Philips 56” Cinema 21:9 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Philips 56” Cinema 21:9

Δεν αναφερεται πουθενα στο κειμενο η υποβαθμιση της ποιοτητας της εικονας σε σχεση με τα συμβατικα μοντελα λογω ελλειψης 1:1 pixel mapping...

Επισης το μετριο μαυρο σημαινει μετριο contrast που ειναι το πιο σημαντικο στοιχειο αξιολογησης μιας τηλεορασης.

Απάντηση: Re: Philips 56” Cinema 21:9

Αν μπορείς να κοιτάξεις το DTS passthrough... :blush:

Και συγνώμη για την ταλαιπωρία που υφίστασαι... :frown:

Και 'γω ζητώ συγγνώμη που κατέθεσα τη γνώμη μου για ένα προϊόν από αυτά που διαβάζω. Πιστεύω ότι την κατέθεσα ευγενικά, με χιούμορ και με επιχειρήματα. Έθεσα κάποιους προβληματισμούς σχετικά με την αγορά της εν λόγω συσκευής χωρίς να προσβάλλω ούτε να μειώσω τον οποιονδήποτε. Με λίγα λόγια προσπάθησα να κάνω διάλογο και εισέπραξα τον χαρακτηρισμό Κασσάνδρα.......και απ' ότι φαίνεται πρέπει ν' απολογηθώ κιόλας για την ταλαιπωρία που προκαλώ σ' έναν νέο αγοραστή που του έχω ευχηθεί ''καλορίζικη'' και έχω καταλάβει και δικαιολογήσει απόλυτα το σκεπτικό για την αγορά της.

Καλή συνέχεια, εύχομαι στην κουβέντα σας.

@petasis, το ποστ δεν αναφέρεται σε σένα, απλώς, quotαρα αυτό που είπες περί ταλαιπωρίας διότι μου φάνηκε κάπως βαρύ...

Δεν αναφερεται πουθενα στο κειμενο η υποβαθμιση της ποιοτητας της εικονας σε σχεση με τα συμβατικα μοντελα λογω ελλειψης 1:1 pixel mapping...

Επισης το μετριο μαυρο σημαινει μετριο contrast που ειναι το πιο σημαντικο στοιχειο αξιολογησης μιας τηλεορασης.

Το pixel mapping πόσο σημαντικό είναι; Αν έχεις πάνελ μεγαλύτερης ανάλυσης από το υλικό, συνήθως προτιμάμε το upscaled. Και οι scaler της philips δεν είναι και κακοί... (για να το θέσω κομψά...) -bye-

Re: Απάντηση: Re: Philips 56” Cinema 21:9

@petasis, το ποστ δεν αναφέρεται σε σένα, απλώς, quotαρα αυτό που είπες περί ταλαιπωρίας διότι μου φάνηκε κάπως βαρύ...

Δεν ξέρω με τι λέξη να εκφράσω αυτό που συμβαίνει, αλλά εγώ αισθάνθηκα κάπως άσχημα με όλο αυτό. Κάποιος αγόρασε κάτι που το είχε δει και αποφάσισε να το αγοράσει. Δεν είναι σαν να του χαλάμε κάπως την χαρά;
Εγώ δεν θα ήθελα να ήμουν στη θέση κάποιου, που έδωσε 2500-3000 ευρώ για να αγοράσει τηλεόραση, το έγραψε σε ένα νήμα και βρήκε απέναντι του εμένα να του δείχνω όλα τα μειονεκτήματα (κατ' εμένα) της τηλεόρασης που αγόρασε.

Δεν αναφέρομαι σε κανένα μέλος (και δεν θα μπορούσα άλλωστε γιατί λόγω αδύναμης μνήμης δεν θυμάμαι καν τα posts) και δεν εξαιρώ τον εαυτό μου, γιατί και εγώ έχω ένα κόλλημα με το contrast ratio στις philips το οποίο εκφράζω συνήθως έντονα (και φυσικά ζητάω συγνώμη για αυτό).

H περιφερικη οραση συμπληρωνει το κεντρικο οπτικο μας πεδιο και βλεπει τα παντα, αναγνωριζει μαλιστα και χρωματα αντιθετα μ οτι λες. Απλα δεν εστιαζουμε μ αυτη. Κανεις δεν ειπε οτι βλεπουμε ταινιες μ αυτη. Το μονο που ειπα ειναι οτι συμπληρωνει την κεντρικη μας οραση και μαλιστα κατα πλατος σε υπερθετικο βαθμο σε σχεση με το υψος. Και αυτο γινεται διοτι η περιφερικη μας οραση συμπληρωνει το οπτικο μας πεδιο σε συνδυασμο με την την κινηση του λαιμου μας.
Για να γινω πιο κατανοητος η κουκουβαγια η οποια εχει δυνατοτητα στροφης του λαιμου της σχεδον 360 μοιρες δεν εχει καλη περιφερικη οραση διοτι απλα δεν την χρειαζεται.
Ετσι τουλαχιστο μας διδασκει η ανατομικη του ματιου, τωρα αν εσεις διαβασατε αλλα βιβλια ανατομικης και φυσιολογιας οφθαλμου να μου τα πειτε να τα διαβασω και γω.
Νικος

Μη μπερδευεις την περιφερικη οραση με τα ραβδια που κυριαρχουν στην περιφερικη ζωνη του οφθαλμου. Εσυ περιγραφεις κυριως τα ραβδια.

Ο αμφιβληστροειδής περιέχει περίπου 120 εκατομμύρια ραβδία. Τα ραβδία έχουν μεγάλη ευαισθησία, μικρή διακριτική ικανότητα και κυριαρχούν στην περιφερειακή ζώνη του αμφιβληστροειδή. Τα ραβδία απορροφούν έντονα σε μήκος κύματος περίπου 500 nm, αλλά η όραση με μόνο τα ραβδία δίνει αποχρώσεις του γκρίζου. Τα ραβδία είναι υπεύθυνα για την όραση όταν επικρατεί λίγο φως και κάθε νευρική ίνα είναι συνδεδεμένη με ομάδα ραβδίων (μπορεί και εκατοντάδες).

Η περιφερικη οραση ειναι αποτελεσμα τοσο της αποτομης μειωσης της οξυτητας οσο απομακρυνομαστε απο την ωχρα κηλιδα αλλα και επειδη το οπτικο συστημα του οφθαλμου παρουσιαζει αυξημενες εκτροπες στην περιφερεια του
Νικος

Θα σου πρότεινα να διαβάσεις καλύτερα την ανατομία και φυσιολογία σου πριν αποκτήσεις διδακτικό ύφος, φίλε Νίκο... -bye- Μπορείς επίσης να εμπλουτίσεις τις πηγές σου με την φυσιολογία του Guyton και την ανατομία του Sobotta, αμφώτερα "βίβλοι" στον τομέα τους.

Κατά πρώτον, η περιφερική όραση, δεν μας ενδιαφέρει όταν παρακολουθούμε μια ταινία (εκτός κι αν μας επιτεθεί κανένα αρπακτικό εκείνη την ώρα :flipout: ). Η χρήση της περιφερικής όρασης έγκειται στην όραση στο σκοτάδι και στην καλύτερη αντίληψη του χώρου. Αν το κάδρο μιας οθόνης διεισδύσει στο οπτικό μας πεδίο σε σημείο που να εμπλέξει την περιφερική μας όραση, τότε παθαίνουμε το σύνδρομο "πετάει μια μύγα γύρω μου", για να μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε, άρα κακώς ξεκίνησε η όλη εμπλοκή της το θέμα.

Κατά δεύτερον, για την αντίληψη του χρώματος δεν αρκεί μόνο η ύπαρξη κωνίων, αλλά αυτά πρέπει να είναι συνδεδεμένα, αφενός τελικά με γάγγλια τύπου-Χ και αφετέρου με συγκεκριμένη διάταξη ώστε να υπάρχουν τα κανάλια αντιμετάθεσης κόκκινου-πράσινου (L-M) και μπλε-κίτρινου (S-[L+M]), διαφορετικά δεν μεταδίδεται πληροφορία χρώματος. Τα κωνία λοιπόν της περιφερικής όρασης, δηλαδή αυτά που βρίσκονται εκτός της ωχράς κηλίδας, είναι πολύ λιγότερα σε αριθμό και νευρώνονται με τελείως διαφορετικό τρόπο, με αποτέλεσμα να χάνεται η ευαισθησία στο χρώμα. Ειδικά η απώλεια των καναλιών (L-M) είναι πολύ απότομη αμέσως μετά την ωχρά κηλίδα, ενώ των καναλιών (S-[L+M]) είναι πιο σταδιακή.

Κατά τρίτον, το συνολικό οφέλιμο οπτικό μας πεδίο, έτσι όπως γίνεται αντιληπτό από τον εγκέφαλο, είναι όντως μακρόστενο, επειδή έχουμε δύο μάτια τοποθετημένα σε απόσταση και σε οριζόντιο άξονα (το οπτικό πεδίο του κάθε ματιού είναι περίπου κυκλικο, πρακτικά βέβαια περιορίζεται ρινικά). Το πόσο μακρόστενο είναι επηρεάζεται από την απόσταση και την κατ' ιδία κατασκευή των ματιών, κοινώς δεν υπάρχει μία σταθερή, κοινή αναλογία για όλους τους ανθρώπους.

Κατά τέταρτον, καλοθέατη η καινούρια τηλεόραση και εύχομαι να σου χαρίσει άφθονες ώρες απόλαυσης. Δεν υπάρχει κανένας λόγος αντιμαχίας ως προς τα μηχανήματα εδώ πέρα, απόψεις εκφράζονται. Κανείς δεν αμφισβητεί πως για το δικό σου γούστο η επιλογή που έκανες είναι η ιδανική, οπότε προς τι ο αλληλοσπαραγμός; Ο καθένας στην τελική επιλέγει βάσει του γούστου του, των αναγκών και της τσέπης του, οπότε...

Φιλικά, :ernaehrung004:
Γιάννης

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Philips 56” Cinema 21:9

Αγαπητε Αντρεα,
Νομιζω ημουν απολυτα σαφης. Ουδεποτε προσπαθησα να κανω καποιο να αλλαξοπιστησει. Ισα ισα που εσκασα να φωναζω να χρησιμοποιησετε τα ματια σας και μονο. Το οτι το διαδικτυο σφυζει απο οπως λες αρνητικες κριτικες που αντιλαμβανονται οι ειδικοι του χωρου αλλα επισης κριτικες η περιοδικα που κανουν θετικες κριτικες αλλα αυτοματα βαφτιζονται απο σενα μη αντικειμενικα δεν σε καθιστα και τον πιο αμεροληπτο κριτη για να μη μιλησω παλι για κολοβη αλεπου...
Ισα ισα σαφως και ειμαι ετοιμος για τον αντιλογο αλλα με επιχειρηματα και οχι στειρα αρνηση.
Αν και πλησιαζω τα δευτερα ...αντα σε μερικα χρονια βλεπω ακομα παρα πολυ καλα σας διαβεβαιω για να μπορω να δω αδυναμιες που εσεις τις βλεπετε στα καταστηματα αλλα εγω δεν μπορω να τις δω στο σπιτι μου.
Με σεβασμο και εκτιμηση ευχαριστω ολα τα παιδια που συμμετειχαν με τις αποψεις τους.
Νικος
Δηλαδή εσυ εχεις καταλάβει πως οσοι εχουν αντίθετη αποψη από σενα προσπαθούν να σε κάνουν να αλλαξοπιστήσεις…
Απορώ από πού βγαίνει αυτό;;

Θεωρώ το διαδικτυο πολύ πιο αντικειμενικό από τα περιοδικά που συντηρούνται από τις εταιρείες που πληρώνουν διαφημίσεις και επίσης ακομα ποιο αντικειμενικό κάποιον που βασίζεται σε επιχειρήματα και όχι που απλως υποστηρίζει την αγορά του.
Παραπάνω κατατέθηκαν απόψεις με επιχειρήματα, και όχι μονο απλές κορόνες ενθουσιασμού που αγνοούν τα βασικα
Παρακάτω ένα από τα πολλα που εχουν αναφερθεί ουκ ολίγες φορες…

Αν αυτά τα διαβάζεις κολοβά τοτε θα πρεπει να αναρωτήθεις για την δικη σου αντικειμενικότητα και όχι όλων όσων απλως καταθέτουν άποψη τους…
Αυτό μας έλειπε τωρα να πρεπει να απολογηθούμε επειδή δεν συμμεριζόμαστε την άποψη σου…

Φιλικά Ανδρέας…

Παρα πολυ σημαντικο ειναι...κοιταξε εδω...

http://pixelmapping.wikispaces.com/Pixel+mapping+explained

Τα artificial patterns είναι ακριβώς αυτό: τεχνητά που δεν θα συναντήσεις στην πράξη. Όσο για τις φωτογραφίες, θα ήθελα να έβλεπα και την 10% upscaled.
Το να την κάνω 10% upscale, και μετά 10% reduce επίσης δεν είναι κάτι που θα συναντήσει κανείς στην πράξη.

Το πραγματικό θέμα είναι: προτιμάμε το 1:1 στο dvd, ή την upscaled εκδοχή του και την προβολή σε οθόνη υψηλότερης ανάλυσης;
Το dvd θα δείχνει καλύτερα σε 720p τηλεόραση ή σε 1080p;

Θυμάμαι ότι κάνει αντίστοιχο τεστ το hitech: έναν προβολέα 720p και 1 1080p να δείχνουν ταυτόχρονα στην ίδια οθόνη το ίδιο πλάνο, με κάθε προβολέα να καλύπτει την μισή οθόνη. Το συμπέρασμα είναι ότι η upscaled εκδοχή έδειχνε καλύτερα από την 1:1 mapped. Υπήρχαν και σχετικές φωτογραφίες στο περιοδικό...

Αλλά και χωρίς να είχα δει τις φωτογραφίες, πάλι για την upscaled εκδοχή θα πήγαινα... -bye-

Πολλοί είχαμε τις ίδιες απόψεις για το περίεργο γέννημα της Φίλιπς και πριν το αγοράσει ο φίλος. Στο κάτω κάτω όταν εκτίθεσαι σε ένα φόρουμ δεν είναι δυνατόν να περιμένεις να ακούσεις μόνο καλορίζικη, ειδικά σε μια τέτοια αμφιλεγόμενη και τόσο ακριβή αγορά.
Σε αντίστοιχα φόρουμ του εξωτερικού θα είχε πέσει από δούλεμα μέχρι κράξιμο (στην τβ όχι το άτομο). Εννοείται όποιος προσβάλλεται ή χαλιέται για μηχανήματα, ας μην ανακοινώνει τις αγορές του....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Philips 56” Cinema 21:9

Εγώ δεν θα ήθελα να ήμουν στη θέση κάποιου, που έδωσε 2500-3000 ευρώ για να αγοράσει τηλεόραση, το έγραψε σε ένα νήμα και βρήκε απέναντι του εμένα να του δείχνω όλα τα μειονεκτήματα (κατ' εμένα) της τηλεόρασης που αγόρασε.
.

Νομίζω παρεξηγείς κάποια πράγματα.
Οι αναφορές στα αρνητικά η θετικά που μπορεί να υπάρχουν σε ένα μοντέλο γίνονται για να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι και τελος πάντων όσοι ψάχνονται για καινούργια τηλεόραση .
Όταν αναφέρονται πράγματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και κάποιες προσωπικές εντυπώσεις που πιθανόν να μπερδέψουν τον επίδοξο αγοραστή καλο είναι να υπάρχει ο αντίλογος που θα ισορροπήσει και θα ενημερώσει πιο ολοκληρωμένα, εσένα, εμένα, … τον καθένα…

Σε αντίστοιχα φόρουμ του εξωτερικού θα είχε πέσει από δούλεμα μέχρι κράξιμο (στην τβ όχι το άτομο).

Αυτό όμως δεν το κάνει σωστή πρακτική. Δεν την έχω δει από κοντά, αλλά δεν περιμένω να δω και μια τηλεόραση που να δείχνει χάλια...

Καμοιά φορά το πρωτοποριακό μας βγαίνει σε αντίδραση... -bye-

Απάντηση: Philips 56” Cinema 21:9

Εφόσον ο κάτοχος είναι ευχαριστημένος από την αγορά του, ότι και να λέμε οι υπόλοιποι δεν έχει καμία σημασία....:grinning-smiley-043, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να λέμε την γνώμη μας, γι' αυτό είμαστε όλοι μαζεμένοι εδώ...για να συμφωνούμε και να διαφωνούμε.

Ούτως ή άλλως ο Νίκος δεν ζήτησε δανεικά από κανένα μας για να την αγοράσει, από την τσέπη του έβαλε ο άνθρωπος τα λεφτά και ήξερε τι παίρνει και γιατί το παίρνει...

...εξάλλου στη τιμή που την πήρε, δεν μπορεί να την αγοράσει κανένας μας, εκτός κι αν υπάρχει 'Μπάρμπας στη Κορώνη"...

...δεν του κόστισε 3.999 , οπότε ένας λόγος παραπάνω να κοιτάξει το συμφέρον του, όλοι το ίδιο θα κάναμε...το τερπνόν δια του ωφελίμου' ...:2thumb22sup:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Philips 56” Cinema 21:9

Όταν αναφέρονται πράγματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και κάποιες προσωπικές εντυπώσεις που πιθανόν να μπερδέψουν τον επίδοξο αγοραστή καλο είναι να υπάρχει ο αντίλογος που θα ισορροπήσει και θα ενημερώσει πιο ολοκληρωμένα, εσένα, εμένα, … τον καθένα…

Το κατανοώ και αυτό, αλλά στην τιμή που πουλιέται δεν περιμένω και ουρά υποψήφιων αγοραστών... -bye-

Αν αυτά τα διαβάζεις κολοβά τοτε θα πρεπει να αναρωτήθεις για την δικη σου αντικειμενικότητα και όχι όλων όσων απλως καταθέτουν άποψη τους…
Αυτό μας έλειπε τωρα να πρεπει να απολογηθούμε επειδή δεν συμμεριζόμαστε την άποψη σου…

Δεν το καταλαβα αυτο...ζητησε κανεις να απολογηθεις για το κειμενο του hitech?

Oυτε τι θα πει "διαβαζεις κολοβα" καταλαβα...

Υποψην ενημερωτικα το οτι η αντιθεση ειναι το πιο σημαντικο πραγμα σε μια τηλεοραση το λεει το ISF και οχι εγω...

Υποψην ενημερωτικα το οτι η αντιθεση ειναι το πιο σημαντικο πραγμα σε μια τηλεοραση το λεει το ISF και οχι εγω...

Εγώ θα διόρθωνα τα ISF (:flipout:) και θα έλεγα η στάθμη του μαύρου. Οι CRT είχαν χαμηλές αντιθέσεις (η 9618 που μέτρησα είχε 128!) αλλά δεν είχαμε πρόβλημα με την εικόνα τους. Σήμερα η χειρότερη επίπεδη έχει ένα 300:1, αλλά δεν αρκεί. Είναι η στάθμη του μαύρου που μας "ενοχλεί"...

Θυμάμαι ότι κάνει αντίστοιχο τεστ το hitech: έναν προβολέα 720p και 1 1080p να δείχνουν ταυτόχρονα στην ίδια οθόνη το ίδιο πλάνο, με κάθε προβολέα να καλύπτει την μισή οθόνη. Το συμπέρασμα είναι ότι η upscaled εκδοχή έδειχνε καλύτερα από την 1:1 mapped. Υπήρχαν και σχετικές φωτογραφίες στο περιοδικό...

Το οτι ενα υλικο που εχει περασει απο διαδικασια sclaling δειχνει καλυτερα απο οτι το native υλικο μονο ενα περιοδικο επιπεδου Hitech θα μπορουσε να το ισχυριστει...

Εγώ θα διόρθωνα τα ISF (:flipout:) και θα έλεγα η στάθμη του μαύρου. Οι CRT είχαν χαμηλές αντιθέσεις (η 9618 που μέτρησα είχε 128!) αλλά δεν είχαμε πρόβλημα με την εικόνα τους.

Ποιος το λεει οτι δεν ειχαμε προβλημα?-bye-

Απάντηση: Re: Philips 56” Cinema 21:9

Δεν το καταλαβα αυτο...ζητησε κανεις να απολογηθεις για το κειμενο του hitech?

Oυτε τι θα πει "διαβαζεις κολοβα" καταλαβα...

Το κείμενο σου το χρησιμοποίησα ως παράδειγμα και φυσικα δεν αναφερόμουν σε σενα…
Ξαναδιάβασε το αλλα αυτή την φορά χωρις να νομίζεις ότι απαντώ σε αυτό που γράφεις…:operator:

Το οτι ενα υλικο που εχει περασει απο διαδικασια sclaling δειχνει καλυτερα απο οτι το native υλικο μονο ενα περιοδικο επιπεδου Hitech θα μπορουσε να το ισχυριστει...

Ποιος το λεει οτι δεν ειχαμε προβλημα?-bye-

Εγώ ακόμα δεν έχω με τη 9618... Παρότι έχω και την 9731 με 500:1...
Όσο για το hitech, μην με βάζεις να ψάχνω νυχτιάτικα να βρω το τεύχος... :flipout:
Αν το βρω, να δεις που θα συμφωνήσεις και εσύ με το αποτέλεσμα... -bye-

Όσο για το hitech, μην με βάζεις να ψάχνω νυχτιάτικα να βρω το τεύχος... :flipout:
Αν το βρω, να δεις που θα συμφωνήσεις και εσύ με το αποτέλεσμα... -bye-

Το βρήκα τελικά το τεύχος (Ιούλιος 2008), αλλά σύγκριναν διαφορετικό πράγμα από ότι θυμόμουν... :blush:
Η εικόνα αφορούσε προβολέα 1080p που έδειχνε upscaled dvd, και προβολέα 720p που έπαιζε bluray...
Οπότε δεν προκύπτει κάτι για το 1:1 mapping...
(Το αποτέλεσμα της σύγκρισης έβγαζε τον συνδυασμό bluray+720p καλύτερο από dvd+1080p)