Philips 58PFL9955H Cinema 21:9 3D : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Γιάννη, δηλαδή αν σήμερα πουλιόταν ακόμα η 500Α, με αυτά τα χαρακτηριστικά που έχει, θα την αγόραζαν αυτοί που την ψήφισαν;

Ναι, αν πρωτίστως ενδιαφέρει η εικόνα και όχι οι παρεμβολές ενδιάμεσων frames.

Υ.Γ. Κι εγώ αν έπρεπε να πάρω σήμερα τηλεόραση, την VT20 θα αγόραζα και θα παρακολουθούσα με το IFC στο off...... :D

Απάντηση: Re: Philips 58PFL9955H Cinema 21:9 3D : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Γιάννη, δηλαδή αν σήμερα πουλιόταν ακόμα η 500Α, με αυτά τα χαρακτηριστικά που έχει, θα την αγόραζαν αυτοί που την ψήφισαν;

Την Kuro για να την αλλάξω θα πρέπει όχι μόνο η άλλη tv να μου δίνει καλύτερη εικόνα, αλλά θα πρέπει να με τραβάει και εμφανισιακά.
Μπορεί σε κάποια σημεία η VT20 να είναι καλύτερη από την kuro λόγω πιο πρόσφατης τεχνολογίας (καλούδια ίντερνετ, 3D) αλλά σαν εμφάνιση δεν με τραβάει με τίποτα (όχι ότι είναι άσχημη). Η philips από την άλλη είναι πολύ όμορφη αλλά όχι για σαλόνι.
Για την σίνεμα προσωπικά το τραβηγμένο σχήμα με ξενίζει πολύ.
Επίσης έχοντας δει αρκετές led αλλά και μετά το συγκριτικό είμαι απολύτως σίγουρος ότι ο φίλος με την σίνεμα απλά είναι στην μειονότητα που του αρέσει η συγκεκριμένη εικόνα.
Όπως και ο ένας που του άρεσε η 9705 στο συγκρητικό είναι ένα μέρος της αγοράς που θέλουν τέτοια εικόνα, δικαίωμα του και απόλυτα σεβαστό.
Εάν όμως το πάρουμε από πλευρά μετρήσεων αλλά και patterns, τα αποτελέσματα των led είναι απλά τραγικά.

Υ.Γ. Κι εγώ αν έπρεπε να πάρω σήμερα τηλεόραση, την VT20 θα αγόραζα και θα παρακολουθούσα με το IFC στο off...... :D

Κώστα, το θέμα της φωτεινότητας δεν σε απασχόλησε ποτέ; Βλέπεις συνήθως σε σκοτεινό δωμάτιο;

Μα γιαυτο δεν αγοραζεις ενα τετοιο panel ? γιατι να το εχεις στο off ?Τελικα εδω κολλαει αυτο που λενε οσα δεν φτανει η αλεπου (βλεπε KURO ) τα κανει κρεμασταρια .sorry ρε παιδια θα μας τρελανετε ηταν κινηση αυτη της KURO σε σχεση με το βουτυρακι της VT......:firstprize:

Re: Απάντηση: Re: Philips 58PFL9955H Cinema 21:9 3D : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Όπως και ο ένας που του άρεσε η 9705 στο συγκρητικό είναι ένα μέρος της αγοράς που θέλουν τέτοια εικόνα, δικαίωμα του και απόλυτα σεβαστό.
Σου έκανε μεγάλη εντύπωση από ότι βλέπω... :flipout:
Εάν όμως το πάρουμε από πλευρά μετρήσεων αλλά και patterns, τα αποτελέσματα των led είναι απλά τραγικά.

Μεγάλο θέμα αυτό. H 9705 υστερεί στο συνεχές grayscale και κρύβει τα πάττερν στα 10 και 20 IRE σε PC levels και 10 IRE σε video levels. Από την άλλη η VT20 δεν μπορεί να απεικονίσει καθαρό ομοιόμορφο χρώμα, και είναι 1-2 κλικ χειρότερη σε πάττερν αναλυτικότητας. Με τις μετρήσεις τα πράγματα ίσως είναι ακόμα πιο περίπλοκα...

Τιθεται και παρατιθεται,
Την εικονα της cinema αν δεν την δεις δεν μπορεις να την φανταστεις.
Νικος

Ευτυχώς που δεν έχω συνδέσει την τηλεόραση στο ιντερνετ, θα έπεφτε να με πλακώσει η 60άρα έτσι και τα διάβαζε αυτά... :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Philips 58PFL9955H Cinema 21:9 3D : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ευτυχώς που δεν έχω συνδέσει την τηλεόραση στο ιντερνετ, θα έπεφτε να με πλακώσει η 60άρα έτσι και τα διάβαζε αυτά... :flipout:

Ευτυχως τοτε....
Νικος

Κώστα, το θέμα της φωτεινότητας δεν σε απασχόλησε ποτέ; Βλέπεις συνήθως σε σκοτεινό δωμάτιο;

Τι να με απασχολήσει βρε Γιώργο; Στην δική μου μετά το calibration μετρήθηκε στα 135 nits. Χρειάζεται παραπάνω;

Μα γιαυτο δεν αγοραζεις ενα τετοιο panel ? γιατι να το εχεις στο off ?Τελικα εδω κολλαει αυτο που λενε οσα δεν φτανει η αλεπου (βλεπε KURO ) τα κανει κρεμασταρια .sorry ρε παιδια θα μας τρελανετε ηταν κινηση αυτη της KURO σε σχεση με το βουτυρακι της VT......:firstprize:

Βρε συ, το έχω γράψει επανειλημμένως εδώ. Η ψεύτικη εικόνα που προκύπτει απ' την χρήση του IFC με εκνευρίζει αφάνταστα παρ' ότι κάνει την κίνηση "βούτυρο" όπως λες. Προτιμώ χίλιες φορές το κινηματογραφικό judder των 24p παρά την άθλια αίσθηση "ψηφιακίλας" και video game (αν και στην VT20 το αποτέλεσμα δεν είναι και τόσο κακό) που δίνει η χρήση του interpolation.

Υ.Γ. 1. Και η kuro αν είχε IFC στο off θα το είχα σε διαβεβαιώ.

Υ.Γ. 2. Χρόνια Πολλά! Να τα εκατοστήσεις!

Τι να με απασχολήσει βρε Γιώργο; Στην δική μου μετά το calibration μετρήθηκε στα 135 nits. Χρειάζεται παραπάνω;

Δεν ξέρω, μπορεί να είναι και καλά. Εξαρτάται τον χώρο. Το λέω γιατί αυτή στο συγκριτικό μου φάνηκε λίγο σκοτεινή (ή ήταν φωτεινότερες οι άλλες 2). Πάντως το calman δίνει τις ακόλουθες οδηγίες στην ρύθμιση του luminance: (οι οποίες μπορεί να είναι και λάθος φυσικά).

Φωτεινό δωμάτιο: 50-60 fl (171 - 206 cd/m2)
Σκοτεινό δωμάτιο: 40-50 fl (137 - 171 cd/m2)
Theater room: 30-40 fl (103 - 137 cd/m2)

Η αληθεια ειναι οτι σε σχεδιασμο και ποιοτητα κατασκευης οι Kurο ειναι σε δικη τους κλαση.

Η Panasonic πρεπει να προσλαβει νεους σχεδιαστες.

Δεν ξέρω, μπορεί να είναι και καλά. Εξαρτάται τον χώρο. Το λέω γιατί αυτή στο συγκριτικό μου φάνηκε λίγο σκοτεινή (ή ήταν φωτεινότερες οι άλλες 2

Μπα, υπερ-αρκετή είναι η φωτεινότητα. Τηλεοπτικό SD ή HD σήμα (βασικά ειδήσεις, ποδόσφαιρο και καμιά ταινία) βλέπω σχεδόν πάντα με αναμμένα τα φώτα. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Η πλάκα είναι ότι η 500Α του Μάριου (που σου φάνηκε σκοτεινή) αν δεν κάνω λάθος πρέπει να είναι γύρω στα 170 nits (θα μας πει ο Μάριος).

Επειδή έχω καιρό να πάω κινηματογράφο, και δεν θυμάμαι, υπάρχει και εκεί judder;
(Στον πραγματικό κόσμο πάντως δεν υπάρχει judder. Είναι κάτι τεχνητό, που προέρχεται καθαρά από οικονομικούς περιορισμούς...)

Βρε συ, το έχω γράψει επανειλημμένως εδώ. Η ψεύτικη εικόνα που προκύπτει απ' την χρήση του IFC με εκνευρίζει αφάνταστα παρ' ότι κάνει την κίνηση "βούτυρο" όπως λες. Προτιμώ χίλιες φορές το κινηματογραφικό judder των 24p παρά την άθλια αίσθηση "ψηφιακίλας" και video game (αν και στην VT20 το αποτέλεσμα δεν είναι και τόσο κακό) που δίνει η χρήση του interpolation.

Υ.Γ. 1. Και η kuro αν είχε IFC στο off θα το είχα σε διαβεβαιώ.

Υ.Γ. 2. Χρόνια Πολλά! Να τα εκατοστήσεις!
Δεν μου λες βρε το ματι σου γενικα μιλαμε βλεπει judder ??? γιατι λοιπον η αποικονηση σε μια tv να ΕΧΕΙ ΣΠΑΣΙΜΑΤΑ στην κινηση?????? να σε καλα ρε συ σε ευχαριστω για τις ευχες σου....:offtopic:

Επειδή έχω καιρό να πάω κινηματογράφο, και δεν θυμάμαι, υπάρχει και εκεί judder;
(Στον πραγματικό κόσμο πάντως δεν υπάρχει judder. Είναι κάτι τεχνητό, που προέρχεται καθαρά από οικονομικούς περιορισμούς...)

Εσύ πας για χαϊεντάς μου φαίνεται... :D

Ο κινηματογράφος δεν είναι πραγματικός κόσμος.

Ούτε η τηλεόραση είναι πραγματικός κόσμος.

Και 200 να γίνουν τα καρέ του γυρίσματος και με 3D, πάλι δεν γίνεται πραγματικός κόσμος.

Τα 24 καρέ του κινηματογράφου, σίγουρα ξεκίνησαν εν μέρει από οικονομικό περιορισμό (αν και στην ουσία, ήταν πρόοδος σε σχέση με τα συστήματα των 16 και 18 καρέ που χρησιμοποιούνταν στον βωβό κινηματογράφο), αλλά στο μεταξύ έχουν περάσει 85 χρόνια από τότε και έχει διαμορφωθεί μία συγκεκριμένη αισθητική πάνω σε αυτόν τον περιορισμό, η οποία αλλοιώνεται με τη χρήση των συστημάτων frame interpolation.

Από εκεί και πέρα βέβαια, περί ορέξεος...

Εδώ, άλλοι γουστάρουν να χρωματίζουν τις ασπρόμαυρες ταινίες ή να μεταφράζουν Παπαδιαμάντη στη δημοτική, στο frame interpolation θα κολλήσουμε; :ADFADF1:

Ναι, αλλά δεν είναι νέο φρούτο το judder και τα 24 καρέ στον οικιακό κινηματογράφο; Ούτε με τις βιντεοκασέτες, ούτε με το dvd είχαμε judder.

Ναι, αλλά δεν είναι νέο φρούτο το judder και τα 24 καρέ στον οικιακό κινηματογράφο; Ούτε με τις βιντεοκασέτες, ούτε με το dvd είχαμε judder.

Mια χαρά judder είχαμε και με τις βιντεοκασσέτες και με τα DVD. Telecine judder, λόγω 3:2 pulldown, δεν είχαμε...

Οι Αμερικάνοι και οι Ιάπωνες είχαν κι από αυτό, αλλά ας περιορίσουμε το θέμα στα καθ' ημάς...

Mια χαρά judder είχαμε και με τις βιντεοκασσέτες και με τα DVD. Telecine judder, λόγω 3:2 pulldown, δεν είχαμε...

Οι Αμερικάνοι και οι Ιάπωνες είχαν κι από αυτό, αλλά ας περιορίσουμε το θέμα στα καθ' ημάς...

Σιγά μην υπήρχε παλιά.....ούτε σαν λέξη δεν υπήρχε!!!!!:aetsch::aetsch:

attachment.php

attachment.php

Ωχ, ωχ....τώρα θα μου κατεβάσει τη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας με τα παράγωγα της λέξης jud-der..........:D:D

Attachments

• IsagogiPrologosPinakesVivliografia.jpg
    IsagogiPrologosPinakesVivliografia.jpg
    28 KB · Views: 134
  • IsagogiPrologosPinakesVivliografia2.jpg
    IsagogiPrologosPinakesVivliografia2.jpg
    31.9 KB · Views: 135