταν λάθος, αλλά και το HiTech μέτρησε την ίδια τιμή (με αυξημένη την φωτεινότητα εξ ου και το 500:1). Γενικά οι Philips έχουν τον τρόπο τους και υποθέτω πως επιβάλλεται η χρήση της "Δυναμικής Αντίθεσης" και των άλλων αυτοματισμών (πχ δυναμικός οπίσθιος φωτισμός) για να πάρεις το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Νίκο αναμένουμε αναλυτική παρουσίαση όταν παραλάβεις -bye- Προς το παρών μια ερώτηση. Αληθεύει αυτό που αναφέρει το FullHD.gr για όταν υπάρχουν υπότιτλοι ?

Γιωργο καλημερα και Χρονια Πολλα,
Στην Κοπενχαγη η αληθεια ειναι οτι δεν ειδα καθολου εικονα με υποτιτλους.
Εχω διαβασει και γω ωστοσο οτι ισχυει αυτο που λει το Hitech.
Η Philips την ιδια στιγμη εχει στην οπλοθηκη της νεο blu-ray το οποιο θα ταιριαζει στην 21:9 ( το ονομαζει μαλιστα bluray 21:9 - 9200 αν δεν με απατα η μνημη μου) και θα εχει την δυνατοτητα μεσω λογισμικου να μετακινει τους υποτιτλους μεσα στο πλαισιο ωστε να μην υπαρχει η αναγκη να χασουμε εικονα για την προβλολη της δευτερης γραμμης υποτιτλων.
Αν και δεν βαζω ποτε υποτιτλους στις ταινιες εχω διαβασει σε αλλο αρθρο (το οποιο θα ψαξω να βρω και θα το ανεβασω αμεσως) οτι αυτο που κανει το blu-ray με λογισμικο το κανει και η ιδια η τηλεοραση απο μονη της.
Αυτο βεβαια με βαζει σε σκεψεις γιατι αν το εκανε ποια η αναγκη να εχει στις ρυθμισεις εικονας - ascect ratio - 21:9 αλλα και 21:9 με υποτιτλους?
Να σας πω τωρα και κατι που δεν μου αρεσε.
Η βαση της ST569954/10 μαλλον δεν ερχεται στο κουτι αλλα πωλειται ξεχωριστα τουλαχιστο απο οτι καταλαβα εγω αφου μεσα στο κουτι της ειναι μονο η βαση για τον τοιχο:violent-smiley-030:
Νικος

Εννοειται οτι μολις την παραλαβω θα την ξεσκονισω και θα θα σας πω με καθε λεπτομερεια οτι βλεπω + οτι θελετε να ρωτησετε.

Last edited:

Γιωργο το βρηκα και σου δινω το link να το διαβασεις ολοκληρο.
Εδω απλα σου βαζω το κομματι που σε ενδιαφερει,

http://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1236252154

Subtitles in movies creates a problem because they are often located inside the black bars at the bottom of the picture. But Philips has a solution for this as well. Cinema 21:9 has a unique built-in feature that allows the user to move subtitles up into the image so you still get the full advantage of the 21:9 format and for example Blu-Ray movies. Nice!

Νικος

Όσον αφορά την εικόνα των Philips, την κινηματογραφική αίσθηση και τα άλλα πεδία αντιπαράθεσης μην ξεχνάμε τον υποκειμενικό παράγοντα. Δηλαδή τις προτιμήσεις του καθενός μας. Οι Γιάννηδες (JL_?, Υperion) ανέφεραν τα δικά τους και είναι προφανές πως η 21:9 δεν τους λέει κάτι.

Δεν ειπα οτι "δεν μου λεει κατι" Γιωργο αλλα η τιμη σε συνδυασμο με την μη κινηματογραφικη συμπεριφορα της τηλεορασης (βλεπε μαυρο και contrast) με προβληματιζει.

Απο εκει και περα ο καθενας κανει τις επιλογες του και σιγουρα προκειται για μια εντυπωσιακη τηλεοραση λογω σχεδιασμου , μεγεθους και αναλογιας πλευρων.-bye-

@ilise: Ευχαριστώ Νίκο :a0210: Εδώ που τα λέμε θα ήταν τεράστια παράβλεψη να μην έχουν βρει κάποια λύση για τους υπότιτλους, αφού η συγκεκριμένη πουλάει το πλήρες κάδρο.

@Yperion: Ναι Γιάννη αυτό εννοούσα με το "δεν τους λέει κάτι". Και η δική μου άποψη είναι στο ίδιο μήκος κύματος. Εντυπωσιακή μεν, αλλά ...