Philips 56” Cinema 21:9 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Re: Philips 56” Cinema 21:9

Αναφέρθηκα στην αδυναμία της συγκεκριμένης τηλεόρασης να αποδώσει σε foul screen λόγο του γεγονότος ότι το υλικό που υπάρχει επίσημα στους τίτλους Bluray είναι γραμμένο σε 16:9 ( 1:78 και όχι 1:85)

Το υλικό που υπάρχει επίσημα στα δισκάκια Blu Ray είναι σε format 2.35 και 2.40, ελάχιστα είναι σε 1.85, οπότε η συγκεκριμένη τηλεόραση θα παίζει Full screen χωρίς αλγόριθμους streching.

Eπιφυλάσομαι μήπως εννοούσες κάτι άλλο...

Εχω δει ουκ ολίγους τιτλους και σε Βluray και σε HDDVD και σπάνια εχω πετύχει τους υπότιτλους να βρίσκονται μεσα στο κάδρο…[/QUOTE]

Συνηθως δεν βαζω υποτιτλους αλλα οσες φορες εχω βαλει ηταν μεσα στο πλαισιο. Αγοραζω απο εξωτερικο blu ray συνηθως χωρις ελληνικους υποτιτλους. Αν βαλω βαζω αγγλικους και απο οσο θυμαμαι ηταν εντος πλαισιου.
Αν γινεται κατι διαφορετικο με τα Ελληνικα δεν το γνωριζω και πιθανον να εχεις δικιο δεν κανω τον παντογνωστη.
Νικος

Το υλικό που υπάρχει επίσημα στα δισκάκια Blu Ray είναι σε format 2.35 και 2.40, ελάχιστα είναι σε 1.85, οπότε η συγκεκριμένη τηλεόραση θα παίζει Full screen χωρίς αλγόριθμους streching.

Συμφωνω στο 100%. Οσα δισκακια εχω αγορασει στην συντριπτικη τους πλειοψηφια ειναι γυρισμενα σε 2,35:1. Σε ποσοστο θα ελεγα πανω απο 95%.
Γι αυτο και ειπα οτι η συγκεκριμενη τηλεοραση ειναι μανουλα γπροβολες απο blu ray

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Philips 56” Cinema 21:9

Το υλικο που υπαρχει επίσημα στους τιτλους bluray εχει ανάλυση 1920Χ1080 δηλαδη 16:9 η αλλιώς 1:78.
Σε τι κάδρο είναι γυρισμένη η ταινια (2:35 η 1:85) δεν εχει καμιά σημασία γιατι όπως γραφω παραπάνω η ανάλυση των τίτλων συμπεριλαμβάνοντας και τις μαύρες μπαρες είναι 1920Χ1080 ( δηλαδή 1:78)
Ειχα κανει και ένα σχεδιακι οπου εξηγώ καλύτερα αυτό που γραφω αλλα τωρα δεν το βρίσκω

Το βρηκα κλικ

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Philips 56” Cinema 21:9

Συνηθως δεν βαζω υποτιτλους αλλα οσες φορες εχω βαλει ηταν μεσα στο πλαισιο. Αγοραζω απο εξωτερικο blu ray συνηθως χωρις ελληνικους υποτιτλους. Αν βαλω βαζω αγγλικους και απο οσο θυμαμαι ηταν εντος πλαισιου.
Αν γινεται κατι διαφορετικο με τα Ελληνικα δεν το γνωριζω και πιθανον να εχεις δικιο δεν κανω τον παντογνωστη.
Νικος
Ελα βρε …
Δεν τίθεται θεμα παντογνωσίας…
Παντως και εγω στη πλειοψηφία των τιτλων που εχω δει είναι περιοχής Α.
Εχω δει πολύ λιγους ευρωπαϊκούς αλλα χωρις να υπάρχει διαφορα στην τοποθέτηση των υποτιτλων.

Απάντηση: Philips 56” Cinema 21:9

Μα ποιο μπορεί να είναι το πρόβλημα με τους υπότιτλους πια;!
Αφού αν δεν είναι ενσωματωμένοι στην ταινία, έχουν αρκετή παραμετρικότητα ως προς τον τρόπο εμφάνισης τους γενικότερα (ανάλογα βέβαια και τον αναπαργωγέα).

Όσο αφορά το πως θα δείχνουν οι ταινίες σε αυτή την τηλεόραση, πάνω κάτω τα έχουμε ξαναπεί.
Όσο δεν υπάρχουν, στις πρωτότυπες κόπιες των μέσων που παίρνουμε στα χέρια μας, αναλύσεις εικονοστοιχείων, ακριβώς σύμφωνες με αυτή της φυσικής του πάνελ της τηλεόρασης, αναγκαστικά θα υπάρχει κάποια "μεγέθυνση" της τελικής εικόνας (με στρτσάρισμα ή όχι ανά πλευρά κατ επιλογή μας), εφόσον θα θέλουμε βέβαια, να βλέπουμε την εικόνα στη μεγαλύτερη δυνατή επιφάνεια ή διάσταση της οθόνης (πράγμα λογικό για εμάς ειδικά ανά μέγιστη διάσταση).
Μόνο όταν θα (και αν ποτέ) βγουν και εμπορικά τέτοιες αναλύσεις στα μέσα που φέρουν τις ταινίες, θα εκμεταλευτούμε σωστά την ανάλυση αυτής της τηλεόρασης - οθόνης.
Αυτό, άλλοι το πιστεύουν ότι θα γίνει (κι εγώ μαζί) κι άλλοι όχι.

Re: Philips 56” Cinema 21:9

Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα (τουλάχιστον για Ελλάδα). Οπότε δεν νομίζω ότι αξίζει αυτή η LCD για κάποιον που θέλει να βλέπει και ελληνικούς υπότιτλους. Τουλάχιστον από DVD και blu ray players. Από PC λογικά το λύνεις το πρόβλημα.

Last edited:

Καμμία δέσμευση, τέτοια πάνελ κατασκευάζονται εδώ και μερικά χρόνια για επαγγελματικά monitor για video-assist και post production. Απλώς η Philips είναι η πρώτη εταιρεία που τα χρησιμοποίησε για αμιγώς καταναλωτικό προϊόν.

Πολυ τη λιγουρευομαι παντως.
Το μονο που θα μου ελειπε απο τα χαρακτηριστικα ειναι panel led lux αλλα παλι αν ειχε τετοιο panel η τιμη θα ξεπερνουσε τα 4000 ευρα.
Ωστοσο καθομαι και σκεπτομαι οτι τοσο στο sky οσο και στα blu ray η συντριπτικη πλειοψηφια των ταινιων ειναι 2,35:1 με αποτελεσμα το γνωστο letterboxing το οποιο μισω θανασιμα.
Επισης σκεπτομαι οτι σκιζομαστε για FULL HD δηλαδη 1920 χ 1080 και στην τελικη με το letterbox χανουμε ενα μεγαλο μερος των pixels της οθονης.
Πολυ καλη σκεψη.
Ωστοσο χρειαζεται να εχει εξαιρετικα ακριβη scaler για την σωστη αντιστιχοιση των pixel στο panel της 2560 χ 1080 τοσο των ταινιων και προγραμματων 1,85:1 οσο και του κλασσικου 4:3 αν και η θεαση τηλεοπτικου σηματος σε τετοιο δεκτη ειναι ιεροσυλια.
Παντως η τηλεοραση αρνειται να δρομολογησει σημα 4:3 σε 21:9 και επιτρεπει μονο τη μετατροπη του σε 16:9 ακομα και σε auto switch.:grandpa:
Νικος

Προσπαθώ να βρω το target group στο οποίο στοχεύει η συγκεκριμένη υλοποίηση και νομίζω πως είναι αυτό των πιθανών αγοραστών B&O, Loewe και λοιπών "luxury" κατασκευαστών.

@ilise: Νίκο όσον αφορά το 4:3 λογικό δεν είναι ? Θα ήταν θαύμα αν μια τηλεόραση με αυτές τις αναλογίες μπορούσε να δείξει το 4:3 σε πλήρης οθόνη με έστω υποφερτή παραμόρφωση.

Υ.Γ Κακίας:

Το κορυφαίο το είπε ο στρατηγός μας.
"Δεν μπορεί να βγάλει μαύρο η Philips και έβγαλε τις μπάρες" :flipout:

Προσπαθώ να βρω το target group στο οποίο στοχεύει η συγκεκριμένη υλοποίηση και νομίζω πως είναι αυτό των πιθανών αγοραστών B&O, Loewe και λοιπών "luxury" κατασκευαστών.

@ilise: Νίκο όσον αφορά το 4:3 λογικό δεν είναι ? Θα ήταν θαύμα αν μια τηλεόραση με αυτές τις αναλογίες μπορούσε να δείξει το 4:3 σε πλήρης οθόνη με έστω υποφερτή παραμόρφωση.

Ναι απολυτως φυσιολογικο δεν το συζηταμε.
Εξαλλου ποιος θα παρει τετοια τηλεοραση για να την ταιζει με 4:3?
Τωρα οσο αφορα το target group δεν νομιζω να απευθυνεται σε αγοραστες με trendy καταναλωτικη αποψη.
Αντιθετα πιστευω οτι απευθυνεται σε αυτους που
1. κατα κορον βλεπουν ταινιες και θελουν να ξεφορτωθουν το letterboxing στις ταινιες 2,35:1
2. Θελουν πραγματικα μια trully cinematique experience
3. Θελουν να εκμεταλευτουν ολα τα pixels της τηλεορασης τους και οχι να χανουν χωρο στο ακριβοπληρωμενο HD panel τους

Προσωπικα με την 52αρα μου ειμαι απολυτα ικανοποιημενος αλλα οταν βλεπω υλικο 2,35:1 και γκρινιαζω και μουρμουριζω οποτε αν ο scaler της cinema 21:9 ειναι κορυφαιος οπως ακουγεται τοτε αρχιζω να της κλεινω το ματι.
Εμενα παντως σαν ιδεα με κερδισε!

Last edited:

Υ.Γ Κακίας:

Το κορυφαίο το είπε ο στρατηγός μας.
"Δεν μπορεί να βγάλει μαύρο η Philips και έβγαλε τις μπάρες" :flipout:[/QUOTE]

Με ενα 55000:1 προσωπικα ανεβαζω brightness γιατι το μαυρο ειναι κατραμι.
Τετοια ειναι η αντιθεση που απορω ποσο καλυτερο στο 80000:1 για να μην πω οτι η ερωτηση δεν εχει νοημα στα led lux panels
Nikos

Πάντα καταφέρνει και ταράζει τα νερά η PHILIPS.
Ambilight, led lux, 21:9....
Τι άλλο να μας ετοιμάζουν άραγε?
:worshippy: